sonique Napisano 6 lipca 2022 Udostępnij Napisano 6 lipca 2022 8 godzin temu, Adi777 napisał: Znowu ECM, ale tym razem nie jazz. Lubię ich oglądać i słuchać. Wtedy jeszcze coś się dzieje. Ale tylko słuchać… ja wiem… jakoś za mało bodźców;) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 7 lipca 2022 Udostępnij Napisano 7 lipca 2022 Kolejna nowość tegoroczna, tym razem hip-hop, na jazzowo. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 7 lipca 2022 Udostępnij Napisano 7 lipca 2022 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 7 lipca 2022 Udostępnij Napisano 7 lipca 2022 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gienas Napisano 7 lipca 2022 Udostępnij Napisano 7 lipca 2022 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 7 lipca 2022 Udostępnij Napisano 7 lipca 2022 Czy w tym utworze jest sejsmiczny bas? Podobno do 10Hz. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sipo Napisano 7 lipca 2022 Udostępnij Napisano 7 lipca 2022 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MariuszZ Napisano 7 lipca 2022 Udostępnij Napisano 7 lipca 2022 2 godziny temu, Adi777 napisał: Podobno do 10Hz. Jest w widmie te 10 Hz od ok 4`30``. Do 4`30`` dominuje na basie 39 Hz. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Profi Napisano 7 lipca 2022 Udostępnij Napisano 7 lipca 2022 2 godziny temu, Adi777 napisał: Czy w tym utworze jest sejsmiczny bas? Podobno do 10Hz. Skoro remiksował Terre Thaemlitz, jest to bardzo prawdopodobne. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 8 lipca 2022 Udostępnij Napisano 8 lipca 2022 Nie wiem kto wspomniał ale dobrze się stało bo mam kolejną płytę 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzesiek202 Napisano 8 lipca 2022 Udostępnij Napisano 8 lipca 2022 Po prostu piękna muzyka 👍. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gienas Napisano 8 lipca 2022 Udostępnij Napisano 8 lipca 2022 Na wieczór 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sonique Napisano 8 lipca 2022 Udostępnij Napisano 8 lipca 2022 8 godzin temu, Fafniak napisał: Nie wiem kto wspomniał ale dobrze się stało bo mam kolejną płytę Podziel się wrażeniami. Lubię czytać takie opisy. W tym dziale najczęściej nikt nic nie pisze tylko wrzuca link lub zdjęcie. To słaba zachęta. Ojciec Założyciel tej rubryki, niejaki @karp, uzasadniając decyzję o jej powstaniu, w pierwszym poście popełnionym 2-go lutego 2007 napisał: „Niby standardowy temat, ale jednak coś, co mówi o nas. O naszym nastroju, o tym co robimy. Ale żeby nie był to standardowy temacik dla spamerów, to napiszcie uzasadnienie - dlaczego akurat to??” Może uszanujmy jego intencje i wrzucajmy parę zdań dlaczego coś proponujemy? Mnie to jak inni ludzie odbierają daną muzykę interesuje. A Was? 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sonique Napisano 8 lipca 2022 Udostępnij Napisano 8 lipca 2022 24 minuty temu, gienas napisał: Na wieczór Brzmienie lat 80-tych ma mnóstwo uroku. Na codzień nie słucham, ale czasem łapię się na tym, że chyba szkoda… 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzesiek202 Napisano 8 lipca 2022 Udostępnij Napisano 8 lipca 2022 Ja uważam, że to dobra uwaga i sam postaram się uzasadniać moje "wrzutki", choć często jest to po prostu kwestia chwili. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 8 lipca 2022 Udostępnij Napisano 8 lipca 2022 (edytowany) Jeden z moich ulubionych zespołów, nie tylko ze Sceny Canterbury. Dużo koncertówek Maszyny mam do nadrobienia, więc dlatego akurat to Z Wikipedii: Scena Canterbury (także brzmienie Canterbury) – dość nieprecyzyjny, ale praktyczny termin odnoszący się do muzyków i zespołów uprawiających rock progresywny, rock awangardowy i jazz w latach 60. i 70. XX wieku, wywodzących się częściowo z miasta Canterbury, w hrabstwie Kent w Anglii. Edytowano 8 lipca 2022 przez Adi777 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gienas Napisano 8 lipca 2022 Udostępnij Napisano 8 lipca 2022 Bez bicia się przyznam że ten temat bardzo mnie inspiruje. Zwykle, muzy której tu mogę posmakować, nigdy nie usłyszałbym bo "stoję" muzycznie w latach 80/90 . Moje motto to "follow the music" dlatego baaaardzo często tu zaglądam. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 8 lipca 2022 Udostępnij Napisano 8 lipca 2022 Znacie, lubicie? Zarówno Maszynę, jak i inne zespoły należące do Sceny Canterbury? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 8 lipca 2022 Udostępnij Napisano 8 lipca 2022 a tu właściwy : Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sonique Napisano 8 lipca 2022 Udostępnij Napisano 8 lipca 2022 1 godzinę temu, gienas napisał: Bez bicia się przyznam że ten temat bardzo mnie inspiruje. Zwykle, muzy której tu mogę posmakować, nigdy nie usłyszałbym bo "stoję" muzycznie w latach 80/90 . Moje motto to "follow the music" dlatego baaaardzo często tu zaglądam. Fajnie, że to napisałeś. Jak trafnie zauważył autor wątku, opisy dużo mówią o nas. O tym dlaczego coś wrzucamy. No widzisz. Ja uwielbiam lata 80-te ale jakoś traktuję je po macoszemu, głównie z braku czasu na wszystko. Ale ten kawałek Phila Lynotta jest świetny. Jak również teledysk (bo nie każdy przetrwał próbę czasu). Dzięki. Nie znałem. Facet już odznaczony w TIDALu;) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 8 lipca 2022 Udostępnij Napisano 8 lipca 2022 2 godziny temu, sonique napisał: Podziel się wrażeniami. Lubię czytać takie opisy. Obiecuje że napiszę, ale dziś = odmóżdżenie 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzesiek202 Napisano 8 lipca 2022 Udostępnij Napisano 8 lipca 2022 (edytowany) A mnie ten wątek się bardzo podoba, bo po pierwsze to jest sedno tego całego zachodu. Wrzucacie czasem muzykę, którą znam i uwielbiam, czasami taką którą znam i jej nie znoszę, często taką której nie znam (najlepiej) i albo mnie zainteresuje, albo przeciwnie, ale ten temat jest ciągle wyjątkowy. Dlaczego? Bo na tyłu jego stronach nie ma kłótni! Bo tu jest muzyka! Bo - o zgrozo! O gustach się nie dyskutuje. I to jest zbawienny truizm w tym wypadku. Edytowano 8 lipca 2022 przez Grzesiek202 3 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sonique Napisano 8 lipca 2022 Udostępnij Napisano 8 lipca 2022 (edytowany) 34 minuty temu, Fafniak napisał: Obiecuje że napiszę, ale dziś = odmóżdżenie Powodzenia w odmóżdżaniu. Wierzę, że okaże się odwracalne;) Ja się dzisiaj zaplątałem w szaloną pajęczynę Terje Rypdala, Barre Phillipsa (moje ostatnie odkrycie), i kilku innych muzycznych zatraceńców, którzy utkali ją na płycie What Comes After, w 1974r. Ja doskonale wiem co będzie potem. Potem będzie „lulu” z wyczerpania;) 2 godziny temu, Adi777 napisał: Znacie, lubicie? Zarówno Maszynę, jak i inne zespoły należące do Sceny Canterbury? Nie bryluję w szerokim Progu. Poruszam się w nim tylko kilkoma dobrze sobie znanymi ścieżkami. Trochę to zachowawcze, ale rzadko zbaczam w nieznane chaszcze… Mówisz, że już czas? Soft Machine jeszcze przede mną. Zazdrościsz?;) Edytowano 8 lipca 2022 przez sonique Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 8 lipca 2022 Udostępnij Napisano 8 lipca 2022 13 minut temu, sonique napisał: Barre Phillipsa Mountainscapes jest świetne, i nawet całkiem oryginalne. 14 minut temu, sonique napisał: Zazdrościsz?;) Jasne 😀 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 8 lipca 2022 Udostępnij Napisano 8 lipca 2022 Mi się wpis @Fafniak-a skojarzył tak: Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts