Artur Brol Napisano 29 grudnia 2024 Udostępnij Napisano 29 grudnia 2024 36 minut temu, Mikelas76 napisał: Sa roznice. Ale tak male, ze tylko ci bogatsi moga sobie na to pozwolic. Cala reszta moze ratowac sie dopieszczaniem systemu i akustyki. Robi to Jacek, Maciej i robie to ja. Pewnie jeszcze kilku by sie znalazlo ktorych nie znam osobiscie. Nie wykluczam ze takie podrasowane systemy moga zagrac lepiej niz system bogatego snoba bez pojecia o swiecie audio. Kolega spod Poznania ma znajomego, ktory ma system za jakies 200 tysiecy na MCintoszach itp w betonowo-szklanym salonie. Wlasciciel slucha disco z pola, dj bobo itd. I nic tam nie gra. Ale wlasciciel nie ma nawet pojecia ze to kompletnie nie gra. Dal sie po prostu ostrzyc w salonie... Ale jest szczesliwy. I to jest najwazniejsze ze jest szczesliwy. Roznice ktore sa tak male, ze trzeba ich wyszukiwac, w sprzecie za nie wiem ile kasy, to sa zadne roznice. Tak jakby ich nie bylo. Niedawno przeczytalem na forum, ze ktos porownal sprzet DAgostino do MSB i sprzedal DAgostino, bo nie uslyszal niczego co by usprawiedliwialo zatrzymanie drozszego systemu. Jestem pewien ze gdyby sie odwazyl i sprawdzil cos tanszego , ten sam efekt by byl. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 29 grudnia 2024 Udostępnij Napisano 29 grudnia 2024 Msb do D'agostino? Który był drozszy? I kto porownywał? Na jakich kolumnach, w jakich warunkach akustycznych? To twoj kumpel? Byles swiadkiem? Sluchaleś. Co Ci się nie podobało? Aaaaa czytałeś na forum :))) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
soberowy Napisano 29 grudnia 2024 Udostępnij Napisano 29 grudnia 2024 30 minut temu, audiowit napisał: Mnie się podoba to, że nie ma tam nienaprawialnych chińskich śmieci. Wypowiadasz się jako serwisant sprzętu hi fi? Zaciekawiła mnie Twoja wypowiedź, więc zapytam @elektron6 czy zgadza się z powyższym stwierdzeniem? 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano 29 grudnia 2024 Udostępnij Napisano 29 grudnia 2024 (edytowany) @audiowit Tak nawet zdjęcia systemu były. Przed zmianą i po. Kolumny jakie byly to nie jest istotne. Tak, czytałem na forum. Możliwe że na odwrót to miało być, jedyne co o tych markach wiem, to to że są cholernie drogie. Dziwne zachowanie, czyli jak tylko coś się nie zgadza z przyjętymi przekonaniami, w tym przypadku Twoimi, to nie może być prawda? Bo tak ta odpowiedź zrozumiałem. Mylę sie😆 Edytowano 29 grudnia 2024 przez Artur Brol Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 29 grudnia 2024 Udostępnij Napisano 29 grudnia 2024 Tak... To byleś swiadkiem i twoj kumpel? Czyli było na odwrót? Mhm... Artur, mam wrażenie, ze wogóle malo rozumiesz. 8 minut temu, soberowy napisał: Wypowiadasz się jako serwisant sprzętu hi fi? Zaciekawiła mnie Twoja wypowiedź, więc zapytam @elektron6 czy zgadza się z powyższym stwierdzeniem? A Tomek nim jest? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano 29 grudnia 2024 Udostępnij Napisano 29 grudnia 2024 Nie, to Ty chcesz by tak wyglądało że mało rozumiem. Na odwrót, chodziło o sprzęt i dobrze o tym wiesz. Wyraźnie pisze ze przeczytałem... Skąd Ci się wzięło że byłem świadkiem, kolega, że ja słuchałem? W kilku pierwszych słowach, można wyczytać że PRZECZYTALEM. Problemy ze zrozumieniem slowa pisanego, czy chęć zrobienia że mnie idiote?😁 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
soberowy Napisano 29 grudnia 2024 Udostępnij Napisano 29 grudnia 2024 Na forum wykazuje się sporą wiedzą w tym zakresie, naprawiał jakieś "graty" forumowiczom, także i mi więc w mojej ocenie tak. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał S Napisano 29 grudnia 2024 Udostępnij Napisano 29 grudnia 2024 (edytowany) 1 godzinę temu, Artur Brol napisał: Roznice ktore sa tak male, ze trzeba ich wyszukiwac, w sprzecie za nie wiem ile kasy, to sa zadne roznice. Być może te różnice robią się rzeczywiście tak małe na pewnym poziomie. Nie wiem, nigdy się tam nie wdrapałem - za wysokie progi. W moim przypadku były one zwykle dość znaczne. W szczególności pomiędzy dwoma ostatnimi wzmacniaczami. Kolega, który mnie kiedyś odwiedził (nie audiofil) zapytał mnie wręcz, czy zmieniłem kolumny. A tymczasem było to przejście z czystego trana w klasie AB na hybrydę o 2.5 razy większym poborze mocy na biegu jałowym. W obydwu przypadkach mosfetowe końcówki mocy, ale inne pre i wyższy prąd spoczynkowy dały w rezultacie dźwięk o zupełnie innym charakterze. Edytowano 29 grudnia 2024 przez Rafał S 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 29 grudnia 2024 Udostępnij Napisano 29 grudnia 2024 6 minut temu, soberowy napisał: Na forum wykazuje się sporą wiedzą w tym zakresie, naprawiał jakieś "graty" forumowiczom, także i mi więc w mojej ocenie tak. Oczywiście. I ma szeroką wiedzę. Tobie naprawiał? 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano 29 grudnia 2024 Udostępnij Napisano 29 grudnia 2024 (edytowany) @Rafał SJa się nawet nie mam zamiaru nigdzie wdrapywać. Nie przesłuchałem tyłu wzmakow co tutaj niektorzy, poszedłem inna drogą. Kilka ale o różnej wartości. Cambridge CXA81 Gato Audio DIA250s Gato Audio Amp150 Gold Note IS1000 Różnice tak znikome że nawet nie potrafię z całą pewnością stwierdzić, że były. Edytowano 29 grudnia 2024 przez Artur Brol Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 29 grudnia 2024 Udostępnij Napisano 29 grudnia 2024 Moja Pani z warzywniaka potwierdzi, ze jem najlepszą marchewke w PL. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinmarcin Napisano 29 grudnia 2024 Udostępnij Napisano 29 grudnia 2024 (edytowany) 10 minut temu, Rafał S napisał: A tymczasem było to przejście z czystego trana w klasie AB na hybrydę o 2.5 razy większym poborze mocy na biegu jałowym. Spróbuj pobawić się głośnością sygnału który wchodzi do nich. Mi wychodzi ze spora część różnic w charakterze dźwięku wynika z czułości wejscia i zgrania do tego na dacu. Na tym samym są czasem drastyczne, po dopasowaniu już mniejsze... Edytowano 29 grudnia 2024 przez marcinmarcin 3 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał S Napisano 29 grudnia 2024 Udostępnij Napisano 29 grudnia 2024 22 minuty temu, marcinmarcin napisał: Spróbuj pobawić się głośnością sygnału który wchodzi do nich. Niestety, nie mam regulacji głośności w daku. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 29 grudnia 2024 Udostępnij Napisano 29 grudnia 2024 I po ptakach 😉 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinmarcin Napisano 29 grudnia 2024 Udostępnij Napisano 29 grudnia 2024 (edytowany) 2 godziny temu, Rafał S napisał: Niestety, nie mam regulacji głośności w daku. Ja też 😉 Edytowano 29 grudnia 2024 przez marcinmarcin Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nowy75 Napisano 29 grudnia 2024 Udostępnij Napisano 29 grudnia 2024 Tak sobie śledzę wątek od jakiegoś czasu przed "aferą stopkową"kolegi @DiBatonio i nie po raz pierwszy mam wrażenie,że przydałoby się,by jakiś forumowy psycholog bądż psychiatra się ujawnił . Wielu kolegów tutaj to-czytając wpisy-dojrzali faceci ,a poziom dyskusji pasuje często do przedszkolnej piaskownicy . Żeby kolega @Rafał S usuwał ze swojej stopki okablowanie ,z powodu niewybrednych komentarzy na forum ,było nie było,audio ,to chyba nie jest normalne . Podobnie jak podgryzanie kogoś ,kto gra na 10m/sam gram na 20 ,żeby nie było,że nożyce.../. Są też koledzy ,którzy wciąż podkreślają ,że "na tym forum" to nie ma partnerów do rozmowy ,ze względu na braki umysłowe lub sprzętowe ,albo te i te. Skoro tak,to nic nie stoi na przeszkodzie ,by kontaktować się na pw,lub w inny sposób i tam w atmosferze wzajemnej adoracji rozmawiać o swoich systemach z pominięciem forumowych parweniuszy. Z drugiej strony ,trudno zrozumieć,że komuś wadzą czyjeś kable ,bezpieczniki,podstawki ,czy inne utensylia . Cóż ,pewne rzeczy same się nie zmienią jeśli my ich nie zmienimy . Pozdrawiam 5 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 29 grudnia 2024 Udostępnij Napisano 29 grudnia 2024 Miejmy nadzieję, ze pojawi się dziś coś z prawdziwego zdażenia w tym watku, a nie kolejne 4 strony o rozważaniu dużo, niedużo, drogo, tanio i czy w stopce powinny byc przewody czy też nie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rajdek Napisano 29 grudnia 2024 Udostępnij Napisano 29 grudnia 2024 Mój system został wzbogacony o nowe grube twarde audiofilskie meble. Powinienem dodać je do stopki ? 4 2 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 29 grudnia 2024 Udostępnij Napisano 29 grudnia 2024 Ślicznie, ale przewieś te hexagony gdziekolwiek indziej. One w tym miejscu nic nie dają. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 29 grudnia 2024 Udostępnij Napisano 29 grudnia 2024 19 minut temu, Kraft napisał: Ślicznie, ale przewieś te hexagony gdziekolwiek indziej. One w tym miejscu nic nie dają. Ale wyglądają bardzo ładnie. Czasem to ma większy wpływ na odbiór muzyki niż akustyka 🙂. Ps. Kiedy temat o pomiarach? 2 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 29 grudnia 2024 Udostępnij Napisano 29 grudnia 2024 3 minuty temu, KrólKiczu napisał: Ale wyglądają bardzo ładnie. Czasem to ma większy wpływ na odbiór muzyki niż akustyka 🙂. Ps. Kiedy temat o pomiarach? Ja się z moimi wyrobię może na połowę stycznia. Ale możecie zacząć beze mnie. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nowy75 Napisano 29 grudnia 2024 Udostępnij Napisano 29 grudnia 2024 40 minut temu, rajdek napisał: Mój system został wzbogacony o nowe grube twarde audiofilskie meble. Powinienem dodać je do stopki ? Jasne!😀. W tym ustawieniu z pewnością mają wpływ na brzmienie systemu Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 29 grudnia 2024 Udostępnij Napisano 29 grudnia 2024 Z całym szacunkiem , ale pitolicie Panowie od dwóch dni o stopkach i kto ma większego, a mnie w międzyczasie taki w czerwonej czapce przytargał cóś takiego ; P.S. Jak wychodził to coś wspomniał , że fakturka za wózek widłowy i dźwig przyjdzie pocztą. Nie rozumiem o co mu chodziło .... 2 9 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 29 grudnia 2024 Udostępnij Napisano 29 grudnia 2024 No i wreszcie coś wartego naszego czasu. Gratulacje. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 29 grudnia 2024 Udostępnij Napisano 29 grudnia 2024 A tu audiofilskie zasilanie , które wydziergałem na szybko 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts