audiowit Napisano 20 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 20 stycznia 2023 Już gratulowałem ale zrobię to jeszcze raz. Nie mówię, że docelowy ale na lata napewno. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wing0 Napisano 20 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 20 stycznia 2023 Dzięki. Trzeba będzie protestować, posłuchać, pooglądać i się nacieszyć. Myśl jest, wykonanie super jest, tylko żeby jeszcze granie było to cel będzie ;). Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 20 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 20 stycznia 2023 (edytowany) Będzie. To b dobry dać. Nie brak mu szybkości i dynamiki. Z nowości. Słuchałem ostatnio monitorów studyjnych, które mogę polecić do domowego odsłuchu. Sà prawie za darmo biorąc pod uwagę, że mają zamontowane dsp. Wg mnie absolutnie nie nadają się jako pierwsze monitory odsłuchowe studyjne ale jako drugie, trzecie już tak. Oczywiście monitory bliskiego pola do małych pomieszczeń. Bardzo ładna scena. Neumann KH80Dsp Edytowano 20 stycznia 2023 przez audiowit Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 20 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 20 stycznia 2023 30 minut temu, audiowit napisał: Już gratulowałem ale zrobię to jeszcze raz. Nie mówię, że docelowy ale na lata napewno. Oczy mnie zabolały 😉😁 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wing0 Napisano 20 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 20 stycznia 2023 16 minut temu, DiBatonio napisał: Oczy mnie zabolały 😉😁 Ej ej, nie niszcz moich marzeń i spokoju wewnętrznego 😆😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 20 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 20 stycznia 2023 Jakich marzeń ? O słowniku ortograficznym dla Audiowita? 😀😀😀 @audiowit przepraszam, nie mogłem się powstrzymać 😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amarok Napisano 20 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 20 stycznia 2023 Cometa 😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 20 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 20 stycznia 2023 18 minut temu, DiBatonio napisał: Jakich marzeń ? O słowniku ortograficznym dla Audiowita? 😀😀😀 @audiowit przepraszam, nie mogłem się powstrzymać 😉 Nie szkodzi, przyzwyczaiłem się. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 21 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 21 stycznia 2023 13 godzin temu, Wing0 napisał: Nowe, chyba referencyjne Fajne. Srebrno - czarny. Pasowałby mi kolorystycznie do pre Luxmana. Gabaryt też ok. Michał , ale na Boga , napisz jak to to się nazywa !!! 😄 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wing0 Napisano 21 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 21 stycznia 2023 Nie 😆. Wszystko co referencyjne gra tak samo nie ma różnicy. Ważne że ładne 🤣. Exogal Comet Plus czy jakoś tak z Hameryki ponoć. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 21 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 21 stycznia 2023 Exogal Comet Plus Zasilacz Reference SE Ishivata Dimond Edition 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wing0 Napisano 21 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 21 stycznia 2023 Witek kupując sprzęt zawsze kieruje się nazwą by była conajmniej z 5 elementów złożona: High, Diamond, Platinium itp min5 do wyboru 😆 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 21 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 21 stycznia 2023 Michał robiłeś porównania z Fijo? Kometa prawidłowo skonstruowana? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wing0 Napisano 21 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 21 stycznia 2023 Witek nie wiem czy Fijo jest referencyjny. Ale przyznam że gra przyjemniej niż wbudowane gniazdo minijacku w płytę główną PC gdzie służy hehe Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
soberowy Napisano 21 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 21 stycznia 2023 Używasz jego pre ? Jeśli tak to mógłbyś porównać do pre z LKS ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 21 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 21 stycznia 2023 Cena zachęcająca dla zwykłego zjadacza chleba . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wing0 Napisano 21 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 21 stycznia 2023 Dedal jestem zwykłym zjadaczem wierz mi. Dwójka dzieci, żona na pół etatu ja nie zarabiam jakoś dużo więcej niż średnia. Używany sprzęt zawsze kupuję. @soberowy pre nie używam. Mam zintegrowany DAC starej daty bez opcji końcówki. Prócz DAC mój sprzęt sumując ma więcej lat niż moi rodzice hehehe. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 21 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 21 stycznia 2023 Ok , ale nie zapłaciłeś 1tys za to . Trochę więcej niż średnia 😉 a ile osób ma średnią? Zresztą nie ważne ile kto ma i na co wydaje . Pzdr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzofan Napisano 21 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 21 stycznia 2023 Taka uwaga nic nie wnosząca do wątku... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wing0 Napisano 21 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 21 stycznia 2023 23 minuty temu, Dedal75 napisał: Ok , ale nie zapłaciłeś 1tys za to . Trochę więcej niż średnia 😉 a ile osób ma średnią? Zresztą nie ważne ile kto ma i na co wydaje . Pzdr Jasne jasne mi się udało znaleźć pracę gdzie ciut więcej zarabiam ale w przeliczeniu na osobę nie ma szału zadka i też na wiele sprzętu nie mogę sobie pozwolić, a nawet na taki składam bardzo długo, czasem zostaje bez poprzedniego sprzętu by nowy nabyć... No jest jak jest. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 21 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 21 stycznia 2023 Coś tu się wam myli . Czy ja napisałem że nie można tego kupić ? Napisałem że cena zachęcająca dla zwykłych ludzi których najwięcej na forum , uważam . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wing0 Napisano 21 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 21 stycznia 2023 (edytowany) Nikt się nie tłumaczy rozmawiamy normalnie :). Ale nie ma co bo szkoda lać wodę. nie wiem czy docelowo, ale jest przyjemnie. Edytowano 21 stycznia 2023 przez Wing0 12 4 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 21 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 21 stycznia 2023 4 godziny temu, Wing0 napisał: Wszystko co referencyjne gra tak samo nie ma różnicy. Aha ? No to jeszcze muszę popracować nad sprzętem , bo u mnie jakoś inaczej 3 godziny temu, audiowit napisał: Exogal Comet Plus Zasilacz Reference SE Ishivata Dimond Edition Dobra , dzięki . Mam zasadę. Nie kupuje niczego , czego nazwy nie potrafię wymówić. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arko55 Napisano 25 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 25 stycznia 2023 @DiBatonio Nie chciałem zaśmiecać już wątku Krafta więc tu napiszę parę słów "Podziwiam, szczerze podziwiam ...." Nie dziękuje ale chociaż sprostuję Twe zwątpienia "Namacalność w wytłumionych 11m²?" Co ma jedno do drugiego? oczywiście że można mieć namacalny dźwięk w 11m2, przecież nigdzie nie ma zasady, badań że namacalny dźwięk zaczyna się od... 15m2 haha Mało tego z kolumn nawet w niewielkim pokoju dźwięk jest bardziej obecny/ namacalny niż ten emulowany z drivera w słuchawkach "a jak głośniki tworzą scenę, jeśli mogę zapytać, bo w takim metrażu chyba trudno o sensowne odsunięcie kolumn od ścian." Tworzą całkiem fajnie w głąb i na wysokość, jest wyraźnie ciekawiej niż na słuchawkach jakie miałem okazje testować a to były K812pro czy T1v1 więc też nie byle co. Jedynie większe zastrzeżenia są na szerokość sceny bo nie uzyskam nigdy nie wiadomo czego gdy max szerokość pokoju to 3.27cm zresztą ostatnio opisałem trochę o akustyce u mnie>> "po prostu podziwiam, że to tak ujmę pełnoprawny system stereo w 11m²." Nie ma tu nic zjawiskowego bo byłem chyba na 4 zlotach audio gdzie były salki po 30-40m2 i co z tego jak przyzwyczaiłem się już do swojego dźwięku względem przypadkowo wsadzonego sprzętu w średniej akustyce jaka tam panowała zazwyczaj, to już o dziwo wolę lepsze obcowanie z muzyką, lepszy kontakt z namacalnością jaką daje mi mały pokój niż wielka salonowa przestrzeń. "Chyba bym poszedł w zestaw słuchawkowy, mówię szczerze." Tak jak wyżej, siedziałem trochę w torze słuchawkowym, żadne flagowe AKG czy Beyery nie miały tak ciekawego dźwięku, sposobu prezentacji co kolumny, nie porywa mnie ta skompresowana dynamika czy granie blisko głowy mimo wzmawiania sobie jak to słuchawki są przestrzenne hehe 8 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 25 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 25 stycznia 2023 Ja zamierzam sobie urządzić drugi system właśnie w 10 m2. Kolumny już mam. Jutro może wybiorę się po wzmacniacz. Przymiarkę już robiłem i próbne odsłuchy wypadły bardzo dobrze. Pokój dość mocno wytłumiony. Regał z książkami na całej ścianie plus ok. 2,5 m2 absorberów. Była i przestrzeń i namacalność. Bas sobie ewentualnie skoryguję DSP, ale to jak koniecznie będzie trzeba. Zobaczymy. Myślę, że może być bosko, bo odsłuch w bliskim polu to bardzo fajna rzecz (a w takim pokoju inaczej się nie da;). 4 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts