Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
Przed chwilą, Asia napisał:

Masz wehikuł czasu? 😉

Nie, Youtube 😁 A tak całkiem serio - nie warto było. Właściwie, to dotrwałem do około piętnastej minuty, i wyłączyłem. Dalej jest to samo, oni cały czas grają to samo, praktycznie każdy utwór zlewa się w jedną, jednostajną papkę. Na minimalny plus wyróżnia się jeden utwór, taki trochę beatlesowy, ale to wszystko, a poza tym - umiejętności instrumentalne - nie stwierdzono, wokalne - podobnie. Jakim cudem ten zespół, i ich debiutancka płyta stały się tak popularne i wpływowe, chyba tylko Sam Najwyższy wie.

Napisano (edytowany)

I znów z kolekcji ulubionych mojego ojca.

Wśród ulubionych było jeszcze np. ELO, muszę posłuchać czy teraz jestem w stanie strawić bo jako dziecko nie byłam.

Edytowano przez Asia
Napisano
14 minut temu, Amarok napisał:

Nie każdy ma tak wyrafinowany gust muzyczny jak ty 😉

😊 Wiem o tym 😄, ale naprawdę, słabe to jest. Od siebie polecam "Television – Marquee Moon", jakieś sto razy lepsze.

Napisano
22 minuty temu, HQ150 napisał:

W leniwy, niedzielny poranek do śniadania

https://music.youtube.com/watch?v=185IvCXjPYA&list=OLAK5uy_m3E28vGMVAthZMHYER3XIgkm9tVoeQjpw

@audiowit

Jak tam, głowa Cię nie boli? Wszystko jest OK?

Spokojnie, głowa nie ma od czego boleć. Na nogach już od 6 rano. Pies po spacerze, śniadanie zjedzone, zaraz wycieczka rodzinna do Jury.

Hmmm tak sobie myślę, że może w samochodzie sobie puszczę. 

16229672922293391352763935773539.jpg

Napisano (edytowany)
17 minut temu, audiowit napisał:

Spokojnie, głowa nie ma od czego boleć. Na nogach już od 6 rano. Pies po spacerze, śniadanie zjedzone, zaraz wycieczka rodzinna do Jury.

Miło słyszeć. To udanej eskapady życzę. Pogoda sprzyja. U nas w górach też pięknie. Ale tydzień był zbyt intensywny więc ja wybieram hamak i ogrodowe lenistwo.

A i turystów za dużo w ten długi weekend. Na drogach dramat.

18 minut temu, audiowit napisał:

No to ja myślałem, że ja wybieram stare auta ale widzę, że tu też są miłośnicy duszy także i w motoryzacji.

Zdradź czym jedziecie?

Edytowano przez HQ150
Napisano
23 minuty temu, audiowit napisał:

16229672922293391352763935773539.jpg

To co masz za auto, że jeszcze kasety można w nim słuchać?

Napisano

Boguś, wiem;)

Hq wyobraź sobie że zdecydowanie wolę starsze samochody. Niestety nie tak stare jakbym chciał.  Że względów funkcjonalnych. I nawet sobie nie zdajesz sprawy jak się ucieszyłem, że mam decki w 2 z nich. W 3 fabrycznie było ale poprzedni właściciel wybrał opcje z nowoczesnym cd ;).

I narazie to jedyna opcja na słuchanie kaset z młodości, bo jako takiego stacjonarnego decka brak.

Napisano (edytowany)
1 godzinę temu, Asia napisał:

A niedawno kupiłam wznowienie ścieżki dźwiękowej z serialu "07 zgłoś się".

Znasz "Fontannę" Clinta Mansella? Dobry soundtrack. Swoją drogą, muszę w końcu się zabrać za ten film.

Polecę Ci kilka ścieżek, może Ci przypasują:

Edytowano przez Adi777
Napisano (edytowany)

Dziękuję, część nawet mamy, ale ostatnio troszkę zapomnieliśmy o tym.

Nostalgicznie poszukałam Patricii Kaas

IMG_20210606_122347.jpg

A ELO nadal na nie - dawno temu brzmiało dla mnie staro i nic się nie zmieniło od ostatniego razu.

Edytowano przez Asia
Napisano
2 godziny temu, audiowit napisał:

Hq wyobraź sobie że zdecydowanie wolę starsze samochody. Niestety nie tak stare jakbym chciał. 

audio

To dokładnie tak jak. Ja teraz jeżdżę 16-letnim Saabem.

Dwa tygodnie temu uciekło mi Volvo S60 z autentycznym przebiegiem 80tkm z 2009r. Wyglądało jak nowe. I się spóźniłem.

Napisano (edytowany)

To ja mam 20letnie volvo s40 2.0. Subaru 05r 3.0, no i merca slk z 98r 2.0 kompresor :)

s60 z takim przebiegiem bym chętnie przytulił ale tylko R lub T5.

Saab bryka intelektualistów:)

Edytowano przez audiowit
Napisano
3 godziny temu, Asia napisał:

A ELO nadal na nie - dawno temu brzmiało dla mnie staro i nic się nie zmieniło od ostatniego razu.

Ja ich trochę słuchałem, ale znudzili mi się. Taka biedniejsza i słabsza, i to znacznie, wersja The Beatles. Zresztą, nawet sam Jeff Lynne bodajże jest wielkim fanem Bitelsów, i chyba byli dla niego inspiracją.