Skocz do zawartości

Stereo

Wzmacniacze, przedwzmacniacze, końcówki mocy, amplitunery, odtwarzacze CD i plików, przetworniki, kolumny.

17 254 tematów w tym forum

1. Głosniki na impreze

• 1 odpowiedź
    • 1,9k wyświetleń
  2. Wybór kolumn

• 2 odpowiedzi
    • 2,3k wyświetleń
  3. Głosniki Łazienka pomocy

• 8 odpowiedzi
    • 5,6k wyświetleń
    • 4 odpowiedzi
    • 2,3k wyświetleń
  4. Zmiana odtwarzacza Cd

• 22 odpowiedzi
    • 8,8k wyświetleń
  5. JBL es30 - wasze opinie

• 2 odpowiedzi
    • 2,6k wyświetleń
    • 4 odpowiedzi
    • 3,2k wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 1,8k wyświetleń
  6. technics SU_V900

• 1 odpowiedź
    • 2,1k wyświetleń
    • 4 odpowiedzi
    • 2,9k wyświetleń
  7. Pomoc!

• 1 odpowiedź
    • 2,3k wyświetleń
    • 32 odpowiedzi
    • 13,8k wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 5,7k wyświetleń
  8. wzmacniacz

• 10 odpowiedzi
    • 3,9k wyświetleń
  9. Sprzęt do 5k zł

• 9 odpowiedzi
    • 4,3k wyświetleń
  10. Wybór kolumn podłogowych

• 4 odpowiedzi
    • 2,4k wyświetleń
  11. Własny subwoffer

• 11 odpowiedzi
    • 4,2k wyświetleń
    • 10 odpowiedzi
    • 6,1k wyświetleń
    • 6 odpowiedzi
    • 3,1k wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 2,1k wyświetleń
    • 3 odpowiedzi
    • 6,1k wyświetleń
  12. Skomponowanie zestawu

• 7 odpowiedzi
    • 2,9k wyświetleń
  13. Skompletowanie zestawu

• 12 odpowiedzi
    • 5,3k wyświetleń
    • 13 odpowiedzi
    • 15,9k wyświetleń
  14. Tani zestaw do kompa

• 7 odpowiedzi
    • 3,1k wyświetleń

• Ostatnie posty

• Aż się musiałem zalogować! Mam chałupę z antresolą i salonem na 5,5m wysokości. Dużo szkła. Kocham mój dom i zbudowałem go dla rodziny a nie stero, więc rozumiem. I właśnie. Po pierwsze, taka przestrzeń też może, ale nie musi mieć swoje plusy akustyczne. Czesciej jednak jest trudniej. Zwlaszcza gdy nie ma miejsca na żaden konpromis. Jak koledzy piszą: przy spełnieniu pewnych warunków, organy, skrzypce, fortepian i ogólnie wszystko co na (dobrym!) nagraniu, ma energię odbić się od muru miejsca nagrania, może zabrzmieć FENOMENALNIE. Nie trzeba mieć własnej nory. Ja przeniosłem się tylko i wyłącznie dlatego, że rodzina nie rozumie mojej słabości do pewnych nurtów muzycznych:). Teraz mam swój osiemnastometrowy pokoik ze skosami. Na początku chciałem wszystko wyrzucić przez okno. Ale... kupiłem paczkę wełny, potem gąbkę akustyczną, następnie zamówiłem wycinaną sklejkę, no i spędziłem trochę czasu na cięciu kantówki na rozpraszacze (swoją drogą źle zrobione), no i... słucham. Ale do tego salonu bym wrócił.  Akustyka to ogromnie skomplikowany temat. Często widzę proste recepty na wszystko. Ale to chyba nie zawsze tak działa. W tym moim salonie miałem na przykład całkiem bilsko za kolumnami taki porządny, masywny i chropowaty mur ze starej cegły. Teraz już wiem, że on powodował pewne podbicie niskich częstotliwośc ale  i ciężar dźwięku. Teraz bym tego potrzebował, ale nie mogę, bo za kolumnami mam tylko lichy murek z gazobetonu, który drży przy byle podmuchu. Dlatego jest wygłuszony.
    • Przy v6a były 4tyg. na rejestrację, a seria A faktycznie 6msc. No szkoda, że to tak limitują
    • Wpadło Meze 99 Neo + iFi Zen Can Signature od q21😉, przeniosłem się ze Spotify na Tidal i na nowo odkrywam swoje ulubione utwory. Banan mi z gęby nie schodzi, jestem pod wrażeniem, nie mogę i nie chcę przestać słuchać. Z czasem dokupię lepszego DAC-a, bo jak na razie muzyka z telefonu idzie przez adapter Ugreen, ale i tak jest super.😁 Dzięki wszystkim za wskazówki 😊👍
    • Życie audiofila pelne jest niespodzianek i rozczarowań - zależnie od filozofii życiowej.  Chodziło mi natomiast o to, o co zabiegam sam, czyli zdrowy rozsądek i nie dzielenie włosa na czworo. Choć wiem, że czasem właśnie o to chodzi. W przypadku takich sluchawek jak dt 770 czy ich otwarte siostry dt 990 raczej nie spodziewałbym się wielkiego doznania między wersjami 80 a 250 Ohm, natomiast warto w tym pułapie cenowym patrzeć raczej na ogólną kompatybilność sprzętu i jego przeznaczenie, tj pewną elastyczność.  Zatem w słuchawkach za 500-600 zł zwracam bardziej uwagę na ich ogólny sens niz niuanse brzmieniowe. Ale zgoda, że to do czego podlaczymy sluchawki ma wielkie znaczenie. Jak włączyłem musical fidelity V90 to nie mogłem uwierzyć w to co się stało w moich uszach. Ale czy takiego przeskoku należy się spodziewać między 80 a 250 to hmmm....
  • Ostatnio poruszane tematy

• Utwórz nowe...