Adi777 Napisano 18 października 2023 Udostępnij Napisano 18 października 2023 (edytowany) 6 godzin temu, audiowit napisał: I na koniec z dedykacją dla Adiego i Batona Dobra Dobra 😄 Oj, ale Cię wczoraj wzięło. Uznam, że miałeś gorszy dzień 😁 Ja słucham teraz odgłosów padającego deszczu. Tradycyjna holenderska pogoda. Edytowano 18 października 2023 przez Adi777 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 19 października 2023 Udostępnij Napisano 19 października 2023 Nie wzięło mnie, tylko zupełnie bez powodu mnie zaatakowaliście. Jeszcze w takim wątku...Nie jest to pierwszy raz kiedy ciągnę łacha z pławienia się w miodzie i naprawdę można wyczuc, kiedy żartuję. Zresztą, co mnie obchodzi, że ludzie słuchają podbitych realizacyjnie płyt. Oczywiste oczywistości, a słyszę, że do czegoś nie dorosłem lub ktoś mnie uczy, że są różne gatunki jazzu no litości. Trochę tolerancji i takiego otwarcia na różną muzykę. Zauważyliście, że nikt nie wrzuca punka? Już zapomnieliście, a może nikt nie słuchał. Sami tutaj audiofile sluchający dźwięków, a nie muzyki? No i Panowie więcej luzu Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 19 października 2023 Udostępnij Napisano 19 października 2023 (edytowany) 16 minut temu, audiowit napisał: Trochę tolerancji i takiego otwarcia na różną muzykę. Zauważyliście, że nikt nie wrzuca punka? Już zapomnieliście, a może nikt nie słuchał. Sami tutaj audiofile sluchający dźwięków, a nie muzyki? No i Panowie więcej luzu Chyba żartujesz. Mało razy wrzucałem punka? MarcKrawczyk tak samo, Bebop gdzieś zniknął, ale też wklejał taką muzykę. Komu jak komu, ale mi akurat luzu nie brakuje 🙂 Ja słucham wszystkiego oprócz disco-polo, disco ogólnie, i nie przepadam za reggae, poza tym każdy inny rodzaj muzyki. Edytowano 19 października 2023 przez Adi777 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 19 października 2023 Udostępnij Napisano 19 października 2023 Ok, Bebop, Fandiscopolo zgadza się. To po co ten komentarz o guście. Naprawdę cieżko wyczuć kiedy żartuję? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiekx Napisano 19 października 2023 Udostępnij Napisano 19 października 2023 30 minut temu, audiowit napisał: że ludzie słuchają podbitych realizacyjnie płyt 30 minut temu, audiowit napisał: Sami tutaj audiofile sluchający dźwięków, a nie muzyki W punkt. Czasami nie słuchają czegoś czego naprawdę lubią, tylko muzyki której normalnie nigdy nie posłuchaliby w kuchennym radiu dla przyjemności. 1 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcKrawczyk Napisano 19 października 2023 Udostępnij Napisano 19 października 2023 Może nie punk, ale całkiem ostre granie, wczoraj ale w 1985 ukazał się ich drugi album… 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzesiek202 Napisano 19 października 2023 Udostępnij Napisano 19 października 2023 42 minuty temu, misiekx napisał: Czasami nie słuchają czegoś czego naprawdę lubią, tylko muzyki której normalnie nigdy nie posłuchaliby w kuchennym radiu dla przyjemności. Pewnie są i tacy, ale ja ich tu nie zauważam. Oczywiście, w ogóle na forum audio przecież chyba chodzi o to że, delikatnie mówiąc, słychać różnicę między kuchennym radiem a zestawami na które wydajemy większe, ciężko zarobione pieniądze. Czy może koledzy, już sami popadamy w błędne koło? Z jednej strony pół metra kabla za tysiąc lub więcej - bo to słychać (to tylko przykład - błagam bez dyskusji o tym w tym wątku), z drugiej niejako zdziwienie, że ktoś zwraca uwagę na realizacje płyt. Ja na przykład zwracam, bo są rzeczy nagrane lepiej, lub gorzej. Polski punk, to akurat przykład z tej drugiej grupy, ale niekoniecznie jest tak, że ktoś tego nie słucha, bo jest nagrany "brudno" i "płasko". Może po prostu chodzi o gust. Ale o tym nie mam najmniejszego zamiaru rozmawiać. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiekx Napisano 19 października 2023 Udostępnij Napisano 19 października 2023 Ja słucham również i ulubionej muzyki z kuchennego radia. A znam takich, którzy połowę swoich ulubionych płyt i zespołów nie słuchają bo są gorzej zrealizowane. Natomiast słuchają muzy dobrze nagranej i zrealizowanej, chociaż nie lubią tego za bardzo albo wcale. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AudioTube Napisano 19 października 2023 Udostępnij Napisano 19 października 2023 Tydzień temu u kolegi w kilka osób posiedzieliśmy, posłuchaliśmy. Jeden album mi podszedł. W domu już na spokojnie prawie całą dyskografię George’a przesłuchałem. Oj dużo tego się mu nagrało i wiele w pewnej tak specyficznej manierze, no że nie sposób mi było westchnąć i powiedzieć dosyć. Coś jak wszystkie płyty ze Stockfisch czy np Czesky. No niby wszystko cycuś glancuś, ale za …mi brak umiejętności, by to opisać. A ten konkretny tytuł i tego nie wiedziałem, to podobno referencyjny test na …sybilanty w audiofilskim brzmieniu. Nie wiem, nie znam się, ale podaje zasłyszane dalej😉 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 20 października 2023 Udostępnij Napisano 20 października 2023 (edytowany) 10 godzin temu, AudioTube napisał: W domu już na spokojnie prawie całą dyskografię George’a przesłuchałem. Nie ukrywam, że podoba mi się utwór "Jesus to a Child". Nie wiem z jakiej to płyty, ale może przesłucham całą po pracy. Edytowano 20 października 2023 przez Adi777 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tchocky Napisano 20 października 2023 Udostępnij Napisano 20 października 2023 Ja lubię ten kawałek, teledysk też fajny. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maxredaktor Napisano 20 października 2023 Udostępnij Napisano 20 października 2023 5 godzin temu, Adi777 napisał: Nie ukrywam, że podoba mi się utwór "Jesus to a Child". Nie wiem z jakiej to płyty, ale może przesłucham całą po pracy. Z płyty "Older", moim zdaniem jednej z najfajniejszych w jego twórczości. A teraz słucham prawdziwych weteranów. 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
soberowy Napisano 20 października 2023 Udostępnij Napisano 20 października 2023 Kto oglądał El cuerpo en llamas ten powinien znać ależ emocje ! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 20 października 2023 Udostępnij Napisano 20 października 2023 Podciągnolbym to pod dark ambient. Ostatnio kupiłem kolekcje 40 płyt niszowego polskiego i nie tylko dark ambientu. Nie zawsze mam nastrój, żeby go słuchać. Ciemno i mroczno. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Highlander_now Napisano 21 października 2023 Udostępnij Napisano 21 października 2023 Dzisiaj symfonicznie. Album sprzed prawie ćwierć wieku. Pierwszy raz wykonany bodaj w Berlinie na sylwestra 1999 roku. Wtedy to wbrew matematyce obchodzono nadejście nowego tysiąclecia. Muzyczny pochód przez dwa tysiąclecia. Oldfield nagrał ów album w swoim prywatnym studiu, tylko z London Session Orchestra nagrał partie w Abbey Road Studios w Londynie. Szeroka gama różnej muzyki lecz generalnie podtrzymywana jest jej symfoniczność. Płyta winylowa będąca wznowieniem z roku 2012 jest wyraźnie zrobiona z materiału na CD choć miejscami przekraczane są na spektrogramie ograniczenia częstotliwościowe formatu CD. Zmierzona dynamika 30 do 39 dB. To ponownie lepiej niż CD. Średnio dynamika winylu lepsza od CD o 6 dB. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 21 października 2023 Udostępnij Napisano 21 października 2023 Dwie panie i dodajmy Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 21 października 2023 Udostępnij Napisano 21 października 2023 Nie ma się do czego przyczepić. Dla mnie świetny utwór Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tchocky Napisano 21 października 2023 Udostępnij Napisano 21 października 2023 Z okazji 25 lecia wydania. Indie rock, alt-country. https://tidal.com/album/111769338 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 21 października 2023 Udostępnij Napisano 21 października 2023 (edytowany) Oj wymieniać, to mi się nie chce ale w części to wydania po kilkadziesiąt sztuk. A część bardziej popularna typu Dyvision Alpha. Edytowano 21 października 2023 przez audiowit Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maxredaktor Napisano 21 października 2023 Udostępnij Napisano 21 października 2023 Teraz tej płyty: 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tchocky Napisano 21 października 2023 Udostępnij Napisano 21 października 2023 A ta płyta skończyła 20 lat. https://tidal.com/album/319011328 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gienas Napisano 21 października 2023 Udostępnij Napisano 21 października 2023 Radio przypomniawszy zabytek ale na vinylu miałem płytę... 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzesiek202 Napisano 22 października 2023 Udostępnij Napisano 22 października 2023 (edytowany) Pani nie dysponuje może najmocniejszym głosem, ale to co mi się w tej płycie najbardziej podoba, to atmosfera klubu. Jazz w formie czystej rozrywki. Taki też bardzo lubię i z nostalgią wspominam zadymoine "piwnice" z muzyką na żywo. Ech, trzeba się gdzieś wybrać. Edytowano 22 października 2023 przez Grzesiek202 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maxredaktor Napisano 22 października 2023 Udostępnij Napisano 22 października 2023 Coraz bardziej mi się ta płyta podoba. Zazdroszczę Stonsom kondycji 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol64208 Napisano 22 października 2023 Udostępnij Napisano 22 października 2023 Dzisiaj kontynuacja 😙 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts