Audio Autonomy Napisano wczoraj o 07:47 Napisano wczoraj o 07:47 12 godzin temu, maciek72 napisał: Co , to za model ? Karstadt K3000 Odpisz, cytując
Chmarski Napisano wczoraj o 07:55 Napisano wczoraj o 07:55 8 minut temu, maciek72 napisał: Ale zakupy w świecie Audio , to sama przyjemność. Dlaczego sobie ją odbierasz @Chmarski ? Bo mam już chyba wszystko co chcę, a przynajmniej nic mi do głowy nie przychodzi, że czegoś brakuje. Jakość tego co już mam na razie mi wystarcza. Dalszy rozwój systemu to tylko przechodzenie na "trochę lepiej" za już grube pieniądze, albo na "jeszcze bardziej lepiej" za kwoty, na które nie wiem czy sobie w życiu będę mógł pozwolić. 2 Odpisz, cytując
RLC2 Napisano wczoraj o 08:04 Napisano wczoraj o 08:04 (edytowany) 2 godziny temu, Nowy75 napisał: Cala półka (wózek 😁) jest pozbawiona audio napinki,co niektórym kolegom by się przydało. Sądząc po emotkach pod zdjęciem, to nie tylko moje zdanie. Kolumienki jak najbardziej ok,sam wiesz. Powoli bez pośpiechu jeszcze tylko streamer do radia internetowego, plików Fla'c i będzie już dobrze. Zostaną jeszcze kabelki do wymiany RCA Coaxial Optyczny no i zasilające ale powoli systematycznie do przodu. 😎 Emotki pod zdjęciem cieszą nie powiem 👍 Ushery uważam za bardzo przyzwoite kolumny. Edytowano wczoraj o 08:10 przez RLC2 1 Odpisz, cytując
Nowy75 Napisano wczoraj o 08:20 Napisano wczoraj o 08:20 34 minuty temu, maciek72 napisał: zakupy w świecie Audio , to sama przyjemność. Dlaczego sobie ją odbierasz @Chmarski ? Kiedyś pracowałem w branży hazardowej. Nasi klienci też tak twierdzili😁 2 Odpisz, cytując
maciek72 Napisano wczoraj o 08:26 Napisano wczoraj o 08:26 29 minut temu, Chmarski napisał: Bo mam już chyba wszystko co chcę, a przynajmniej nic mi do głowy nie przychodzi, że czegoś brakuje. Jakość tego co już mam na razie mi wystarcza. Dalszy rozwój systemu to tylko przechodzenie na "trochę lepiej" za już grube pieniądze, albo na "jeszcze bardziej lepiej" za kwoty, na które nie wiem czy sobie w życiu będę mógł pozwolić. Rozumiem , że to co widać w stopce , to bez zmian ? Czy jest jakiś inny system ? Jak tak , to jaki ? Foty mile widziane Odpisz, cytując
Chmarski Napisano 23 godziny temu Napisano 23 godziny temu Tak, to co w stopce. Foty pewnie w weekend,, bo muszę trochę poprzestawiać sprzęt. 1 2 Odpisz, cytując
Amarok Napisano 23 godziny temu Napisano 23 godziny temu Nie licząc drobnych kabelków, na wiosnę miną już dwa lata, odkąd niczego nie kupiłem ani nie zmieniałem w sprzęcie. Chętnie rozdzieliłbym kino domowe od stereo, ale to wiąże się z zakupem niewielkich kolumn frontowych. Teraz zabieram się za wymianę starego routera — urządzeń IoT robi się coraz więcej, więc czas na zmiany. 3 Odpisz, cytując
majkel74 Napisano 22 godziny temu Napisano 22 godziny temu 37 minut temu, Amarok napisał: Nie licząc drobnych kabelków, na wiosnę miną już dwa lata, odkąd niczego nie kupiłem ani nie zmieniałem w sprzęcie. Cześć, jestem audiofilem, nic nie zmieniłem od 2 lat. (ze spotkania grupy Anonimowych Audiofili, w skrócie AA) 7 Odpisz, cytując
Chyba Miro 84 Napisano 22 godziny temu Napisano 22 godziny temu (edytowany) 18 godzin temu, Audio Autonomy napisał: Podstawki można zrobić ze wszystkiego. Warto eksperymentować. Przykładowo testowane dziś u mnie kolumny dźwiga na barkach doborowe towarzystwo - Pan Coltrane, Charles Mingus, Wardruna i Dead Can Dance A tak już na poważnie - to są naprawdę spoko kolumienki. Maluszki może nie schodzą za nisko (no bo i nie mają jak), ale na średnicy czarują przepięknie. Fajnie tylko że... raz toczymy piane o podstawki pod kable a innym razem nic nie stoi na przeszkodzie by kolumny stawiać na plastikowych opakowaniach płyt cd. Świat audio nie przestaje zadziwiać 😉 Edytowano 22 godziny temu przez Chyba Miro 84 Pisownia Odpisz, cytując
Nowy75 Napisano 21 godzin temu Napisano 21 godzin temu @Chyba Miro 84 jedni toczą pianę,drudzy podchodzą do tematu z właściwym dystansem😁 Nikt nikomu nie zabroni dopieszczać sobie system biżuterią ,czy innymi gadżetami,ale żeby cieszyć się muzą nie jest to niezbędne. 1 Odpisz, cytując
Audio Autonomy Napisano 21 godzin temu Napisano 21 godzin temu Docelowo nigdy kolumn bym tak nie postawił (na płytach), choćby dlatego, że to mało stabilne rozwiązanie. Jednak podstawek pod kable też bym nigdy nie stosował Każdy zresztą robi co lubi i jak lubi 4 Odpisz, cytując
Rega Napisano 20 godzin temu Napisano 20 godzin temu (edytowany) Z własnego doświadczenia - podstawki pod kolumny mogą diametralnie zmienić brzmienie. Nie uwierzyłbym, że aż tak, gdybym sam nie przerabiał tego z dużymi monitorami studyjnymi. Edytowano 20 godzin temu przez Rega Odpisz, cytując
Chmarski Napisano 19 godzin temu Napisano 19 godzin temu 4 godziny temu, maciek72 napisał: Rozumiem , że to co widać w stopce , to bez zmian ? Zmiany zaszły, ale są już ujęte w stopce 😎 Plączą się jeszcze jakieś inne rzeczy, ale nie przewiduję ich użytku w głównym systemie. Zdjęcia zrobię jak już poukładam system, bo przez to brumienie trochę poprzestawiałem klocki i chcę wrócić do optymalnego ustawienia. 1 Odpisz, cytując
Recommended Posts