DiBatonio Napisano Sobota o 00:26 Udostępnij Napisano Sobota o 00:26 5 minut temu, majkel74 napisał: Plasterek, ale zawsze Często nie jest to tylko plasterek, no i masz fornir i "fornir". Mój "osławiony" już stolik sprzed lat na AS, nie dość, że mial blaty z płyty meblowej/wiórowej, to forrnir grubości kartki papieru, przesunąłem wzmak i zostawiał ślad. Porządny fornir, może mieć nawet 1,5mm grubości i taki właśnie mam u siebie na blatach stolika i platformy również. 10 minut temu, majkel74 napisał: Tu nie ma żadnych nadzwyczajnych materiałów czy technologii, mdf fornirowany, stal, pewnie porządnie wykonane i to by było na tyle. Naprawdę? Spójrz na zdjęcia i opis. Po zdjęciach widać jaką jakość i wykończenie, poza tym system BBS, spójrz na ostatnie zdjęcie w jakiej skrzyni to dostajesz. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
majkel74 Napisano Sobota o 00:33 Udostępnij Napisano Sobota o 00:33 Zgadza się, jest fornir i fornir. Porządne forniry oferuje np. firma Fornirex z Raszyna. Można u nich zamówić np. dowolnej grubości / wymiarów blaty z mdf pokryte fornirem z szerokiej palety. Za trzy takowe płyty o wymiarach mniej więcej 60x230 cm każda, pokryte porządnym fornirem dębowym z ładnym lakierowaniem, zapłaciłem mniej niż 2 tys. złotych. Poprawka: z jednej strony mam dąb, a z drugiej tzw. zebrano. Jak mi się dąb znudzi, to obracam i jest „zebra”. 16 minut temu, DiBatonio napisał: Spójrz na zdjęcia i opis. Po zdjęciach widać jaką jakość i wykończenie, poza tym system BBS, spójrz na ostatnie zdjęcie w jakiej skrzyni to dostajesz. Trzy zdjęcia to „nagrody” od różnych pism i portali… i tak sobie myślę że one zjadają z 1/3 ceny, skrzynia też swoje kosztuje (po co ona komu…?). Dla porównania: stolik Base IV od konkurencji krajowej, wykonanie perfekcyjne (wielokrotnie widziałem na żywo, od dawna w ofercie Nautiliusa, klocki Accuphase ładnie się na nich prezentują), moim zdaniem lepsze od Rogoża, wielkość podobna, a cena około 1/3 stolika Rogoża z linka. 4 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol64208 Napisano Sobota o 01:19 Udostępnij Napisano Sobota o 01:19 5 godzin temu, tomek4446 napisał: Tomasz, co tak pusto masz w pokoju, czyżby szanowna żona wzięła swoją dolę i poszła, czy też zrobiłeś miejsce dla choinki ? 🤔 Choinki nie widzę, ale przypomniałem sobie że testowałeś te bąble i w dziwny sposób je zachwalając, może się mylę, pamięć jest zawodna. Skoro przynoszą Ci więcej entuzjazmu... Widzę też że masz nowe pudełko srebrne i jak zadowolony jesteś. Pozdr. Najlepszego w Nowym Roku i zadowolenia z muzy 🙃. Dawno mnie na tej stronie nie było więc coś mogło mi umknąć 😌 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano Sobota o 07:30 Udostępnij Napisano Sobota o 07:30 Panowie, skoro juz wydajecie tyle kasy za stoliki do audio to moze warto zainwestować w materiały, ktore są bardziej nadajace się do tego celu. Nie tylko wygladają i udają ale dzialają. No przecież za te kilkanascie kzł to już naprawdę można... Od drewna lepsza jest już sklejka. Inny kierunek, to granit, a jeszcze lepiej piaskowiec. Znowu innym kierunkiem jest tekstolit. Jak to już sobie wykonczycie to wasza sprawa i wasz gust ale nie dajcie nabijac się w butelke ogladajac piekne katalogi i czytajac "stolik audio", ktory jest zwyczajnym meblem tylko, ze drozszym. Tomek, jak już masz wydac te 3.8kzł za..... to zadzwon moze do firmy z prawdziwego zdazenia i pewnie w podobnej kasie lub nizszej, na zamowienie zrobi Ci audio platformy. Pod wba zrobilem sobie sam podstawy ale stylistyka Tobie nie bedzie odpowiadala. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MMarek Napisano Sobota o 08:57 Udostępnij Napisano Sobota o 08:57 12 godzin temu, tomek4446 napisał: Wstawiam , zdjęcia jak to teraz wygląda. Namnożyło się tego. Już wiem , że monobloki WBA będą musiały wylądować na glebie. Najpierw monobloki WBA na glebie, a niedługo w dziale SPRZEDAM Wsio zmierza w jednym kierunku, wiesz co mam na myśli 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano Sobota o 09:32 Udostępnij Napisano Sobota o 09:32 9 godzin temu, Rafał S napisał: Ja swój zamówiłem w firmie Zwróciłem na nich uwagę. Rozrysuje platformę i prześlę do wyceny. Drewnianego blatu się boję. Zawodowo mam do czynienia z wyrobami z drewna i wiem jak się zachowuje. Drewno pracuje i jest to naturalne , pod stałym obciążeniem / u mnie będzie to 60 kg. / potrafi się wygiąć. 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał S Napisano Sobota o 09:44 Udostępnij Napisano Sobota o 09:44 (edytowany) 13 minut temu, tomek4446 napisał: u mnie będzie to 60 kg. / potrafi się wygiąć. Mój górny blat ma nominalnie udźwig 70 kg (opiera się na 10 kolcach). Od pół roku stoją na nim: wzmacniacz - 35 kg i cedek - ok. 15 kg. Na razie nie widzę ugięcia - zobaczymy, co będzie później. Edytowano Sobota o 09:46 przez Rafał S 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano Sobota o 09:48 Udostępnij Napisano Sobota o 09:48 (edytowany) Można wykorzystać grubą sklejkę. Np 18-20 mm. Nic się nie wygnie. Klejonka (dobra) z litego drewna też nie powinna. Chyba, że ją namoczysz. Edytowano Sobota o 09:50 przez Rega Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano Sobota o 09:48 Udostępnij Napisano Sobota o 09:48 9 godzin temu, majkel74 napisał: Porządne forniry oferuje np. firma Fornirex z Raszyna. Ja współpracuje z https://www.zagloba.com.pl/ oklejamy u nich fornirem płyty na drzwi , czy ścianki. Sam mam u siebie zabudowę kuchni , szafę w ich fornirze. Brak uwag. 8 godzin temu, Karol64208 napisał: Choinki nie widzę, Choinka jest. Bąble ? Nie wiem co masz na myśli ? Pudełko , a owszem cieszy i nawet gra. Co do pustej przestrzeni to już niedługo się zapełni. Dobrze pewnie nie będzie ,ale za to inaczej. 2 godziny temu, audiowit napisał: to zadzwon moze do firmy z prawdziwego zdazenia i pewnie w podobnej kasie lub nizszej, na zamowienie zrobi Ci audio platformy. Nie ma sprawy . Jakiej ? 50 minut temu, MMarek napisał: Wsio zmierza w jednym kierunku, wiesz co mam na myśli Podążam drogą Mistrza 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MMarek Napisano Sobota o 10:14 Udostępnij Napisano Sobota o 10:14 23 minuty temu, tomek4446 napisał: Podążam drogą Mistrza Z tym Mistrzem to odrobinę przesada, chociaż jest coś na rzeczy Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano Sobota o 10:31 Udostępnij Napisano Sobota o 10:31 16 minut temu, MMarek napisał: Z tym Mistrzem to odrobinę przesada, Jak zwykle skromny Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał S Napisano Sobota o 10:32 Udostępnij Napisano Sobota o 10:32 43 minuty temu, Rega napisał: Można wykorzystać grubą sklejkę. Np 18-20 mm. Nic się nie wygnie. Klejonka (dobra) z litego drewna też nie powinna. Ja mam lite drewno grubości 40 mm. Oby wystarczyło... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano Sobota o 10:36 Udostępnij Napisano Sobota o 10:36 (edytowany) U mnie klejonka 14 mm sosnowa nie dała rady pod Altecami. Natomiast sklejka 18 mm sprawdza sie pod obciazeniem 67 kg. Nawet śladu ugięcia. Regał p-od sprzęt wypróbowałem własną waga (100) Klejonka bukowa 25 mm daje radę. Edytowano Sobota o 10:53 przez Rega 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gienas Napisano Sobota o 10:49 Udostępnij Napisano Sobota o 10:49 (edytowany) 3 godziny temu, audiowit napisał: tekstolit. Ten materiał NIE jest do zastosowań w pomieszczeniach mieszkalnych! edit: tak z grubsza to tkanina nasączona szkodliwymi żywicami technicznymi, a tekstolit to nazwa potoczna materiału stosowanego w izolacjach elektrycznych i temu podobnie... Edytowano Sobota o 10:52 przez gienas Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano Sobota o 10:52 Udostępnij Napisano Sobota o 10:52 Pierwsze slyszę. Pewnie tak jak gabka akustyczna. Gienias, tak z grubsza, zo zalezy jakimi zywicami i do jakiego zastoosowania. Jest to jeden z lepszych materiałow do audio. Obok piaskowca. Kiedyś w PL super stoliki audio i podstawy pod kolumny robil StandArt, dzisiejsze Wile. Ale chyba zaniechali produkcji. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano Sobota o 11:55 Udostępnij Napisano Sobota o 11:55 11 godzin temu, majkel74 napisał: Plasterek, ale zawsze Co do stolika Rafała, to faktycznie porządna robota, w cenie ileś tam razy niższej od Rogoża. Ja rozumiem wszystko, ale jak widzę taki stolik za 26 koła to stwierdzam, że trochę Rogoż odpłynął… https://allegro.pl/oferta/modulowy-stolik-antywibracyjny-szafka-regal-rogoz-audio-quartet-bbs-17054414796?utm_feed=aa34192d-eee2-4419-9a9a-de66b9dfae24&utm_content=high-asp&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=_elktrk_rtvagd-top_pla_pmax&ev_campaign_id=17958848607&gad_source=1&gbraid=0AAAAAD24kbN6gzC4stKiOhYXKQoeYsZJP&gclid=EAIaIQobChMI-PfCmuXaigMVTRCiAx2TlTeYEAQYBCABEgJzaPD_BwE Tu nie ma żadnych nadzwyczajnych materiałów czy technologii, mdf fornirowany, stal, pewnie porządnie wykonane i to by było na tyle. Troche? Odplynal, raczej odlecial. Tak sie dzieje gdy ktos sobie marke wyrobi. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał S Napisano Sobota o 11:58 Udostępnij Napisano Sobota o 11:58 (edytowany) 1 godzinę temu, audiowit napisał: Kiedyś w PL super stoliki audio i podstawy pod kolumny robil StandArt, dzisiejsze Wile. Ale chyba zaniechali produkcji. Blisko: poprzednia nazwa to SoundArt. Jakiś czas temu zmarł chyba szef Wile. Być może dlatego ograniczyli działalność. Wypożyczyłem kiedyś kabel zasilający ich produkcji. Jeden z najgrubszych, jakich miałem okazję używać. Edytowano Sobota o 11:59 przez Rafał S Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano Sobota o 12:06 Udostępnij Napisano Sobota o 12:06 Ja jakiś czas temu zaopatrzyłem sie w plyty textolitowe i teflonowe bo mialem sobie zrobic platformy ale moj projekt troche mnie technicznie przerósł. Uproszczę i zrobię. Pierwszy raz się z Tobą Artur zgodzę. Są firmy, ktore nie tylko wygladają ale też biorą pod uwagę, ze są do audio :). 5 minut temu, Rafał S napisał: Blisko: poprzednia nazwa to SoundArt. Jakiś czas temu zmarł chyba szef Wile. Być może dlatego ograniczyli działalność. Wypożyczyłem kiedyś kabel zasilający ich produkcji. Jeden z najgrubszych, jakich miałem okazję używać. Nie blisko tylko w punkt. Mialem okazję widziec ich stolik z systemem sprężyn. Byly tez tlumione olejowo. Mam jeden z ich kabli zasilajacy. Nie polecam. Ale wiadomo jak to z kablami bywa. Byc moze nie wpasowal się. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał S Napisano Sobota o 12:08 Udostępnij Napisano Sobota o 12:08 (edytowany) 2 minuty temu, audiowit napisał: Nie polecam. (...) Byc moze nie wpasowal się. Ten, który ja miałem, pogrubiał dźwięk. Wszystko robiło się większe, ale traciło na precyzji. Edytowano Sobota o 12:08 przez Rafał S 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano Sobota o 12:12 Udostępnij Napisano Sobota o 12:12 Przede wszystkim jest szary, bezbarwny. Mialem tez ich xlr. Calkiem ok ale mam lepsze. O dziwo po 2 latach odkupil je ten sam czlowiek, od ktorego je kupiłem. Mowil, ze lepszych nie mogł znaleźć. Widocznie nie szukal gdzie trzeba. Natomiast ich wzmacniacze warte są polecenia. I to wszystkie. Sluchalem tez monitory na standach StandArt i rożnica w dźwieku miedzy nimi i takimi przecietnymi stalowymi byla duża. Kolumny to SF EA1. To moje standy pod Ironbirdy. 3 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano Sobota o 12:38 Udostępnij Napisano Sobota o 12:38 3 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano Sobota o 13:29 Udostępnij Napisano Sobota o 13:29 (edytowany) Jeszcze odnośnie platform - ciekawe dlaczego nie przyjęły się platformy bezstykowe czyli magnetyczne. Ongiś promowane na śp. Audiolubie? Czyżby jakieś zakłócenia powodowało pole magnetyczne? Teoretycznie powinny być najlepsze. Edytowano Sobota o 13:31 przez Rega Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano Sobota o 13:31 Udostępnij Napisano Sobota o 13:31 Takie też mialem w planie. Ale opanowanie pola magnesow neodymowych nie jest łatwe. Ale takie są produkowane. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano Sobota o 13:35 Udostępnij Napisano Sobota o 13:35 (edytowany) No, właśnie . Muszę spróbować zrobić coś takiego. Kilka magnesów neodymowych o dużej mocy pola, gdzieś tam zalega w mojej piwnicy. Mam już nawet opracowany projekt utrzymania ich w miejscu. 😉. Jeśli się uda to opatentuję. Edytowano Sobota o 13:43 przez Rega Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano Sobota o 14:50 Udostępnij Napisano Sobota o 14:50 1 godzinę temu, Rega napisał: ciekawe dlaczego nie przyjęły się platformy bezstykowe czyli magnetyczne. Dziwnie bym się czuł jak by moje 20 tys. wisiało w powietrzu 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts