DiBatonio Napisano 19 godzin temu Napisano 19 godzin temu Przed chwilą, Rega napisał: Podobnie jak ja o Tellurium Q Black II Nie miałem "przyjemności" i raczej nie chcę mieć. 😉 Na szczęście mam już spokój z kabelkami od dawna. 19 minut temu, tomek4446 napisał: Nordostowi Valhali ? Nordostowi, Valhalli nie 😁 1 Odpisz, cytując
Wing0 Napisano 19 godzin temu Napisano 19 godzin temu 4 minuty temu, DiBatonio napisał: Na szczęście mam już spokój z kabelkami od dawna. Ja od czasu zakupu dpa na interkonekty i WE na głośnikowe tez sobie głowy tym nie zawracam. Można pewnie lepiej, ale trzeba by sie bawić w diy lub płacić krocie...nie zamierzam. Wolałbym te tysiące w akustykę wpakować lub jeszcze ciekawszy piec 3 Odpisz, cytując
Rega Napisano 19 godzin temu Napisano 19 godzin temu U mnie teraz podstawowe to Tara Labs RSC 500, Kimber 4TC i WE. 2 2 Odpisz, cytując
Nowy75 Napisano 7 godzin temu Napisano 7 godzin temu @Rega @tomek4446 wczoraj zapadłem się pod ziemię,bo wieczorem zrobiła się mała wódeczka na delegacji. Dajemy po produkcji , dziś 7 dzień z 21 zaplanowanych. Wracamy do kabelków,kolego @Rega propozycja wciąż aktualna😁. Z tego co pamiętam przekrój żyły 1,35 mm, grubość całego kabla chyba 9mm ,całkiem giętki. Niestety na początku przygody naczytałem się ,że tylko gołe kabelki grają i przy każdej przepince zarabiałem od nowa,z 2 m zrobiło się 185 cm😁. Także cyk na priv i leci pod wskazany adres,teraz się dowiedziałem jaki to skarb,ale słowo - grunt!😁 1 Odpisz, cytując
Rega Napisano 7 godzin temu Napisano 7 godzin temu Jeszcze raz bardzo dziekuję Kolego @Nowy75 za propozycję - minimalna długość u mnie to 2m. I to jedynie do tych najbliższych A poza tym byłoby niezręcznie mając takie zapasy, jak moje, cokolwiek jeszcze wyłudzać od Kolegów😉. PS. A wódeczka już siódmy dzień z kolei? I w dodatku zaplanowane kolejne 14? Macie zdrowie🤣. 3 Odpisz, cytując
Artur Brol Napisano 6 godzin temu Napisano 6 godzin temu Kolega @Nowy75 moze jako tester pracuje, łyczek i wypluwa, inaczej tego nie widzę. 14 dni ? 😁 3 Odpisz, cytując
Nowy75 Napisano 6 godzin temu Napisano 6 godzin temu 14 minut temu, Rega napisał: wódeczka już siódmy dzień z kolei? I Praca 😁. Sądząc po samopoczuciu szefa dziś rano, prędko kolejnej nie będzie. Jest zresztą jednym z winowajców: jeden namawiał,szef kupił,ja polewałem . A żylem sobie spokojnie w abstynencji tyle czasu...😁 1 Odpisz, cytując
Rega Napisano 6 godzin temu Napisano 6 godzin temu 5 minut temu, Nowy75 napisał: żylem sobie spokojnie w abstynencji tyle czasu. ,,... i sooo, ze mną się nie napijesz?...'' No i się człowiek ulitował😋. 2 Odpisz, cytując
misiekx Napisano 5 godzin temu Napisano 5 godzin temu 13 godzin temu, tomek4446 napisał: Sorry , zapomniałem napisać , że zjada na śniadanie wszystkie kable za 20 tysi i więcej , a Nordost Valhala to mu do pięt dźwiękowo nie dorasta . Nie chcesz sprzedać? Miałem zmienić auto,ale co tam 😁 4 1 Odpisz, cytując
Rega Napisano 5 godzin temu Napisano 5 godzin temu Jeśli jesteś zdecydowany, to może kup to auto, ja odkupię od Tomka kabel i zamienisz się ze mną. Tomek ma już nowe, a moje jest stare. 1 1 Odpisz, cytując
Nowy75 Napisano 5 godzin temu Napisano 5 godzin temu @Rega genialne! I wszyscy zadowoleni😁 1 Odpisz, cytując
Rega Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu (edytowany) Dzielimy skóre na niedźwiedziu. Ciekawe, czy Tomek będzie skłonny sprzedać, a Misiek kupi auto o wystarczającej wartości. Edytowano 4 godziny temu przez Rega 1 Odpisz, cytując
Nowy75 Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu @Rega parę niewiadomych jest,jak to w interesach😁 Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu (edytowany) 16 godzin temu, tomek4446 napisał: Sorry , zapomniałem napisać , że zjada na śniadanie wszystkie kable za 20 tysi i więcej , a Nordost Valhala to mu do pięt dźwiękowo nie dorasta . Pamiętaj, żeby wracać tu co dwa tygodnie (dla podtrzymania) z tą informacją. Zobacz jak systematycznie i skutecznie pracuje Kolega ART w wątku Warmera. I to działa! Działało z Eversolo i Laiv, zawsze działa. A jak jeszcze ze dwie osoby dobierzesz, żeby potwierdzały magię i połykanie/zjadanie/walcowanie to potem już z górki, sukces gwarantowany. Za 6 miesięcy zaproponujesz swojego autorstwa wzmacniacz, który oczywiście też zjada a za kolejne 6 miesięcy głośniki, też bardzo głodne, połykające w całości. Bierz przykład z Eversolo itp. Załatwimy Chińczyków ich bronią. Na zagranicznych forach identyczna sytuacja jak u nas. Takie Head fi, pojawia się nowa chińska zabawka i dwóch, trzech naganiaczy, którzy przez 100 stron wątku systematycznie klepią to samo - rewolucja, magia, coś wyjątkowego, zjada wszystko co było do tej pory. I do nas to dotarło. Edytowano 3 godziny temu przez kaczadupa 6 Odpisz, cytując
tomek4446 Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu 2 godziny temu, misiekx napisał: Nie chcesz sprzedać? Miałem zmienić auto,ale co tam Przepraszam , że poruszę kwestie oczywiste. Mówimy o klasie premium + ? 28 minut temu, kaczadupa napisał: Na zagranicznych forach identyczna sytuacja jak u nas. Bo wszędzie / no prawie jest tak samo/ , w dobie kryzysu , a taki mamy my i cała Europa zmienia się procentowo target. Jest to normalne , Wraz ze zubożeniem społeczeństwa , zmienia się siła nabywcza pieniądza. Od lat obserwuje to na Forum. W dobie prosperity przeważają pytania o sprzęt 10k w górę, jak robi się cienko to już mamy max. 3-4 tys. A potem następuje naturalna racjonalizacja , kupiliśmy tanio ,ale musi być killer. Złapaliśmy Boga za nogi i jesteśmy lepsi , mądrzejszy od tych frajerów, co to kupują jakieś absurdalnie drogie zabawki . Doszukujemy się pozytywów i je znajdujemy. to dotyczy nie tylko audio. Byłem ostatnio u klienta ,który kupił do nowego domu drzwi zewnętrzne z Castoramy za 5 tys. z montażem. Nasłuchałem się litanii pochwał jakie są cudowne , a przede wszystkim, że on dał piątkę , a sąsiad kretyn , frajer , idiota wydał na swoje 12 tys. I nie docierały do niego moje uwagi , że przez uszczelki mu wieje, bo zamek nie dociąga , a nie ma już regulacji na zawiasach , że jak przyłożyłem łatę, to skrzydło na wysokości zamka ma wygięcie 8 mm, i że folia mu odchodzi przy zawiasach. Tak jak bym gadał do ściany. Tak działa mózg. 3 Odpisz, cytując
KrólKiczu Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu @tomek4446, a kiedy był ten okres prosperity? I dla kogo? Bo chyba coś mi umknęło 🥴. 1 Odpisz, cytując
maciek72 Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu Mikro wentylacja przy tak docieplonych budynkach jest wskazana 3 Odpisz, cytując
Nowy75 Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu Skoro już tak kabelkowo się zrobiło,to ostatnio wzbogaciłem swój zestaw o coaxiala do połączenia Tagi z TV. Marka Klotz, którą ostatnio raźno poleciliśmy, tu na forum ,poszukującym czegoś niezbyt drogiego ,a robiącego robotę. Biżuteria do kabelka polskiej firmy CrossTech , ładne wykonanie i sam kabelek dość miękki i giętki jak na koncentryka. Polecam. 2 minuty temu, maciek72 napisał: Mikro wentylacja przy tak docieplonych budynkach jest wskazana Pytanie,czy spełni warunki mikro,czy facet pójdzie z torbami za rachunki na grzanie chaty?😁 1 Odpisz, cytując
lpomis Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu (edytowany) 58 minut temu, tomek4446 napisał: W dobie prosperity przeważają pytania o sprzęt 10k w górę, jak robi się cienko to już mamy max. 3-4 tys. A potem następuje naturalna racjonalizacja , kupiliśmy tanio ,ale musi być killer. Złapaliśmy Boga za nogi i jesteśmy lepsi , mądrzejszy od tych frajerów, co to kupują jakieś absurdalnie drogie zabawki . Moim zdaniem to zjawisko nie dotyczy wyłącznie taniego sprzętu ani obecnej sytuacji ekonomicznej. Takie mechanizmy działają na każdym poziomie budżetu. Jeśli ktoś kupił coś tanio to naturalnie chce wierzyć, że trafił na "killera" i zrobił świetny interes. Ale dokładnie to samo widać u osób, które wydały dużo. Tam z kolei często pojawia się potrzeba udowodnienia, że wysoka cena była uzasadniona, a sprzęt musi grać lepiej. Bo kosztował więcej. Po prostu. Taka psychologia decyzji. I w sumie to bardzo ludzka i powszechna. Każdy z nas chce chyba czuć, że postąpił słusznie, niezależnie od tego, czy wydał 1000zł, czy 20000zł. Po dokonaniu wyboru pojawia się u człowieka potrzeba utwierdzenia się, że był to dobry zakup. A im więcej czasu, pieniędzy i emocji w coś zainwestowaliśmy, tym silniejsza jest tendencja do doszukiwania się potwierdzeń, że zrobiliśmy dobrze i nie wydaliśmy kasy na marne. Problem zaczyna się jednak wtedy, gdy subiektywne zadowolenie zaczyna się przedstawiać jako obiektywną prawdę, a inne wybory jako błędne. Tymczasem w audio często bywa tak, że drożej nie zawsze znaczy lepiej, a taniej nie zawsze znaczy gorzej. Czynników wpływających na to jest wiele, o czym chyba wszyscy doskonale wiemy - reszta toru, pomieszczenie, oczekiwania... Edytowano 1 godzinę temu przez lpomis 5 1 Odpisz, cytując
Wing0 Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu 46 minut temu, KrólKiczu napisał: @tomek4446, a kiedy był ten okres prosperity? I dla kogo? Bo chyba coś mi umknęło 🥴. Seba nie załapałeś się :D. A tak serio spójrz w swoją stopkę. Co by nie mówić wiele osób chcialo by mieć taki sprzęt. Ja koledze doradzam co kupić za 1700 zł wiele by dal za Twoje graty. Odpisz, cytując
KrólKiczu Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu 14 minut temu, Wing0 napisał: Seba nie załapałeś się :D. A tak serio spójrz w swoją stopkę. Co by nie mówić wiele osób chcialo by mieć taki sprzęt. Ja koledze doradzam co kupić za 1700 zł wiele by dal za Twoje graty. Akurat ja jestem prostym robolem (choć wykształconym 🤪) i gdyby nie wrodzona zdolność do umiejętnego gospodarowania pieniędzmi, nawet ten sprzęt ze stopki byłby dla mnie szczytem marzeń 🙂. Odpisz, cytując
Slawko69 Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu Koledzy mam pytanie . Kabelki WE. Rozszyfrujcie proszę bo nie mogę załapać Odpisz, cytując
Wing0 Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu https://highfidelity.pl/@numer--72&lang=en 5 minut temu, KrólKiczu napisał: Akurat ja jestem prostym robolem Spora część z nas to zwykli robole I tez jakoś tam wykształceni choć nie zawsze to widać 2 Odpisz, cytując
Arko55 Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu @soberowy nie wiem czy jeszcze masz daca od LKS ale pogrzebałem chwilę i są w moim 2 filtry które chyba głównie odpowiadają za ilość wysokich w dźwięku DE EMPH on lub off, wychodzi ze zawsze leciał sygnał ten jasny, bo w sumie sabre 9018 jest z tego znane stąd niczym mnie to nie zdziwiło finalnie Pozdr Odpisz, cytując
Recommended Posts