rpm Napisano 17 listopada 2023 Udostępnij Napisano 17 listopada 2023 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maxredaktor Napisano 17 listopada 2023 Udostępnij Napisano 17 listopada 2023 Dziś miłe chwile z wydawnictwem stax. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcKrawczyk Napisano 17 listopada 2023 Udostępnij Napisano 17 listopada 2023 Cd dzisiejszych premier… Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Highlander_now Napisano 17 listopada 2023 Udostępnij Napisano 17 listopada 2023 Dziś wieczór z Handelem. Troszkę barokowej dostojności w wykonaniu Karla Richtera i jego orkiestry kameralnej. Na organach w kościele Markusa w Monachium gra Karl Richter. Koncerty organowe op. 4, 1 do 6 i op. 7 nr 5 i 6, z dość starej płyty - rok wydania 1972. Okładka po przejściach. Winyl gra bardzo dobrze jak na przedkryzysowe wydanie przystało. 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Profi Napisano 17 listopada 2023 Udostępnij Napisano 17 listopada 2023 Nowości rodzinki Głyk, na razie z netu, zakupy w planie 🙂 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rpm Napisano 18 listopada 2023 Udostępnij Napisano 18 listopada 2023 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 18 listopada 2023 Udostępnij Napisano 18 listopada 2023 Nareszcie włączyłam nowe kolumny i bardzo mi się podoba (prawdopodobnie z Radia Paradise). https://tidal.com/album/71484704 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 18 listopada 2023 Udostępnij Napisano 18 listopada 2023 Mam ten album w dobrej jakości już kilka lat . I nawet u mnie @Asia to brzmi dobrze . Czyżby HQ Ci to polecil ? 😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 18 listopada 2023 Udostępnij Napisano 18 listopada 2023 6 minut temu, Dedal napisał: I nawet u mnie @Asia to brzmi dobrze . To miła odmiana 🤣. 7 minut temu, Dedal napisał: Czyżby HQ Ci to polecil ? Nie, jestem prawie pewna, że Radio Paradise Global mix. Wcześniej włączyłam koncert Alanis Morisette, ale syn bardzo protestował 😁. Też było dobrze i przestrzennie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcKrawczyk Napisano 18 listopada 2023 Udostępnij Napisano 18 listopada 2023 Tego dnia w 1985 roku The Jesus and Mary Chain wydali swój debiutancki album studyjny „Psychocandy”… 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 19 listopada 2023 Udostępnij Napisano 19 listopada 2023 Nowa płyta Janerki w trakcie odsłuchu. Jak bardzo brakowało płyt tego artysty przez ostatnie lata. 4 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 19 listopada 2023 Udostępnij Napisano 19 listopada 2023 Jest bardzo ciekawa rozmowa z Janerką w Gazecie Wyborczej. Wkleję fragment: 4 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slaw0001 Napisano 19 listopada 2023 Udostępnij Napisano 19 listopada 2023 Ja zdecydowanie lżej. Dinozaury synth popu, OMD z nowa płytą w zamyśle chyba jako "tribute to Kraftwerk". Dużo nawiązań i smaczków, no i przekaz jak najbardziej na czasie. https://tidal.com/browse/album/309760123 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 19 listopada 2023 Udostępnij Napisano 19 listopada 2023 (edytowany) 9 minut temu, slaw0001 napisał: OMD z nowa płytą w zamyśle chyba jako "tribute to Kraftwerk". A kto pamięta, że McCluskey wydał w latach 90-tych płytę wspólne z Karlem Bartosem z Kraftwerk? Edytowano 19 listopada 2023 przez Kraft Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slaw0001 Napisano 19 listopada 2023 Udostępnij Napisano 19 listopada 2023 33 minuty temu, Asia napisał: Jest bardzo ciekawa rozmowa z Janerką w Gazecie Wyborczej. Wkleję fragment: Ten fragment dedykuję nam audio fanom, kiedy mając wyraźnie gorszy dzień podejmujemy decyzję o wymianie kolumn, wzmacniacza lub inwestycji w kewlarowo, tytanowo, platynowe kable. 8 minut temu, Kraft napisał: A kto pamięta, że McCluskey wydał w latach 90-tych płytę wspólne z Karlem Bartosem z Kraftwerk? Ja...nie pamiętam, a powiem więcej, że nawet nie wiedziałem.😢 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 19 listopada 2023 Udostępnij Napisano 19 listopada 2023 @slaw0001 nieprzypadkowo wybrałam ten fragment 😉 . 2 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maxredaktor Napisano 19 listopada 2023 Udostępnij Napisano 19 listopada 2023 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tchocky Napisano 19 listopada 2023 Udostępnij Napisano 19 listopada 2023 (edytowany) https://tidal.com/album/321952141 Edytowano 19 listopada 2023 przez tchocky 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubakk Napisano 20 listopada 2023 Udostępnij Napisano 20 listopada 2023 w the creator , super zmixowane wielokanałowo , polecam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiekx Napisano 21 listopada 2023 Udostępnij Napisano 21 listopada 2023 Dziś na talerzu 🙂 6 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rpm Napisano 21 listopada 2023 Udostępnij Napisano 21 listopada 2023 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał S Napisano 21 listopada 2023 Udostępnij Napisano 21 listopada 2023 25 minut temu, misiekx napisał: Dziś na talerzu 🙂 "L.A. Woman" to zdecydowanie mój ulubiony album Doorsów. W dużej mierze dlatego, że najbardziej bluesowy. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 21 listopada 2023 Udostępnij Napisano 21 listopada 2023 Chamber Music, Electroacoustic, Ambient Pop, Drone, Choral. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sonique Napisano 21 listopada 2023 Udostępnij Napisano 21 listopada 2023 (edytowany) Kto lubi czyste, harmonijne, równo przycięte i bezpieczne muzyczne parki, raczej na spacer pomiędzy te nuty się nie wybierze. Kto woli jednak dźwiękowe pejzaże pełne stylistycznych aberracji o szaleństwo się ocierających - wskoczy pomiędzy te pięciolinie jak w ogień. Filharmonia im. Mieczysława Karłowicza w Szczecinie. Pierwszy koncert w Polsce z materiałem z najnowszej płyty. Jeszcze ciepłej: wczoraj premiera, zresztą w dniu koncertu właśnie. Leszek Możdżer: fortepian strojony na 442HZ, fortepian strojony na 432HZ, pianino preparowane. Adam Bałdych: skrzypce, skrzypce renesansowe Piękny koncert, nie wiem czy nie najlepszy na jakim kiedykolwiek byłem. Wzruszający. Do głębi poruszający. Mistrzowsko wykonany. Z okrasą humorystycznej konferansjerki głównie Leszka ale również Adama. Rzadko doświadczana uczta tej próby, Sztuka saute. Bez udziwnień. Naga. Mocna. Doświadczenie będące zarówno codą jak i początkiem. Cezura wyraźnie dzieląca rozdziały w życiu melomana. Po takim doświadczeniu jest już tylko to co przed i to co po. Adama Bałdycha widziałem już wcześniej w innej konstelacji. Na Możdżera dotrzeć nigdy wcześniej mi się nie udało. A bo za daleko. Ale najczęściej biletów brak. Tym razem, rzutem na taśmę kupiłem ostatni bilet. Tak przynajmniej pokazywała strona internetowa. Rząd 9, miejsce 9. Suma cyfr stroju drugiego fortepianu Możdżera (432HZ), daje 9 - co muzyk nazwał szczęśliwą liczbą. Dla mnie na pewno. Ponoć przypadków nie ma. Polecam. Edytowano 21 listopada 2023 przez sonique 3 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tchocky Napisano 21 listopada 2023 Udostępnij Napisano 21 listopada 2023 35 lat temu ukazał się debiut My Bloody Valentine, jedna z najlepszych płyt w historii shoegazu. https://tidal.com/album/176069187 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts