Adi777 Napisano 27 września 2022 Udostępnij Napisano 27 września 2022 Trochę gitary na wieczór 🎸 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dorsz Napisano 27 września 2022 Udostępnij Napisano 27 września 2022 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcKrawczyk Napisano 27 września 2022 Udostępnij Napisano 27 września 2022 Ależ ostatnio obrodziło w urodziny „Happy 60th birthday to Tracey Thorn” z zespołu Everything but the Girl… Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amarok Napisano 28 września 2022 Udostępnij Napisano 28 września 2022 3 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarekPijowczyk Napisano 28 września 2022 Udostępnij Napisano 28 września 2022 Dnia 21.09.2022 o 20:06, J4Z napisał: Ojj pamiętam Brooklyn Bounce , The Bass, The Beats The melody czy jakoś tak to leciało Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dorsz Napisano 28 września 2022 Udostępnij Napisano 28 września 2022 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dorsz Napisano 28 września 2022 Udostępnij Napisano 28 września 2022 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tchocky Napisano 28 września 2022 Udostępnij Napisano 28 września 2022 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dorsz Napisano 28 września 2022 Udostępnij Napisano 28 września 2022 54 minuty temu, tchocky napisał: The "Buddy Holly" video was included on the Windows 95 CD-ROM, resulting in a skyrocket in popularity and earning Weezer a place in the history of MTV Music Video Awards. Geffen did not tell Weezer they had negotiated with Microsoft to include the video; the band members, none of whom owned computers, were oblivious to the implications. According to Wilson, "I was furious because at the time I was like, 'How are they allowed to do this without permission?' Turns out it was one of the greatest things that could have happened to us. Can you imagine that happening today? It's like, there's one video on YouTube, and it's your video." 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzesiek202 Napisano 29 września 2022 Udostępnij Napisano 29 września 2022 Dnia 27.09.2022 o 11:57, Rafał S napisał: Marcin Wądołowski Trio - "Standards" Nie znałem tej płyty. Właśnie poznaję - jest świetna! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Butler Napisano 29 września 2022 Udostępnij Napisano 29 września 2022 Coś mi ostatnio Woodkid przypasował Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał S Napisano 29 września 2022 Udostępnij Napisano 29 września 2022 (edytowany) 23 minuty temu, Grzesiek202 napisał: Nie znałem tej płyty. Właśnie poznaję - jest świetna! Miło słyszeć. Chyba mój ulubiony album MW. Od strony klasycznego jazzu mogę jeszcze polecić bardzo przyjemną "Git Majonez". Ciekawostką jest z kolei "My Guitar Therapy" z pogranicza fusion i bluesrocka z Lemańczykiem na elektrycznej basówce, chociaż wolę ich w innym repertuarze. MW nagrywa też melodyjne fusion pod innymi szyldami, np. Elec-Tri-City - "Depth Of Focus" czy w ramach Quartado (znam tylko drugą płytę - "Quartado 2"). Dużo dobrego polskiego jazzu pojawiło w ciągu ostatnich kilkunastu lat, z czego większość przechodzi pod radarem. W tej chwili u mnie Marcin Gawdzis Quartet. Też z Lemańczykiem na kontrabasie. Edytowano 29 września 2022 przez Rafał S 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maxredaktor Napisano 29 września 2022 Udostępnij Napisano 29 września 2022 Spotify podsunął mi ten zespół, wcześniej go w ogóle nie znałem. A jest całkiem, całkiem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dorsz Napisano 29 września 2022 Udostępnij Napisano 29 września 2022 I dlatego preferuję własne zasoby na NAS. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzesiek202 Napisano 29 września 2022 Udostępnij Napisano 29 września 2022 A co do Was się ostatnio przyczepiło i nie chce wypaść z głowy? Bo do mnie taki, w sumie chyba już "standardzik", który w oryginale (Dolly Parton) to chyba nawet jest country . No ale mi nie daje spokoju poniżej zamieszczone wykonanie. A tej pani nie podejrzewałem o takie coś. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał S Napisano 29 września 2022 Udostępnij Napisano 29 września 2022 13 minut temu, Grzesiek202 napisał: A co do Was się ostatnio przyczepiło i nie chce wypaść z głowy? Bo do mnie taki, w sumie chyba już "standardzik", który w oryginale (Dolly Parton) to chyba nawet jest country . No ale mi nie daje spokoju poniżej zamieszczone wykonanie. A tej pani nie podejrzewałem o takie coś. Miley Cyrus to chrześniaczka Dolly Parton, więc pewnie się łatwo dogadały w kwestiach prawnych. Poza tym, na przeboju zawsze można ponownie zarobić. Faktycznie, to już chyba standard, bo wykonań trochę było. Podobało mi się, jak śpiewała to Norah Jones z Little Willies. Mi nie daje spokoju piosenka "Still the Same". Oczywiście mam na myśli oryginał Boba Segera, a nie żaden z coverów (na pewno nie wersję Roda Stewarta ). Słucham z dwupłytowej składanki Boba, którą przy okazji polecam, bo dużo na niej dobrych numerów. Dźwięk - no cóż - remaster. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzesiek202 Napisano 29 września 2022 Udostępnij Napisano 29 września 2022 1 minutę temu, Rafał S napisał: Miley Cyrus to chrześniaczka Dolly Parton ?! Rafał, skąd Ty do cholery masz taką wiedzę? (a czy potrzebną - to inna kwestia 😆) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dorsz Napisano 29 września 2022 Udostępnij Napisano 29 września 2022 44 minuty temu, Grzesiek202 napisał: A tej pani nie podejrzewałem o takie coś. A podejrzewałbyś, że Nicolas Cage tak umie? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał S Napisano 29 września 2022 Udostępnij Napisano 29 września 2022 28 minut temu, Grzesiek202 napisał: ?! Rafał, skąd Ty do cholery masz taką wiedzę? (a czy potrzebną - to inna kwestia 😆) Oglądałem kiedyś na Natfliksie film dokumentalny o Dolly Parton. Zresztą bardzo dobry - polecam. Po obejrzeniu nabrałem do niej sporego szacunku. Oprócz tego na Netfliksie jest też koncert - benefis Dolly. Kilka ładnych wykonań jej piosenek - też polecam. 1 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dorsz Napisano 29 września 2022 Udostępnij Napisano 29 września 2022 36 minut temu, Rafał S napisał: Oglądałem kiedyś na Natfliksie film dokumentalny o Dolly Parton. Zresztą bardzo dobry - polecam. Po obejrzeniu nabrałem do niej sporego szacunku. Oprócz tego na Netfliksie jest też koncert - benefis Dolly. Kilka ładnych wykonań jej piosenek - też polecam. Netflixa nie polecam. Ktoś przejął moje konto u nich, a cwaniaczki umyli rączki. Szczęśliwie PayPal nie, czyli gówno zarobili a stracili klienta. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzesiek202 Napisano 29 września 2022 Udostępnij Napisano 29 września 2022 55 minut temu, dorsz napisał: A podejrzewałbyś, że Nicolas Cage tak umie? W filmie się nie liczy . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dorsz Napisano 29 września 2022 Udostępnij Napisano 29 września 2022 2 minuty temu, Grzesiek202 napisał: W filmie się nie liczy . Z tym że to jest jego wykonanie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzesiek202 Napisano 29 września 2022 Udostępnij Napisano 29 września 2022 (edytowany) 4 minuty temu, dorsz napisał: Netflixa nie polecam. Ktoś przejął moje konto u nich, a cwaniaczki umyli rączki. Jak to "u nich"? Choć ja właśnie teraz mam przedziwną sytuację z jednym serwisem. Hasło nie działa. Reset przez e-mail nie działa. Pomoc nie odpisuje. Edytowano 29 września 2022 przez Grzesiek202 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dorsz Napisano 29 września 2022 Udostępnij Napisano 29 września 2022 12 minut temu, Grzesiek202 napisał: Jak to "u nich"? Choć ja właśnie teraz mam przedziwną sytuację z jednym serwisem. Hasło nie działa. Reset przez e-mail nie działa. Pomoc nie odpisuje. Było tak: Dostałem maila od Netflix, że zmieniłem numer telefonu. Chwilę później, też od Netflix, że zmieniłem adres e-mail. Na jaki numer i adres, nie podano. Powiadomienia z PayPal i banku o płatności. I tyle, po zawodach ☹️ Mimo natychmiastowego kontaktu z Netflixem i całkowitemu uwiarygodnieniu się - właśnie w tym momencie się rozłączali. No to uderzyłem do PayPal. Od razu ich zablokowali i cofnęli płatność 👍 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts