Bebop Napisano 27 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 27 sierpnia 2023 Nie byłoby muzyki punk bez "brudnego brzmienia". Oi redaktorze 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 27 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 27 sierpnia 2023 (edytowany) Teraz coś o nieco punkowym brzmieniu, ale przed powstaniem tego gatunku: @Bebop Powinno Ci się spodobać, jeśli nie znasz. Edytowano 27 sierpnia 2023 przez Adi777 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wing0 Napisano 27 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 27 sierpnia 2023 Taka lżejsza wersja Kayla Scintilla bardzo przyjemnie się słucha. Choć może po kilku utworach być deko monotonne. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bebop Napisano 27 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 27 sierpnia 2023 Dziś wieczorem będę tego wszystkiego słuchać. Dzięki Adi. Ps, pamiętam czasy kiedy chyba zbyt mocno poszedłem w oi oi oi. Rozbiłem się na ścianie z RAC (Rock Against Communism). Był taki projekt (to chyba nawet jeden facet zrobił) zwany Division Germania. Tematyka straszna i ja potępiam bo pieśni faszystowskie. Jednak muzycznie do dziś lubię. Dobrze, że nie znam niemieckiego więc to tylko muzyka w moich uszach. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slawko69 Napisano 27 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 27 sierpnia 2023 Bardzo ciekawy koncert Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 27 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 27 sierpnia 2023 (edytowany) 1 godzinę temu, Bebop napisał: Rozbiłem się na ścianie z RAC (Rock Against Communism). Nie znałem tego określenia. Rozumiem, że to treści faszystowskie, biała supremacja i inne tego typu? Ja z kolei kojarzę parę płyt z komunistycznym przesłaniem. Sam tytuł i styl okładki mówią wiele. Muzycznie jest bardzo dobrze, tekstowo już niekoniecznie, ake lubię brzmienie Sceny Canterbury. Edytowano 27 sierpnia 2023 przez Adi777 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bebop Napisano 27 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 27 sierpnia 2023 1 godzinę temu, Adi777 napisał: 2 godziny temu, Bebop napisał: Rozbiłem się na ścianie z RAC (Rock Against Communism). Nie znałem tego określenia. Rozumiem, że to treści faszystowskie, biała supremacja i inne tego typu? Coś w tym stylu. Chociaż sama muzyka bywa dobra. https://en.wikipedia.org/wiki/Rock_Against_Communism 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bebop Napisano 27 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 27 sierpnia 2023 @Adi777 zobacz film Romper Stomper. Sam film może Cię nie zaciekawi ale jest tam sporo muzyki. Muzyki RAC. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcKrawczyk Napisano 27 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 27 sierpnia 2023 Jakiś dziwny ten Fisz… Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gienas Napisano 27 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 27 sierpnia 2023 Ale wiesz że skrót refrenu to... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 28 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 28 sierpnia 2023 Ciekawe, jakby wyglądała muzyka bez ćpania, jarania, czy innych grzybków. Pewnie połowa z niej by w ogóle nie powstała. Druga połowa byłaby o wiele mniej ciekawsza. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 28 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 28 sierpnia 2023 @sonique, @Grzesiek202, @Bebop, @Fandiscopolo - może Wam podejdzie. Bardfzo ładny hiszpański progressive folk. Chociaż nie wiem, czy Ty, Faniediscopolo gustujesz w takich klimatach 😉 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 28 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 28 sierpnia 2023 Mocno mnie wzięło ostatnimi czasy na folk, ale to dobrze, bo wciąż mam duże zaległości w tym gatunku. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maxredaktor Napisano 28 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 28 sierpnia 2023 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bebop Napisano 28 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 28 sierpnia 2023 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacko1970 Napisano 28 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 28 sierpnia 2023 Dnia 8.11.2007 o 00:43, Filozofikus napisał: Słucham muzyki /uploads/emoticons/icon_smile.gif Tej która mnie inspiruje, nastraja, poprawia samopoczucie. Głównie jest to jazz - ten nurt bardziej spokojny, stonowany (jak choćby Tord Gustavsen Trio). Sięgam też po chill-out (przykładem niech będzie Bliss). Chętnie wymienię się krążkami... Witam Bliss świetne, a masz coś w tym stylu jeszcze? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Profi Napisano 28 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 28 sierpnia 2023 Jeden z moich ulubionych letnich albumów, Boozoo Bajou "Satta". Ciężko się z tego wynurzyć, a utwór 'Bakar' hipnotyzuje szczególnie mocno. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcKrawczyk Napisano 29 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 29 sierpnia 2023 A może nowi gansi? 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 29 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 29 sierpnia 2023 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 29 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 29 sierpnia 2023 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 29 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 29 sierpnia 2023 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Profi Napisano 29 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 29 sierpnia 2023 Trochę nowości: i nieco wspomnień: Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MMarek Napisano 30 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 30 sierpnia 2023 Dnia 16.08.2023 o 18:13, MarcKrawczyk napisał: W takich oto okolicznościach posłucham belgijskiego popu… To może Marcinie z Niderlandów, graniczących z Belgią? 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 30 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 30 sierpnia 2023 Mocno mnie wzięło ostatnimi czasy na folk, ale to dobrze, bo mam wciąż duże zaległości w tym gatunku. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 30 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 30 sierpnia 2023 Nowość artpopowa z wokalistką w stylu Björk. Ładne. @tchocky Sprawdzisz? Udany album. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts