Rega Napisano Czwartek o 21:05 Udostępnij Napisano Czwartek o 21:05 (edytowany) @audiowit - Witek, muszę Cie rozczarować. Szpilka leci do magnesu. No, ale cześci Thorensa, który będzie na niej stał, są aluminiowe. Poza tym za cęnę , za jaką ją kupiłem, nie ma co wymagać jakości Lector Audio. Na pewno będzie lepiej niż na samych kolcach, których cena niejednokrotnie dorównuje cenie tej platformy. Dziesięć cm od platformy kompas działa normalnie. Edytowano Czwartek o 21:06 przez Rega 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano Czwartek o 21:14 Udostępnij Napisano Czwartek o 21:14 9 minut temu, Rega napisał: Szpilka leci do magnesu. A klatka Faradaya ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano Czwartek o 21:21 Udostępnij Napisano Czwartek o 21:21 Działa na wyładowania elektryczne i odprowadzanie ładunków. Nie wiem czy na pole magnetyczne też. No, trudno - jakoś przeżyję. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano Piątek o 20:05 Udostępnij Napisano Piątek o 20:05 Romek, przywiąż żyłkę do Torensa. Jak bedziesz nim bujał, to szanty lepiej wybrzmią. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano Piątek o 20:07 Udostępnij Napisano Piątek o 20:07 Thorens już ma żyłkę - na ciężarek. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nowy78 Napisano Poniedziałek o 08:16 Udostępnij Napisano Poniedziałek o 08:16 Dnia 16.01.2025 o 18:34, tomek4446 napisał: @MariuszZ nie znam lepszego speca od sprężyn jak Piotrek / @nowy78 /. Kolumny na sprężynach to pikuś, Piotr zbudował wzmacniacz wg. projektu Passa i prawie wszystkie elementy wewnątrz były zawieszone na sprężynach Dnia 16.01.2025 o 19:37, Kraft napisał: … i zawiesił na sprężynach zwrotnice w swoich Usherach. I nadal czuję się niespełniony 🤣 Dlatego nie dalej jak wczoraj wierciłem dziurki w głośnikach niskotonowych moich Usherów (dancer mini 2 dmd) w celu zamontowania tego: Wysokotonowe już po przeróbkach🤣🤣 ... chwilowo zamaskowanych prowizorycznie 1 3 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano Poniedziałek o 08:25 Udostępnij Napisano Poniedziałek o 08:25 Jesteś chyba prekursorem takiego rozwiązania. Nie spotkałem się z czymś podobnym. Ciekawe, jak to będą kiedyś nazywać? Może zawczasu pomyśl na nazwą? No chyba, że od nazwiska. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nowy78 Napisano Poniedziałek o 08:53 Udostępnij Napisano Poniedziałek o 08:53 A tak już całkiem poważnie. Nie wygląda to może zbyt estetycznie, przynajmniej chwilowo, ale efekt dźwiękowy jest - spektakularny. Tak, to dobre słowo. Takiej rozdzielczości na wysokich tonach nie słyszałem nigdy wcześniej. To oczywiście pociąga za sobą wiele pozytywnych zmian związanych ze stereofonią i ogólnym poczuciem realizmu. A najlepsze jest to, że nie ma znaczenia, czy plumka wieczorem, czy wzmacniacz jest rozkręcony ile fabryka dała, gdy z głośników przemawia np Rammstein. Dodam, że ingerencja w głośnik jest większa, niż to co widać na zdjęciu. Dlatego też naturalną konsekwencją wydaje się również praca w zakresie niskośredniotonowym, co aktualnie czynię. Wkrótce okaże się czy słusznie. Mogę jednak powiedzieć, że w pewnych aspektach już widać pierwsze pozytywne oznaki. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts