Rucia1 Napisano 13 marca 2021 Udostępnij Napisano 13 marca 2021 2 minuty temu, seba3002 napisał: Pyknięcie słychać w lewej kolumnie. Tutaj, z tego co zrozumiałem, słychać pyknięcie dobiegające z samego wzmacniacza. I pytanie czy mogło dojść do jakiegoś uszkodzenia podczas transportu (rzucanie paczką) o ile opakowanie nie było uszkodzone? I co może być powodem tych "pyknieć". Panie Michale z @Na Temat Audio, jakieś pomysły? tak pykanie słychać ze wzmacniacza nie kolumn. Opakowanie nie nosiło śladów uszkodzenia. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinmarcin Napisano 13 marca 2021 Udostępnij Napisano 13 marca 2021 1 minutę temu, Rucia1 napisał: tak pykanie słychać ze wzmacniacza nie kolumn. obsłucham swojego później, akurat teraz nie mam dostępu 🙄 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 13 marca 2021 Udostępnij Napisano 13 marca 2021 Pytanie również do Piotra z @S4Home czy spotkał się z takim problemem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur O Napisano 13 marca 2021 Udostępnij Napisano 13 marca 2021 4 minuty temu, Rucia1 napisał: tak pykanie słychać ze wzmacniacza nie kolumn. Opakowanie nie nosiło śladów uszkodzenia. możesz sprawdzić na odłączonych głośnikach ? volume min, max też pyka ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rucia1 Napisano 13 marca 2021 Udostępnij Napisano 13 marca 2021 6 minut temu, Artur O napisał: możesz sprawdzić na odłączonych głośnikach ? volume min, max też pyka ? na odłączonych głośnikach też jest Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 13 marca 2021 Udostępnij Napisano 13 marca 2021 Może sprawa jest bardziej prosta jak wam się wydaje skoro sprzęt jest nowy (roczny) to pozostaje jeszcze gwarancja nie zaszkodzi też profilaktyczne przeczyszczenie/odkurzenie w środku. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur O Napisano 13 marca 2021 Udostępnij Napisano 13 marca 2021 (edytowany) Jeśli wszystko jest odłączone i pyka to zostaje chyba tylko GW Edytowano 13 marca 2021 przez Artur O Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rucia1 Napisano 13 marca 2021 Udostępnij Napisano 13 marca 2021 w poniedziałek dzwonie do S4Home zła jestem, raz się skusiłam na używkę i od razu z przygodami Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur O Napisano 13 marca 2021 Udostępnij Napisano 13 marca 2021 Niestety ale i w nowych prosto ze sklepu też się może tak zdarzyć. Ważne, że jest GW. Daj znać co się przytrafiło, jestem ciekaw. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinmarcin Napisano 13 marca 2021 Udostępnij Napisano 13 marca 2021 59 minut temu, Rucia1 napisał: w poniedziałek dzwonie do S4Home zła jestem, raz się skusiłam na używkę i od razu z przygodami a spróbuj jeszcze w innym miejscu wpiąć, sprawdzałem u mnie nic nie pyka... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rucia1 Napisano 14 marca 2021 Udostępnij Napisano 14 marca 2021 Chłopaki chyba znalazłam winowajcę. Wypiełam wszystko i po kolei podpinałam. Okazuje się że dekoder satelitarny powoduje jakieś zakłócenie. Przepraszam Sebastiana za zamieszanie. Walcze dalej z kablami ale wzmak jest ok Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 14 marca 2021 Udostępnij Napisano 14 marca 2021 Cieszę się, że wszystko skończyło się dobrze bo troszkę mnie ta sytuacja zmartwiła. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinmarcin Napisano 14 marca 2021 Udostępnij Napisano 14 marca 2021 15 minut temu, Rucia1 napisał: Przepraszam Sebastiana za zamieszanie. Walcze dalej z kablami ale wzmak jest ok I git 👍 daj potem znać jak Ci się spodobał One (poza pykaniem 😁) bo ja jestem bardzo zadowolony - zdecydowanie lepiej niż poprzedni Atoll in100se 13 godzin temu, RLC napisał: nie zaszkodzi też profilaktyczne przeczyszczenie/odkurzenie w środku. Tam się nie ma co zakurzyć - nie ma otworów wentylacyjnych 😁 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur O Napisano 14 marca 2021 Udostępnij Napisano 14 marca 2021 Dlatego też pytałem czy wszystko jest odłączone i nadal pyka 😀 Dobrze, że doszłaś że to nie wina wzmaka. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rucia1 Napisano 14 marca 2021 Udostępnij Napisano 14 marca 2021 25 minut temu, seba3002 napisał: Cieszę się, że wszystko skończyło się dobrze bo troszkę mnie ta sytuacja zmartwiła. Jeszcze raz przepraszam, też byłam wczoraj zmartwiona 😊 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 14 marca 2021 Udostępnij Napisano 14 marca 2021 29 minut temu, marcinmarcin napisał: Tam się nie ma co zakurzyć - nie ma otworów wentylacyjnych 😁 Chyba temat zakończony nie ma co drążyć dalej. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Na Temat Audio Napisano 15 marca 2021 Udostępnij Napisano 15 marca 2021 Jeśli winowajcą okazał się dekoder telewizji cyfrowej to może pomóc izolator/separator galwaniczny założony na przewód antenowy, który jest wpięty do dekodera. Pozdrawiam, Michał Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomekN Napisano 26 marca 2021 Udostępnij Napisano 26 marca 2021 Cyfrowej tak, ale pisał o satelitarnej. Na kablu TV satelitarnej taki izolator nie będzie działać. Też miałem ten problem i go rozwiązałem. Niestety prostego i taniego rozwiązania nie ma. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
herur Napisano 27 marca 2021 Udostępnij Napisano 27 marca 2021 U mnie to teraz tak wygląda:) czekam jeszcze za przerobieniem kolumienek na podwójne terminale do kabli i kabel na górę. Pytanie jaki dać kabelek na wysokie pasmo? Obecnie gram na Chord Odyssey X i myślałem żeby dać go na dół. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darek Zuk Napisano 2 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 2 kwietnia 2021 Dnia 27.03.2021 o 12:21, herur napisał: U mnie to teraz tak wygląda:) czekam jeszcze za przerobieniem kolumienek na podwójne terminale do kabli i kabel na górę. Pytanie jaki dać kabelek na wysokie pasmo? Obecnie gram na Chord Odyssey X i myślałem żeby dać go na dół. Fajny zestawik. Rozumiem że dodatkowe zasilanie idzie na cd?Ja mam na wysokich van den hul cs122 i średnie pasmo jest bardzo miłe, natomiast wysokie wychodzą w ilości bardzo odpowiedniej jak na mój gust ( nie za bardzo krzykliwe) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
herur Napisano 2 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 2 kwietnia 2021 Psx-r oczywiście na źródło:), fajny ten kabelek Van den hula. i nawet cena dobra. Myślałem o Kudos KS-1. Puki co zbieram na razie na przeróbkę kolumienek. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinmarcin Napisano 2 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 2 kwietnia 2021 2 godziny temu, herur napisał: 1. Puki co zbieram na razie na przeróbkę kolumienek. Moim skromnym zdaniem szkoda wydawać na to pieniądze.... Efekt znikomy, a raczej placebo (chyba że active chcesz robić). Tak naprawdę ucieszyło mnie ze aktualne kolumny mają pojedyncze terminale, przynajmniej odpada kwestia oporu na połączeniach przez zworki/kable. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darek Zuk Napisano 4 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 4 kwietnia 2021 Dnia 2.04.2021 o 10:16, marcinmarcin napisał: Moim skromnym zdaniem szkoda wydawać na to pieniądze.... Efekt znikomy, a raczej placebo (chyba że active chcesz robić). Tak naprawdę ucieszyło mnie ze aktualne kolumny mają pojedyncze terminale, przynajmniej odpada kwestia oporu na połączeniach przez zworki/kable. Chyba że kolega będzie robić bi-amping 😉 Wtedy wychodzi to bardzo zacnie w przypadku Cyrusa Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 15 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 15 kwietnia 2021 Mam prośbę do użytkowników Cyrus One Cast o podzielenie się screenami z apki tudzież ogólnymi uwagami na temat sprzętu i możliwości sieciowych. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz Cieśliński Napisano 16 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 16 kwietnia 2021 Dnia 15.04.2021 o 17:05, Asia napisał: Mam prośbę do użytkowników Cyrus One Cast o podzielenie się screenami z apki tudzież ogólnymi uwagami na temat sprzętu i możliwości sieciowych. Też się ujawnię Posiadam cyrus’a one, jako źródło nuprime omnia wr-1 i kolumny acoustique quality wega 53 mk III. Zestaw świeżo skompletowany. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts