Redakcja AUDIO Napisano 5 września 2017 Udostępnij Napisano 5 września 2017 A ja właśnie odkryłam to i skojarzenia mam jak chyba wszyscy w komentarzach Świat nie zginie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 7 września 2017 Udostępnij Napisano 7 września 2017 Agressiva 69 ,,Out'' Lata 2000, kiedy Polska muzyka zeszła chyba ze wstydu do klubow bo bala się, ze ją grom strzeli z jasnego nieba. Kapela z, ktorą spędzilem mnustwo czasu w zadymionych lokalach(wolno bylo jeszcze palić). Czas kiedy mozna było wszystko ;). Muzyka nie spodoba się każdemu, a ja mam sentyment... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 10 września 2017 Udostępnij Napisano 10 września 2017 https://www.youtube.com/watch?v=wcPE6HPntPc Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 12 września 2017 Udostępnij Napisano 12 września 2017 Pragnę polecić koleżeństwu nagrania Indy Popowej grupy London Grammar. To najciekawsza muzyka na jaką trafiłem w ostatnich tygodniach. Nagrania wyróżnia melancholijny głos wokalistki Hannah Reid, nastrojowe melodie i staranna realizacja. Grupa wydała dotychczas dwie płyty: If You Wait (2013) i Truth Is a Beautiful Thing (2017). Zdarzają się na nich trochę słabsze momenty (może płyty są niepotrzebnie takie długie;), ale i tak warto. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 16 września 2017 Udostępnij Napisano 16 września 2017 Trochę się zapętliłem i znów polecę płytę tej samej grupy. Agressiva 69 płyta ''Deux ex machina''. Muzyka nie dla każdego i dla ludzi o mocnych nerwach :). Dnia 9/7/2017 o 22:52, audiowit napisał: Agressiva 69 ,,Out'' Lata 2000, kiedy Polska muzyka zeszła chyba ze wstydu do klubow bo bala się, ze ją grom strzeli z jasnego nieba. Kapela z, ktorą spędzilem mnustwo czasu w zadymionych lokalach(wolno bylo jeszcze palić). Czas kiedy mozna było wszystko ;). Muzyka nie spodoba się każdemu, a ja mam sentyment... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Redakcja AUDIO Napisano 18 września 2017 Udostępnij Napisano 18 września 2017 Nie zgłębiałam ich twórczości, ale mnie przekonujesz, żeby odpalić w słuchaweczkach Mi ostatnio taka płyta się nawinęła i bardzo spodobała Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 19 września 2017 Udostępnij Napisano 19 września 2017 Polecam dostępny na YT świetny koncert z okazji 60 urodzin Johna Zorna w Sali Kongresowej 15.07.2013 roku w ramach festiwalu Warsaw Summer Jazz Days. Projekt „Zorn At 60” powstał przy okazji 60. urodzin artysty, który poprosił swoich ulubionych autorów o napisanie słów do wybranych melodii z jego kompozytorskiego repertuaru... https://www.youtube.com/watch?v=c4eO2o9u1j0 poniżej krótka informacja (zapowiedź) dotycząca tego koncertu.http://jazzforum.com.pl/main/news/zorn-at-60-w-sali-kongresowej-iiii-tvp2 Wraz z Johnem Zornem na scenie Sali Kongresowej zagrały formacje: Song Project, Iluminations, The Holy Visions, The Alchemist, Templars-in Sacred Blood, The Dreamers oraz Electric Masada. Wystąpił także Mike Patton, wokalista grupy Faith No More, a także Marc Ribot, John Medeski, Trevor Dunn, Kenny Wollesen, Cyro Baptista, Joey Baron, Ikue Mori oraz Jamie Saft. Poniżej jeden z komentarzy - z informacją o czasach utworów (tuż po skończeniu poprzedniego, więc jest aplauz), a rozpoczęcie właściwego utworu może być nawet minutę później: 0:16 Batman 2:17 Besos de Sangre 8:28 Tamalpais 13:28 Dalquiel 18:50 Towards Kafiristan 22:32 La Flor Der Barrio 27:16 Zapata Rail 30:05 Book of Shadows 35:06 Tears of Morning 39:27 Osaka Bondage 40:56 Mountain View 47:36 Of Wonder and Certainty 52:40 Dostoyevsky Pozdrawiam PS. Wśród wykonawców była jeszcze argentyńska wokalistka i autorka tekstów Sofia Rei, a koncert zarejestrowała TVP (retransmisja koncertu w TVP2), więc jakość na plus odbiega od tego, co często można zobaczyć i posłuchać na YT Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 19 września 2017 Udostępnij Napisano 19 września 2017 Polecam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomaz75 Napisano 19 września 2017 Udostępnij Napisano 19 września 2017 Dnia 7.09.2017 o 22:52, audiowit napisał: Agressiva 69 ,,Out'' Lata 2000, kiedy Polska muzyka zeszła chyba ze wstydu do klubow bo bala się, ze ją grom strzeli z jasnego nieba. Kapela z, ktorą spędzilem mnustwo czasu w zadymionych lokalach(wolno bylo jeszcze palić). Czas kiedy mozna było wszystko ;). Muzyka nie spodoba się każdemu, a ja mam sentyment... Słyszałem ich w Jarocinie 93 albo 94 wtedy to byl KOSMOS. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eryk2kartman Napisano 21 września 2017 Udostępnij Napisano 21 września 2017 (edytowany) Buena Vista - swietne, widzialem ich na zywo:) wypas! wszystkim polecam ! Nawet mam ta plyte na vinylu z autografami Edytowano 21 września 2017 przez eryk2kartman Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Profi Napisano 24 września 2017 Udostępnij Napisano 24 września 2017 U mnie ostatnio najczęściej słychać muzykę z trzech płyt: 1. znakomity album "Time Is The Key" grupy Pierre Moerlen's Gong, który moim zdaniem jest o niebo lepszy niż wychwalany "Downwind" LINK 2. anielskie brzmienia harfy z albumu z oferty wydawnictwa DUX - Magdalena Zalewska "Harp solo" LINK 3. tribal dub z albumu Kalya Scintilla "Eloquent Expansion". Polecam miłośnikom elektronicznych brzmień, nie tylko z uwagi na rewelacyjnie nagrany materiał. Mój ulubiony utwór: LINK Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 24 września 2017 Udostępnij Napisano 24 września 2017 Wczorajszego wieczoru utonąłem w Solar fields. To tak a'propos elektroniki. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 24 września 2017 Udostępnij Napisano 24 września 2017 1 godzinę temu, audiowit napisał: Wczorajszego wieczoru utonołem w Solar fields. To tak a'propos elektroniki. Jakieś konkretniejsze informacje? Jego dyskografia liczy kilkanaście albumów. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 24 września 2017 Udostępnij Napisano 24 września 2017 Earthshine, Movements, Blue moon station, Reflective Freqencies. Tyle albumów liczy moja kolekcja. Będzie wiecej. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 24 września 2017 Udostępnij Napisano 24 września 2017 Który najlepszy Twoim zdaniem? Od czego zacząć? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 24 września 2017 Udostępnij Napisano 24 września 2017 Z tych 4 polecę Ci wszystkie...Bardzo równy poziom. Przy wszystkich w nocy można w skupieniu się zrelaksować. Pod koniec płyty jesteś w innej galaktyce----------------> Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 27 września 2017 Udostępnij Napisano 27 września 2017 Kraft moze tak. Ertshine mocniejszy rytmiczny beat, Mowements klimat, efektownie. To samo Blue Moon. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 30 września 2017 Udostępnij Napisano 30 września 2017 (edytowany) No to ja dalej z muzyką nie dla każdego. Jeden z moich ulubionych metalowych wykonawców. BURZUM. Aktualnie leci Filosofem. Jednoosobowa kapela metalowa. Facet ma swój specyficzny styl nie do podrobienia. Jego tworczosć ewoluuje z czasem. Zaczeło się surowo, nordycko, zimno i piekielnie niegrzecznie ;). Obecnie facet jako, że się trochę zestarzał i miał dużo czasu na przemyslenia w miejscu odosobnienia...trochę ucywilizował swoją muzykę. Na początek polecam płyty: Filosofem, Fallen. Jeśli przez nie nie przebrniecie dajcie sobie spokój z innymi. Muzyka nie dla gogusiów Edytowano 30 września 2017 przez audiowit Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 2 października 2017 Udostępnij Napisano 2 października 2017 Dnia 12.09.2017 o 18:28, Kraft napisał: Pragnę polecić koleżeństwu nagrania Indy Popowej grupy London Grammar. To najciekawsza muzyka na jaką trafiłem w ostatnich tygodniach. Nagrania wyróżnia melancholijny głos wokalistki Hannah Reid, nastrojowe melodie i staranna realizacja. Grupa wydała dotychczas dwie płyty: If You Wait (2013) i Truth Is a Beautiful Thing (2017). Zdarzają się na nich trochę słabsze momenty (może płyty są niepotrzebnie takie długie;), ale i tak warto. Bardzo pasuje - dzięki Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 2 października 2017 Udostępnij Napisano 2 października 2017 (edytowany) Zachęcony szerokim echem, jakim odbiła się moja poprzednia propozycja pozwalam sobie polecić kolejnego wykonawcę. Uwaga! Rewelacja! Somi. Wokalistka urodziła się w Stanach, ale jest silnie związana z Afryką, gdzie spędziła część dzieciństwa. Styl jaki stworzyła nazywany jest "New African Jazz". Wydała dotychczas następujące płyty. Eternal Motive (2003) Red Soil in My Eyes (2007) If The Rain Comes First (2009) Somi: Live at Jazz Standard (2011) The Lagos Music Salon (2014) Petite Afrique (2017) Wszystkich nie znam, ale z czystym sumieniem mogę polecić If The Rain Comes First oraz The Lagos Music Salon. Melodyjne, rytmiczne i audiofilsko zrealizowane. Bomba! Edytowano 2 października 2017 przez Kraft Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 2 października 2017 Udostępnij Napisano 2 października 2017 Kraft - faktycznie fajna propozycja. No i dzięki temu można by trochę rozruszać ten wątek , bo przez pewien czas się już trochę przykurzył Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 2 października 2017 Udostępnij Napisano 2 października 2017 (edytowany) @Kraft - ta propozycja jakoś mi nie bałdzo Natomiast ja w tej chwili słucham swojego ulubieńca Jimmy Smith .... Edytowano 2 października 2017 przez Fafniak Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 2 października 2017 Udostępnij Napisano 2 października 2017 (edytowany) Akurat wczoraj czytałem historię organów Hammonda. To teraz czas na praktykę. Jimmy Smith będzie jak znalazł;) PS Kurcze, jest tylko jeden problem. Ja właściwie nie lubię bluesa. Edytowano 2 października 2017 przez Kraft Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 3 października 2017 Udostępnij Napisano 3 października 2017 (edytowany) I jeszcze jako uzupełnienie wcześniejszego postu. Próbka twórczości London Grammar. Edytowano 3 października 2017 przez Kraft Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 12 października 2017 Udostępnij Napisano 12 października 2017 Kate Bush ,,50 words for snow''. Jedna z moich ulubionych wokalistek. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts