Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Tak, przez spory czas używałem jego regulacji głośności i jest to ciekawe rozwiązanie. Jeśli Twój obecny wzmacniacz może pracować jako końcówka mocy to warto sprawdzić. Pamiętaj żeby ściszyć na LKSie 😀

Napisano
3 godziny temu, KrólKiczu napisał:

a kiedy był ten okres prosperity? I dla kogo? Bo chyba coś mi umknęło 🥴

Seba , faktycznie z Tobą może być problem. Bo jak normalnie wpada bańka m-cznie , a nagle podskoczy do bańki trzysta. to można nie zauważyć. :) 

Jak żem powiedział tak zrobił. Kabel do suba na bazie Supry Sublink 3 mb. Cena kofekcjowanego 260 zł , koszt samodzielnego wykonania 95 zł + frajda.

IMG_7472.JPG

Napisano (edytowany)
22 godziny temu, tomek4446 napisał:

Co Wy wiecie o porządku w kablach , 58 szt. za szafką i wszystkie wpięte :) 

Ło matko 😁 U mnie minimalizm 😁

20260118_180506.jpg

20260118_180805.jpg

Edytowano przez Adi777
Napisano (edytowany)

Że nie widać - to proszę, nawet głośnikowe w podłodze 🫣

ale żeby pokazać te „wpięte” czy cokolwiek zmienić w systemie to pół dnia roboty, odsuwania, przeciągania :/

IMG_8349.jpeg

Edytowano przez crategus
Napisano
Przed chwilą, DiBatonio napisał:

Spójrz co się dzieje z tym kablem we wtyku.

Spoko , nic mu nie będzie :) Mam takich cztery , a wygląda tak, bo nie miałem cierpliwości do tych gumek na końcu przy wejściu kabla. Jak robię dla siebie to jakoś wygląd schodzi na plan dalszy. Za to tak dokręciłem na śrubkach , że TIR-a można na nim ciągnąć. :) 

Napisano
10 minut temu, tomek4446 napisał:

Spoko , nic mu nie będzie :) Mam takich cztery , a wygląda tak, bo nie miałem cierpliwości do tych gumek na końcu przy wejściu kabla. Jak robię dla siebie to jakoś wygląd schodzi na plan dalszy. Za to tak dokręciłem na śrubkach , że TIR-a można na nim ciągnąć. :) 

Mam zawsze to samo… kompromis czy ciachnął izolację dalej i nie gimnastykować się z żyłami przy zarabianiu we wtyczce, czy k***wowac ale mieć za to pewny zacisk na obudowie wtyczki;)

Napisano
40 minut temu, tomek4446 napisał:

Tomek, to twoje zdjęcie?

🤦

Ten kabel w tym miejscu pracuje ściąga Ci druciki, zwłaszcza kiedy gołe wsadzisz do zacisku we wtyku. To się prosi o poprawę, żeby nie powiedzieć coś gorszego, jak by się obluzowały kikuty w zaciskach.

A obejmy też nie mogą być nie wiadomo jak mocno zaciśnięte na izolacji, bo zgniata żyły robocze i zamiast być ładnie swobodnie ułożone, to są rozwalcowane.

Pewno pamiętasz jak niejednokrotnie Mariusz Z mówił, że u siebie co jakiś czas dociska śrubki w zaciskach, bo się obluzowują.

Nawet mówił coś o brzmieniu z tego powodu 😉

42 minuty temu, Nowy75 napisał:

ja myślałem , że wrzuciłeś swoją @DiBatonio.😁

Mojej kablowni Ci nie pokażę 😜

Napisano
8 godzin temu, DiBatonio napisał:

Ten kabel w tym miejscu pracuje ściąga Ci druciki, zwłaszcza kiedy gołe wsadzisz do zacisku we wtyku.

Przypomniało mi się dlaczego śpię spokojnie. Po za przykręceniem drutów w piny , jest jeszcze na wejściu przewodu plastikowa obejma blokująca . Zawsze daje kabelkom wewnątrz trochę luzu , więc jest jakaś tolerancja na pracę pod wpływem drgań. Jak znajdę chwilę sprawdzę co tam się dzieje. Dzięki za czujność , takie uwagi oceniam na plus. Strzeżonego Pan Bóg ........ :)

P.S.

9 godzin temu, DiBatonio napisał:

A obejmy też nie mogą być nie wiadomo jak mocno zaciśnięte na izolacji, bo zgniata żyły robocze i zamiast być ładnie swobodnie ułożone, to są rozwalcowane.

U mnie rozwalcowane, czy nie rozwalcowane nie wpływają na dźwięk. Nie mam transparentnego systemu :)

Napisano
3 godziny temu, tomek4446 napisał:

U mnie rozwalcowane, czy nie rozwalcowane nie wpływają na dźwięk.

12 godzin temu, DiBatonio napisał:

Pewno pamiętasz jak niejednokrotnie Mariusz Z mówił, że u siebie co jakiś czas dociska śrubki w zaciskach, bo się obluzowują.

Nawet mówił coś o brzmieniu z tego powodu 😉

Ale tu chyba mowa o zasilajacych kablach🤔