fp74 Napisano Piątek o 22:09 Udostępnij Napisano Piątek o 22:09 Słyszałem i widziałem go rok temu w Blunocie. To geniusz. Facet był 3 razy wybierany Najlepszym Perkusistą Roku , zdobył 4 Grammy i Złoty Glob, a nagrywa dla niedużej i dość młodej wytwórni włoskiej CAM Jazz. Sympatyczny gościu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano Piątek o 22:40 Udostępnij Napisano Piątek o 22:40 Dla tych z nas, mieszkajacych w NL. 60th Mega Record CD Fair op 12 en 13 april in Den Bosch The Greatest Vinyl Show On Earth Jesli ktos ma blisko 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fp74 Napisano Sobota o 06:00 Udostępnij Napisano Sobota o 06:00 Na sobotnie ranek jak znalazł. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pairtick Napisano Sobota o 07:09 Udostępnij Napisano Sobota o 07:09 12 godzin temu, fp74 napisał: Tej płyty nigdy nie mam dość... Może pokuszę się o jakieś porównania tych wersji.... Wieczór długi jeszcze 😁 Mnie wcześniejsza wpadła w ucho. Epic usłyszałem w radio, jadąc samochodem 😀 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fp74 Napisano Sobota o 08:23 Udostępnij Napisano Sobota o 08:23 1 godzinę temu, pairtick napisał: Mnie wcześniejsza wpadła w ucho. Epic usłyszałem w radio, jadąc samochodem 😀 Tu ciężko wybrać bo nawet ostatnia studyjna płyta jest świetna. I mimo, że uwielbiam Mika Pattona, to jak słyszę pierwszą płytę, zastanawiam się czy Chuck Mosley nie był równorzędnym wokalistą. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pairtick Napisano Sobota o 09:05 Udostępnij Napisano Sobota o 09:05 https://pl.m.wikipedia.org/wiki/Numbers_from_the_Beast:_An_All_Star_Salute_to_Iron_Maiden Tak jakoś przypadkiem zajrzałem na https://pl.m.wikipedia.org/wiki/Nuno_Bettencourt 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gienas Napisano Sobota o 10:27 Udostępnij Napisano Sobota o 10:27 11 godzin temu, Artur Brol napisał: The Greatest Vinyl Show On Earth W takiej małej Holandii Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano Sobota o 10:49 Udostępnij Napisano Sobota o 10:49 Niestety streaming, na razie tylko. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano Sobota o 10:52 Udostępnij Napisano Sobota o 10:52 22 minuty temu, gienas napisał: W takiej małej Holandii Prawda to być nie musi, ale jak na ego organizatorów wpływa 😊 A z drugiej strony, co nie mozemy mieć the greatest 😁 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pairtick Napisano Sobota o 10:53 Udostępnij Napisano Sobota o 10:53 (edytowany) 1 godzinę temu, pairtick napisał: Powiem szczerze, drugi raz pod rząd słucham 😇 A nieczęsto się to zdarza. Przeważnie "tributy", to taka zbieranina różnych wykonań gdzie brzmienie jest inne w każdym z nagrań. A tu, to wygląda jak jedna płyta. Rewelacja 👍 https://www.metalreviews.com/reviews/album/3086 - o, i recenzję znalazłem. Edytowano Sobota o 10:58 przez pairtick Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gienas Napisano Sobota o 12:05 Udostępnij Napisano Sobota o 12:05 A dziś prehistoria rocka u mnie z pliku leci Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sipo Napisano Sobota o 13:45 Udostępnij Napisano Sobota o 13:45 Kiedys sluchalo sie na kasetach zakupionych na miejscowym bazarze. Dzisiaj latwij kupic CD. Mam sentyment do muzyki z tamtego czasu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michaudio Napisano Sobota o 15:11 Udostępnij Napisano Sobota o 15:11 Taki tam skręt na bluesa, płyta do której wracam regularnie od wielu lat. Musi wrócić na półkę z CD. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano Sobota o 17:05 Udostępnij Napisano Sobota o 17:05 Będzie grane 3 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano Sobota o 17:32 Udostępnij Napisano Sobota o 17:32 Podsumowanie długiej i owocnej kariery i calkiem udana plyta. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fp74 Napisano Sobota o 17:37 Udostępnij Napisano Sobota o 17:37 2 minuty temu, audiowit napisał: Podsumowanie długiej i owocnej kariery i calkiem udana plyta. Zgadzam się. Niedawno jej słuchałem choć długi czas ją omijałem sądząc, że to takie odgrzewane kotlety dla nabicia kasy. Myliłem się. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcKrawczyk Napisano Sobota o 18:21 Udostępnij Napisano Sobota o 18:21 Dzisiejszy kącik historyczny: tego dnia ale w 1988 roku ukazała się debiutancka płyta Tracey Chapman…wczoraj natomiast miała miejsce premiera odnowionej wersji tego albumu i co mnie zadziwiło opisanej jako 35th anniversary??? Czy tylko Ja nie umiem poprawnie liczyć? 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogusław 66 Napisano Sobota o 18:56 Udostępnij Napisano Sobota o 18:56 (edytowany) Oczywiście mam (CD / Elektra – 25P2-2121) i lubię tą płytę Tracy. A jak już jesteśmy w rocznicowych wznowieniach to wspomnę o moim zamówieniu z CD Japan o ...... Brothers In Arms [40th Anniversary 3CD Deluxe Edition] [SHM-CD] [Limited Edition] https://www.cdjapan.co.jp/product/UICY-80595 Edytowano Sobota o 18:58 przez Bogusław 66 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano Sobota o 20:39 Udostępnij Napisano Sobota o 20:39 (edytowany) Dnia 3.04.2025 o 23:02, fp74 napisał: Dlatego wolę zapłacić za DHL no ale sprzedawca się uparł że pocztą A ja mu się nie dziwię. Pomijając przesyłki z zagranicy. W 2020 korzystałem z usług firm kurierskich i na 14 przesyłek, 11 było uszkodzonych. Zadna reklamacja nie została rozpatrzona pozytywnie bo.... zewnętrznie brak uszkodzeeń, ale, ze wewnątrz miazga to nie ważne. Od 2020 korzystam WYŁĄCZNIE z usług poczty i .... nie było ani jednaj uszkodzonej. Poza tym czas dostarczenia - firmy kurierskie przecietnie dwa , trzy dni, natomiast pocztą wiele razy zdarzyło się dostarczenie przesyłki następnego dna po nadaniu. Nawet z zachodniopomorskiego w lubelskie. NIGDY więcej pier.......ch kurierów. Oni nadają się do wożenia ziemniaków albo węgla. PS Jeśli chcesz zobaczyć jak wyglądały głośniki po dostarczeniu przez firmę kurierską to zdjęcia m,ogę wysłać Ci na PW. Podobnie ze wzmacniaczem lampowym czy też kolumnami. Pomimo braku widocznych uszkodzen z zewnątrz. Edytowano Sobota o 20:46 przez Rega Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fp74 Napisano Sobota o 22:30 Udostępnij Napisano Sobota o 22:30 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fp74 Napisano wczoraj o 06:45 Udostępnij Napisano wczoraj o 06:45 (edytowany) Właśnie doczytałem w książeczce, że na wokalu Norah Jones. Nagrała z nimi jedną (debiutancką) płytę potem poszła na swoje. Edytowano wczoraj o 06:53 przez fp74 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
soberowy Napisano 23 godziny temu Udostępnij Napisano 23 godziny temu Pierwszy album spodobał mi się na tyle, że postanowiłem kupić kolejny. No, to posłuchajmy 😀 3 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Highlander_now Napisano 22 godziny temu Udostępnij Napisano 22 godziny temu Rzecz, która niestety pojawiała się i pojawia rzadko na winylu. Pavane, Op. 50 Gabriela Fauré. Wydana 25 października ubiegłego roku płyta z wyborem najlepszych utworów. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał S Napisano 19 godzin temu Udostępnij Napisano 19 godzin temu @Grzesiek202 i @maxredaktor: dzięki za miłe słowa dot. Bruce'a Cockburna. Niestety nie streamuję, więc jestem skazany na własną płytotekę - jesteście w stanie odkryć znacznie więcej i szybciej ode mnie. Tak sobie pomyślałem przy okazji Chrisa Stapletona wrzuconego przez Grześka, że bardzo rzadko zdarza się, żeby dobry singer / songwriter był jednocześnie naprawdę ciekawym i wyrafinowanym instrumentalistą. Stapleton (do którego jeszcze wrócę, bo warto) ma kapitalny wokal i potrafi pisać świetne kawałki (choć akurat "Tennessee whiskey" nie jest jego). Natomiast trzyma się pewnej bezpiecznej konwencji wykonawczej. Ludzie, którzy potrafią wyjść poza nią (w ramach muzyki roots / Americana), nie mają z kolei jego talentów. Wyjątki - osoby łączące jedno z drugim - są bardzo nieliczne. Poniżej mój prywatny faworyt z tej kategorii. Potem skręcił w stronę dla mnie mało atrakcyjną, ale pierwsza połowa lat 90-tych była jak marzenie. Oczywiście facet jest znany, ale mam wrażenie, że jednak nie dość ceniony. Przepraszam, że się powtarzam, już go tutaj kiedyś wklejałem, ale nie mogę się powstrzymać. Posłuchajcie ostatniego kawałka z tego albumu. Pod koniec piątej minuty przecieram oczy ze zdziwienia, że gość, który napisał i zaśpiewał ten numer potrafi jednocześnie tak grać na fortepianie. 3 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mar_Wal Napisano 18 godzin temu Udostępnij Napisano 18 godzin temu (edytowany) Dnia 5.04.2025 o 12:49, Dedal napisał: Niestety streaming, na razie tylko. Ehhh moje "nastolęctwo"... Miałem niegdyś na kasetach. Młodszy brat gdzieś posiał. Ale lubię nieraz ze streama sobie puścić. Taka historyjka. Gdzieś pod koniec '90 koncertowali w Sopocie. Po koncercie siedziałem sobie na monciaku na ławeczce i Ice-T z bandą maszerowali na after do SPATiFu. Nie wiedzieć czemu sam Ice zagadał do mnie i z Ekipą wszedłem na balety. Ale jako pacholę nie mogłem się odnaleźć w towarzystwie i po parunastu minutach się ewakuowałem. Za gruby bal był. Żona do tej pory się śmieje widząc Ice-T, że mój kumpel 🤪 Edytowano 18 godzin temu przez Mar_Wal 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts