Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
2 minuty temu, seba3002 napisał:

Pyknięcie słychać w lewej kolumnie. Tutaj, z tego co zrozumiałem, słychać pyknięcie dobiegające z samego wzmacniacza. I pytanie czy mogło dojść do jakiegoś uszkodzenia podczas transportu (rzucanie paczką) o ile opakowanie nie było uszkodzone? I co może być powodem tych "pyknieć". Panie Michale z @Na Temat Audio, jakieś pomysły? 

tak pykanie słychać ze wzmacniacza nie kolumn. Opakowanie nie nosiło śladów uszkodzenia.

Napisano
4 minuty temu, Rucia1 napisał:

tak pykanie słychać ze wzmacniacza nie kolumn. Opakowanie nie nosiło śladów uszkodzenia.

możesz sprawdzić na odłączonych głośnikach ? volume min, max też pyka ?

Napisano

Może sprawa jest bardziej prosta jak wam się wydaje skoro sprzęt jest nowy (roczny) to pozostaje jeszcze gwarancja nie zaszkodzi też profilaktyczne przeczyszczenie/odkurzenie w środku.

Napisano

Chłopaki chyba znalazłam winowajcę. Wypiełam wszystko i po kolei podpinałam. Okazuje się że dekoder satelitarny powoduje jakieś zakłócenie. Przepraszam Sebastiana za zamieszanie. Walcze dalej z kablami ale wzmak jest ok :)

Napisano
15 minut temu, Rucia1 napisał:

Przepraszam Sebastiana za zamieszanie. Walcze dalej z kablami ale wzmak jest ok :)

I git 👍 daj potem znać jak Ci się spodobał One (poza pykaniem 😁) bo ja jestem bardzo zadowolony - zdecydowanie lepiej niż poprzedni Atoll in100se 

13 godzin temu, RLC napisał:

nie zaszkodzi też profilaktyczne przeczyszczenie/odkurzenie w środku.

Tam się nie ma co zakurzyć - nie ma otworów wentylacyjnych 😁

Napisano
25 minut temu, seba3002 napisał:

Cieszę się, że wszystko skończyło się dobrze bo troszkę mnie ta sytuacja zmartwiła. 

Jeszcze raz przepraszam, też byłam wczoraj zmartwiona 😊

Napisano
29 minut temu, marcinmarcin napisał:

Tam się nie ma co zakurzyć - nie ma otworów wentylacyjnych 😁

Chyba temat zakończony nie ma co drążyć dalej.

• 2 weeks later...
Napisano

U mnie to teraz tak wygląda:) czekam jeszcze za przerobieniem kolumienek na podwójne terminale do kabli i kabel na górę.

Pytanie jaki dać kabelek na wysokie pasmo? Obecnie gram na Chord Odyssey X i myślałem żeby dać go na dół.

IMG_2062.JPG

Napisano
Dnia 27.03.2021 o 12:21, herur napisał:

U mnie to teraz tak wygląda:) czekam jeszcze za przerobieniem kolumienek na podwójne terminale do kabli i kabel na górę.

Pytanie jaki dać kabelek na wysokie pasmo? Obecnie gram na Chord Odyssey X i myślałem żeby dać go na dół.

Fajny zestawik. Rozumiem że dodatkowe zasilanie idzie na cd?Ja mam na wysokich van den hul cs122 i średnie pasmo jest bardzo miłe, natomiast wysokie wychodzą w ilości bardzo odpowiedniej jak na mój gust ( nie za bardzo krzykliwe)

Napisano
2 godziny temu, herur napisał:

1. Puki co zbieram na razie na przeróbkę kolumienek.

Moim skromnym zdaniem szkoda wydawać na to pieniądze.... Efekt znikomy, a raczej placebo (chyba że active chcesz robić). Tak naprawdę ucieszyło mnie ze aktualne kolumny mają pojedyncze terminale, przynajmniej odpada kwestia oporu na połączeniach przez zworki/kable. 

Napisano
Dnia 2.04.2021 o 10:16, marcinmarcin napisał:

Moim skromnym zdaniem szkoda wydawać na to pieniądze.... Efekt znikomy, a raczej placebo (chyba że active chcesz robić). Tak naprawdę ucieszyło mnie ze aktualne kolumny mają pojedyncze terminale, przynajmniej odpada kwestia oporu na połączeniach przez zworki/kable. 

Chyba że kolega będzie robić bi-amping 😉 Wtedy wychodzi to bardzo zacnie w przypadku Cyrusa

• 2 weeks later...
Napisano
Dnia 15.04.2021 o 17:05, Asia napisał:

Mam prośbę do użytkowników Cyrus One Cast o podzielenie się screenami z apki tudzież ogólnymi uwagami na temat sprzętu i możliwości sieciowych.

BE6DEFE2-EB53-48DB-82C5-018B06F19B10.png

Też się ujawnię :) Posiadam cyrus’a one, jako źródło nuprime omnia wr-1 i kolumny acoustique quality wega 53 mk III. Zestaw świeżo skompletowany.

2B767B53-ACFB-44FA-8999-AAE3436DCA2D.jpeg