Wing0 Napisano 15 godzin temu Napisano 15 godzin temu 4 minuty temu, Adi777 napisał: @il Dottore Na AES - Audio Engineering Society, jest porównanie topowych końcówek w klasie A vs D. Różnic w dźwięku nie stwierdzono, a testujący nie byli zapewne niedostatecznie osłuchani. Ale tu mowa o integrach nie końcówkach ;p. Niektórzy między babą, a chłopem też już różnic nie stwierdzają Odpisz, cytując
il Dottore Napisano 15 godzin temu Napisano 15 godzin temu 1 minutę temu, marcinmarcin napisał: D klasa to zaokrąglanie szorstkości poprzez poprawianie zniekształceń filtrami... utrata detali. Tak to odbieram... Na basie 800W w Klasie D jakoś mi nadąża za 25W w Pure Class A. Do basu spokojnie może być. A postęp w Klasie D idzie taki szalony, że już wkrótce możemy się spodziewać zachwycająco grających wzmacniaczy. Na razie Klasa AB już nie ma startu do dobrych konstrukcji w D. Czysta Klasa A jeszcze się broni, ale jak długo? Odpisz, cytując
AudioTube Napisano 14 godzin temu Napisano 14 godzin temu 43 minuty temu, il Dottore napisał: Czysta Klasa A jeszcze się broni, ale jak długo? Jak długo na prund będzie stać. A ile masz lat, bo ja już po półmetku. 2 Odpisz, cytując
majkel74 Napisano 14 godzin temu Napisano 14 godzin temu 1 godzinę temu, il Dottore napisał: Ta "chińska atrapa" posiada na swoje "podróby" oficjalną licencję BBC. Możesz podać źródło tej informacji? 1 Odpisz, cytując
S!N! Napisano 13 godzin temu Napisano 13 godzin temu 11 godzin temu, michaudio napisał: Nie muszę tracić czasu na zbędne odsłuchy, wolę posłuchać muzyki zamiast nieprzydatnych sprzętów. I co z tego, że słyszałeś więcej droższego sprzętu? Nic. Bo to Twoja, przydatna wyłącznie Tobie baza wiedzy. Dla mnie kompletnie bez znaczenia, bo nie uwzględnia moich potrzeb. Musisz to tylko w życiu umrzeć i nic więcej już nie musisz. Nie słuchałeś danego produktu to nie pisz o tym błędnych informacji i ich nie powielaj bo jak na razie to o klasie studyjnej guzik wiesz. A skąd masz wiedzieć, czy coś uwzględnia Twoje potrzeby ja tego nie testowałeś… Już rozumiesz jakie klocki piszesz ? 3 godziny temu, il Dottore napisał: Jasne, ale kto by nie chciał mieć Lebena? Ja. Odpisz, cytując
il Dottore Napisano 13 godzin temu Napisano 13 godzin temu 13 minut temu, S!N! napisał: Ja. No nie bluźnij! Ja tam bym chciał mieć Lebena. Co nie znaczy, że chciałbym go kupić. Ale mieć? Z pocałowaniem ręki! Powiem żonie o moich rozkminach, może mi kupi pod choinkę... Odpisz, cytując
michaudio Napisano 12 godzin temu Napisano 12 godzin temu 31 minut temu, S!N! napisał: Musisz to tylko w życiu umrzeć i nic więcej już nie musisz. Nie słuchałeś danego produktu to nie pisz o tym błędnych informacji i ich nie powielaj bo jak na razie to o klasie studyjnej guzik wiesz. A skąd masz wiedzieć, czy coś uwzględnia Twoje potrzeby ja tego nie testowałeś… Już rozumiesz jakie klocki piszesz ? A czy gdziekolwiek pisałem coś o odsłuchu, czy brzmieniu zestawu Neumanna? W kontekście ceny zestawu Neumanna rzędu 80-90 tysięcy zwróciłem Ci uwagę, że nie pasuje jego wciskanie w wątku o subwooferach do 4 tysięcy. To że zestaw Neumanna musi grać na tyle dobrze, ile kosztuje jest oczywiste. Inaczej nikt by go nie kupił. Po wcześniejszych doświadczeniach od Sennheiserów hd600 ponad trzydzieści lat temu począwszy wiem, że pro to nie moja bajka. Więc nie słucham sprzętu którego nie potrzebuję, nie zamierzam kupić, choćby z szacunku dla pracy sprzedawców. Jeśli ten zestaw Cię kręci, to gratuluję znalezienia Twojego świętego Graala. Jedyne czego nie rozumiem, to Twojej pewności, że Twój Graal spodoba się automatycznie każdemu. Bo w praktyce patrząc choćby na grupowe odsłuchy sprzętu audio, to ile uczestników, tyle różnych opinii. Odpisz, cytując
pairtick Napisano 10 godzin temu Napisano 10 godzin temu 4 godziny temu, il Dottore napisał: Pure Class A. Nie, to nie jest odpowiednik klasycznego SET. Zostałeś, najzwyczajniej w świecie, wydymany. Odpisz, cytując
il Dottore Napisano 10 godzin temu Napisano 10 godzin temu 5 minut temu, pairtick napisał: Nie, to nie jest odpowiednik klasycznego SET. Zostałeś, najzwyczajniej w świecie, wydymany. Oczywiście że końcówka jest w konfiguracji Single Ended. Push Pull jest dla słabych. Odpisz, cytując
pairtick Napisano 10 godzin temu Napisano 10 godzin temu 1 minutę temu, il Dottore napisał: Oczywiście że końcówka jest w konfiguracji Single Ended. Push Pull jest dla słabych. Dawaj schemat. Tylko nie zasilacza, jak ostatnio 😁 Odpisz, cytując
S!N! Napisano 5 godzin temu Napisano 5 godzin temu (edytowany) 18 godzin temu, michaudio napisał: Nie muszę tracić czasu na zbędne odsłuchy No rzeczywiście nie było. Chodzi o całą wyższą klasę, a nie stricte tylko Neumann, piszesz pierdy na ten temat i wrzucasz do jednego wora ,nie wiedząc nawet jak to brzmi. 6 godzin temu, michaudio napisał: A czy gdziekolwiek pisałem coś o odsłuchu, czy brzmieniu zestawu Neumanna? Nikomu nie wciskam produktu, a tym bardziej nie twierdzę, że spodoba się dane brzmienie - w ogóle potrafisz czytać posty ze zrozumieniem ? W temacie suba podawałem konfigurację na celu odsłuchu ja to jest idealnie zszyte i to jest fakt( tańsze zestawy również grają idealnie, ale to już wykreśliłeś z pamięci ) prowadzisz swój dialog i nie dotarło nawet tłumaczenie… Wróć do poprzedniego postu i go przeczytaj na spokojnie, ciężary straszne. 7 godzin temu, il Dottore napisał: No nie bluźnij! Zwracam honor, jak są tacy zapaleńcy to jednak bym chciał, widzę , że bardzo szybko by to spieniężył. Edytowano 5 godzin temu przez S!N! Odpisz, cytując
Wing0 Napisano 5 godzin temu Napisano 5 godzin temu 22 minuty temu, S!N! napisał: że bardzo szybko by to spieniężył. Czy sie podoba czy nie Leben jest jednym z najbardziej lubianych i pożądanych lampowców :). Nie jest bez wad, ale jak na swoją cenę używanego gra bardzo przyjemnie i dynamicznie z odpowiednimi kolumnami jak na el84 i to japońskie 1 Odpisz, cytując
S!N! Napisano 5 godzin temu Napisano 5 godzin temu Dlatego napisałem, że byłby to szybki zarobek, zamiast zagracania strychu. Odpisz, cytując
Wing0 Napisano 5 godzin temu Napisano 5 godzin temu 2 minuty temu, S!N! napisał: Dlatego napisałem, że byłby to szybki zarobek, zamiast zagracania strychu. U jednych tak u innych jest to stały element systemu, a bardzo często powrót do tego wzmacniacza (przypominam wzmacniacza nie bez wad ). Odpisz, cytując
audiowit Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu 12 godzin temu, il Dottore napisał: Na basie 800W w Klasie D jakoś mi nadąża za 25W w Pure Class A. Do basu spokojnie może być. A postęp w Klasie D idzie taki szalony, że już wkrótce możemy się spodziewać zachwycająco grających wzmacniaczy. Na razie Klasa AB już nie ma startu do dobrych konstrukcji w D. Czysta Klasa A jeszcze się broni, ale jak długo? Mam wrazenie, ze nie wiesz czym jest klasa wzmacniacza. Tylko prosze Cię nie szukaj ze mna dialogu. Wystarczy juz, ze wszedzie pelno Twoich wpisow. Zyjesz chlopie stereotypami i tym co wyczytasz w necie. Jestes bardzo podatny na marketing. 2 Odpisz, cytując
nowy78 Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu 8 godzin temu, pairtick napisał: Tylko nie zasilacza, jak ostatnio 😁 To jest schemat wzmacniacza. Odpisz, cytując
misiekx Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu Fajne to audio hobby 🍿🤡. Chyba trzeba będzie się niedługo pożegnać. Tym razem na dobre 😜 Odpisz, cytując
MMarek Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu 23 minuty temu, misiekx napisał: Fajne to audio hobby 🍿🤡. Chyba trzeba będzie się niedługo pożegnać. Tym razem na dobre 😜 Niemożliwe, co się stało? Urokliwa Kudowa będzie smutna. Odpisz, cytując
il Dottore Napisano 52 minuty temu Napisano 52 minuty temu 2 godziny temu, audiowit napisał: Tylko prosze Cię nie szukaj ze mna dialogu. Dlaczego miałbym szukać z tobą dialogu? Żyjesz chłopie jakimiś urojeniami wielkościowymi. Żyj sobie. Mi do szczęścia żaden dialog z tobą nie jest potrzebny. Odpisz, cytując
misiekx Napisano 28 minut temu Napisano 28 minut temu 37 minut temu, MMarek napisał: Niemożliwe, co się stało? Urokliwa Kudowa będzie smutna. W Kudowie z tego co wiem, to nikt o tym forum nie słyszał.... A jeśli ktoś jest niech się ujawnia 😉. Marku, system mam taki jaki lubię,jestem bardzo zadowolony, zmian już nie zamierzam przeprowadzać (nigdy nie mów nigdy 😁) a tu coraz więcej przepychanek. Szkoda nerwów i życia, każdy ma swoją rację jak d....😉 Odpisz, cytując
Artur Brol Napisano 22 minuty temu Napisano 22 minuty temu Ee tam od razu sie wyprowadzac, poczytać zawsze mozna, a i od czasu do czasu można tez cos nabazgrac. Stay😄 Odpisz, cytując
BlaBla Napisano 12 minut temu Napisano 12 minut temu od dawna śledzę tutejsze wpisy forumowe i tak sobie myślę, że wszystkim ułatwiłoby życie, a zarazem przyczyniło się do podniesienia merytoryki i kultury, przestrzeganie podstawowej zasady korzystania z internetu: PIŁEŚ - NIE PISZ!!!! Odpisz, cytując
Vectorinni Napisano 8 minut temu Napisano 8 minut temu Powiem Wam, że odkąd kilka dni temu pierwszy raz wykorzystałem opcję "ignoruj" i tym samym pozbyłem się tego filozofa i piewcę bzdur z Irlandii czy tam z Chin, to jakoś tak znowu przyjemniej się na forum zrobiło. Czasem przysłowiowa "czacha dymiła" gdy człowiek zobaczył jego posty. Szkoda czasu na takich delikwentów. Polecam!🙂 1 Odpisz, cytując
MMarek Napisano 4 minuty temu Napisano 4 minuty temu 1 minutę temu, misiekx napisał: a tu coraz więcej przepychanek. Szkoda nerwów i życia, każdy ma swoją rację jak d....😉 Przecież nie trzeba, a wręcz nie wskazane, aby brać udział w tych przepychankach. Jedynie żyrafa w Kudowie niczym się nie przejmuje i zachowuje stoicki spokój 1 Odpisz, cytując
Recommended Posts