Dedal Napisano 14 października 2020 Udostępnij Napisano 14 października 2020 [/URL] [/URL] 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mkk Napisano 14 października 2020 Udostępnij Napisano 14 października 2020 8 godzin temu, MobyDick napisał: Potrzebny jest taki który ma na wyjściu 5V, jak ten Audio GD. No niekoniecznie. 2V na biedę też starczy Tak BTW na sąsiednim forum trwa kolejna akcja z zakupem grupowym. To zdaje się jedyna opcja na kupno tego modułu - jest sprzedawany tylko B2B w paczkach po 7 sztuk, a na ebay cena trochęz kosmosu Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 14 października 2020 Udostępnij Napisano 14 października 2020 2V zamiast 5 pozwala uzyskać 16% mocy wzmacniacza. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chyba Miro 84 Napisano 14 października 2020 Udostępnij Napisano 14 października 2020 (edytowany) I czar (moc) icepower prysł.... Edytowano 14 października 2020 przez Chyba Miro 84 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 14 października 2020 Udostępnij Napisano 14 października 2020 @Chyba Miro 84, wrzucaj zdjęcia swojego systemu 🙂. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 14 października 2020 Udostępnij Napisano 14 października 2020 (edytowany) 1 godzinę temu, Chyba Miro 84 napisał: I czar (moc) icepower prysł.... To nadal prawie 200W . Tylko pozostaje pytanie po co w domu tak mocny wzmacniacz ? Do tego będzie używany ze znikomym stopniem wykorzystania tej mocy i rozdzielczości przetwornicy. Edytowano 14 października 2020 przez MobyDick Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chyba Miro 84 Napisano 14 października 2020 Udostępnij Napisano 14 października 2020 (edytowany) 1 godzinę temu, seba3002 napisał: @Chyba Miro 84, wrzucaj zdjęcia swojego systemu 🙂. Ponieważ zostałem wywołany.... Nic specjalnego i do tego juz wieloletnie ale wciaz dają radość Edytowano 14 października 2020 przez Chyba Miro 84 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 14 października 2020 Udostępnij Napisano 14 października 2020 @Chyba Miro 84 staaary , jaki kominek !!! Po prostu piękny , mój klimat. A , i ten, no , sprzęt też niczego sobie Ale , kominek ...... Rozmawiałem , kiedyś z redaktorem jednego z pism audio , miłośnikiem Maranza , stwierdził , że sygnaturę dźwięku Marantza można albo kochać , albo nie cierpieć . On kocha , i ma w chałupie 16 egzemplarzy Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chyba Miro 84 Napisano 14 października 2020 Udostępnij Napisano 14 października 2020 17 minut temu, tomek4446 napisał: stwierdził , że sygnaturę dźwięku Marantza można albo kochać , albo nie cierpieć Podobnie mowia o tannoyach. Marantz i Tannoy razem tworza według mnie bardzo fajny zestaw. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mkk Napisano 14 października 2020 Udostępnij Napisano 14 października 2020 3 godziny temu, MobyDick napisał: 2V zamiast 5 pozwala uzyskać 16% mocy wzmacniacza. Z czystej ciekawości, jak to policzyłes ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Visitor1230 Napisano 14 października 2020 Udostępnij Napisano 14 października 2020 55 minut temu, Chyba Miro 84 napisał: Ponieważ zostałem wywołany.... Nic specjalnego i do tego juz wieloletnie ale wciaz dają radość Pięknie, proszę Pana szanowenego... Fajny klimat. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 14 października 2020 Udostępnij Napisano 14 października 2020 9 minut temu, mkk napisał: Z czystej ciekawości, jak to policzyłes ? Najprościej jak to możliwe . We wzmacniaczu napięcie na wejściu jest proporcjonalne do napięcia na wyjściu. Jeśli 5V daje 100% mocy to 2V daje proporcjonalnie 40% napięcia na wyjściu. To da 40% niższe natężenie prądu. 0,4²=0,16 pełnej mocy Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 14 października 2020 Udostępnij Napisano 14 października 2020 Nieprawdopodobne złudzenia optyczne. kolumny są w tej samej odległosci 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamill00 Napisano 14 października 2020 Udostępnij Napisano 14 października 2020 Mimo, że sprawdzałem to dziesiątki razy i siedzę w idealnym (może różnica 1cm) trójkącie równobocznym zawsze mam wrażenie że do prawej kolumny jest sporo bliżej. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chyba Miro 84 Napisano 14 października 2020 Udostępnij Napisano 14 października 2020 39 minut temu, Fafniak napisał: Nieprawdopodobne złudzenia optyczne. kolumny są w tej samej odległosci Jesli one sa idealnie oddalone to faktycznie fajne złudzenie... bo wydaje sie że lewa jest ewidentnie bliżej... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 14 października 2020 Udostępnij Napisano 14 października 2020 Fakiem jest ze usiadłem troszkę bardziej po lewej Obiektyw musiałem skierować trochę bardziej w prawo W efekcie zmniejszyłem to co po prawej stronie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chyba Miro 84 Napisano 14 października 2020 Udostępnij Napisano 14 października 2020 (edytowany) 13 minut temu, Fafniak napisał: Jakiej firmy sa te kolumny. Czy to rls? Ten niskosredniotonowy wystepuje tez chyba w cremonach od Sonus Faber Edytowano 14 października 2020 przez Chyba Miro 84 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 14 października 2020 Udostępnij Napisano 14 października 2020 Tak to RLSy Oberon II Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 14 października 2020 Udostępnij Napisano 14 października 2020 1 godzinę temu, Fafniak napisał: Tak to RLSy Oberon II Fafniak a gdzie ten dym co miał być, robisz czasem? 😈 Spoko klimat tam masz przy fajnym oświetleniu 🙂 5 godzin temu, Chyba Miro 84 napisał: Tannoy DC6T (bez SE) miałem kiedyś i dobrze wspominam 🙂 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Inferno Napisano 14 października 2020 Udostępnij Napisano 14 października 2020 5 minut temu, JohnDoe napisał: Spoko klimat tam masz przy fajnym oświetleniu 🙂 Dokładnie to była pierwsza myśl po zobaczeniu zdjęcia 🙂 tam powyżej telewizora jeszcze chyba jakiś obraz w pięknej ramie? Taka Olszynka Grochowska Kossaka bo Piłsudski na Kasztance nie pasuje bo on bardziej w pionie jest 🙂 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 14 października 2020 Udostępnij Napisano 14 października 2020 (edytowany) Takie klimaty mroczne i obrazy na ścianach, to mi się przypomniało. Przepraszam, nie mogłem się powstrzymać 😂 👍 A jest i nawet kominek dla Miro 😉 Edytowano 14 października 2020 przez Gość Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 15 października 2020 Udostępnij Napisano 15 października 2020 7 godzin temu, JohnDoe napisał: Fafniak a gdzie ten dym co miał być, robisz czasem? jaaasne 7 godzin temu, JohnDoe napisał: Takie klimaty mroczne i obrazy na ścianach, to mi się przypomniało. Przepraszam, nie mogłem się powstrzymać 😂 👍 A jest i nawet kominek dla Miro 😉 ekhm... nie znałem🤣 7 godzin temu, Inferno napisał: tam powyżej telewizora jeszcze chyba jakiś obraz w pięknej ramie? Taka Olszynka Grochowska tak jak z alternatywy - bitwa pod grunwaldem Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 16 października 2020 Udostępnij Napisano 16 października 2020 (edytowany) @Fafniak - zobacz co znalazłem w moim lamusie i co by pasowało do Twojego klimatu.😋. Edytowano 16 października 2020 przez Rega Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 16 października 2020 Udostępnij Napisano 16 października 2020 Większy ruch tutaj ostatnio, fajnie coś zobaczyć. Ośmielam się i ja 🙂 18 letni wzmacniacz i prawie 40 letnie paczki. Nic szczególnego ale klimat jest OK 😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chyba Miro 84 Napisano 16 października 2020 Udostępnij Napisano 16 października 2020 Napisz coś o kolumnach jak graja z accu.. i co to za model. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts