Fafniak Napisano 1 stycznia 2022 Napisano 1 stycznia 2022 18 minut temu, Wito76 napisał: Na 99% to TEN Hmm masz kwadratowe HiFi? Hi-End 4 kwadratowy hifi A na serio... Przeraża mnie tendencja tłumaczenia poważnych artykułów naukowych lub ich streszczeń przy pomocy Googla Kwestię politycznych artykułów litościwe przemilczę Odpisz, cytując
Wito76 Napisano 1 stycznia 2022 Napisano 1 stycznia 2022 Jakiś idiotyczny silnik to tłumaczy. Pewnie chodzi że przekrój 4mmKwadrat. Jeszcze jest podobny z "gorączka z włókna węglowego" Albo RCA "jedna para tlenu-darmowa miedziana" czyli: One Pair oxygen-free copper. Jednym słowem można się nieźle wp...ić. Miało być darmowe a tu niestety trzeba zabulić Odpisz, cytując
lpomis Napisano 1 stycznia 2022 Napisano 1 stycznia 2022 Z ciekawości - jest gdzieś do zobaczenia przekrój tych chińskich przewodów żeby zobaczyć co tam mają w środku? Spotkałem się już z przewodami (nie zasilającymi) grubości palca, kilka nawet rozebrałem, a w środku przywitał mnie milimetrowy drucik. Rekordzistą był jakiś popularny RCA CX Cable z Allegro za kilkadziesiąt zł. Solidne kabliszcze tylko z zewnątrz, a w środku coś co wyglądało jak włos. Odpisz, cytując
Wito76 Napisano 1 stycznia 2022 Napisano 1 stycznia 2022 (edytowany) 58 minut temu, lpomis napisał: Z ciekawości - jest gdzieś do zobaczenia przekrój tych chińskich przewodów żeby zobaczyć co tam mają w środku? Ten zalinkowany przeze mnie dwa posty wcześniej ma zdjęcia samego kabla. Zresztą jak już pisałem rozbierałem wtyczkę i widziałem te żyły, jest ok, nie ma niespodzianki. Edytowano 1 stycznia 2022 przez Wito76 Odpisz, cytując
MMarek Napisano 1 stycznia 2022 Napisano 1 stycznia 2022 Za taką cenę, jeśli nawet samopoczucie użytkownika wzrośnie o 1%...zdecydowanie warto Odpisz, cytując
Fafniak Napisano 1 stycznia 2022 Napisano 1 stycznia 2022 19 godzin temu, MMarek napisał: Qrczę, miałem już nic nie kupować, ale taką "Furukawę" na urodziny, które są w styczniu sobie sprawię. Prosze tylko nie pytać, ile wiosen? 😀 Termin dostawy bardzo krótki. tutaj masz na 11 stycznia https://pl.aliexpress.com/item/1005003071484122.html?spm=a2g0o.productlist.0.0.41a04bf75RrRhB&algo_pvid=6cec5061-7d72-4d74-be94-da95bb149d64&algo_exp_id=6cec5061-7d72-4d74-be94-da95bb149d64-3&pdp_ext_f={"sku_id"%3A"12000023790261146"}&pdp_pi=-1%3B184.03%3B-1%3B-1%40salePrice%3BPLN%3Bsearch-mainSearch Odpisz, cytując
Seb Napisano 1 stycznia 2022 Napisano 1 stycznia 2022 Najszerszą ofertę na Ali ma chyba Audio Connector Store. Kusi mnie ten pomarańczowy kabel na metry. Odpisz, cytując
Bogusław 66 Napisano 1 stycznia 2022 Napisano 1 stycznia 2022 (edytowany) No, za jakiś czas, gdy już skonfrontuje się go z pożyczonym od kolego firmowym kablu, trzeba będzie go wystawić w ogłoszeniach jako "replika". // typowe ... kupowanie oczami. A ja często słyszę ze trace pieniądze w kablach, ciekawe kto bardziej? ja mój odsprzedam, a jak będzie z "repliką? Edytowano 1 stycznia 2022 przez Bogusław Kożyczkowski Odpisz, cytując
Fafniak Napisano 1 stycznia 2022 Napisano 1 stycznia 2022 12 minut temu, Bogusław Kożyczkowski napisał: ja często słyszę ze trace pieniądze w kablach, ciekawe kto bardziej? ja mój odsprzedam, a jak będzie z "repliką? Będzie działać jak każdy inny kabel, więc nie będzie potrzeby sprzedawać. Odpisz, cytując
Seb Napisano 1 stycznia 2022 Napisano 1 stycznia 2022 Chętnie bym porównał jakąś drogą, pięknie grającą sieciówkę renomowanego producenta z moim Bitnerem na byle jakich wtykach. Powstrzymuje mnie jednak świadomość wydania chorych pieniędzy na kawałek miedzianego kabla, żeby usłyszeć drobne niuanse w muzyce w porównaniu z tym nieaudiofilskim. Chyba, że nie mam racji, to napiszę tu, że się myliłem. Ktoś chętny na pożyczenie na tydzień? Odpisz, cytując
Bogusław 66 Napisano 1 stycznia 2022 Napisano 1 stycznia 2022 39 minut temu, Seb napisał: Ktoś chętny na pożyczenie na tydzień? A skąd jesteś? Odpisz, cytując
Wito76 Napisano 1 stycznia 2022 Napisano 1 stycznia 2022 (edytowany) No bo to takie samo-nakręcanie się. Jeden napisze że jest wow, drugi napisze że "chyba jest lepiej", do tego przeczytasz fajną recenzje i kilka stów człowiek lżejszy. Podobnie jak kolega wyżej chciałbym "posłuchać" takiego ekskluzywnego zasilającego. A najlepsze że przy odrobinie zaradnosci można samemu sobie poradzić. Taki fajny przykład to kabel zasilający audio od Tomanek za 140zł. Budowa to kabel Lapp Olflex (owszem, oplot cynowany i folia) i wtyki budowlane Bals. Sam kabel (na zdjęciu 4x2,5mm2) to 7 zł, jest to kabel falownikowy /silnikowy - jednej żyły nie używamy wtedy. Wtyki jakie kto chce. W pracy mam od cholery takiego kabla. W zeszłym roku po inwestycji wziąłem sobie kilka takich ponad metrowych odcinków bo wylądowały w "koszu" dla złomiarza. Mamy te wszystkie filozofie Lean Manufacturing w myśl których "nie wiesz czy potrzebne to wyrzuc" by nie tworzyć bałaganu i domowego "może przyda się". Zrobiłem sobie z tego dwie listwy zasilające i nadmiar rozdałem forumowiczom z którymi utrzymuję bliski kontakt na priv. Do listew dałem złocone wtyki replika Oyaide z Ali i wygląda rasowo, na pewno lepiej niż Bals. Edytowano 1 stycznia 2022 przez Wito76 Odpisz, cytując
Bogusław 66 Napisano 1 stycznia 2022 Napisano 1 stycznia 2022 Cholerka, dla mnie troszkę za daleko, (kłopoty zdrowotnie) ale jak znajdziesz czas i ochotę to zapraszam do siebie. 8 minut temu, Seb napisał: Okolice Olsztyna Pożyczyć niestety nie mogę, za mało się znamy. Odpisz, cytując
Bogusław 66 Napisano 1 stycznia 2022 Napisano 1 stycznia 2022 2 minuty temu, Seb napisał: Jasne, rozumiem. Pare dni temu odwiedził mnie kolega Jarek ze swoim niepozornym kabelkiem AudioQuest (wysoki model z poprzedniej serii - na srebrze), któremu zamienił wtyki z firmowych na topowe Furutech (50-ki) .... różnica pomiędzy moim topowym kablem (PAD Venustas) a jego ... słyszalna natychmiast, niestety ... jego lepszy. Owszem, kabel potrzebuje chwili (~5-10min) i już słychać różnice, nie trzeba tygodnia wiec zapraszam do Wejherowa Ciebie i Twój kabelek. Odpisz, cytując
Seb Napisano 1 stycznia 2022 Napisano 1 stycznia 2022 (edytowany) Żeby trzymać się wątku, jaka tania kombinacja kabla i wtyków ,ewentualnie gotowy kabel, miała by tu zastosowanie? Edytowano 1 stycznia 2022 przez Seb Odpisz, cytując
Chyba Miro 84 Napisano 1 stycznia 2022 Napisano 1 stycznia 2022 42 minuty temu, Bogusław Kożyczkowski napisał: kabel potrzebuje chwili (~5-10min) i już słychać różnice A skąd "jakiś" kabel "wie" , że juz upłynął "odpowiedni czas" w/w, i pora najwyższa by zmienić "brzmienie"? Odpisz, cytując
Bogusław 66 Napisano 1 stycznia 2022 Napisano 1 stycznia 2022 O ile rozumiem osoby kupujące firmowy kabel ze szpuli jak Neotech, Wireword, Audioquest, Furutech, Supra itp. do tego jakieś sprawdzone wtyki furutech, Viborg, Audioquest, Wattgate itd. łącząc wszystkie wymagane elementy w całość w postać kabla zasilającego, a to wraz z własnym nakładem pracy daje firmowy kabel w niższej cenie, co w pełni popieram. i sam zaczynam się zastanawiać nad kablem Furutech DPS 4.1 w celu obniżenia ceny końcowej, to za cholerę nie pojmuje chęci kolejnych oszczędności, czyli kupowania na Alli. Co takiego popycha ludzi do takiego zakupu? opisy o czystości miedzi czy srebra? - papier wszystko przyjemnie / wygląd oplotu? - można go zawsze zmienić / podrabiane wtyki? - i co? mają być lepsze od oryginalnych? Fafniak pisze, że kabel to kabel ............ i ma racje, z Alli kupujecie ten sam kabel który dostaliście wraz ze sprzętem tylko w innym kolorze i wyższej cenie (wszyscy dziś wiedzą, że kupuje się oczami) Ale? ... jeśli szukacie poprawy w graniu a nie w wyglądzie, to chyba nie tedy droga. Odpisz, cytując
Fafniak Napisano 1 stycznia 2022 Napisano 1 stycznia 2022 16 minut temu, Bogusław Kożyczkowski napisał: papier wszystko przyjemnie oj tak... internetowe fora tym bardziej Odpisz, cytując
audiowit Napisano 1 stycznia 2022 Napisano 1 stycznia 2022 Jeśli ktoś chce kabel klasowy za śmieszne pieniądze to zdecydowanie polecam Oyaide Tunami. Jeśli firmowy to można tanio znaleźć na czerwonych wtykach ( to oyaide 046) lub drożej na białych wtykach ( to oyaide 004). Jeden jak i drugi kabel to klasa. Widziałem naprawdę drogie systemy tym okablowane. Sama konfekcja przebija klasa brzmienia wiele innych firm. Przećwiczyłem większość ich wtyków i jestem pod wrażeniem. Dowodem na to jest to, że wiele firm kablarskich kupuję oyaide nie zmieniając nic lub wprowadzając kosmetyczne poprawki. Maestria jeśli chodzi o powiązanie metalurgii z brzmieniem. Jeszcze jedno. Jeśli tunami to tylko V1 na miedzi pcocc Furukawy. Darujcie sobie chińczyki. Szkoda kasy. Lepiej poczekać, odłożyć i mieć coś co jest coś warte. Odpisz, cytując
Bogusław 66 Napisano 1 stycznia 2022 Napisano 1 stycznia 2022 8 minut temu, Kubakk napisał: Był sam czy w duecie ? Jesli to ma być jakiś żart? to nie bardzo jest śmieszny i do tego fatalne zdjęcie w poważnym temacie, ehh... Odpisz, cytując
audiowit Napisano 1 stycznia 2022 Napisano 1 stycznia 2022 Boguś, który Jarek? Z tego forum? Odpisz, cytując
Chyba Miro 84 Napisano 1 stycznia 2022 Napisano 1 stycznia 2022 1 minutę temu, Bogusław Kożyczkowski napisał: Jesli to ma być jakiś żart? to nie bardzo jest śmieszny i do tego fatalne zdjęcie w poważnym temacie, ehh... Kiedyś podobnie napisałem do @Kubakk i " wylądowałem" w "ignorowanych". Więc miej sie na baczności... "swoją drogą"... to faktycznie lepiej nie wrzucać "nie poważnych wpisow" pomiedzy tak "poważne" wpisy tutaj 👍😎 Odpisz, cytując
Kubakk Napisano 1 stycznia 2022 Napisano 1 stycznia 2022 3 minuty temu, Bogusław Kożyczkowski napisał: Jesli to ma być jakiś żart? to nie bardzo jest śmieszny i do tego fatalne zdjęcie w poważnym temacie, ehh... Jeśli piszesz per Jarek (nie wiadomo kim on jest) to nie licz ,że nie będzie takich żartów. Znam Jarka ? 99,9% innych forumowiczów zna Jarka ? Jeśli nie to niegrzecznym jest pisać o kimś kogo nikt nie zna per imię , mogłeś napisać "odwiedził mnie kolega" i tyle. Odpisz, cytując
Recommended Posts