Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
Przed chwilą, Rega napisał:

Podobnie jak ja o Tellurium Q Black II

Nie miałem "przyjemności" i raczej nie chcę mieć. 😉

Na szczęście mam już spokój z kabelkami od dawna.

19 minut temu, tomek4446 napisał:

Nordostowi Valhali ? :) 

Nordostowi, Valhalli nie 😁

Napisano
4 minuty temu, DiBatonio napisał:

Na szczęście mam już spokój z kabelkami od dawna.

Ja od czasu zakupu dpa na interkonekty i WE na głośnikowe tez sobie głowy tym nie zawracam. Można pewnie lepiej, ale trzeba by sie bawić w diy lub płacić krocie...nie zamierzam. Wolałbym te tysiące w akustykę wpakować lub jeszcze ciekawszy piec ;)

Napisano

@Rega @tomek4446 wczoraj zapadłem się pod ziemię,bo wieczorem zrobiła się mała wódeczka na delegacji. Dajemy po produkcji , dziś 7 dzień z 21 zaplanowanych. Wracamy do kabelków,kolego @Rega propozycja wciąż aktualna😁. Z tego co pamiętam przekrój żyły 1,35 mm, grubość całego kabla chyba 9mm ,całkiem giętki. Niestety na początku przygody naczytałem się ,że tylko gołe kabelki grają i przy każdej przepince zarabiałem od nowa,z 2 m zrobiło się 185 cm😁. Także cyk na priv i leci pod wskazany adres,teraz się dowiedziałem jaki to skarb,ale słowo - grunt!😁

Napisano

Jeszcze raz bardzo dziekuję Kolego @Nowy75 za propozycję - minimalna długość u mnie to 2m. I to jedynie do tych najbliższych A poza tym byłoby niezręcznie mając takie zapasy, jak moje, cokolwiek jeszcze wyłudzać od Kolegów😉.  

PS. A wódeczka już siódmy dzień z kolei? I w dodatku zaplanowane kolejne 14? Macie zdrowie🤣

Napisano
14 minut temu, Rega napisał:

wódeczka już siódmy dzień z kolei? I

Praca 😁. Sądząc po samopoczuciu szefa dziś rano, prędko kolejnej nie będzie. Jest zresztą jednym z winowajców: jeden namawiał,szef kupił,ja polewałem . A żylem sobie spokojnie w abstynencji tyle czasu...😁

Napisano
13 godzin temu, tomek4446 napisał:

Sorry , zapomniałem napisać , że zjada na śniadanie wszystkie kable za 20 tysi i więcej , a Nordost Valhala to mu do pięt dźwiękowo nie dorasta . :) 

Nie chcesz sprzedać? Miałem zmienić auto,ale co tam 😁

Napisano (edytowany)
16 godzin temu, tomek4446 napisał:

Sorry , zapomniałem napisać , że zjada na śniadanie wszystkie kable za 20 tysi i więcej , a Nordost Valhala to mu do pięt dźwiękowo nie dorasta . :) 

Pamiętaj, żeby wracać tu co dwa tygodnie (dla podtrzymania) z tą informacją. Zobacz jak systematycznie i skutecznie pracuje Kolega ART w wątku Warmera. I to działa! Działało z Eversolo i Laiv, zawsze działa. A jak jeszcze ze dwie osoby dobierzesz, żeby potwierdzały magię i połykanie/zjadanie/walcowanie  to potem już z górki, sukces gwarantowany. Za 6 miesięcy zaproponujesz swojego autorstwa wzmacniacz, który oczywiście też zjada a za kolejne 6 miesięcy głośniki, też bardzo głodne, połykające w całości. Bierz przykład z Eversolo itp. Załatwimy Chińczyków ich bronią. 

Na zagranicznych forach identyczna sytuacja jak u nas. Takie Head fi, pojawia się nowa chińska zabawka i dwóch, trzech naganiaczy, którzy przez 100 stron wątku systematycznie klepią to samo - rewolucja, magia, coś wyjątkowego, zjada wszystko co było do tej pory. I do nas to dotarło. :) 

Edytowano przez kaczadupa
Napisano
2 godziny temu, misiekx napisał:

Nie chcesz sprzedać? Miałem zmienić auto,ale co tam

Przepraszam , że poruszę kwestie oczywiste. Mówimy o klasie premium + ? :) 

28 minut temu, kaczadupa napisał:

Na zagranicznych forach identyczna sytuacja jak u nas.

Bo wszędzie / no prawie jest tak samo/ , w dobie kryzysu , a taki mamy my i cała Europa zmienia się procentowo target. Jest to normalne , Wraz ze zubożeniem społeczeństwa , zmienia się siła nabywcza pieniądza. Od lat obserwuje to na Forum. W dobie prosperity przeważają pytania o sprzęt 10k w górę, jak robi się cienko to już mamy max. 3-4 tys. A potem następuje naturalna racjonalizacja , kupiliśmy tanio ,ale musi być killer. Złapaliśmy Boga za nogi i jesteśmy lepsi , mądrzejszy od tych frajerów, co to kupują jakieś absurdalnie drogie zabawki . Doszukujemy się pozytywów i je znajdujemy. to dotyczy nie tylko audio. Byłem ostatnio u klienta ,który kupił do nowego domu drzwi zewnętrzne z Castoramy za 5 tys. z montażem. Nasłuchałem się litanii pochwał jakie są cudowne , a przede wszystkim, że on dał piątkę , a sąsiad kretyn , frajer , idiota wydał na swoje 12 tys. I nie docierały do niego moje uwagi , że przez uszczelki mu wieje, bo zamek nie dociąga , a nie ma już regulacji na zawiasach , że jak przyłożyłem łatę, to skrzydło na wysokości zamka ma wygięcie 8 mm, i że folia mu odchodzi przy zawiasach. Tak jak bym gadał do ściany. Tak działa mózg.

Napisano

Skoro już tak kabelkowo się zrobiło,to ostatnio wzbogaciłem swój zestaw o coaxiala do połączenia Tagi z TV. Marka Klotz, którą ostatnio raźno poleciliśmy, tu na forum ,poszukującym czegoś niezbyt drogiego ,a robiącego robotę. Biżuteria do kabelka polskiej firmy CrossTech , ładne wykonanie i sam kabelek dość miękki i giętki jak na koncentryka.  Polecam.

2 minuty temu, maciek72 napisał:

Mikro wentylacja przy tak docieplonych budynkach jest wskazana

Pytanie,czy spełni warunki  mikro,czy facet pójdzie z torbami za rachunki na grzanie chaty?😁