Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
8 minut temu, maciek72 napisał:

Ale zakupy w świecie Audio , to sama przyjemność. Dlaczego sobie ją odbierasz @Chmarski ?

Bo mam już chyba wszystko co chcę, a przynajmniej nic mi do głowy nie przychodzi, że czegoś brakuje.

Jakość tego co już mam na razie mi wystarcza. Dalszy rozwój systemu to tylko przechodzenie na "trochę lepiej" za już grube pieniądze, albo na "jeszcze bardziej lepiej" za kwoty, na które nie wiem czy sobie w życiu będę mógł pozwolić.

Napisano (edytowany)
2 godziny temu, Nowy75 napisał:

Cala półka (wózek 😁) jest pozbawiona audio napinki,co niektórym kolegom by się przydało. Sądząc po emotkach pod zdjęciem, to nie tylko moje zdanie. Kolumienki jak najbardziej ok,sam wiesz.

Powoli bez pośpiechu jeszcze tylko streamer do radia internetowego, plików Fla'c i będzie już dobrze. Zostaną  jeszcze kabelki do wymiany RCA  Coaxial Optyczny no i zasilające ale powoli systematycznie do przodu. 😎 

Emotki pod zdjęciem cieszą nie powiem 👍

Ushery uważam za bardzo przyzwoite kolumny.  

Edytowano przez RLC2
Napisano
29 minut temu, Chmarski napisał:

Bo mam już chyba wszystko co chcę, a przynajmniej nic mi do głowy nie przychodzi, że czegoś brakuje.

Jakość tego co już mam na razie mi wystarcza. Dalszy rozwój systemu to tylko przechodzenie na "trochę lepiej" za już grube pieniądze, albo na "jeszcze bardziej lepiej" za kwoty, na które nie wiem czy sobie w życiu będę mógł pozwolić.

Rozumiem , że to co widać  w stopce  , to bez zmian ? 

Czy jest jakiś inny system ?

Jak tak , to jaki ? 

Foty mile widziane :)

Napisano

Nie licząc drobnych kabelków, na wiosnę miną już dwa lata, odkąd niczego nie kupiłem ani nie zmieniałem w sprzęcie. Chętnie rozdzieliłbym kino domowe od stereo, ale to wiąże się z zakupem niewielkich kolumn frontowych. Teraz zabieram się za wymianę starego routera — urządzeń IoT robi się coraz więcej, więc czas na zmiany.

Napisano
37 minut temu, Amarok napisał:

Nie licząc drobnych kabelków, na wiosnę miną już dwa lata, odkąd niczego nie kupiłem ani nie zmieniałem w sprzęcie. 

Cześć, jestem audiofilem, nic nie zmieniłem od 2 lat.

(ze spotkania grupy Anonimowych Audiofili, w skrócie AA) ;)

Napisano (edytowany)
18 godzin temu, Audio Autonomy napisał:

Podstawki można zrobić ze wszystkiego. Warto eksperymentować. Przykładowo testowane dziś  u mnie kolumny dźwiga na barkach doborowe towarzystwo - Pan Coltrane, Charles Mingus, Wardruna i Dead Can Dance ;)

A tak już na poważnie - to są naprawdę spoko kolumienki. Maluszki może nie schodzą za nisko (no bo i nie mają jak), ale na średnicy czarują przepięknie.

Picsart_26-01-08_17-04-41-866.jpg

Fajnie tylko że...  raz toczymy piane o podstawki pod kable a innym razem nic nie stoi na przeszkodzie by kolumny stawiać na plastikowych opakowaniach płyt cd. Świat audio nie przestaje zadziwiać 😉

Edytowano przez Chyba Miro 84
Pisownia
Napisano (edytowany)

Z własnego doświadczenia - podstawki pod kolumny mogą diametralnie zmienić brzmienie. Nie uwierzyłbym, że aż tak, gdybym sam nie przerabiał tego z dużymi monitorami studyjnymi. 

Edytowano przez Rega
Napisano
4 godziny temu, maciek72 napisał:

Rozumiem , że to co widać  w stopce  , to bez zmian ? 

Zmiany zaszły, ale są już ujęte w stopce 😎

Plączą się jeszcze jakieś inne rzeczy, ale nie przewiduję ich użytku w głównym systemie. 

Zdjęcia zrobię jak już poukładam system, bo przez to brumienie trochę poprzestawiałem klocki i chcę wrócić do optymalnego ustawienia.