majkel74 Napisano 10 godzin temu Napisano 10 godzin temu Z zastrzeżeniem, że wymiana kolumn na lepsze z amplifikacją w postaci mini wieży Denona mija się moim zdaniem z celem. 2 Odpisz, cytując
Kraft Napisano 9 godzin temu Napisano 9 godzin temu 1 godzinę temu, majkel74 napisał: Z zastrzeżeniem, że wymiana kolumn na lepsze z amplifikacją w postaci mini wieży Denona mija się moim zdaniem z celem. Czy chcesz przez to powiedzieć, że po podłączeniu np. Epiconów nie będzie różnicy względem grania Oberonów? Odpisz, cytując
majkel74 Napisano 9 godzin temu Napisano 9 godzin temu Czy chcesz powiedzieć i polecać łączenie wysokiej klasy monitorów z miniwieżą? Ps. każdy średnio inteligentny człowiek zrozumiał mój wpis, nie był szczególnie wymagający. 1 Odpisz, cytując
misiekx Napisano 9 godzin temu Napisano 9 godzin temu Dobrze wiesz że wyolbrzymiasz i zakłamujesz. Różnica będzie, ale ten Denon nie pokaże potencjału tych kolumn. To naginanie tylko po to, żeby postawić na swoim, jak to u Ciebie, zawsze musisz mieć rację. 24 minuty temu, Kraft napisał: Czy chcesz przez to powiedzieć, że po podłączeniu np. Epiconów nie będzie różnicy względem grania Oberonów? 1 Odpisz, cytując
rajdek Napisano 9 godzin temu Napisano 9 godzin temu Dajcie szansę autorowi żeby sam ocenił czy słyszy różnicę między wzmacniaczami. 1 Odpisz, cytując
rajdek Napisano 8 godzin temu Napisano 8 godzin temu 6 godzin temu, Lord79 napisał: Na wzmacniacz/amplituner mam budżet ok 4000-5000 zł Ja ma być nowy to wybór ograniczony Audiolab 6000A Play - podobno kiepska obsługa stream YAMAHA R-N800A - dla wielu Yamaha zgrywa się dobrze z Dali Odsłuchaj przynajmniej dwa piecyki, opisz wrażenia. Moim zdaniem wydaj teraz jak najwięcej na elektronikę, później nie będziesz musiał zmieniać i wyciągnie więcej od słabszych monitorów. Jak Dali przypasują możesz później przejść na wyższy model. Użytkuje i polecam Rubicon 2, mam bardzo podobne ustawienie salonu i ten sam metraż, podstawkowce w zupełności wystarczają. Przeszedłem długą drogę pełną metamorfoz, życzę powodzenia. 2 Odpisz, cytując
RLC2 Napisano 8 godzin temu Napisano 8 godzin temu 4 godziny temu, Lord79 napisał: To fotki mojego salonu. Wiem, że kolumny są za nisko, ale to tymczasowa szafka. Bede robił zabudowę na zamówienie. Co oprócz wysokości kolumn może być do poprawy? Witam Osobiście bym zainwestował w standy i ustawił kolumny tak by tworzyły trójkąt równoboczny. 1 Odpisz, cytując
Lord79 Napisano 7 godzin temu Autor Napisano 7 godzin temu 4 godziny temu, Kraft napisał: Grawitacja też jest nudna. A chciałoby się pobujać w obłokach... @Lord79, jak masz pod ręką jakieś taborety, to spróbuj ustawić na nich kolumny przed szafką, dalej od tylnej ściany. Postaraj się, żeby głośnik wysokotonowy był mniej więcej na wysokości Twoich uszu, jak siedzisz. Zobacz, co się zmieni. Będę próbował. Od ściany są oddalone o 20 cm. Wg instrukcji minimalna odległość od ściany to 5cm, więc te 20 wydaje się być ok. Odpisz, cytując
jackov15 Napisano 7 godzin temu Napisano 7 godzin temu Jeśli chodzi o wzmacniacz z funkcjami sieciowymi, to od siebie mogę polecić Powernode. Jestem z niego zadowolony a i mocy mu starcza. Sam posiadam wersję z 2024 roku, którą kupisz taniej a jest też wersja tegoroczna, z większą mocą, przyszłą obsługą Dirac. Oprócz tego bardzo przyjemna apka do obsługi, działa płynnie, nie zawiesza się i jest całkiem intuicyjna. A najlepiej to jak wszyscy wyżej piszą, weź kolumny i pojeździj po sklepach jak masz możliwości i... słuchaj! Odpisz, cytując
Lord79 Napisano 7 godzin temu Autor Napisano 7 godzin temu (edytowany) 4 godziny temu, AudioTube napisał: @Lord79 cześć. Mam na imię Adam. Tak jest dla mnie przyjemniej. Być może będziemy mieli okazję porozmawiać na tym forum. Wielki szacun, że zadałeś sobie trudu i odwagi, by wykonać i wkleić zdjęcia. Czuję takie ciepełko, gdy patrzę na kolorystykę w Twoim/Waszym salonie. Mam podobnie u siebie😊. Chlopaki już pomagają. A ja cierpliwie poczekam kiedy już dasz znać jak tam u Ciebie w Twojej głowie nowe brzmienie się przyjmie. A co najbardziej lubisz słuchać? Cześć, dzięki za miłe przyjęcie To czego słuchamy zależy od nastroju więc szukam czegoś w miarę uniwersalnego. 4 godziny temu, rajdek napisał: Zatykałeś bas port? Nie 1 godzinę temu, majkel74 napisał: Czy chcesz powiedzieć i polecać łączenie wysokiej klasy monitorów z miniwieżą? Ps. każdy średnio inteligentny człowiek zrozumiał mój wpis, nie był szczególnie wymagający. Nie planuję zostawiać miniwieży. 45 minut temu, RLC2 napisał: Witam Osobiście bym zainwestował w standy i ustawił kolumny tak by tworzyły trójkąt równoboczny. Musiałbym szafką odjechać od okna. Siedząc na kanapie ma aż 3 metry do głośników, więc może być ciężko. Edytowano 7 godzin temu przez Lord79 Odpisz, cytując
RLC2 Napisano 6 godzin temu Napisano 6 godzin temu (edytowany) 1 godzinę temu, Lord79 napisał: Musiałbym szafką odjechać od okna. Siedząc na kanapie ma aż 3 metry do głośników, więc może być ciężko. Wystarczy przesunąć jakieś 20cm tak żeby weszły podstawki ( standy ) pod kolumny. Zdjęcia pokazują że masz miejsce na taki ruch. Chodzi o szersze rozstawienie jak i o głośnik wysokotonowy żeby był na wysokości uszu jak siedzisz. Edytowano 6 godzin temu przez RLC2 2 Odpisz, cytując
Tomasz Kluczynski Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu (edytowany) 3 godziny temu, Lord79 napisał: Musiałbym szafką odjechać od okna. Siedząc na kanapie ma aż 3 metry do głośników, więc może być ciężko. Podstawowe pytanie czy chcesz by to grało lepiej czy nie chcesz? Bo jeśli zrobisz tak jak ci mówią szafkę ciut przesunąć ,dokupić standy, ja bym jeszcze koniecznie powiesił wtedy na ścianie za kolumnami ze dwa absorbery( bo za dużo u ciebie pustych ściań a stąd pewnie dudnienie i za duży pogłos), i zmienić denona na coś innego. Wtedy poczujesz progres. Na standy i absorbery wydasz około 1500zł a może i mniej jak poszukasz używanych standów. Edytowano 4 godziny temu przez Tomasz Kluczynski 1 Odpisz, cytując
Lord79 Napisano 2 godziny temu Autor Napisano 2 godziny temu Na pewno wybiorę się na odsłuchy. Chociaż to i tak pewnie nie powie mi jak sprzęt zagra u mnie. Może faktycznie najlepiej będzie sprzedać te oberony (oraz oczywiście tego ceola n10, do którego mam głośniki z zestawu) i kupić od razu podłogówki. Pewnie łatwiej będzie coś dobrać by dobrze wszystko ze sobą zagrało. Z racji tego, że słuchamy bardzo zróżnicowanej muzyki, bo rocka, jazzu, popu, czasem elektronicznej, czasem poważnej to pewnie dobrze byłoby znaleźć coś uniwersalnego. W takiej sytuacji miałbym na sprzęt ok 9000. Odpisz, cytując
misiekx Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu Za taki budżet możesz skompletować naprawdę bardzo dobrze grający system. Jeśli nie boisz się używek, to będzie to grało jeszcze lepiej. Kiedyś też byłem nastawiony sceptycznie do używanych, ale oprócz jednej pary kolumn które kupiłem jako nowe w salonie, reszta moich rzeczy jest z drugiej albo i...... ręki. Ale rozumiem, jeżeli ktoś ma obawy przed takim podejściem. Odpisz, cytując
Lord79 Napisano 1 godzinę temu Autor Napisano 1 godzinę temu 7 minut temu, misiekx napisał: Za taki budżet możesz skompletować naprawdę bardzo dobrze grający system. Jeśli nie boisz się używek, to będzie to grało jeszcze lepiej. Kiedyś też byłem nastawiony sceptycznie do używanych, ale oprócz jednej pary kolumn które kupiłem jako nowe w salonie, reszta moich rzeczy jest z drugiej albo i...... ręki. Ale rozumiem, jeżeli ktoś ma obawy przed takim podejściem. Rzecz w tym, że nie chcę sobie blokować gotówki i wolę kupić na raty 0% przynajmniej część sprzętu, więc niewykluczone, że coś kupię używanego, np. kolumny 1 Odpisz, cytując
RLC2 Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu (edytowany) 54 minuty temu, Lord79 napisał: Może faktycznie najlepiej będzie sprzedać te oberony (oraz oczywiście tego ceola n10, do którego mam głośniki z zestawu) i kupić od razu podłogówki. Pewnie łatwiej będzie coś dobrać by dobrze wszystko ze sobą zagrało. Ja od 4 lat kompletuję sprzęt i jakoś nie mogę dobrać 😁 i wcale nie mam wygórowanych wymagań! Teraz szukam streamer i odtwarzacza CD no ale z moim tempem jeszcze rok minie zanim coś wybiorę 🤪 No i co wzmacniacz mam od stycznia i już zerkam na aukcję 🙃 Edytowano 1 godzinę temu przez RLC2 Odpisz, cytując
Recommended Posts