S4Home Napisano 18 marca 2020 Udostępnij Napisano 18 marca 2020 Staramy się nie trzymać tych modeli na stanie. NC50DAB ostatnio był. Ale to nie ma problemu żebyśmy go dla ciebie ściągnęli. 15 godzin temu, nowicjusz72 napisał: OK. Rozumiem, że Marantz odpada. Nie wiem. Po prostu Pioneer bardziej pasuje do Twoich kolumn. Ale pod kątem wykonania jednak Marantz swoi wyżej. Jak mowie oba mają coś na + i coś na -. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daniel Balicki Napisano 19 marca 2020 Udostępnij Napisano 19 marca 2020 Jaki wzmacniacz polecacie do dali concept 6? Przedział cenowy do 1500zl, wiec raczej używany. (Może dostane fajną ofertę na nowy i się skusze?) Fajnie by miał wbudowany dac, czyli w grę wchodzą nowsze konstrukcje, a nie z epoki lat 90-00. Byłby podpięty do tv jako źródło dźwięku oraz do streamera sieciowego. Muzyka różna, bez jazzu i klasycznej. Dużo rocka, troche metalu. Proporcje 70% tv a muzyka 30%. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 19 marca 2020 Udostępnij Napisano 19 marca 2020 Myślę ze lepiej do nich kupić używany wzmacniacz z wejściami analogowymi i dopiero wyposażyć go w nowy DAC za kilkaset złotych. Jakie wyjścia cyfrowe ma TV i streamer ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daniel Balicki Napisano 19 marca 2020 Udostępnij Napisano 19 marca 2020 1 godzinę temu, MobyDick napisał: Myślę ze lepiej do nich kupić używany wzmacniacz z wejściami analogowymi i dopiero wyposażyć go w nowy DAC za kilkaset złotych. Jakie wyjścia cyfrowe ma TV i streamer ? Streamer ma optyczne i jack, był podpiety do wzmacniacza jack/2x chinch. tv to nowy model oleda lg i ma optyczne. Zapomniałem dodać że wcześniej miałem podpiety wzmacniacz do tv przez tani dac fioo, który posiadam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 19 marca 2020 Udostępnij Napisano 19 marca 2020 (edytowany) To na razie odpuść sobie DAC i skup się na wzmacniaczu. Do DAC-a który masz potrzebujesz zewnętrzny spliter wejść optycznych. np. taki: https://pl.aliexpress.com/item/32970704286.html A wzmacniacz np. Audiolab 8000A, Audiolab 8000S Edytowano 19 marca 2020 przez MobyDick Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 20 marca 2020 Udostępnij Napisano 20 marca 2020 Dokładnie, W tej cenie będzie ciezko. A jakie masz kolumny Danielu? 19 godzin temu, Daniel Balicki napisał: Proporcje 70% tv a muzyka 30%. Czy przy takich proporcjach myślałeś o kinie domowym? Ale za 1500 nie ma szans. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daniel Balicki Napisano 20 marca 2020 Udostępnij Napisano 20 marca 2020 Pisałem w pierwszym poście, że posiadam dali concept 6. Kino nie wchodzi w grę Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 20 marca 2020 Udostępnij Napisano 20 marca 2020 Audiolab 8000 S wg niektórych użytkowników ma mało basu. Brak regulacji tonów, ale ma pilota. 8000 A pełna regulacja tonalna, ale wszystko ręcznie. Gdy korzystamy z aplikacji na smartfona typu Tidal, regulacja głośności odbywa się poprzez telefon. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 20 marca 2020 Udostępnij Napisano 20 marca 2020 Chromecast ma regulację barwy i głośności. Jednak TV będzie wymagał podejścia do 8000A. Są jeszcze DAC-i z regulacją poziomu wyjściowego ... nawet takie za 100 zł z pilotem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 20 marca 2020 Udostępnij Napisano 20 marca 2020 Do concept , audiolab będzie ok. Oprócz niego możesz śmiało szukać Yamahy ax900. Fajny klocek albo marantza pm8000 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daniel Balicki Napisano 22 marca 2020 Udostępnij Napisano 22 marca 2020 Dnia 20.03.2020 o 14:33, S4Home napisał: Do concept , audiolab będzie ok. Oprócz niego możesz śmiało szukać Yamahy ax900. Fajny klocek albo marantza pm8000 A z nowych konstrukcji co by podeszło? Zastanawiam się czy nie dołożyć do nowego sprzętu Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 22 marca 2020 Udostępnij Napisano 22 marca 2020 Sporo zależy ile możesz dołożyć. Do dobrego wzmacniacza jakim jest Audiolab warto by kupić DAC za przynajmniej 1 tyś. zł. Z tej perspektywy może warto pomyślec o takim wzmacniaczu jak SMSL A8. http://stereoikolorowo.blogspot.com/2020/01/smsl-a8-wzmacniacz-cyfrowy-icepower.html Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 23 marca 2020 Udostępnij Napisano 23 marca 2020 Właśnie ile dołożyć? Nowe klocki to ciekawy jest nad 356, xindak 06. Cambridge cxa80. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pank1 Napisano 2 kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 2 kwietnia 2020 (edytowany) Cześć, proszę o radę. Chciałbym uzupełnić swój obecny system o funkcje sieciowe. Przy okazji myślę też o wymianie wzmacniacza, więc logicznie wydaje się rozważyć wzmacniacz sieciowy. Obecny system: Onkyo A9030 + C7030 + T4030 + Pylon Sapphire 31. Gra to całkiem przyjemnie - może tylko trochę brakuje dociążenia oraz dynamiki przy cichym odsłuchu. Rozważałem Primare I15 Prisma, Cyrusa One Cast, Maranza 7000N i ( jak warto dopłacić) - Naima Atoma. Ważna jest też obsługa Airplay oraz możliwość podpięcia i wyzwolenia przez TV. Może podrzucicie swoje typy/rady/przemyślenia. Pozdrawiam. Edytowano 2 kwietnia 2020 przez Pank1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 3 kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 3 kwietnia 2020 To że nie masz dynamiki i cicho gra słabo to faktycznie kwestia wzmacniacza. Mmodel 9030 to prosty dobry DAC ale jednak z niższej połki. Marantz N7000 t na prawdę udany klocek. Mamy go i polecam. Mogę Ci też wypozyczyć abyś sam zobaczył. Cyrus na pewno da rade zagrać cicho. Ale Marantz będzie bardziej dociążony. Ewentualnie wymiana na czysty wzmacniacz jak NAD 375 i osobno sieć jak Yamaha WXAD10 czy inne ustrojstwo Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pank1 Napisano 3 kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 3 kwietnia 2020 Dzięki za rady - odezwę się na priv odnośnie procesu wypożyczeń. Myślałem o All In One w celu ograniczenia liczby klocków, ujednolicenia (uproszczenia) sterowania oraz zwiększenia tym samym WAF. Inaczej pewnie bym kupował A9000R do kompletu... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 5 kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 5 kwietnia 2020 Na rynek wchodzą dwa nowe all-in-one od Advance Acoustic, A7 i A5. Oldschoolowe wskaźniki wychyłowe, a do tego Wi-Fi, BT i streamer. Perwersja! Ceny - 990 i 1300 Euro. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 5 kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 5 kwietnia 2020 Pytanie tylko jak to będzie grało. A tak na marginesie wygląda na to, że każda z poważniejszych firm (i tych mniej poważnych też) wprowadza na rynek wzmacniacz z funkcjami sieciowymi. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chyba Miro 84 Napisano 5 kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 5 kwietnia 2020 Ja czekam na pojawienie sie rasowych wzmacniaczy 2.0 doposarzonych o opcje korekcji na zasadzie minidsp Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 6 kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 6 kwietnia 2020 Ja jakoś nie jestem przekonany ani do Advance Paris ani do Advance Acoustic. Po prostu ostrożnie podchodzę do każdego z ich produktów. 19 godzin temu, seba3002 napisał: Pytanie tylko jak to będzie grało. A tak na marginesie wygląda na to, że każda z poważniejszych firm (i tych mniej poważnych też) wprowadza na rynek wzmacniacz z funkcjami sieciowymi. Dokładnie tak. Tak samo jak rynek wymagał pojawienia się amplitunerów tak teraz wzmacniaczy sieciowych. Wkrótce pojawi się także HiEndowy NAD 33 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 6 kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 6 kwietnia 2020 (edytowany) 2 godziny temu, S4Home napisał: Ja jakoś nie jestem przekonany ani do Advance Paris ani do Advance Acoustic. Po prostu ostrożnie podchodzę do każdego z ich produktów. A to dlaczego? Zbudowane są bardzo solidnie. Przewyższają pod tym względem wielu konkurentów cenowych. Edytowano 6 kwietnia 2020 przez Kraft Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 6 kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 6 kwietnia 2020 15 minut temu, Kraft napisał: A to dlaczego? Zbudowane są bardzo solidnie. Przewyższają pod tym względem wielu konkurentów cenowych. Budowa ok. ale brzmieniowo to / ja wiem , że to rzecz gustu / już tak idealnie nie jest. Mam " na miejscu" dystrybutora Advance , którego prywatnie bardzo lubię , słucham tego sprzętu u nich od 7 lat i ... jakoś jest poprawnie i dla jednych ,aż poprawnie, dla innych za "grzecznie" , bez emocji. Ja się zaliczam do tych drugich. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lysy Napisano 6 kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 6 kwietnia 2020 5 godzin temu, Kraft napisał: Zbudowane są bardzo solidnie. Przewyższają pod tym względem wielu konkurentów cenowych. Mnie ciekawi jaka bedzie cena A5, A7 bo to bedzie mialo duze znaczenie czy sie beda dobrze sprzedawaly. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 7 kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 7 kwietnia 2020 21 godzin temu, tomek4446 napisał: Budowa ok. ale brzmieniowo to / ja wiem , że to rzecz gustu / już tak idealnie nie jest. Mam " na miejscu" dystrybutora Advance , którego prywatnie bardzo lubię , słucham tego sprzętu u nich od 7 lat i ... jakoś jest poprawnie i dla jednych ,aż poprawnie, dla innych za "grzecznie" , bez emocji. Ja się zaliczam do tych drugich. Ja właśnie podobnie. Taki sprzet przepraszam ale taki nijaki troche. Mnie nie wciaga. Łagodnie tez gra electrocompanient a jednak melodyjnie. I ten wciaga Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lysy Napisano 7 kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 7 kwietnia 2020 Dnia 5.04.2020 o 10:02, Kraft napisał: Ceny - 990 i 1300 Euro. Nie zauwazylem ceny, ale zobaczymy jakie ceny beda w Polsce. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts