Skocz do zawartości

Tania listwa zasilająca

Recommended Posts

36 minut temu, Gargan napisał:

Nie mają też nic wspólnego z jakością przewodów w ścianach 50 lat temu, a tym bardziej z wydumanym kablo-voodoo uprawianym w niektórych kręgach.

Ja mam dom z 76 roku i mam miedź w ścianach, nie każdy ma w ścianach aluminium. Teraz to już u każdego od wielu wielu lat jest miedź stosowana, trzeba by się deko natrudzić by znaleźć dom z syfem w ścianie. 

• 4 weeks later...
20 godzin temu, Top Hi-Fi & Video Design napisał:

Nie droga i nowa propozycja od Audioquesta :)

Chłopaki ! Niedroga....piszemy razem.....ale to tak na marginesie :) bez urazy

Akurat dzisiaj ją oglądałem, ta cena jest od dłuższego czasu.....ale niedroga dla kogo? dla ludzi, którzy mają całe zestawy audio za 3 tysiące ? No....cena spadła, ale słowa " niedroga" używałbym powściągliwiej.

Pozdrawiam serdecznie

Robert :) 

2 godziny temu, terracan1929 napisał:

Akurat dzisiaj ją oglądałem, ta cena jest od dłuższego czasu.....ale niedroga dla kogo? dla ludzi, którzy mają całe zestawy audio za 3 tysiące ? No....cena spadła, ale słowa " niedroga" używałbym powściągliwiej.

Pozdrawiam serdecznie

Literówka na telefonie i błąd gotowy :)

a kto powiedział, ze tani sprzęt nie może mieć listwy za 1000 zł:)?

4 godziny temu, terracan1929 napisał:

Pozdrawiam serdecznie

Bez urazy, zobacz swój wpis :)

11 godzin temu, no_i_fajnie napisał:

Bez urazy, zobacz swój wpis :)

No patrzę, patrzę i patrzę....i dostrzec nie mogę :) 

Pomóż mi, bo może jeszcze za mocno wczorajszy jestem. Bo wczoraj gdy to  pisałem byłem "dzisiejszy" :) 

13 godzin temu, Top Hi-Fi & Video Design napisał:

a kto powiedział, ze tani sprzęt nie może mieć listwy za 1000 zł:)?

No nikt nie powiedział  :) . Poza tym ta nie kosztuje tysiaka tylko ponad dwa.....

Dnia 2.10.2024 o 16:36, MariuszZ napisał:

Nie ma co się śmiać i pier...ć. Na początek zachęcam do edukacji o higienie audio tak publicystycznie ;) 

Audio higiena wg Hansa

Audio higiena - polaryzacja wtyków

Audio higiena - przewody zasilające

Audio higiena interkonekty

A u mnie nowa sieciówka za grosze do taniej listwy zasilającej ze strony 41 tego wątku. Była potrzeba wtyczki kątowej więc do kompletu dorobiłem ekranowany przewód z dławikami na zakłócenia wspólne we wtyczkach ;) 

listwa (Medium).jpg

Napisz coś więcej o tym przewodzie i wtyczkach please

24 minuty temu, DiBatonio napisał:

jaką Niagare miałeś

Właśnie tę - 1200. Ale nie dlatego się jej pozbyłem, że kiepska, tylko na pewnym etapie wmówiłem sobie, że bez kondycjonera gra u mnie naturalniej. Nie miałem racji. Co nie zmienia faktu, że obecny Isol-8 Minisub Axis sprawdza się lepiej.

Mam pytanie a nie chcę tworzyć nowego tematu. Chcę zrobić przewód zasilający do listwy.  Znalazłem przewód ekranowany o przekroju 4mm2. Wiem   że ekran należy podłączyć od strony zasilania do złącza uziemiającego. Problem w tym  , że instalacja w bloku jest starego typu z zerowaniem. Czy ekran można podłączyć do zerowania?

Dnia 1.11.2024 o 15:08, Rafał S napisał:

Właśnie tę - 1200. Ale nie dlatego się jej pozbyłem, że kiepska, tylko na pewnym etapie wmówiłem sobie, że bez kondycjonera gra u mnie naturalniej. Nie miałem racji. Co nie zmienia faktu, że obecny Isol-8 Minisub Axis sprawdza się lepiej.

Testowałem tę Niagarę i Tagę PC-7000. Niagara za dużo wnosi. Dźwięk u mnie stał się lekko mulisty. Wybrałem Tagę.