Wing0 Napisano 3 października 2024 Napisano 3 października 2024 36 minut temu, Gargan napisał: Nie mają też nic wspólnego z jakością przewodów w ścianach 50 lat temu, a tym bardziej z wydumanym kablo-voodoo uprawianym w niektórych kręgach. Ja mam dom z 76 roku i mam miedź w ścianach, nie każdy ma w ścianach aluminium. Teraz to już u każdego od wielu wielu lat jest miedź stosowana, trzeba by się deko natrudzić by znaleźć dom z syfem w ścianie. Odpisz, cytując
Gargan Napisano 3 października 2024 Napisano 3 października 2024 1 godzinę temu, Dedal napisał: Urzekła mnie twoją historia. Mnie twoja mniej. Odpisz, cytując
Dedal Napisano 3 października 2024 Napisano 3 października 2024 Bo jak zwykle nie potrafisz docenić, co dobre 🤪 Odpisz, cytując
Gargan Napisano 3 października 2024 Napisano 3 października 2024 58 minut temu, Wing0 napisał: Ja mam dom z 76 roku i mam miedź w ścianach, nie każdy ma w ścianach aluminium. No ale co Ci przeszkadza aluminium? Przewodzi gorzej od miedzi. To dajesz przewód 3x grubszy i nie ma problemu. Odpisz, cytując
Wito76 Napisano 3 października 2024 Napisano 3 października 2024 3 godziny temu, Gargan napisał: światło na klatce wreszcie nie mruga Wiecie może, czemu w horrorach zawsze, gdy bohater idzie korytarzem albo klatką schodową to światło mruga? 🤔😀 Zastanawiałem się kiedyś? Odpisz, cytując
Wing0 Napisano 4 października 2024 Napisano 4 października 2024 12 godzin temu, Gargan napisał: No ale co Ci przeszkadza aluminium? Przewodzi gorzej od miedzi. To dajesz przewód 3x grubszy i nie ma problemu. A co ci przeszkadza robienie 2 na dworze na kiego masz kibel w domu? Tu i tu załatwisz potrzebę. Odpisz, cytując
Gargan Napisano 4 października 2024 Napisano 4 października 2024 11 godzin temu, Wito76 napisał: Wiecie może, czemu w horrorach zawsze, gdy bohater idzie korytarzem albo klatką schodową to światło mruga? 🤔😀 Zastanawiałem się kiedyś? Czysta psychologia 😀 Odpisz, cytując
Rafał S Napisano 4 października 2024 Napisano 4 października 2024 11 godzin temu, Wito76 napisał: Wiecie może, czemu w horrorach zawsze, gdy bohater idzie korytarzem albo klatką schodową to światło mruga? 🤔😀 Pewnie podłączone Tagą. 3 Odpisz, cytując
rpm Napisano 4 października 2024 Napisano 4 października 2024 14 godzin temu, Wito76 napisał: Wiecie może, czemu w horrorach zawsze, gdy bohater idzie korytarzem albo klatką schodową to światło mruga? 🤔😀 Zastanawiałem się kiedyś? Instalacja "wczesny gierek".🙃 Odpisz, cytując
majkel74 Napisano 4 października 2024 Napisano 4 października 2024 Mruga to jedno, ale czemu to mruganie zawsze takie głośne jest 😉 Odpisz, cytując
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 30 października 2024 Napisano 30 października 2024 https://www.tophifi.pl/przewody/listwy-i-kondycjonery/audioquest-powerquest-303.html Na propos listew, a raczej kondycjonerów. Nie droga i nowa propozycja od Audioquesta Odpisz, cytując
lion Napisano 30 października 2024 Napisano 30 października 2024 Dnia 4.10.2024 o 15:51, majkel74 napisał: Mruga to jedno, ale czemu to mruganie zawsze takie głośne jest 😉 To w tych 'lepszych' filmach grozy. W tańszych nie mają kasy na mrugające żarówki no i pakują grupę studentów do lasu.. 2 Odpisz, cytując
terracan1929 Napisano 31 października 2024 Napisano 31 października 2024 20 godzin temu, Top Hi-Fi & Video Design napisał: Nie droga i nowa propozycja od Audioquesta Chłopaki ! Niedroga....piszemy razem.....ale to tak na marginesie bez urazy Akurat dzisiaj ją oglądałem, ta cena jest od dłuższego czasu.....ale niedroga dla kogo? dla ludzi, którzy mają całe zestawy audio za 3 tysiące ? No....cena spadła, ale słowa " niedroga" używałbym powściągliwiej. Pozdrawiam serdecznie Robert Odpisz, cytując
Wito76 Napisano 31 października 2024 Napisano 31 października 2024 Mi też wystarczyłoby "nowa". Odpisz, cytując
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 31 października 2024 Napisano 31 października 2024 2 godziny temu, terracan1929 napisał: Chłopaki ! Niedroga....piszemy razem.....ale to tak na marginesie bez urazy Akurat dzisiaj ją oglądałem, ta cena jest od dłuższego czasu.....ale niedroga dla kogo? dla ludzi, którzy mają całe zestawy audio za 3 tysiące ? No....cena spadła, ale słowa " niedroga" używałbym powściągliwiej. Pozdrawiam serdecznie Robert Literówka na telefonie i błąd gotowy a kto powiedział, ze tani sprzęt nie może mieć listwy za 1000 zł:)? Odpisz, cytując
no_i_fajnie Napisano 31 października 2024 Napisano 31 października 2024 4 godziny temu, terracan1929 napisał: Chłopaki ! Niedroga....piszemy razem.....ale to tak na marginesie bez urazy Akurat dzisiaj ją oglądałem, ta cena jest od dłuższego czasu.....ale niedroga dla kogo? dla ludzi, którzy mają całe zestawy audio za 3 tysiące ? No....cena spadła, ale słowa " niedroga" używałbym powściągliwiej. Pozdrawiam serdecznie Robert Bez urazy, zobacz swój wpis Odpisz, cytując
terracan1929 Napisano 1 listopada 2024 Napisano 1 listopada 2024 11 godzin temu, no_i_fajnie napisał: Bez urazy, zobacz swój wpis No patrzę, patrzę i patrzę....i dostrzec nie mogę Pomóż mi, bo może jeszcze za mocno wczorajszy jestem. Bo wczoraj gdy to pisałem byłem "dzisiejszy" 13 godzin temu, Top Hi-Fi & Video Design napisał: a kto powiedział, ze tani sprzęt nie może mieć listwy za 1000 zł:)? No nikt nie powiedział . Poza tym ta nie kosztuje tysiaka tylko ponad dwa..... 2 Odpisz, cytując
Rafał S Napisano 1 listopada 2024 Napisano 1 listopada 2024 (edytowany) Dnia 30.10.2024 o 23:00, Top Hi-Fi & Video Design napisał: nowa propozycja od Audioquesta Pytanie: dla kogo ten produkt? Do budżetowego toru to trochę zbyt drogo. A właściciele droższych systemów mogą dołożyć do Niagary 1200. Edytowano 1 listopada 2024 przez Rafał S Odpisz, cytując
Slawko69 Napisano 1 listopada 2024 Napisano 1 listopada 2024 Dnia 2.10.2024 o 16:36, MariuszZ napisał: Nie ma co się śmiać i pier...ć. Na początek zachęcam do edukacji o higienie audio tak publicystycznie Audio higiena wg Hansa Audio higiena - polaryzacja wtyków Audio higiena - przewody zasilające Audio higiena interkonekty A u mnie nowa sieciówka za grosze do taniej listwy zasilającej ze strony 41 tego wątku. Była potrzeba wtyczki kątowej więc do kompletu dorobiłem ekranowany przewód z dławikami na zakłócenia wspólne we wtyczkach Napisz coś więcej o tym przewodzie i wtyczkach please Odpisz, cytując
DiBatonio Napisano 1 listopada 2024 Napisano 1 listopada 2024 18 godzin temu, Rafał S napisał: Pytanie: dla kogo ten produkt? Do budżetowego toru to trochę zbyt drogo. A właściciele droższych systemów mogą dołożyć do Niagary 1200. Rafał, a Ty jaką Niagare miałeś, której się pozbyłeś? Odpisz, cytując
Rafał S Napisano 1 listopada 2024 Napisano 1 listopada 2024 24 minuty temu, DiBatonio napisał: jaką Niagare miałeś Właśnie tę - 1200. Ale nie dlatego się jej pozbyłem, że kiepska, tylko na pewnym etapie wmówiłem sobie, że bez kondycjonera gra u mnie naturalniej. Nie miałem racji. Co nie zmienia faktu, że obecny Isol-8 Minisub Axis sprawdza się lepiej. 1 Odpisz, cytując
Slawko69 Napisano 2 listopada 2024 Napisano 2 listopada 2024 Mam pytanie a nie chcę tworzyć nowego tematu. Chcę zrobić przewód zasilający do listwy. Znalazłem przewód ekranowany o przekroju 4mm2. Wiem że ekran należy podłączyć od strony zasilania do złącza uziemiającego. Problem w tym , że instalacja w bloku jest starego typu z zerowaniem. Czy ekran można podłączyć do zerowania? Odpisz, cytując
Adams3232 Napisano 2 listopada 2024 Napisano 2 listopada 2024 Dnia 1.11.2024 o 15:08, Rafał S napisał: Właśnie tę - 1200. Ale nie dlatego się jej pozbyłem, że kiepska, tylko na pewnym etapie wmówiłem sobie, że bez kondycjonera gra u mnie naturalniej. Nie miałem racji. Co nie zmienia faktu, że obecny Isol-8 Minisub Axis sprawdza się lepiej. Testowałem tę Niagarę i Tagę PC-7000. Niagara za dużo wnosi. Dźwięk u mnie stał się lekko mulisty. Wybrałem Tagę. 1 Odpisz, cytując
tomek4446 Napisano 2 listopada 2024 Napisano 2 listopada 2024 Dnia 1.11.2024 o 15:08, Rafał S napisał: Co nie zmienia faktu, że obecny Isol-8 Minisub Axis sprawdza się lepiej. Bo poszedłeś Rafał po taniości. Zmiany następują dopiero od https://audioplaza.pl/products/36693-accuphase-ps-1250-kondycjoner-sieciowy-salon-poznan 😂 2 1 Odpisz, cytując
Recommended Posts