Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
3 minuty temu, Nowy75 napisał:

Jak patrzę na tę półeczkę kolegi @jakubk to nie jest mi przykro😁 Pal licho, że Warmer się nie sprawdził,za to Maestro chyba tak 😁

Ja zasadniczo dopiero niedawno zacząłem Majstra używać, tak na poważnie. Wcześniej był przede wszystkim do 'wyglądania' i ewentualnego odczytu z fizycznych nośników od tzw. 'święta'. Jak sprzedałem niedawno R26, to przejął niejako pomostowo rolę DAC dla transportu. Co ciekawe gra tak znaaaacznie lepiej niż z płyt 😅

Testuję teraz D90 III Discrete, jak nie to, to chyba faktycznie HD30...? Zobaczymy

1 minutę temu, DiBatonio napisał:

A dziwi to Ciebie ?

Nie 😁

Ale czytając któryś raz o kolejnym 'cudzie techniki' tym razem korzystając z miejsca na DAC, stwierdziłem, że mówię 'sprawdzam'.

Napisano
11 godzin temu, jakubk napisał:

Warmera w mojej ocenie polubią osoby z wyjątkowo jasnymi systemami lub lubiący przyjemne, miękkie i zaokrąglone granie, niestety kosztem części tzw. 'przekazu'.

Targetem tego produktu są budżetowe jasne i kanciasto grające systemy, zatem ten Warmer może być remedium dla takich systemów. 

3 minuty temu, jakubk napisał:

Ale czytając któryś raz o kolejnym 'cudzie techniki' tym razem korzystając z miejsca na DAC, stwierdziłem, że mówię 'sprawdzam'.

I słusznie, tylko że też Ci się chciało 🤭

Napisano
21 minut temu, jakubk napisał:

Testuję teraz D90 III Discrete, jak nie to, to chyba faktycznie HD30...? Zobaczymy

To ciekawi mnie bardzo jak się sprawdzi, koniecznie dawaj znać :) ale jak Warmer mocno zamulał to może warto patrzeć na dace które mają powyżej 2V ;) Pzdr

Napisano

Takie recenzje (zarówno @jakubk, jak i wcześniejsza @lpomis) powinny być umieszczone na początku wątku. Wątek ma już 36 stron, więc ktoś szukający konkretnej informacji może nigdy na nie nie trafić. 

Napisano

@cymesNa zachętę pisania recenzji przez użytkowników dam rekomendację, ale ustalamy jakieś minimalne kryteria dla takich wyróżnień.

Recenzja (test) ma być napisana poprawną polszczyzną. Opis powinien dotyczyć aspektów funkcjonalnych, wizualnych, technicznych, brzmieniowych. Mile widziane w opisie środowisko odsłuchowe, pomieszczenie: jaka kubatura, adaptacja akustyczna, sprzęt towarzyszący, jaki repertuar z przykładami i odniesieniami. Wskazane porównania do innych urządzeń jako punktu odniesienia. W podsumowaniu ogólne wrażenia, ocena lub rekomendacja, cokolwiek użytecznego dla innych forumowiczów. 

Wstępnie ustalam, że w wątku będą max 3 rekomendacje żeby nie robić bałaganu informacyjnego ;) 

Jeżeli są jakieś sugestie w tej materii to proszę napisać. 

Pozdrawiam. M

Napisano
45 minut temu, MariuszZ napisał:

@cymesNa zachętę pisania recenzji przez użytkowników dam rekomendację, ale ustalamy jakieś minimalne kryteria dla takich wyróżnień.

Recenzja (test) ma być napisana poprawną polszczyzną. Opis powinien dotyczyć aspektów funkcjonalnych, wizualnych, technicznych, brzmieniowych. Mile widziane w opisie środowisko odsłuchowe, pomieszczenie: jaka kubatura, adaptacja akustyczna, sprzęt towarzyszący, jaki repertuar z przykładami i odniesieniami. Wskazane porównania do innych urządzeń jako punktu odniesienia. W podsumowaniu ogólne wrażenia, ocena lub rekomendacja, cokolwiek użytecznego dla innych forumowiczów. 

Wstępnie ustalam, że w wątku będą max 3 rekomendacje żeby nie robić bałaganu informacyjnego ;) 

Jeżeli są jakieś sugestie w tej materii to proszę napisać. 

Pozdrawiam. M

Ja bym chętnie dodał info dot. repertuaru oraz sprzętu towarzyszącego, ale już chyba nie mogę edytować posta? 

Napisano
15 godzin temu, Artur Charicki napisał:

Ale nowość że komuś DAC nie podszedł.

Parafrazując ; " A taki ładny był ....chiński :) "

@misiekx Obaj Panowie macie rację. I w takich kategoriach należy sprzęt oceniać. Pasuje mi albo nie. Ale MY Audifile , zawsze musimy iść krok dalej. I albo zaraz mamy objawienie dekady , i przeważnie dotyczy to sprzętu w cenach powiedzmy umiarkowanie niższych , lub totalny szajs i tu przewaga jest po stronie absurdalnie drogich :)

Napisano

Dla Fiio ponoć to produkt eksperymentalny czy nawet poboczny, testowanie rynku. Będzie sprzedaż, przyjmie się na rynku to pojawi się nowy podobny model z inna nazwą. Raczej nie będzie MK2. 😉

Napisano (edytowany)

Ok to po tej recenzji i kilku późniejszych wpisach można już gasić światło, zamykać wątek i wyrzucać Warmery do kosza (bo ich już nikt nie kupi przecież) :14_relaxed:.

Niech ktoś zadzwoni do Fiio żeby już ich nie doprodukowywali - już nie trzeba 😉

A tak w ogóle to od tej recenzji niej minęło już 1,5 dnia (kilkanaście polubień i jeden puchar!) spodziewałem się większego hejtu i beki (szczególnie tych co go nie słyszeli), a tu w miarę spokojnie. 😉

A tak na marginesie ile kosztuje/kosztował ten Maestro? Znalazłem że nowy był za 2350 Euro w 2005, a gdzieś widziałem ogłoszenie za używanego za 4600PLN !

To ten (eksperymentalny jak się okazało) Warmer za 1300 to chyba kilka pólek niżej co? (Choć na zdjęciu o dziwo stoi półkę wyżej) 🙂

Edytowano przez Palmos
Napisano
7 minut temu, Palmos napisał:

To ten (eksperymentalny jak się okazało) Warmer za 1300 to chyba kilka pólek niżej co? (Choć na zdjęciu o dziwo stoi półkę wyżej) 🙂

😅pięknie podsumowane

Ja zadałem sobie pytanie, czy w przeciągu tych 20-tu kilku lat rzeczywiście nastąpił taki postęp w zakresie konstrukcji oraz samych układów DAC, który powoduje, że tę samą lub też wyższą tzw. 'jakość' da się uzyskać sprzętem za mniejsze pieniądze.

Powyższy eksperyment dowiódł, że nie 🙂 

Zresztą ja uważam, że sama kostka czy też implementacja konwersji D/A to tylko jeden z elementów. Jest jeszcze kwestia jakości toru wyjściowego i zasilania całości.

Napisano
7 minut temu, jakubk napisał:

Ja zadałem sobie pytanie, czy w przeciągu tych 20-tu kilku lat rzeczywiście nastąpił taki postęp w zakresie konstrukcji oraz samych układów DAC, który powoduje, że tę samą lub też wyższą tzw. 'jakość' da się uzyskać sprzętem za mniejsze pieniądze.

Powyższy eksperyment dowiódł, że nie 🙂 

Nie jestem ekspertem ale żeby wysunąć taki wniosek trzebaby by porównać sprzęty stojące na tym samym poziomie- przynajmniej cenowym.

Napisano
Przed chwilą, Palmos napisał:

Nie jestem ekspertem ale żeby wysunąć taki wniosek trzebaby by porównać sprzęty stojące na tym samym poziomie- przynajmniej cenowym.

No czekaj, ale to wtedy nie będzie sprzęt za mniejsze pieniądze 🧐

Napisano
Dnia 22.01.2026 o 11:37, cymes napisał:

@MariuszZ tylko dwa posty zasługują na rekomendację ?

Chodzi o to by zniechęcić do Warmera. Najwięcej za tym głosują ci , którym po prostu Warmer nie odpowiada. A przecież nie z każdym systemem on musi się zgrać. Raczej lepiej będzie się zgrywał z systemami jasno-detalicznymi.