Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

No i po teście. Pierwsze podejście 2/6 , drugie 4/6 , trzecie 3/6. Przeprowadzając ten test pomyślałem sobie , że jak bym miał tak na co dzień analizować niuanse brzmieniowe ,to opyliłbym sprzęt i przeszedł na filatelistykę / bez urazy/. Wracając do testowanych utworów ,to różnicę najbardziej słyszałem w utworze muzyki klasycznej, czyli Mozarta. Tutaj trzy razy nie miałem wątpliwości. Susan Vega tak samo , dałem radę. Ale to chrobotanie / JAY Z / to nie odróżniłbym od mp-trójki nawet gdyby jako druga opcja grali mi w pokoju na żywo. Podsumowując , zostanę jednak  przy swoim zdaniu , że dźwięk ma mi sprawiać frajdę i albo mi pasuje , albo nie i nie będę zawracał sobie głowy w jakim jest formacie. Mając równocześnie Tidala i Spotify robiłem porównania.  I nie było reguły , nie mogłem jednoznacznie powiedzieć, który serwis oferuje lepszy dźwięk. W obu przypadkach zdarzały się tak dobre jak i kiepskie realizacje.

Napisano
9 minut temu, tomek4446 napisał:

... Podsumowując , zostanę jednak  przy swoim zdaniu , że dźwięk ma mi sprawiać frajdę i albo mi pasuje , albo nie i nie będę zawracał sobie głowy w jakim jest formacie...

👍🤘