Kostku Napisano 18 kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 18 kwietnia 2014 To chyba najdroższa płyta, jaką w życiu kupiłem, a mam ich sporo. Soczysta stówa za kompaktową wersję Reale Accademia Di Musica... https://www.youtube.com/watch?v=PpIeqrarUVA Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GOSCISLAWA78 Napisano 24 kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 24 kwietnia 2014 Ostatnio to ciągle coś mi się zdarza kupić(taki nałóg). Mam różnorodny gust muzyczny, tak samo słucham muzyki z różnych zapisów typu winyl, kasety, które wracają do mody i płyty CD.Pearl Jam (koncertowe wydanie)Led Zeppelin (różne)Pink Floyd (The Division Bell)Vangelis Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
McVernia1020 Napisano 16 maja 2014 Udostępnij Napisano 16 maja 2014 Ja ostatnio dostałam w prezencie płytkę Johna Newmana , bo uwielbiam tego gościa i muzykę, którą robi, płyta bardzo mi sie podoba, nie wszystkie kawałki znałam, ale wszystkie sa bezwzględnie bardzo dobre:)____________________Wpuszczamy tylko niskie ceny na nasze strony. http://www.ogrodwalczaka.vum.pl Sprawdź! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzyczny_gość Napisano 16 maja 2014 Udostępnij Napisano 16 maja 2014 Aes Dana - Perimeters / ambient - electronika w świetnym wydaniu, mnie przypadła do gustu...zresztą nie od dziś. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
loco50 Napisano 17 maja 2014 Udostępnij Napisano 17 maja 2014 Chvrches- The bones of what you believe.Zespolik, który supportował Depeche Mode.Lekka,troche oldskulowa elektronika.Dziewczę o miłym głosie.Przyjemna płytka.W Wawie przed depeszami strasznie skopali im nagłośnienie-pewnie celowo. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek75 Napisano 30 maja 2014 Udostępnij Napisano 30 maja 2014 Ostatnio słucham płyt zespołu " Acoustic Alchemy", taki mocno gitarowo ( oj taaak ), instrumentalny smooth jazz. Muzyka bardzo przyjemna, a że płyty zrealizowane jak trzeba, dobrze się słucha . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Angel Napisano 1 czerwca 2014 Udostępnij Napisano 1 czerwca 2014 A którą polecasz, może bym spróbował? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzyczny_gość Napisano 2 czerwca 2014 Udostępnij Napisano 2 czerwca 2014 Cytat Ostatnio kompletuje płyty zespołu " Acoustic Alchemy", taki mocno gitarowo ( oj taaak ), instrumentalny smooth jazz. Muzyka bardzo przyjemna, a że płyty zrealizowane jak trzeba, dobrze się słucha . polecam wszyskie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lois1737 Napisano 3 czerwca 2014 Udostępnij Napisano 3 czerwca 2014 Najnowszy mój nabytek to Killer Be Killed. Fenomenalna niecka grupa groovemetalowa Z feerii inspiracji, które noszą w sobie wszyscy czterej członkowie Killer Be Killed, udało się im poskładać fascynującą całość.____________________Masz ze sobą duże torby http://mietowyzielony.blog.se/ wchodź na naszą stronę! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
loco50 Napisano 10 czerwca 2014 Udostępnij Napisano 10 czerwca 2014 Metronomy- Love Letters. Takiego rzępolenia i takich jęków śpiewaka dawno nie słyszałem. Kupiłem ta płytke po lekturze recenzji w audio. Nie wiem w którym miejscu autor słyszał tam lata 80 te i new romantic. Widocznie słuchaliśmy innego new romantic w latch 80-tych. Natomiast druga płyta pozytywne zaskoczenie. Emmanuelle Seigner Distant Lover.Aktoreczka srednia ale płytka super. Może nie ma mocnego głosu ale muzyka fajna. Trochę The Stranglers, troche Blondie, miejscami New Order. Polecam do słuchania na luzie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 10 czerwca 2014 Udostępnij Napisano 10 czerwca 2014 Polecam Art Blakey & The Jazz Messengers Moanin' ... Perfekcyjny album Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
loco50 Napisano 10 lipca 2014 Udostępnij Napisano 10 lipca 2014 Malia & Boris Blank( 1/2 Yello) "Convergence". Czarny chropawy wokal i elektro trochę trącajace o Yello.Miła,leniwa płytka do słuchania na tarasie ze szklanką whisky lub w łóżku w dobrym towarzystwie. .Chociaż syntetyczny "Fever" może trochę rozruszać. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
loco50 Napisano 18 lipca 2014 Udostępnij Napisano 18 lipca 2014 Trzy płyty,trochę z sentymentu bo kiedyś za dzieciaka tego słuchałem.1.Marek Biliński The best po remasteringu.Nigdy nie byłem fanem elektronicznego nudziarstwa typu Tengerine Dream czy Klaus Schulze ( wyjątek to Kraftwerk), ale Bilińskiego kupiłem, żeby sobie przypomnieć.Powiem w krótkich żołnierskich słowach-lipa.2.Perfect biała płyta, lepiej oparła się upływowi lat,pozytywne zaskoczenie3.Brygada Kryzys koncert w Trójce- moja młodość i moja muzyka,choć tu wypadli średnio,no i płyta nagrana jakoś tak na "świszcząco".Niemniej jednak łza się w oku kręci Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krecik Napisano 21 lipca 2014 Udostępnij Napisano 21 lipca 2014 Zamówiłam na allegro dwie płyty Kajmana, teraz czekam aż wreszcie przyjdą i będzie można słuchać w aucie . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Revo Napisano 30 lipca 2014 Udostępnij Napisano 30 lipca 2014 Ostatnio wydanie kolekcjonerskie New Order "Movement" (dwupłytowe) - za cene 19,90 (no rewelacja). Ponadto Lisa Gerard "Duality" i Archive "Axiom" (wydanie tylko z CD). Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M-Arya Napisano 1 sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 1 sierpnia 2014 Wczoraj kupiłam amerykańskie wydanie "Tunel of love" Springsteena na vinylu za 18 zł i płytkę "Polish punk classics" (wiecie Armia, Dezerter itd) za 9,99 zł. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
loco50 Napisano 6 sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 6 sierpnia 2014 Deadlock "Ambition". Pierwszy prawdziwy obok Kryzysu zespół punkowy.Trochę The Clash.Płyta nie dla audiofili- muzycznie i realizacyjnie dno ,ale sentymentalnie i historycznie ważna dla mnie. Czasy mojej młodości i buntu. . Poza tym kolekcjonerski rarytas,byłby większy gdyby to był winyl. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
loco50 Napisano 8 sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 8 sierpnia 2014 Kolejna retro perełka wygrzebana na alledrogo."Techno Terror" Max i Kelner.Płyta chyba z przekory i dla żartu popełniona przez legendy polskiej alternatywy Roberta Maxa Brylewskiego( Kryzys,Brygada Kryzys,Deadlock,Tilt,Izrael,Armia,Ziggi Piggi) i Pawła Kelnera Rozwadowskiego(Deuter,Izrael).Chyba pierwsza polska płyta zrobiona tak syntetycznie zanim jeszcze ktoś słyszał o Prodigy.Takie transowe granie z życiowymi tekstami.Dla kolekcjonerów ciekawostek związanych z nową falą początku lat 80-tych.A druga płytka to niestety rozczarowanie mimo ,że jest to jeden z moich ulubionych wykonawców.Nowa płyta Komet "Paso Fino".Aranżacyjnie postęp, ale płyta nijaka,słodka,popowa.Zero kawałków wpadających na dłużej w ucho.Można lubić bądź nie manierę wokalną Lesława ,ale dawna Partia czy starsze płyty Komet miały to coś, ten klima,to brzmienie takie trochę oldskulowe.A ta niestety w moim odczuciu jest cienka.Szkoda. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
loco50 Napisano 11 sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 11 sierpnia 2014 La Roux "Trouble in Paradise".Miła letnia płytka.O ile pierwsza miała klimaty zbliżone do new romantic o tyle ta jest bardziej taneczna w pozytywnym tego słowa znaczeniu.Gęste elektroaranżacje, przebojowe melodie. Całkiem przyjemnie się tego słucha Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M-Arya Napisano 15 sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 15 sierpnia 2014 Eric Clapton & Friends "The Breeze: An Apprecation of JJ Cale". Mniej więcej rok po śmierci JJ Cale'a ukazała się płyta nagrana z inicjatywy Erica Claptona, który do współpracy zaprosił min. Toma Petty'ego, Marka Knopflera i Johna Mayera. Płyta składa się z coverów JJ Cale'a. TO jest Clapton jakiego lubię. Polecam. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Profi Napisano 15 sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 15 sierpnia 2014 Mnie ostatnio zainteresowała Makiko Hirabayashi. Na razie zakupiłem Hide and Seek (coś do posłuchania LINK) i Grey To Blue , w planach jeszcze Surely. W planach również inna perełka LINK Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paulinka1219 Napisano 15 sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 15 sierpnia 2014 (edytowany) Kupno nowej płytki z ulubioną muzyką jest przeżyciem dla pasjonatów porównywalnym z kupnem nowego samochodu czy mieszkania. Swoją drogą, dzięki kupnie przez internet [url="http://let******************[/url] kwitnie w najlepsze. I bardzo dobrze! Edytowano 15 sierpnia 2014 przez muzyczny_gość proszę aby czytać regulamin, koljny taki wpis bedzie kasowany Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 15 sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 15 sierpnia 2014 Nie no, kolejne nieszczęście w świecie on-line. Czytałaś regulamin Paulinka1219 ? Już drugi raz dziś taki SPAM ! A może to ta sama sierota Agatka?Zgłoszone do Moderacji. Ema ! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
loco50 Napisano 15 sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 15 sierpnia 2014 No właśnie w innym wątku agatka szaleje.Niech mod zrobi stop Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Revo Napisano 2 września 2014 Udostępnij Napisano 2 września 2014 Nowy nabytek: David Sylvian "Gone to Earth". Czekam na nowy album Roberta Planta.... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts