audiowit Napisano 17 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 17 kwietnia 2022 Można. Nawet parametry będzie miał lepsze i na wykresie lepiej wyjdzie :))) 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ROBIXXX Napisano 16 sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 16 sierpnia 2022 Dnia 17.04.2022 o 10:48, Wing0 napisał: Klasa D dość mocno się grzeje warto by było więcej miejsca w budzie i dobra wentylacja. Mam wzmacniacz w klasie D i bzdury piszesz, wzmacniacz jest co najwyżej letni a miałem kiedyś wzmacniacz w klasie A i to było gorące, był kiedyś u mnie też H+ i było chłodniej ale to klasa D jest tym do czego wszyscy producenci zmierzają efektywność energetyczna, i mniej grzania, są pewnie mniusy jak wszędzie, ale wzmacniacze nowe w klasach A AB odchodzą do lamusa chyba że to jakieś rodzynki firmy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wing0 Napisano 16 sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 16 sierpnia 2022 (edytowany) 1 godzinę temu, ROBIXXX napisał: Mam wzmacniacz w klasie D i bzdury piszesz, wzmacniacz jest co najwyżej letni a miałem kiedyś wzmacniacz w klasie A i to było gorące, był kiedyś u mnie też H+ i było chłodniej ale to klasa D jest tym do czego wszyscy producenci zmierzają efektywność energetyczna, i mniej grzania, są pewnie mniusy jak wszędzie, ale wzmacniacze nowe w klasach A AB odchodzą do lamusa chyba że to jakieś rodzynki firmy. Weź sobie popatrz na wykresy temperatur chociażby z tematu na AS gdzie ludzie robią pomiary temperatury. Dopiero zabieraj głos mistrzu i nie pisz bzdur że coś odchodzi do lamusa, takie rewelacje to może i faktycznie ktoś łyka, ale wzmacniacze klasy AB, A czy lampowce mają się nadal świetnie. Edytowano 16 sierpnia 2022 przez Wing0 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikelas76 Napisano 20 sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 20 sierpnia 2022 Dnia 16.08.2022 o 15:11, ROBIXXX napisał: ale wzmacniacze nowe w klasach A AB odchodzą do lamusa chyba że to jakieś rodzynki firmy. 😂😂😂 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ROBIXXX Napisano 20 sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 20 sierpnia 2022 Dnia 16.08.2022 o 16:14, Wing0 napisał: Weź sobie popatrz na wykresy temperatur chociażby z tematu na AS gdzie ludzie robią pomiary temperatury. Dopiero zabieraj głos mistrzu i nie pisz bzdur że coś odchodzi do lamusa, takie rewelacje to może i faktycznie ktoś łyka, ale wzmacniacze klasy AB, A czy lampowce mają się nadal świetnie. Może daj namiar na te ekspertyzy, dłonią czuć czy coś jest gorące czy letnie lub zimne. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wing0 Napisano 20 sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 20 sierpnia 2022 Nie rozumie o co Ci chodzi 😀. Mam ci wysłać zdjęcie z odczytem temperatury obudowy czy wpisać Ci w wyszukiwarkę: klasa D temperatury audiostereo? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinmarcin Napisano 20 sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 20 sierpnia 2022 Mam końcówkę na Hypex Nc252 i gra znakomicie, ale grzeje się też całkiem mocno. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moss Napisano 20 sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 20 sierpnia 2022 Faktycznie, nie grzeje się. Ciekawe tylko po co jest ten wentylator 🤔🤔 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wing0 Napisano 20 sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 20 sierpnia 2022 To klimatyzator w końcu all in one Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moss Napisano 20 sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 20 sierpnia 2022 Raczej pompa ciepła 😀 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ROBIXXX Napisano 20 sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 20 sierpnia 2022 8 godzin temu, moss napisał: Faktycznie, nie grzeje się. Ciekawe tylko po co jest ten wentylator 🤔🤔 https://loudspeakershop.eu/hypex-fusionamp-fa503-2x500w100w-ncore-p-5738.html Wy tak serio, ja pisząc o klasie D myślałem o zwykły domowym wzmacniaczu o mocy max 100w na kanał przy 4omach a tu wstawiacie wzmacniacze o mocy 2x500w plus 100w po zmostkowanou 1000W i zdziwienie 😲 no wentylator, poszukaj taki wzmacniacz o takiej samej mocy zobaczysz wielki klocek wielkości małej lodówki z olbrzymimi radiatorami i skuteczności na poziomie 20% plus ciepło gratis, klasa A i jej pochodna poprawiona AB jest prądożerna z naciskiem na A i bardzo dobrze grzeje pomieszczenie , i to są fakty, pomijam jakość dźwięku. 10 godzin temu, Wing0 napisał: Nie rozumie o co Ci chodzi 😀. Mam ci wysłać zdjęcie z odczytem temperatury obudowy czy wpisać Ci w wyszukiwarkę: klasa D temperatury audiostereo? https://www.liniadzwieku.pl/Gryphon-Audio-Mephisto-Solo Ten się nie grzeje...... Moc RMS Czysta klasa A (2 x 150W/*Ohm), 2 x 175W/8Ohm, 2 x 350W/4Ohm Jak już lecimy na grubo co się grzeje vs wzmacniacz przez forumowicza wyżej. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wing0 Napisano 20 sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 20 sierpnia 2022 To że klasa A mistrzu się grzeje czy wzmacniacze lampowe to norma co w tym dziwnego. Pisanie że klasa D się nie grzeje to nieprawda, może jakieś słabsze modele podpięte pod przyjazne kolumny się neo grzeją ale mój icepower 1200as osiąga wysokie temperatury i nie tylko mój. Miałem i słabszego icepowera JR i Hyperx mniej się grzały ale również. I dla wyjaśnienia mam bardzo łatwe do napędzenia kolumny i słucham cicho. A i ten Gryohon to faktycznie idealny przykład klasy A która odchodzi do lamusa hehehe Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moss Napisano 20 sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 20 sierpnia 2022 4 godziny temu, ROBIXXX napisał: Wy tak serio, ja pisząc o klasie D myślałem o zwykły domowym wzmacniaczu o mocy max 100w na kanał przy 4omach a tu wstawiacie wzmacniacze o mocy 2x500w plus 100w po zmostkowanou 1000W i zdziwieni Jak się bawić, to się bawić. 😀 Ja mam taki moduł w kolumnie centralnej. Mówię ci, mistrzostwo świata. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ROBIXXX Napisano 21 sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 21 sierpnia 2022 7 godzin temu, moss napisał: Jak się bawić, to się bawić. 😀 Ja mam taki moduł w kolumnie centralnej. Mówię ci, mistrzostwo świata. Pokaż foty bo ciężko mi uwierzyć i badanie słuchu 😉 11 godzin temu, Wing0 napisał: To że klasa A mistrzu się grzeje czy wzmacniacze lampowe to norma co w tym dziwnego. Pisanie że klasa D się nie grzeje to nieprawda, może jakieś słabsze modele podpięte pod przyjazne kolumny się neo grzeją ale mój icepower 1200as osiąga wysokie temperatury i nie tylko mój. Miałem i słabszego icepowera JR i Hyperx mniej się grzały ale również. I dla wyjaśnienia mam bardzo łatwe do napędzenia kolumny i słucham cicho. A i ten Gryohon to faktycznie idealny przykład klasy A która odchodzi do lamusa hehehe https://blackdotaudio.eu/icepower-1200as2---modul-wzmacniacza-ze-zintegrowanym-uniwersalnym-zasilaczem-sieciowym,328,1393760.html 2x1200w serio ja nie mam pytań i tu może się grzać ale porównując te kosmiczne moce (ps do jakich kolumn to masz podpięte bo zakładam że są to raczej koncertowe duże paczki) do zwykłych domowych wzmacniaczy to są one letnie, myśląc domowych i mocy nie przekraczającej 100w przy 4omach i poborze prądu do 100w, bo wasze konstrukcje to raczej są dla specyficznych! Odbiorców, a klasa A to niestety bardzo duże pieniądze 💵 i bardzo duże straty cieplne plus zasilanie które liczone jest nie w watach a kilowatach, zastanawiam się kto kupuje tak mocne wzmacniacze pomijam dyskoteki i kluby. Ps ten Gryohon też cena jego budzi respekt wolał bym apartament lub mały dom w tej cenie i klasę D w salonie 😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 21 sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 21 sierpnia 2022 Co to jest : Wieszak Mały Zasilanie Sygnału To z tego linku prowadzącego do ajspałera1200 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moss Napisano 21 sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 21 sierpnia 2022 3 godziny temu, ROBIXXX napisał: Pokaż foty bo ciężko mi uwierzyć i badanie słuchu Mam zdjęcie tylko frontu, zupełnie zapomniałam zrobić fotkę od tyłu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ROBIXXX Napisano 21 sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 21 sierpnia 2022 1 godzinę temu, moss napisał: Mam zdjęcie tylko frontu, zupełnie zapomniałam zrobić fotkę od tyłu. W sumie to nic więcej nie widać niż w pierwszej fotce, a mnie ciekawi co to za kolumny z szerszej perspektywy Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinmarcin Napisano 4 marca 2023 Udostępnij Napisano 4 marca 2023 ktoś? coś? bo wuntek o D-klasse zdycha a ja mam dalej hypka nc252 i na razie nic go nie zastąpiło. Cyrus 8.2 przy nim poległ (ale z honorem i godnością - pewne aspekty lepsze były na Cyrusie), chiński Tone Winner się nawet nie zbliżył - niby A klasa, a Hypex bardziej naturalny i prawdziwy- myślę o czymś ze znacznie wyższej półki do porównania, czas pokaże... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wing0 Napisano 5 marca 2023 Udostępnij Napisano 5 marca 2023 7 godzin temu, marcinmarcin napisał: ktoś? coś? bo wuntek o D-klasse zdycha a ja mam dalej hypka nc252 i na razie nic go nie zastąpiło. Cyrus 8.2 przy nim poległ (ale z honorem i godnością - pewne aspekty lepsze były na Cyrusie), chiński Tone Winner się nawet nie zbliżył - niby A klasa, a Hypex bardziej naturalny i prawdziwy- myślę o czymś ze znacznie wyższej półki do porównania, czas pokaże... Każdy ma inaczej, u mnie hypex miał daleko do wszystkiego, icepower deko lepiej ale też kiepsko w porównaniu z lampą czy tranzystorem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 5 marca 2023 Udostępnij Napisano 5 marca 2023 1 godzinę temu, Wing0 napisał: u mnie hypex miał daleko do wszystkiego, icepower deko lepiej ale też kiepsko w porównaniu z lampą czy tranzystorem. A możesz powiedzieć na czym polegała ta wyższość tranzystora i lampy nad D-klasą? Nie znam się, ale wg mnie takie wzmacniacze d-klasowe są najbardziej transparentą amplifikacją. Czy nie na tym polega idea wzmacniacza, żeby po prostu wzmacniał sygnał a nie robił cuda na kiju? 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinmarcin Napisano 5 marca 2023 Udostępnij Napisano 5 marca 2023 1 minutę temu, KrólKiczu napisał: wg mnie takie wzmacniacze d-klasowe są najbardziej transparentą amplifikacją. Według mnie też jest właśnie tak jak napisałeś 👍😉 Z nudów szukam aktywnie czegoś innego, ale wszystko inne co zapnę nadaje swój charakter, a hypex wzmacnia i charakter dźwięku zmienia źródło i pre... (przy innych wzmacniaczach wpływ źródła i pre to 1/3 zmian na hypex...) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 5 marca 2023 Udostępnij Napisano 5 marca 2023 37 minut temu, KrólKiczu napisał: A możesz powiedzieć na czym polegała ta wyższość tranzystora i lampy nad D-klasą? Na tym że określenie "u mnie" powinno być zastąpione "dla mnie" 1 godzinę temu, Wing0 napisał: u mnie hypex miał daleko do wszystkiego, icepower deko lepiej ale też kiepsko w porównaniu z lampą czy tranzystorem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 5 marca 2023 Udostępnij Napisano 5 marca 2023 (edytowany) No właśnie . Mam rozumieć że D klasa, tranzystor i lampa to wszystko były koncowki mocy i testowałeś na jednym pre, tak ? Czy integry , bo nawet w tej samej technologii, Integra ,integrze nie równa i każda nie musi pasować . Pzdr Edytowano 5 marca 2023 przez Dedal75 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał S Napisano 5 marca 2023 Udostępnij Napisano 5 marca 2023 49 minut temu, KrólKiczu napisał: Czy nie na tym polega idea wzmacniacza, żeby po prostu wzmacniał sygnał a nie robił cuda na kiju? No coś Ty - kto by go wtedy kupił? 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amarok Napisano 5 marca 2023 Udostępnij Napisano 5 marca 2023 1 godzinę temu, KrólKiczu napisał: Czy nie na tym polega idea wzmacniacza, żeby po prostu wzmacniał sygnał a nie robił cuda na kiju? 12 minut temu, Rafał S napisał: No coś Ty - kto by go wtedy kupił? I życie audiofila byłoby takie nudne. 😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts