BlaBla Napisano 19 godzin temu Napisano 19 godzin temu Dorzucam jeszcze dwie propozycje do rankingu. Zupełnie różne. Bardzo współczesny jazz, liderka gra na trąbce i śpiewa, odpowiada też za efekty. Pod koniec stycznia będziemy ją widzieć i słyszeć w Blue Note. Samej gry na trąbce nie oceniam, bo na tyle się nie znam, natomiast aranżacyjnie, kompozycyjnie to jest dla mnie synonim nowoczesnego grania. A druga płyta nie wiem jaką muzykę zawiera, tzn nie umiem jej zaszufladkować i chyba się nie da na szczęście. Muzyka dokladnie taka jak okładka - każdy może przekonać się sam. I o ile koncertu Mileny Casado wypatruję niecierpliwie, to muzyka Rafiqa jak dla mnie na koncert nie specjalnie. Ale za to nowe kolumny pokazują na tej muzie, jak daleko mogą sięgać granice dźwięków. Ja pitole - jest efekt! 😎 1 Odpisz, cytując
Adi777 Napisano 7 godzin temu Napisano 7 godzin temu (edytowany) Ja dorzucam naszą rodzimą propozycję: Jeden z najlepszych jazzów z tego roku. Edytowano 7 godzin temu przez Adi777 Odpisz, cytując
Raf_raf Napisano 6 godzin temu Napisano 6 godzin temu (edytowany) Pozostajemy więc przy jazzie. Dzisiaj w porannej audycji Radia Kraków wspominano Michała Urbaniaka, stąd inspiracja. Zbliżają się święta i mam taką refleksję, że ta płyta jest niczym choinka obwieszona cukierkami/utworami. Sięgamy po cukierek, rozpakowujemy i za każdym razem zaskakuje nas inny smak, często zupełnie różny od tego czego się spodziewaliśmy. I tak z utworu na utwór (naprawdę krótkie kompozycje jak na jazzowe standardy) wędrujemy przez najróżniejsze klimaty, od prawie ludowych melodii aż po niemalże klubową elektronikę, zahaczając po drodze nawet o muzykę klasyczną (o ile słuch mnie nie zwiódł). Edytowano 6 godzin temu przez Raf_raf 1 Odpisz, cytując
BlaBla Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu 5 godzin temu, Adi777 napisał: Ja dorzucam naszą rodzimą propozycję: Jeden z najlepszych jazzów z tego roku. Po takiej zapowiedzi....! Żal by nie posłuchać. Odpisz, cytując
Profi Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu Odkryłem kolejną harfistkę - Maia Darme 1 Odpisz, cytując
MarcKrawczyk Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu U mnie już świątecznie na całego… 1 Odpisz, cytując
Recommended Posts