Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
40 minut temu, Chyba Miro 84 napisał:

A sprawdzał ktoś czy we wnetrzu są kabelki z podświetlenia przylutowane czy może na "szybkozłączkę"?

Tak. Ja się nie bałem rozkręcić i sprawdzić. 

Pisałem już tu o tym kilka postów wcześniej 

Napisano (edytowany)
8 minut temu, Palmos napisał:

Może lepiej dokładniej doczytać zanim się coś napisze.

Oj tam oj tam...

Odnoszę się tylko do niektórych z ostatnich wpisów, nie będę analizować każdego wpisu z powodu jakiś rozkminek o świecidełkach.

Trochę luzu...

Edytowano przez DiBatonio
Napisano
3 minuty temu, DiBatonio napisał:

Odnoszę się tylko do niektórych z ostatnich wpisów, nie będę analizować każdego wpisu

No to trochę kiepsko bo warto jest wiedzieć do czego się pisze.

Ale spoko, nie ma co się podgrzewać 😀

Ja tam nie wnikam i nie śmieje się z tego co kto robi że swoim sprzętem. Może malować,  naklejać, a nawet na sankach na nim zjeżdżać. Co mi do tego. 😉

Napisano
8 minut temu, DiBatonio napisał:

lepsza śnieżka zaproponowana przez Tomka

Żeby nie było , nie ja to powiedziałem ! :) 

Mnie waliły po oczach niebieskie diody z DDRC 22 D.  Kupiłem farbkę do szkła i przyciemniłem światełka.  

Napisano
19 minut temu, tomek4446 napisał:

Żeby nie było , nie ja to powiedziałem ! :)

Oczywiscie.

7 godzin temu, tomek4446 napisał:

Jak by ktoś nie chciał się bawić w półśrodki , polecam :)Koszt niewielki , efekt trwały :) 

farba.PNG

😉

Napisano

Królem nap...j diody jest u mnie rel t5 😵‍💫
Jeśli chodzi o świecenie warmera, to nie ma o co robić imby. Dla mnie mógłby świecić bardziej kameralnie, ale do rażenia w oczy jeszcze mu bardzo daleko. Planuję trochę poprzestawiać graty i wtedy będzie stał przede mną i dość blisko i dopiero wtedy jeśli będzie bardziej przeszkadzał, to przetestuję jakąś miodową folię.

Napisano
57 minut temu, DiBatonio napisał:

Ja mam jedno takie urządzenie z tylko jedna diodą, ale wali tak po oczach, że jak zgaszę światło do "spacia" to mam pokój w poświacie i na suficie blask tej diody.

Co wieczór zorza i to niebieska! Ja "zazdraszczam"😝

Napisano (edytowany)
22 minuty temu, Chyba Miro 84 napisał:

Co wieczór zorza i to niebieska! Ja "zazdraszczam"😝

Biała, Biała.

Tutaj jakaś aberka, stąd obwódka niebieska na zdjęciu. 

Moony mają niebieskie, ale świecą jak są włączone w trybie standby nie świeci w nich żadna dioda.

Edytowano przez DiBatonio
Napisano
2 godziny temu, DiBatonio napisał:

Nie każdy ma odwagę i narzędzia do rozkręcania takich urządzeń, żeby nie naruszać warunków gwarancji.

Ja mam jedno takie urządzenie z tylko jedna diodą, ale wali tak po oczach, że jak zgaszę światło do "spacia" to mam pokój w poświacie i na suficie blask tej diody.

Chciałem swego czasu wlutować jej rezystor, żeby przyciemnić, ale szkoda mi się bebrać i mam inne  rozwiązanie bez ingerencji, teraz nie przeszkadza 🤭

IMG20260120210456_20260120210637_090643.jpg

IMG20260120210537_20260120210659_090703.jpg

Prosto, tanio, eko i co najważniejsze - skutecznie 😃