Bogusław 66 Napisano 27 sierpnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 27 sierpnia 2019 (edytowany) Emotiva dźwiękowo dobrze sobie radzi, ale ten napęd DVD to pomyłka. Wysłałem zapytanie czy w nowym erc4 jest ten sam transport, ale brak odpowiedzi. ------- Zmiana cen u dystrybutora sprzętów które mam mnie się nie tyczy, niech się martwią potencjalni kupujący, a ja będę się martwił przy streamerze i transporcie, jak by co Edytowano 27 sierpnia 2019 przez Bogusław Kożyczkowski Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 28 sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 28 sierpnia 2019 Dnia 27.08.2019 o 13:23, Kubakk napisał: a w ogóle to https://allegro.pl/oferta/sprzedam-system-marzen-8404127485 po opisie sądziłem iż Bazodrut coś sprzedaje Po 10 tym jest mój :D:D 23 godziny temu, Bogusław Kożyczkowski napisał: Cena? Spojrzałem do S4 co tam Piotrek może zaproponować w temacie kolumn i zobaczyłem https://s4home.pl/produkt/heco-the-new-statement/ a u innych tyle czasu, a 13k cena trzyma Ja nie zajmuje się już stroną Co widać. Zgłoszę to kolegom. Dzięki Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogusław 66 Napisano 28 sierpnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 28 sierpnia 2019 4 godziny temu, S4Home napisał: Ja nie zajmuje się już stroną Co widać. Zgłoszę to kolegom. Dzięki Piotrek, ... mnie to nie przeszkadza, czy będzie 13k?, czy 15? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 29 sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 29 sierpnia 2019 @Bogusław Kożyczkowski masz wiadomość 😁 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Melo-man Napisano 30 sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 30 sierpnia 2019 @Boguś Zacznij proszę w końcu słuchać muzyki, a nie sprzętu. Ponad rok eksperymentów??? Szkoda życia. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogusław 66 Napisano 30 sierpnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 30 sierpnia 2019 Dnia 25.08.2019 o 15:06, Bogusław Kożyczkowski napisał: Nie ma o czym pisać. Do Gdyni nie jechałem, 33 w słońcu, 28 w cieniu. Ogrodu i trawy mam dosyć do siedzenia, a do Karwi pojadę pod wieczór na spacerek (chyba). Poza tym raduje się muzyką, @Melo-man Tak, teraz muzyka. Sorry, że tak długo to trwało, Przed chwilą, Bogusław Kożyczkowski napisał: Poza tym raduje się muzyką, Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 30 sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 30 sierpnia 2019 Dnia 29.08.2019 o 00:08, Bogusław Kożyczkowski napisał: Piotrek, ... mnie to nie przeszkadza, czy będzie 13k?, czy 15? Ale mnie tak. Bo to wygląda źle. A to tylko kwestia niedopatrzenia. 11 godzin temu, Melo-man napisał: @Boguś Zacznij proszę w końcu słuchać muzyki, a nie sprzętu. Ponad rok eksperymentów??? Szkoda życia. Boguś jest na innym levelu. czy to dobrze? ciezko powiedzieć. sa osoby które się przed tym bronią. A są takie które chcą do tego dążyć. Co kto lubi. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogusław 66 Napisano 30 sierpnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 30 sierpnia 2019 36 minut temu, S4Home napisał: A to tylko kwestia niedopatrzenia. Tym się nie przejmuj. https://www.q21.pl/heco-the-new-statement.html 38 minut temu, S4Home napisał: sa osoby które się przed tym bronią. A są takie które chcą do tego dążyć. Dobrze napisane, .....daje do myślenia innym. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogusław 66 Napisano 31 sierpnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 31 sierpnia 2019 Czy to już czas na zmiany? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Inferno Napisano 1 września 2019 Udostępnij Napisano 1 września 2019 Fajne wycieraczki 😁 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pboczek Napisano 1 września 2019 Udostępnij Napisano 1 września 2019 8 godzin temu, Bogusław Kożyczkowski napisał: Czy to już czas na zmiany? Nie powiem posłuchałbym, choć co do hybryd to mam jakieś mieszane uczucia. Szkoda że mieszkasz taki kawał Polski... A te kolumny to takie super granie? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogusław 66 Napisano 1 września 2019 Autor Udostępnij Napisano 1 września 2019 Pomimo że daleko, to zapraszam. Kolumny? Chodzi o średnio-tonowy, to głośnik z magnesem Alnico (zapewnia duże natężenie pola w szczelinie) tylko 5% kolumn na świecie korzysta z tego rozwiązania i to znacznie, znacznie droższych. Mają jedną wadę, ten głośnik za parę lat się rozmagnesuje. To tak sama liga co średnio-tonowy w ATC 40. A 2x20cm niskotonowe potrafią, co nie co. Podsumowanie w teście AV .....Kolumn, które grają spektakularnie, oferują potężny, niemal nieograniczony bas, mają dużą efektywność, a jednocześnie nie są pozbawione przejrzystości i wyrafinowania. Głębokość 0,5 metra, waga? 48kg. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pboczek Napisano 1 września 2019 Udostępnij Napisano 1 września 2019 Dziękuję, może za jakiś czas będę w pobliżu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 2 września 2019 Udostępnij Napisano 2 września 2019 To prawda. Te kolumny heco mają coś swojego co wyróżnia je na tle innych. Oczywiście nie każdy musi lubić taki dźwięk i ja to rozumiem. Ale większość klientów jak odpalamy im te kolumny w salce to robi pierwsze wow. Bo faktycznie na tle pozostałych mają spektakularna moc i swobodę grania. Boguś co do głośnika, to masz informację kiedy można się spodziewać rozmagnetyzowania? Czy to czasem nie jest tak że grając podtrzymujemy ich byt? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 2 września 2019 Udostępnij Napisano 2 września 2019 26 minut temu, S4Home napisał: Ale większość klientów jak odpalamy im te kolumny w salce to robi pierwsze wow. Bo faktycznie na tle pozostałych mają spektakularna moc i swobodę grania. Wow może być mylące Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogusław 66 Napisano 2 września 2019 Autor Udostępnij Napisano 2 września 2019 (edytowany) 52 minuty temu, S4Home napisał: Boguś co do głośnika, to masz informację kiedy można się spodziewać rozmagnetyzowania? Czy to czasem nie jest tak że grając podtrzymujemy ich byt? Na pewnym forum, Człowiek szukał kogoś, kto ponownie namagnesuje głośnik. Chodziło o jakieś 20-to letnie kolumny, wiec na dziś czy jutro, .......zmartwienie - 0 @Fafniak lekko źle odczytałeś słowa Piotrka, chodzi o inny aspekt.... 52 minuty temu, S4Home napisał: Bo faktycznie na tle pozostałych mają spektakularna moc i swobodę grania Mówimy o innym efekcie "Wow" tym pozytywnym. Mam to często jak są goście u mnie. Edytowano 2 września 2019 przez Bogusław Kożyczkowski Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 2 września 2019 Udostępnij Napisano 2 września 2019 Nie znam "negatywnego" efektu "wow". Temu wyrażeniu przypisane jest raczej jedno znaczenie - o rany ale to fajnie gra,jeździ,wygląda itd.itp. Nie tylko w światku audio. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogusław 66 Napisano 2 września 2019 Autor Udostępnij Napisano 2 września 2019 9 minut temu, Fafniak napisał: Nie znam "negatywnego" efektu "wow". Temu wyrażeniu przypisane jest raczej jedno znaczenie - o rany ale to fajnie gra,jeździ,wygląda itd.itp. Nie tylko w światku audio. Też racja. To napisze inaczej.... to efekt WOW, który nabiera wartości z czasem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubakk Napisano 2 września 2019 Udostępnij Napisano 2 września 2019 Dynavoice df-x także robi efekt "wow" przy pierwszym odsłuchu dzięki wstędze - na dłuższą metę lekko męczące mogłoby być. Może to Heco "męczy" Bogusława ,że tak ciągle szuka brzmienia ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 2 września 2019 Udostępnij Napisano 2 września 2019 Ja już tyle razy znalazlem swoje brzmienie, a nadal cos zmieniam.... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Inferno Napisano 2 września 2019 Udostępnij Napisano 2 września 2019 Bo nie chodzi o to żeby tego króliczka ....😃👊 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogusław 66 Napisano 2 września 2019 Autor Udostępnij Napisano 2 września 2019 1 godzinę temu, Kubakk napisał: Dynavoice df-x także robi efekt "wow" przy pierwszym odsłuchu dzięki wstędze - na dłuższą metę lekko męczące mogłoby być. Może to Heco "męczy" Bogusława ,że tak ciągle szuka brzmienia ? Nie lubię wstęgi, w nie za drogich kolumnach wstęga jest nie przewidywalna. To wyższa szkoła by dobrze wszystko zgrać w kolumnie z takim gwizdkiem. 1 godzinę temu, audiowit napisał: Ja już tyle razy znalazlem swoje brzmienie, a nadal cos zmieniam.... Bo zawsze .......... można lepiej. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 2 września 2019 Udostępnij Napisano 2 września 2019 Lepiej, inaczej, dynamiczniej, szybciej, gladziej, bardziej naturalnie. Audio to przygoda Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubakk Napisano 2 września 2019 Udostępnij Napisano 2 września 2019 8 minut temu, Bogusław Kożyczkowski napisał: Nie lubię wstęgi, w nie za drogich kolumnach wstęga jest nie przewidywalna. To wyższa szkoła by dobrze wszystko zgrać w kolumnie z takim gwizdkiem. Może tak być To jakie plany by było lepiej u Bogusława ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogusław 66 Napisano 2 września 2019 Autor Udostępnij Napisano 2 września 2019 U Bogusia jest ....git. Oczywiście, to tylko moje skromne zdanie. Ani dziś, ani jutro, zmian nie przewiduje, co prawda nadal streamera brakuje a losy Emotiva (dziś odesłana na reklamacje) stoją pod znakiem zapytania. Jeśli coś się nowego pojawi (streamer), czy wymieni (player CD) .... dźwiękowo i tak to już nic nie zmieni. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts