Nowy75 Napisano 13 godzin temu Napisano 13 godzin temu @Tomasz Kluczynski myślę,że @Kraft ma sporo racji. Mamy tu pełno postów właścicieli wielkich salonów,akustycznych koszmarów z gołymi ścianami,antresolami ,itd., którzy pytają na co zmienić wypasione kolumny za grubą kasę,bo im kiepsko gra. Z drugiej strony są tu ludzie ,którym sety napędza jakiś maleńki i tani WiiM i graty grają dobrze,bo stoją tam gdzie trzeba i tak jak trzeba. To jest to,na co powinniśmy zwracać nowym uwagę. Przeliczanie jakości grania na forsę ma sens,ale dopiero od momentu pewnej biegłości adepta w sztuce audio. Najpierw trzeba nauczyć się chodzić,nawet w tańszych butach😁 1 Odpisz, cytując
Kraft Napisano 13 godzin temu Napisano 13 godzin temu 15 minut temu, Rafał S napisał: I kto o to pyta? Cytujesz wybiórczo, żeby zdyskredytować rozmówcę. @Tomasz Kluczynski wyraźnie napisał dalej, że zależy to od słuchu i oczekiwań kupującego. Wygodna szuflada. Skoro ci się podoba, to znaczy, że nie masz słuchu i/lub masz małe oczekiwania. Odpisz, cytując
AudioTube Napisano 13 godzin temu Napisano 13 godzin temu 1 godzinę temu, Tomasz Kluczynski napisał: Sporo jeszcze zależy od tego jaki mamy słuch. Możliwe że taki zestaw nam spokojnie wystarczy i będziemy zadowoleni, ale jeśli mamy słuch nietoperza, to trzeba poszukać innego sprzętu. Tomasz, zapytam i prawie jestem pewien, że nie odbierzesz tego jako atak. Jestem ciekawy, jaka według Ciebie jest zależność pomiędzy słuchem/jego „lepszością” a poziomem zadowolenia. Audio zadowolenia. Ps. Szarpałem się trochę z popręgiem u zaźrebionej 9 letniej klaczy i dostałem takiego strzała z głowy i jej zębów, że podnosili mnie z gleby. Konie nigdy nie kłamią, Ty Tomku zapewne coś o tym wiesz😊 1 Odpisz, cytując
Rafał S Napisano 12 godzin temu Napisano 12 godzin temu 44 minuty temu, Kraft napisał: Wygodna szuflada. Skoro ci się podoba, to znaczy, że nie masz słuchu i/lub masz małe oczekiwania. Wszystko jest względne. Podobnie jak wielu innych forumowiczów na wyjazdach wakacyjnych słucham muzyki z głośnika BT i czerpię z tego przyjemność. Czy mógłbym z tym zostać? Oczywiście, przecież ludzie nie takie rzeczy znoszą. Ale na szczęście nie muszę. To forum poświęcone audio więc skupia osoby, które chcą dźwięku lepszego niż np. z popularnego Wiim Ampa. (Co nie znaczy, że ten Wiim jest zły - wprost przeciwnie.) 3 Odpisz, cytując
il Dottore Napisano 11 godzin temu Napisano 11 godzin temu 1 godzinę temu, Kraft napisał: Skoro ci się podoba, to znaczy, że nie masz słuchu i/lub masz małe oczekiwania. All-in-one nie jest dla ludzi szukających wybitnej jakości. All-in-one jest dla ludzi szukających wygody. I żeby grało. Oczywiście że na tarasie czy w ogródku przy pifku albo myciu roweru wystarczy i głośnik BT. Mam, używam, bardzo lubię. W ogródku nie mam większych oczekiwań. Pink Floyd nie przyjedzie i nie rozłoży się ze sprzętem, żeby mi tam zagrać. Ale głośnik BT spokojnie mogę przynieść. Odpisz, cytując
MMarek Napisano 10 godzin temu Napisano 10 godzin temu Gdyby ktoś chciał "wszystko w jednym" to cena bardzo atrakcyjna. Adam @kaczadupado boju 😀 https://www.premiumsound.pl/naim-uniti-nova-system-all-in-one.html 1 Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano 10 godzin temu Napisano 10 godzin temu 8 minut temu, MMarek napisał: kaczadupado boju Jak tylko zwolni mi się chociaż jedno miejsce to biorę. 1 Odpisz, cytując
Tomasz Kluczynski Napisano 10 godzin temu Napisano 10 godzin temu 2 godziny temu, Nowy75 napisał: @Tomasz Kluczynski myślę,że @Kraft ma sporo racji. Mamy tu pełno postów właścicieli wielkich salonów,akustycznych koszmarów z gołymi ścianami,antresolami ,itd., którzy pytają na co zmienić wypasione kolumny za grubą kasę,bo im kiepsko gra. Z drugiej strony są tu ludzie ,którym sety napędza jakiś maleńki i tani WiiM i graty grają dobrze,bo stoją tam gdzie trzeba i tak jak trzeba. To jest to,na co powinniśmy zwracać nowym uwagę. Przeliczanie jakości grania na forsę ma sens,ale dopiero od momentu pewnej biegłości adepta w sztuce audio. Najpierw trzeba nauczyć się chodzić,nawet w tańszych butach😁 Masz rację, ale nie we wszystkim. Myślisz, że nawet takiego gościa który dopiero co tu wpadł i chce kupić niedrogi zestaw, namówisz by razem z zestawem zadbał o akustykę wydając na to grubą kasę? Oni tak nie robią, oczywiście trzeba zwracać na to uwagę, ale to przychodzi z czasem i lepszym sprzętem. A poza tym nie rozumiem o co chodzi Kraftowi, w stosunku do mojego posta, ja tam nie napisałem żeby nie kupowali. 2 godziny temu, AudioTube napisał: Tomasz, zapytam i prawie jestem pewien, że nie odbierzesz tego jako atak. Jestem ciekawy, jaka według Ciebie jest zależność pomiędzy słuchem/jego „lepszością” a poziomem zadowolenia. Audio zadowolenia. Ps. Szarpałem się trochę z popręgiem u zaźrebionej 9 letniej klaczy i dostałem takiego strzała z głowy i jej zębów, że podnosili mnie z gleby. Konie nigdy nie kłamią, Ty Tomku zapewne coś o tym wiesz😊 Spoko, wiesz jaka jest dla mnie ta zależność-taka że temu który ma ten słuch zwykły, nie wyłapujący różnic łatwo zapewnić poziom zadowolenia, nawet niedrogim sprzętem. Za to tym , "którzy słyszą wszystko" , bardzo ciężko zapewnić to zadowolenie. Dla takiej osoby liczą się wszystkie szczegóły i oni sami muszą wszystko przetestować i pracować nad akustyką pomieszczenia. Współczuję, nie chcesz wiedzieć ile ja miałem podobnych lub dużo gorszych przypadków z konikami(przeszedłem ponad 10 różnego rodzaju operacji), w ciągu ponad 40 lat pracy z nimi. A konie wyścigowe są chyba najtrudniejsze w codziennej obsłudze. Odpisz, cytując
MMarek Napisano 10 godzin temu Napisano 10 godzin temu 4 minuty temu, kaczadupa napisał: Jak tylko zwolni mi się chociaż jedno miejsce to biorę. Na taborecie jest doskonałe miejsce 😀 1 Odpisz, cytując
pairtick Napisano 9 godzin temu Napisano 9 godzin temu 1 godzinę temu, kaczadupa napisał: Jak tylko zwolni mi się chociaż jedno miejsce to biorę. Moment, aktywne kolumny i oddzielne wzmacniacze? Możesz podać konfigurację? PS. Pucharek za Pink Floyd 😇 1 godzinę temu, Tomasz Kluczynski napisał: temu który ma ten słuch zwykły, nie wyłapujący różnic łatwo zapewnić poziom zadowolenia, nawet niedrogim sprzętem. Za to tym , "którzy słyszą wszystko" , bardzo ciężko zapewnić to zadowolenie. Dla takiej osoby liczą się wszystkie szczegóły i oni sami muszą wszystko przetestować i pracować nad akustyką pomieszczenia. No tak, tylko czy mówimy o słuchu absolutnym, czy o czułości na zniekształcenia? Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano 8 godzin temu Napisano 8 godzin temu 34 minuty temu, pairtick napisał: Możesz podać konfigurację? Konfiguracja szczytowa Odpisz, cytując
pairtick Napisano 8 godzin temu Napisano 8 godzin temu 18 minut temu, kaczadupa napisał: Konfiguracja szczytowa Tylko czy do Pink Floyd 🤔 1 Odpisz, cytując
Nowy75 Napisano 7 godzin temu Napisano 7 godzin temu @Tomasz Kluczynski tylko małe sprostowanie ,nie myślałem o adaptacji akustycznej,to zdecydowanie za dużo na początek drogi. Bardziej o poprawnym ustawieniu gratów w przestrzeni, którą ktoś nowy dysponuje, żeby jakikolwiek sprzęt miał szansę zagrać . Często za bardzo skupiamy się, tu na Forum , na relacji cena- jakość sprzętu, potęgując błędne przekonanie świeżych forumowiczów,że lepszy sprzęt załatwi sprawę dobrego brzmienia,a dopiero jak dopytasz,gdzie to ma stać,włosy stają dęba😁. Ze słuchem masz 100 procent racji,ale słuchać też trzeba się nauczyć . Pozdrawiam ,z rozpoczynająca się niedzielą . Zapalcie z @Kraft fajkę pokoju. 1 Odpisz, cytując
pairtick Napisano 7 godzin temu Napisano 7 godzin temu 14 minut temu, Nowy75 napisał: dopiero jak dopytasz,gdzie to ma stać,włosy stają dęba😁 Czepiasz się, kiedyś Altusy leżały poziomo na regale i komu to przeszkadzało 😁 A i słynne 'czterdziestki' nawet. 1 Odpisz, cytując
Recommended Posts