Bogusław 66 Napisano 6 kwietnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 6 kwietnia 2019 (edytowany) Dodatkowe 3setki to żaden problem. Pójście teraz w funkcjonalność spowoduje ograniczenia później lub spowoduje dublowanie streamerów w przyszłości. Inne firmy lepiej rozwiązały ten temat i łatwiej tam wymienić moduł. Może lepiej nie blokować się na przyszłość. Sam nie wiem? I jeszcze poruszyłeś wątek zasilania obu, tu będzie wspólne. Gwarancja 10Lat? tak jest ... Only Canada and USA, others - standardowa. Gdzieś czytałem test i się "sugernołem", że to dla wszystkich .....ehhh.... Edytowano 6 kwietnia 2019 przez Bogusław Kożyczkowski Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubakk Napisano 6 kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 6 kwietnia 2019 Jak jest problem z widocznością diod itp. to polecam lunetę Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogusław 66 Napisano 6 kwietnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 6 kwietnia 2019 (edytowany) hehe, ..tak jak pisałem wcześniej o stanie diod 6 godzin temu, Bogusław Kożyczkowski napisał: płyta da zawsze 44,1 a z PC po prawidłowym skonfigurowaniu Playera wszystko zmienia z automatu i to info do niczego nie jest potrzebne. Edytowano 6 kwietnia 2019 przez Bogusław Kożyczkowski Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubakk Napisano 6 kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 6 kwietnia 2019 Te diody to śmiechu są warte , w moim budżetowym dac-u z 1m nawet nie widzę , dlatego trzeba się ratować telefonem i sprawdzać co tam z PC-ta leci ale ,że w droższych konstrukcjach nie robią wyświetlaczy led ? 10 lat temu do samochodu miałem taki gadżet by mi pokazywało parametry pracy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Inferno Napisano 7 kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 7 kwietnia 2019 Dnia 6.04.2019 o 09:53, Fafniak napisał: wynalazki jak chord serwuje. Połączenie świecacych kulek z klockami lego Już dawno dokładnie tak o tych DACach Chorda myślałem. Ale sporo pochlebnych opini krąży w internecie wiec się nie odzywałem. 😁 ale zgoda bardzo infantylny design i w sumie niewiadoma z jakiego powodu. Inne sprzętu Chorda też całkiem dziwaczne ale te akurat mi się podobają .. takie fikuśne 18 godzin temu, Bogusław Kożyczkowski napisał: Gwarancja 10Lat? tak jest ... Only Canada and USA, others - standardowa Jezeli chodzi o gwarancje w Polsce to bardzo często jest skracana przez dystrybutorów. Bardzo dobry przykład mam z Cyrusem. Wysłałem sprzęt na upgrade, producent daje 2 lata po takim zabiegu. Dystrybutor skraca to do 6 miesięcy 😔 pewnie jak coś się stanie to będę używał jakiś kontaktów z GB żeby skorzystać tej 2 letniej. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 7 kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 7 kwietnia 2019 Teraz wiem na czym wzorował się projektant mojego cedeka Original 2008F Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 7 kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 7 kwietnia 2019 Będę niedlugo testował hugo 2. Zobaczę czy wyprze matrixa x sabra z mojego toru. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogusław 66 Napisano 7 kwietnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 7 kwietnia 2019 (edytowany) jest Auralic Vega z drugiej reki, ktoś go słyszał jak gra, a może ktoś użytkuje? 48 minut temu, audiowit napisał: Będę niedlugo testował hugo 2. Zobaczę czy wyprze matrixa x sabra z mojego toru. To czekam co napiszesz o dźwięku, chociaż wykluczam taką obudowę u siebie. Edytowano 7 kwietnia 2019 przez Bogusław Kożyczkowski Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Inferno Napisano 7 kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 7 kwietnia 2019 Troszkę o tym Hugo 2 poczytałem i on ma zasilanie bateryjne. Teraz rozumiem mały rozmiar bo to także urządzenie mobilne. Pewnie ogniwa też dają stabilność w zasilaniu ale i tak design trochę dziwny 😊 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 7 kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 7 kwietnia 2019 Ja go nie miałem w rękach, ale powtarzają się opinie że jet wykonany bardzo solidnie. Wygląda na to że jest mało fotogeniczny z takim zabawkowym wyglądem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 8 kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 8 kwietnia 2019 Dnia 5.04.2019 o 22:45, Bogusław Kożyczkowski napisał: Fakt, to dość odważna propozycja, ja jednak bardziej wole 10 lat gwarancji od Moon`a i lepszą wartość przy odsprzedaży. To akurat prawda Ale jesteś pewien że dawny dystrybutor daje 10 lat? Chyba że sprzedaje a serwis będzie już po stronie audiocenter. Dnia 6.04.2019 o 15:55, Bogusław Kożyczkowski napisał: Gwarancja 10Lat? tak jest ... Only Canada and USA, others - standardowa. A no właśnie 16 godzin temu, Inferno napisał: Troszkę o tym Hugo 2 poczytałem i on ma zasilanie bateryjne. Teraz rozumiem mały rozmiar bo to także urządzenie mobilne. Pewnie ogniwa też dają stabilność w zasilaniu ale i tak design trochę dziwny 😊 Świetny. udowadnia wyższość dobrej konstrukcji nad chwalonym w internecie zasilaniem. To u chorda mi się bardzo podoba. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogusław 66 Napisano 10 kwietnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 10 kwietnia 2019 (edytowany) Po ostatnim przygodach w pożyczaniu na odległość, zrezygnowałem z tej formy, ale chęć odsłuchania Mac D150 zmusiło nie do powrotu działań na odległość, po tym jak Salon Antrax Audio z Gdańska odmówił wyciągania z kartonu D150 na odsłuch, co jest chyba odzwierciedleniem wcześniejszego pożyczenia wzmacniacza MA 252 i kupna prze zemnie owego Mac`a z innego źródła, niestety, teraz jestem spowalniany przez kolejny salon w pożyczaniu sprzętu do testu na odległość . Jak widać, ta zwłoka lekko mnie już irytuje, ojj, nie lupie czegoś takiego (przerwy w kontaktach z salonem czy wysłany kurier do odbioru na czwartek, który przyjeżdża w poniedziałek, bo takie miał zlecenie) i jak tu pożyczać kolejne DACi, jeśli wszystko tak długo trwa? Co do Streamera na przyszłość sądzę że taki Lumin U1 Mini będzie pierwszy do odsłuchania, ale to jest plan. raczej już na jesień. Dziś nie mam możliwości porównać MIND2 z Mini U1. Edytowano 10 kwietnia 2019 przez Bogusław Kożyczkowski Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 11 kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 11 kwietnia 2019 Nie wszyscy wypożyczać sprzęt lubią. Także nie muszą. Ważne aby założenia były jasne Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogusław 66 Napisano 11 kwietnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 11 kwietnia 2019 (edytowany) 10 godzin temu, degsterr napisał: Boguś... Trójmiasto choć ma tych salonów trochę to jest spalone pod względem wypożyczania. W sensie takim jak rozmawialiśmy, że bardzo dużo tracą, że nie chcą dać potestować w domku. Tymczasem uzbrój się w tą zmorę cierpliwości, salony wypożyczające na odległość nie zawsze mają wszystko na już, ale raczej warto ciut poczekać. Być może po niedzieli jeżeli nie masz nic przeciwko, to nawiedzę Cię z malinką (umywającą się pewnie zupełnie do Lumina) i sobie przy Twojej pysznej kawce (raczej liczba mnoga hehe) posłuchamy na niej np. Phila z albumu "But Seriously" w 192kHz, bo jestem niezmiernie ciekaw jak zabrzmi bas Lelanda Sklar'a na Twoim systemie jak i sekcja dęta oraz ciekaw jestem co powiesz o albumie The Cinematic Orchestra - To Believe, bo ja się w tych dźwiękach wprost się "rozpływam". A co tam... BTW. to powiem, absolutnie bez cukru, że Boguś to człowiek klasa sama w sobie i ewidentnie rasowy audiofil (pewnie zaprzeczy), więc zupełnie się nie dziwię jego poszukiwaniom komponentów systemu do docelowego ideału w odbiorze dźwięków... Kto nie chce wypożyczać do domu raczej na tym traci, ale nie mamy wpływu na politykę danego salonu. Tylko to niestety lekko zawęża nam dostęp do testowania sprzętu innych firm, a może to co pomijamy własnie odpowiadało by naszym marzeniom w dźwięku. Jak najbardziej możemy posłuchać Twojej raspberry pod McIntosh`a. Chyba muszę jak najszybciej jechać po Moon`a, dziś nie dam rady bo mają przywieść drewno do kominka, spróbuje w piątek przywieźć. Zabierz "But Seriously" a ja znalazłem inny Album 24/192. Zaś The Cinematic Orchestra - "To Believe" nie znam, co oczywiście nie wyklucza poznania tej muzyki, bo kawy nam nie braknie. Oczywiście: że zaprzeczam. Edytowano 11 kwietnia 2019 przez Bogusław Kożyczkowski Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogusław 66 Napisano 11 kwietnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 11 kwietnia 2019 (edytowany) 2 godziny temu, S4Home napisał: Nie wszyscy wypożyczać sprzęt lubią. Także nie muszą. Ważne aby założenia były jasne Piotr Tak, to prawda. Edytowano 11 kwietnia 2019 przez Bogusław Kożyczkowski Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 11 kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 11 kwietnia 2019 Piotrek s4home, ale jaką wyższość zasilania? Od wiekow wiadomo, ze najlepsze zasilanie to zasilanie z akku. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogusław 66 Napisano 11 kwietnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 11 kwietnia 2019 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 11 kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 11 kwietnia 2019 ? 🤔 Serio? To po co audiofile tak się cieszą kiedy w dacu mają solidne trafo? Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 11 kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 11 kwietnia 2019 Bo akumulator się tam nie zmieścił ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubakk Napisano 11 kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 11 kwietnia 2019 Dziecko nawet wie ,że najlepsze zasilanie to z baterii słonecznych , i nie ma to tamto btw. @Bogusław Kożyczkowski niby fota kawomajstra , a ja tam widzę 2 poważnych graczy na lewo i prawo Co do wypożyczania to sklepy na tym tracą , szczególnie na droższych sprzętach , bo taki odsłuchany to już "używany" czy powystawowy = muszą sprzedać taniej , co innego z tematami które mocno rotują co s4home potwierdzi ,że warto mieć 1 kpl auror do rotacji typu 4 słuchaczy w miesiącu nawet jeśli 2 się zdecyduje , to i tak w tym budżecie fejm pójdzie ,że ciekawe kolumny i się biznes kręci Więc pozostaje się zdać na recenzentów , jutub ... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Inferno Napisano 11 kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 11 kwietnia 2019 18 minut temu, Kubakk napisał: 2 poważnych graczy na lewo i prawo Dokładnie to samo miałem napisać Jan i jakiś gość z Meksyku w sombrero 😜 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MariuszZ Napisano 11 kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 11 kwietnia 2019 8 minut temu, Inferno napisał: Dokładnie to samo miałem napisać Jan i jakiś gość z Meksyku w sombrero 😜 Tak się właśnie rodzą mity, że audiofile więcej słyszą Dlaczego więcej ? Bo wyostrzają zmysły tym i owym hehe. Jeżeli chodzi o zasilanie to rozum mi podpowiada, że akumulator lub\i zasilacz ale odseparowany, oddzielny czyli poza obudową urządzenia da ten sam efekt. Inaczej niż wbudowany będzie w architekturę (obudowa, PCB) urządzenia audio bo wiadomo, ze trafo i inne elementy oprócz napięcia zasilania dodadzą wibracje i zakłócenia magnetyczne, i elektryczne. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogusław 66 Napisano 11 kwietnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 11 kwietnia 2019 To ochrona, służą wsparciem gdy kawa się skończy, co nie zmienia faktu że na kawę i posłuchać muzyki oraz po debatować o sprzęcie, to śmiało można mnie odwiedzić, tylko dodam, że pomieszczenie akustycznie nie przystosowane wcale i kolumny bezpośrednio na panelach stoją blisko tylnej ściany. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 11 kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 11 kwietnia 2019 Piotrze, bo nie ma zakłóceń z sieci. Można mieć solidne trafo i wspaniała filtrację albo w ogóle nie mieć problemu. Kompy pod audio robi się na akku, preampy, dac itd. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 11 kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 11 kwietnia 2019 @Bogusław KożyczkowskiKożyczkowski Czytałeś PW? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts