Rafał S Napisano 8 stycznia 2022 Udostępnij Napisano 8 stycznia 2022 (edytowany) Testuję kolumny pod kątem zakupu - jeden z obowiązków punktów programu, to big band z wokalem. Inny punkt programu to bluesrockowe power trio. Przy okazji dochodzę do wniosku, że debiut Gov't Mule'a to chyba ich najlepsza płyta i zarazem jeden z najważniejszych albumów rockowych lat 90-tych. Środek płyty: Trane i Mule. No i Left Coast Grovies pod koniec. Że nie wspomnę o Rocking Horse, granym potem przez Warrena z ABB. Gitarowo i aranżacyjnie w późniejszych latach Warren jeszcze się rozwinął. Ale tylu pomysłów co tu, nie miał chyba już nigdy potem. Ależ to niesie... Edytowano 8 stycznia 2022 przez Rafał S Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 8 stycznia 2022 Udostępnij Napisano 8 stycznia 2022 Ohhh z tym drugim to żeś mnie trafił !!!! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maxredaktor Napisano 8 stycznia 2022 Udostępnij Napisano 8 stycznia 2022 Też ich teraz sobie zapodałem. Ale ani w Deezerze ani na Spotify nie widzę tego debiutanckiego albumu. I tu i tu jako pierwszy jest „Dose”. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 8 stycznia 2022 Udostępnij Napisano 8 stycznia 2022 https://govtmule.bandcamp.com/ Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sqter83 Napisano 8 stycznia 2022 Udostępnij Napisano 8 stycznia 2022 (edytowany) Lee Ritenour & Dave Grusin - Get Up Stand Up https://tidal.com/browse/track/3259838 Edytowano 8 stycznia 2022 przez Sqter83 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcKrawczyk Napisano 8 stycznia 2022 Udostępnij Napisano 8 stycznia 2022 4 godziny temu, slaw0001 napisał: 75 rocznica urodzin Majestro to i ja... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał S Napisano 8 stycznia 2022 Udostępnij Napisano 8 stycznia 2022 (edytowany) 3 godziny temu, maxredaktor napisał: I tu i tu jako pierwszy jest „Dose”. "Dose" (czyli "Dwójka") też świetna, choć bardziej mroczna i gęściej zaaranżowana. Od tej płyty zacząłem, krótko po tym, kiedy się ukazała. Wiąże się z nią sporo wspomnień. Kupiłem ją od nieżyjącego już Leszka Pomierskiego, późniejszego założyciela Gdynia Blues Clubu i organizatora Gdynia Blues Festival. Prowadził w tamtych czasach z bratem mały sklepik płytowy "Hobby the One" w Gdańsku Wrzeszczu przy dworcu kolejowym. Przychodziłem tam regularnie jako student, bo miałem po drodze z uczelni do domu. Przeważnie tylko po to, żeby posłuchać (wtedy jeszcze nie było mnie stać na płyty). Było to, oprócz audycji Kaczkowskiego, Manna i Beksińskiego w Trójce, jedno z głównych źródeł mojej rockowej edukacji. Pan Leszek, zresztą świadomie prowadził w sklepie coś na kształt nieformalnego klubu. Raz, pamiętam to jak dziś, w porze gdy nie było klientów gościł w sklepie dwu bezdomnych z dworca, którym grał na ich życzenie Iron Butterfly. Zresztą często przesiadywali pod sklepem, a on puszczał im muzykę. Kiedyś powiedział do mnie: "Oni wcześniej mieli normalne życie i słuchali tak samo, jak my. A teraz mogą słuchać tylko tutaj.". Tę płytę zawsze będę z nim kojarzył. Edytowano 8 stycznia 2022 przez Rafał S 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 9 stycznia 2022 Udostępnij Napisano 9 stycznia 2022 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 9 stycznia 2022 Udostępnij Napisano 9 stycznia 2022 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał S Napisano 9 stycznia 2022 Udostępnij Napisano 9 stycznia 2022 Mam kilka płyt Burke'a, w tym tę. Dawno nie słuchałem. Trzeba będzie sobie odświeżyć - ciekawe jak zabrzmi na nowym sprzęcie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 9 stycznia 2022 Udostępnij Napisano 9 stycznia 2022 10 minut temu, Khedron napisał: Akurat tego utworu realizacja jest taka sobie, ale wykonanie to absolutny szczyt artyzmu. Z jednej strony troche szkoda, z drugiej fajnie bo piosenka zachwyci niezaleznie od sprzetu. Chyba jednak na moich Edifierach to nie działa, bo nie zachwyciłem się Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 9 stycznia 2022 Udostępnij Napisano 9 stycznia 2022 Ponieważ nadal nie mogę oderwać się od słuchania magnetofonu, to postanowiłem wykorzystać ten nasz wątek i zacząłem nagrywanie utworów od samego jego powstania ,czyli 2007. Mam dwie kasety nagrane , a jestem dopiero na stronie ósmej Fajnie jest tak sobie posłuchać propozycji ludzi którzy już nie piszą na Forum, poznać ich gusta. I dawno nie miałem tyle czasu słuchawek na głowie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amarok Napisano 9 stycznia 2022 Udostępnij Napisano 9 stycznia 2022 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał S Napisano 9 stycznia 2022 Udostępnij Napisano 9 stycznia 2022 3 godziny temu, Khedron napisał: Akurat tego utworu realizacja jest taka sobie, No właśnie: mam parę płyt wyprodukowanych przez Joe Henry'ego (w tym jego własną, bardzo dobrą - "Civillians") i uważam, że wszystkie są muzycznie lepsze niż dźwiękowo. Akurat za Burke'a dostał Grammy, więc posłucham jeszcze raz. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 10 stycznia 2022 Udostępnij Napisano 10 stycznia 2022 7 godzin temu, Khedron napisał: Az strach co bedzie jak skads jakis patefon wygrzebiesz Nie chce zaśmiecać tego wątku , ale w pogoni za naszą referencyjnością brzmienia zapominamy czasem o przyjemności jaką daje muzyka. Magnetofon mi to dobitnie udowodnił. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 10 stycznia 2022 Udostępnij Napisano 10 stycznia 2022 Czyli już wiadomo co przywozisz na zlot @tomek4446. A kasety Papa Dance masz? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 10 stycznia 2022 Udostępnij Napisano 10 stycznia 2022 Ja wolałabym Top One 😂 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 10 stycznia 2022 Udostępnij Napisano 10 stycznia 2022 Ja miałem kiedyś kasetę Samanthy Fox. Najciekawsze rzeczy jednak nie były ukryte na nośniku, a w dołączanej "książeczce". Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 10 stycznia 2022 Udostępnij Napisano 10 stycznia 2022 24 minuty temu, seba3002 napisał: Ja miałem kiedyś kasetę Samanthy Fox. Najciekawsze rzeczy jednak nie były ukryte na nośniku, a w dołączanej "książeczce". Seba Ty to nie reformowalny jesteś ! Chociaż jak chodzi o Samantę to kto by słuchał co tam Ona śpiewa ..... te teledyski Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 10 stycznia 2022 Udostępnij Napisano 10 stycznia 2022 36 minut temu, Asia napisał: A kasety Papa Dance masz? Nieee , ale poluje na platynowe wydanie Zenka , jest tylko problem bo doszły mnie słuchy , że to będzie edycja limitowana tylko dla zasłużonych działaczy pewnej partii i się mogę nie załapać Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 10 stycznia 2022 Udostępnij Napisano 10 stycznia 2022 A to ja starej daty jestem, tych młodych teraz to nie znam. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 10 stycznia 2022 Udostępnij Napisano 10 stycznia 2022 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcKrawczyk Napisano 10 stycznia 2022 Udostępnij Napisano 10 stycznia 2022 karnawał podobno jest, to i zabawa się nada... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 10 stycznia 2022 Udostępnij Napisano 10 stycznia 2022 Całkiem jak reklama dyfuzorów 😉. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts