misiekx Napisano 9 godzin temu Napisano 9 godzin temu Panowie chyba już przyzwyczailiśmy się że @AudioTube Adam jest troszkę.....inny 😉 1 Odpisz, cytując
KrólKiczu Napisano 8 godzin temu Napisano 8 godzin temu 2 godziny temu, Rafał S napisał: A śrubki jeszcze sprawdzę - Rafał, te śrubki to był mój "problem". W innym wątku, koledzy zauważyli że w pewnym, wąskim zakresie w pomiarach, pojawia mi się strasznie dużo harmonicznych. Ten "wystrzał" spowodowany był niedokręconymi śrubkami na tylnej ścianie PMC. Podczas puszczania sweapu z REWa, w okolicach 200 Hz, śrubki wpadały w rezonans i zaczynały "dzwonić". Podczas zwykłych odsłuchów było to dla mnie niesłyszalne, ale w czasie pomiarów dawało, krótki, nieprzyjemny dźwięk. Dlatego warto co jakiś czas sprawdzić swoje "paczki" bo jak widać głupie śrubki mogą dać więcej harmonicznych niż niejedna "barwna" lampa 😉. 3 Odpisz, cytując
audiowit Napisano 8 godzin temu Napisano 8 godzin temu 37 minut temu, Adi777 napisał: @audiowit Jaki to model? Chyba 8361 1 Odpisz, cytując
Rafał S Napisano 6 godzin temu Napisano 6 godzin temu 2 godziny temu, KrólKiczu napisał: Dlatego warto co jakiś czas sprawdzić swoje "paczki" bo jak widać głupie śrubki mogą dać więcej harmonicznych niż niejedna "barwna" lampa 😉. Nie kuś, bo jak za bardzo odkręcę, to mi przetworniki wypadną. 2 Odpisz, cytując
Adi777 Napisano 6 godzin temu Napisano 6 godzin temu 1 godzinę temu, audiowit napisał: Chyba 8361 Ciekawe paczki, ale jeszcze fajniej wyglądają 8351B zintegrowane z W371A. Może kolega @S!N! miał okazję posłuchać? Odpisz, cytując
pairtick Napisano 5 godzin temu Napisano 5 godzin temu 32 minuty temu, Rafał S napisał: Nie kuś, bo jak za bardzo odkręcę, to mi przetworniki wypadną. Żarty żartami, ale warto 'przedmuchać' głośniki co jakiś czas 😇 2 Odpisz, cytując
S!N! Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu @Adi777Niestety tego modelu nie miałem okazji przesłuchać, ale seria the ones jest ogólnie zajebista, ma koaksjalny przetwornik. Na zdjęciu jest akurat umiejscowiony w poziomie, a fajnie wygląda w pionie. Ten o którym piszesz został poprawiony od poprzednika 8351A. Mocno ostatnio walczę ze sobą czy czasami nie przerzucić się na Geneleca lub wyższą serię Neumanna (taki prezent na święta ) kurczę chodzą ostatnio słuchy, że ma się pojawić Kh350 więc już w ogóle mętlik w głowie. @audiowitZazdro, jak ogólne wrażenia? Coś Cię męczyło, brakowało ? Były spięte z subem czy tylko 2.0? Jak to pro studio to bym nie wyszedł chyba, że domowe 😛 Poniżej link jak ktoś ma blisko 3 pokoje w jednym miejscu żeby sobie posłuchać Neumannow małych i dużych - Kh420 wyglądają ❤️ https://www.instagram.com/reel/DR4if4liLdl/?igsh=MWhtbGlyZ2J2cGdtNA== Odpisz, cytując
pairtick Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu 23 minuty temu, S!N! napisał: Niestety tego modelu nie miałem okazji przesłuchać, ale seria the ones jest ogólnie zajebista, ma koaksjalny przetwornik. Na zdjęciu jest akurat umiejscowiony w poziomie, a fajnie wygląda w pionie. Ten o którym piszesz został poprawiony od poprzednika 8351A. Mocno ostatnio walczę ze sobą czy czasami nie przerzucić się na Geneleca lub wyższą serię Neumanna (taki prezent na święta ) kurczę chodzą ostatnio słuchy, że ma się pojawić Kh350 więc już w ogóle mętlik w głowie. Gościu, czy Ty masz w ogóle jakikolwiek sprzęt? 😛 Odpisz, cytując
S!N! Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu @pairtick Jesteś niepełnosprawny czy tylko takiego udajesz ? Odpisz, cytując
audiowit Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu (edytowany) 2 godziny temu, S!N! napisał: @Adi777Niestety tego modelu nie miałem okazji przesłuchać, ale seria the ones jest ogólnie zajebista, ma koaksjalny przetwornik. Na zdjęciu jest akurat umiejscowiony w poziomie, a fajnie wygląda w pionie. Ten o którym piszesz został poprawiony od poprzednika 8351A. Mocno ostatnio walczę ze sobą czy czasami nie przerzucić się na Geneleca lub wyższą serię Neumanna (taki prezent na święta ) kurczę chodzą ostatnio słuchy, że ma się pojawić Kh350 więc już w ogóle mętlik w głowie. @audiowitZazdro, jak ogólne wrażenia? Coś Cię męczyło, brakowało ? Były spięte z subem czy tylko 2.0? Jak to pro studio to bym nie wyszedł chyba, że domowe 😛 Poniżej link jak ktoś ma blisko 3 pokoje w jednym miejscu żeby sobie posłuchać Neumannow małych i dużych - Kh420 wyglądają ❤️ https://www.instagram.com/reel/DR4if4liLdl/?igsh=MWhtbGlyZ2J2cGdtNA== Slucham na dość przejzystych Kudosach, wiec ich dźwięk mnie nie zaskoczyl i nie meczył. Ale nie kazdemu się spodoba, gdzie slychać kazdy szmer i ambient pomieszczenia moze juz byc problemem w realizacji ( zalezy od mikrofonow). Profesjonalne studio, ale nie słuzy do produkcji muzyki. Bez suba ale w calym systemie dźwieku przestrzennego. Dobrze zastanow się czy przerzucic się na Genelec. Neumann ma bardziej domowy sznyt. Genelec jest bardziej bezbarwny, studyjny. Jesli chodzi o Genelec, to slyszalem już kilkanascie jak nie kilkadziesiat modeli. Edytowano 1 godzinę temu przez audiowit Odpisz, cytując
S!N! Napisano 51 minut temu Napisano 51 minut temu @audiowit Moje Neumanny są na pewno ciemniejsze od Geneleca i rzeczywiście masz rację, iż bardziej takie user friendly, kocham je - kumpel ostatnio pomagał przy budowie studia to mówił, że słuchał chyba najwyższej serii the ones w dolby (nie podał modelu , ale z opisu tak by wynikało) to wolał, aby brzmienie było jeszcze jaśniejsze ( widzisz różne gusta) co zrobiło na nim wrażenie to bas, który był potężny i referencyjny , oczywiście podpięte wszystko pod ich największego suba, właśnie tej serii nie słyszałem. Teraz jak się pojawiło info o kh350 i ulepszonej wersji kh310 II i są już pliki do nich w ma1 to od razu mi się zaświeciły oczy, Kh350 ma być trójdrożny i pomiędzy kh420, więc jeśli pozostanie w Neumannowskim stylu, a zapewne tak będzie to dostaniemy genialny monitor. Odpisz, cytując
audiowit Napisano 45 minut temu Napisano 45 minut temu Na 310 w wersji pierwszej jest trochę narzekania wsrod realizatorow. Pozatym to już przestarzaly model. Myslę, ze 350 mogą byc hitem podobnie jak 150. Polecam posluchać Eve audio. Oczywiscie wiekszych modeli. Neumann to historia. Szczególnie w dziedzinie mikrofoniarskiej. Zespoły glosnikowe zaczeli budować we wspołpracy z Klein Hummel dlatego maja w nazwie hk. Poczytajcie sobie o Klein Hummel, troche historii nie zaszkodzi zeby rozumiec audio. Odpisz, cytując
Recommended Posts