Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Już mi się znudziło prosić. I tak reaguje 1-2 osoby w roku. Już NIE zapraszam.  Rzeczom w barku już dawno upłynął termin przydatności. No trudno, wyrzucę. 

PS. Z drugiej strony trudno się dziwić - muzea ostatnio nie są na topie😒

IMG_20240304_201349.jpg

Napisano
2 minuty temu, Rega napisał:

PS. Z drugiej strony trudno się dziwić - muzea ostatnio nie są na topie😒

Nie tyle muzea, co może  Tymbark jest passé 😅

Pozdrawiam
PS. Daleko mieszkasz i tyle 😞 A szkoda ...

Napisano (edytowany)
2 minuty temu, RoRo napisał:

Tymbark jest passé

Ale za przypadkową reklamę przynajmniej nikt się nie przyczepi. Bo, za pokazanie etykiet tych butelek w środku to już może być różnie. A wolność jeszcze mi miła😉

Może i daleko, ale przecież NIE NA KSIĘZYCU.

Edytowano przez Rega
Napisano
1 godzinę temu, Rega napisał:

Może i daleko, ale przecież NIE NA KSIĘZYCU.

No fakt! Prędzej czy później się zdarzy ... bo skoro wszystkie drogi prowadzą do Rzymu, to kierunek się zgadza - wystarczy tylko zmienić zwrot!

Pozdrawiam
PS. A przy tym Ty wiesz i ja wiem (oraz jeszcze parę osób), że to słowo ma pewien podtekst 😎

Napisano (edytowany)

W przyszłym roku planujemy z Sebusiem się bujnąć do Ciebie Romku jeśli wyrazisz chęć 😉

Jak masz na podwórku miejsce to się rozbijemy i będziemy okupować z tydzień 😎

Edytowano przez Dedal
Napisano (edytowany)

Nie ma potrzeby się rozbijać. Dostaniecie pokój z łożem małżeńskim😉, a poza tym, jesli taka wola, można spać w pokoju odsłuchowym. Jest tam dwuosobowa, rozkładana kanapa. I barek pod ręką😉, i muza na wyciągnięcie ręki po pilota. I pięć wzmaków, a wkrótce sześć🙂 itd,itd,itd.

20200628_121810.jpg

Edytowano przez Rega
Napisano

Oj Roman, coś mało tych wzmacniaczy, musisz się podciagnąć ;)

Myslisz, ze ja tak z dobrego serca pozyczam sprzęt. Kondensatory trzeba raz na jakis czas ładować :)

Muszę coś Wam napisać na temat dźwięku Graaf GM50B. Jest wspaniały. Nie chcę bawic się tu w stopnie skali rozdzielczosci, wysokich, basu czy wokali. Wzmacniacz gra niesamowicie wyrafinowanym, mocnym, na wskroś realnym dźwiękiem. Co najwazniejsze chce się choć na chwilkę usiąść i posluchać muzyki. Czasu niewiele ale nawet na pół godzinki warto przysiąść.

Lampa robi swoje. Tylko, ze warto zaznaczyć, ze to jest potwór. Mowienie o slabowitych lampach w tym przypadku jest calkowicie nietrafione. Ma zbior cech, ktore pozwalają na słuchanie muzyki, a nie sprzetu. Bardzo go polubilem. Myslałem o Sansujach, Mcintoshach, Mbl ach nawet Accu przeszło przez sita weryfikacyjne ( brrr musialem być bardzo wyposzczony) Oczywiscie nie tych topowych. Na szczescie o nich zapomnialem.

Lubię go. Strzał w 10.

Napisano (edytowany)

Mam nadzieję, że ten szósty zabierze ze soba trochę sprzętu do kompletu i zrobi się u mnie lekko przestronniej. 

@audiowit- to będzie sześć jednocześnie. Co prawda nie stać mnie na tak egzotyczne jak Twoje, ale też nie są to jakieś szroty z wystawki. Można posłuchać. 

Edytowano przez Rega
Napisano

Więc jeśli ktoś się zastanawia zeby kupić wzmacniacz chiński, nowy, efektowny niech sie dobrze zastanowi. Najlepsza elektronika, wspaniale trafa, popularne lampy, schematy w necie. Podobna historia byla w PL z Luxmanami. W naszym kraju malo popularne mozna było kupić za grosze. No ale były Marantze, Yamahy z plastikowymi galkami itd. Teraz juz dobrego Luxa w cenie plastikowej Yamahy się nie kupi.

Napisano (edytowany)

Luxy to dobre sprzęty, szczególnie te lampowe. @elektron6 miał pieknego. Zastanawiałem się czy go nie kupić, ale dla mnie był wtedy trochę zbyt drogi. 

Czasem zdarzają się jeszcze na DBA. Tak jak Sony STR-V7. Ostatnio był za równowartość 1400 zł. 

Edytowano przez Rega
Napisano

Strv trzeba było kupić. Jeśli tylko frontpanel w dobrym stanie, to przeglad 1kzł do 2kzł i jesli nie masz krańcowego stadium audionervosy to zostajesz z nim na lata. No i masz odpowiednie zabawki, ktore sa w stanie mu towarzyszyć.