rpm Napisano 26 kwietnia Udostępnij Napisano 26 kwietnia 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
coyote Napisano 26 kwietnia Udostępnij Napisano 26 kwietnia Dziś długo zastanawiałem się jaki album mam wam polecić, zdecydowałem że nadal zostanę przy twórczości naszych polskich rodzimych artystów/muzyków. Album który wybrałem jest z gatunku jazzu eksperyment-owego, być może będzie tak ze pierwszy lub nawet może dwa utwory będą wydawać się wam meczące lecz jestem przekonany a wręcz prawie pewien że im dalej w las tym trudniej bezie się wam zdecydować na wyłączenie tego albumu i was on po prostu wciągnie. Ciekaw jestem waszych odczuć oraz zdania co do tego wydania, być może nie każdy ma jeszcze ten moment lub nie tą chwilę na tego typu klimaty 😉 Pozdrowienia... Revisit MikrokolektywKuba SucharArtur Majewski https://tidal.com/browse/album/9796175?u 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 26 kwietnia Udostępnij Napisano 26 kwietnia 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
coyote Napisano 26 kwietnia Udostępnij Napisano 26 kwietnia 1 godzinę temu, Fandiscopolo napisał: Dzien dobry. Chyba ostatni raz tego wydania słuchałem z 15 lat temu jak nie więcej. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzesiek202 Napisano 27 kwietnia Udostępnij Napisano 27 kwietnia (edytowany) Kurczę, u mnie sprzęt nie włączany już zchyba ze dwa tygodnie. Ale dziś nie będzie jazzu. Dziś przyjeżdża stary przyjaciel i powspominamy. Bo "Najbardziej mnie teraz wk****a u młodzieży to, że już więcej do niej nie należę"🙃 Edytowano 27 kwietnia przez Grzesiek202 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
coyote Napisano 27 kwietnia Udostępnij Napisano 27 kwietnia 5 godzin temu, Grzesiek202 napisał: Kurczę, u mnie sprzęt nie włączany już zchyba ze dwa tygodnie. Ale dziś nie będzie jazzu. Dziś przyjeżdża stary przyjaciel i powspominamy. Bo "Najbardziej mnie teraz wk****a u młodzieży to, że już więcej do niej nie należę"🙃 Za lat wczesnej młodości moi ulubieńcy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcKrawczyk Napisano 27 kwietnia Udostępnij Napisano 27 kwietnia Niby takie proste, a chwyta… 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gienas Napisano 27 kwietnia Udostępnij Napisano 27 kwietnia Kazik odziedziczył ten właściwy gen 9 godzin temu, Grzesiek202 napisał: Kurczę, u mnie sprzęt nie włączany już zchyba ze dwa tygodnie. Ale dziś nie będzie jazzu. Dziś przyjeżdża stary przyjaciel i powspominamy. Bo "Najbardziej mnie teraz wk****a u młodzieży to, że już więcej do niej nie należę"🙃 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 28 kwietnia Udostępnij Napisano 28 kwietnia Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tchocky Napisano 28 kwietnia Udostępnij Napisano 28 kwietnia 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AudioTube Napisano 29 kwietnia Udostępnij Napisano 29 kwietnia Dla wytrwałych, około 10 minut. Dobrze jest solidnie podkręcić volume. Więcej instrumentów wtedy słychać. Tych, które nasze „uszy” bardzo lubią, ale przy cichym odsłuchu nie za bardzo „widzą”. Jestem fanem i często słucham utworów/płyt, gdzie Antoine główną gra rolę. Altówka, zatem nie za często w roli solowej. Miałem okazję posłuchać na Live w Amare no i przyjechał do Nl na kontrakt jako solista w tutejszej orkiestrze. Słucham raczej średnio głośno. Godzinkę idzie mi wytrzymać. 3 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
coyote Napisano 29 kwietnia Udostępnij Napisano 29 kwietnia U mnie panują wciąż rodzime klimaty naszych muzyków/artystów. Dlatego również dziś podzielę się z wami albumem który jest bardzo ciekawą propozycją na rozpoczęcie tygodnia. Pozdrowienia... Melisa Przemek Dyakowski, Leszek Możdżer, Sławek Jaskułke https://tidal.com/browse/album/249675610?u 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chmarski Napisano 29 kwietnia Udostępnij Napisano 29 kwietnia 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał S Napisano 29 kwietnia Udostępnij Napisano 29 kwietnia @Chmarski Też lubię Raya Lamontagne, ale zdecydowanie wolę jego bardziej organiczne płyty: debiutancką "Trouble" i jeszcze bardziej "God Willin' & the Creek Don't Rise" nagraną w świetnym składzie (między innymi Greg Leisz i Jay Bellerose). Szczególnie tej drugiej dużo słuchałem i polecam każdemu (mimo chłodnej recenzji Thoma Jurka na allmusic). 40 minut temu, coyote napisał: Melisa Przemek Dyakowski, Leszek Możdżer, Sławek Jaskułke Kiedyś rozważałem zakup, ale nie można mieć wszystkiego. 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chmarski Napisano 29 kwietnia Udostępnij Napisano 29 kwietnia 1 minutę temu, Rafał S napisał: "God Willin' & the Creek Don't Rise" Namówiłeś na ponowne odsłuchanie. Leci już Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
coyote Napisano 29 kwietnia Udostępnij Napisano 29 kwietnia 1 godzinę temu, Rafał S napisał: @Chmarski Też lubię Raya Lamontagne, ale zdecydowanie wolę jego bardziej organiczne płyty: debiutancką "Trouble" i jeszcze bardziej "God Willin' & the Creek Don't Rise" nagraną w świetnym składzie (między innymi Greg Leisz i Jay Bellerose). Szczególnie tej drugiej dużo słuchałem i polecam każdemu (mimo chłodnej recenzji Thoma Jurka na allmusic). Kiedyś rozważałem zakup, ale nie można mieć wszystkiego. 1 godzinę temu, Chmarski napisał: Namówiłeś na ponowne odsłuchanie. Leci już Też mam zamiar dziś sprawdzić i czuje że wybierając się dziś zaraz na spacer włączę sobie "Trouble" oraz "God Willin' & the Creek Don't Rise" lecz nie wiem jak mi to wejdzie gdyż nie znam zupełnie ponieważ nie siedzę w tych klimatach za często. Ale sprawdzę z ciekawości. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 29 kwietnia Udostępnij Napisano 29 kwietnia Piękny wokal https://www.youtube.com/watch?v=1ST9TZBb9v8 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 29 kwietnia Udostępnij Napisano 29 kwietnia Tak sobie dziś oglądałem zdjęcia mojego wnuka sprzed siedmiu lat i .... Przypomniało mi się czego wtedy bardzo lubił słuchać. Doszedłem do wniosku, ze miał wtedy lepszy gust niż teraz😋. Słuchał tego. Miał wtedy pięć lat. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michaudio Napisano 30 kwietnia Udostępnij Napisano 30 kwietnia Nie martw się na zapas, z czasem dojrzeje i wróci do rzeczy wartościowych, w końcu ma mądrego dziadka, i to kiedyś mu zaprocentuje. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
coyote Napisano 30 kwietnia Udostępnij Napisano 30 kwietnia Dziś przesłuchem polecanego albumu przez kolegę z forum którego nie znałem i muszę przyznać że to wydanie zrobiło na mnie bardzo ogromne momentami rewelacyjne wrażenie, więc tutaj chcę go polecić również innym by nie przeszli koło tego wydania obojętnie. Pozdrowieniowa... Distant Heroes Wojtek Fedkowicz Noise Trio https://tidal.com/browse/album/163448084?u 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chmarski Napisano 30 kwietnia Udostępnij Napisano 30 kwietnia 55 minut temu, coyote napisał: Distant Heroes Wojtek Fedkowicz Noise Trio Dobre! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcKrawczyk Napisano 30 kwietnia Udostępnij Napisano 30 kwietnia Ramonesi po nowemu… Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pitt39 Napisano 1 maja Udostępnij Napisano 1 maja . 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
coyote Napisano 1 maja Udostępnij Napisano 1 maja Tym razem nie będę wam polecać wydania naszych rodzimych muzyków/artystów. Ponieważ dziś miałem ochotę by posłuchać czegoś mi bardzo lubianego lecz dawno już nie słuchanego. Przesłuchałem kilka albumów i jednym z nich chcę się z wami podzielić ponieważ wydaje mi się że warto to wydanie sobie odświeżyć lub tym co jeszcze nie znają polecić by się z nim zapoznali. Pozdrowienia... Deer Wan Kenny Wheeler https://tidal.com/browse/album/77668666?u 4 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sonique Napisano 1 maja Udostępnij Napisano 1 maja 3 godziny temu, coyote napisał: Deer Wan Kenny Wheeler https://tidal.com/browse/album/77668666?u Piękna płyta! Mam ją od lat w polubionych ale dam głowę, że jej nie słuchałem. Na nośniku też jej nie mam… ale będzie…;) Dziękuję za przypomnienie. Trąbka Wheelera jest taka piękna, nostalgiczna. Ta sama liga co Tomasz Stańko, Enrico Rava, Manfred Schoof, choć każdy gra(ł) inaczej. Warto spojrzeć na skład płyty bo takie bandy zdarzają się niezwykle rzadko: Kenny Wheeler – trumpet, flugelhorn Jan Garbarek – tenor saxophone, soprano saxophone John Abercrombie – electric guitar, electric mandolin Dave Holland – bass Jack DeJohnette – drums Ralph Towner – 12-string guitar (track 2) Dla mnie „wow”! 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts