Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 263
  • Created
  • Ostatnia odpowiedź

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Napisano
Ostatnio to ciągle coś mi się zdarza kupić(taki nałóg). Mam różnorodny gust muzyczny, tak samo słucham muzyki z różnych zapisów typu winyl, kasety, które wracają do mody i płyty CD.

Pearl Jam (koncertowe wydanie)
Led Zeppelin (różne)
Pink Floyd (The Division Bell)
Vangelis
  • 3 weeks later...
Napisano
Chvrches- The bones of what you believe.Zespolik, który supportował Depeche Mode.Lekka,troche oldskulowa elektronika.Dziewczę o miłym głosie.Przyjemna płytka.W Wawie przed depeszami strasznie skopali im nagłośnienie-pewnie celowo.
  • 2 weeks later...
Napisano
Metronomy- Love Letters. Takiego rzępolenia i takich jęków śpiewaka dawno nie słyszałem. Kupiłem ta płytke po lekturze recenzji w audio. Nie wiem w którym miejscu autor słyszał tam lata 80 te i new romantic. Widocznie słuchaliśmy innego new romantic w latch 80-tych. Natomiast druga płyta pozytywne zaskoczenie. Emmanuelle Seigner Distant Lover.Aktoreczka srednia ale płytka super. Może nie ma mocnego głosu ale muzyka fajna. Trochę The Stranglers, troche Blondie, miejscami New Order. Polecam do słuchania na luzie.
  • 1 month later...
Napisano
Malia & Boris Blank( 1/2 Yello) "Convergence". Czarny chropawy wokal i elektro trochę trącajace o Yello.Miła,leniwa płytka do słuchania na tarasie ze szklanką whisky lub w łóżku w dobrym towarzystwie. icon_smile.gif .Chociaż syntetyczny "Fever" może trochę rozruszać.
  • 2 weeks later...
Napisano
Trzy płyty,trochę z sentymentu bo kiedyś za dzieciaka tego słuchałem.
1.Marek Biliński The best po remasteringu.Nigdy nie byłem fanem elektronicznego nudziarstwa typu Tengerine Dream czy Klaus Schulze ( wyjątek to Kraftwerk), ale Bilińskiego kupiłem, żeby sobie przypomnieć.Powiem w krótkich żołnierskich słowach-lipa.
2.Perfect biała płyta, lepiej oparła się upływowi lat,pozytywne zaskoczenie
3.Brygada Kryzys koncert w Trójce- moja młodość i moja muzyka,choć tu wypadli średnio,no i płyta nagrana jakoś tak na "świszcząco".Niemniej jednak łza się w oku kręci icon_smile.gif
  • 2 weeks later...
Napisano
Deadlock "Ambition". Pierwszy prawdziwy obok Kryzysu zespół punkowy.Trochę The Clash.Płyta nie dla audiofili- muzycznie i realizacyjnie dno icon_biggrin.gif ,ale sentymentalnie i historycznie ważna dla mnie. Czasy mojej młodości i buntu. icon_biggrin.gif . Poza tym kolekcjonerski rarytas,byłby większy gdyby to był winyl.
Napisano
Kolejna retro perełka wygrzebana na alledrogo."Techno Terror" Max i Kelner.Płyta chyba z przekory i dla żartu popełniona przez legendy polskiej alternatywy Roberta Maxa Brylewskiego( Kryzys,Brygada Kryzys,Deadlock,Tilt,Izrael,Armia,Ziggi Piggi) i Pawła Kelnera Rozwadowskiego(Deuter,Izrael).Chyba pierwsza polska płyta zrobiona tak syntetycznie zanim jeszcze ktoś słyszał o Prodigy.Takie transowe granie z życiowymi tekstami.Dla kolekcjonerów ciekawostek związanych z nową falą początku lat 80-tych.
A druga płytka to niestety rozczarowanie mimo ,że jest to jeden z moich ulubionych wykonawców.Nowa płyta Komet "Paso Fino".Aranżacyjnie postęp, ale płyta nijaka,słodka,popowa.Zero kawałków wpadających na dłużej w ucho.Można lubić bądź nie manierę wokalną Lesława ,ale dawna Partia czy starsze płyty Komet miały to coś, ten klima,to brzmienie takie trochę oldskulowe.A ta niestety w moim odczuciu jest cienka.Szkoda.
Napisano
La Roux "Trouble in Paradise".Miła letnia płytka.O ile pierwsza miała klimaty zbliżone do new romantic o tyle ta jest bardziej taneczna w pozytywnym tego słowa znaczeniu.Gęste elektroaranżacje, przebojowe melodie. Całkiem przyjemnie się tego słucha
Napisano
Eric Clapton & Friends "The Breeze: An Apprecation of JJ Cale". Mniej więcej rok po śmierci JJ Cale'a ukazała się płyta nagrana z inicjatywy Erica Claptona, który do współpracy zaprosił min. Toma Petty'ego, Marka Knopflera i Johna Mayera. Płyta składa się z coverów JJ Cale'a.
TO jest Clapton jakiego lubię. Polecam.
Napisano (edytowany)
Kupno nowej płytki z ulubioną muzyką jest przeżyciem dla pasjonatów porównywalnym z kupnem nowego samochodu czy mieszkania. Swoją drogą, dzięki kupnie przez internet [url="http://let******************[/url] kwitnie w najlepsze. I bardzo dobrze! Edytowano przez muzyczny_gość
proszę aby czytać regulamin, koljny taki wpis bedzie kasowany
  • 3 weeks later...