Wing0 Napisano 3 października Udostępnij Napisano 3 października 36 minut temu, Gargan napisał: Nie mają też nic wspólnego z jakością przewodów w ścianach 50 lat temu, a tym bardziej z wydumanym kablo-voodoo uprawianym w niektórych kręgach. Ja mam dom z 76 roku i mam miedź w ścianach, nie każdy ma w ścianach aluminium. Teraz to już u każdego od wielu wielu lat jest miedź stosowana, trzeba by się deko natrudzić by znaleźć dom z syfem w ścianie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gargan Napisano 3 października Udostępnij Napisano 3 października 1 godzinę temu, Dedal napisał: Urzekła mnie twoją historia. Mnie twoja mniej. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 3 października Udostępnij Napisano 3 października Bo jak zwykle nie potrafisz docenić, co dobre 🤪 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gargan Napisano 3 października Udostępnij Napisano 3 października 58 minut temu, Wing0 napisał: Ja mam dom z 76 roku i mam miedź w ścianach, nie każdy ma w ścianach aluminium. No ale co Ci przeszkadza aluminium? Przewodzi gorzej od miedzi. To dajesz przewód 3x grubszy i nie ma problemu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wito76 Napisano 3 października Udostępnij Napisano 3 października 3 godziny temu, Gargan napisał: światło na klatce wreszcie nie mruga Wiecie może, czemu w horrorach zawsze, gdy bohater idzie korytarzem albo klatką schodową to światło mruga? 🤔😀 Zastanawiałem się kiedyś? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wing0 Napisano 4 października Udostępnij Napisano 4 października 12 godzin temu, Gargan napisał: No ale co Ci przeszkadza aluminium? Przewodzi gorzej od miedzi. To dajesz przewód 3x grubszy i nie ma problemu. A co ci przeszkadza robienie 2 na dworze na kiego masz kibel w domu? Tu i tu załatwisz potrzebę. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gargan Napisano 4 października Udostępnij Napisano 4 października 11 godzin temu, Wito76 napisał: Wiecie może, czemu w horrorach zawsze, gdy bohater idzie korytarzem albo klatką schodową to światło mruga? 🤔😀 Zastanawiałem się kiedyś? Czysta psychologia 😀 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał S Napisano 4 października Udostępnij Napisano 4 października 11 godzin temu, Wito76 napisał: Wiecie może, czemu w horrorach zawsze, gdy bohater idzie korytarzem albo klatką schodową to światło mruga? 🤔😀 Pewnie podłączone Tagą. 3 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rpm Napisano 4 października Udostępnij Napisano 4 października 14 godzin temu, Wito76 napisał: Wiecie może, czemu w horrorach zawsze, gdy bohater idzie korytarzem albo klatką schodową to światło mruga? 🤔😀 Zastanawiałem się kiedyś? Instalacja "wczesny gierek".🙃 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
majkel74 Napisano 4 października Udostępnij Napisano 4 października Mruga to jedno, ale czemu to mruganie zawsze takie głośne jest 😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 30 października Udostępnij Napisano 30 października https://www.tophifi.pl/przewody/listwy-i-kondycjonery/audioquest-powerquest-303.html Na propos listew, a raczej kondycjonerów. Nie droga i nowa propozycja od Audioquesta Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lion Napisano 30 października Udostępnij Napisano 30 października Dnia 4.10.2024 o 15:51, majkel74 napisał: Mruga to jedno, ale czemu to mruganie zawsze takie głośne jest 😉 To w tych 'lepszych' filmach grozy. W tańszych nie mają kasy na mrugające żarówki no i pakują grupę studentów do lasu.. 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
terracan1929 Napisano 31 października Udostępnij Napisano 31 października 20 godzin temu, Top Hi-Fi & Video Design napisał: Nie droga i nowa propozycja od Audioquesta Chłopaki ! Niedroga....piszemy razem.....ale to tak na marginesie bez urazy Akurat dzisiaj ją oglądałem, ta cena jest od dłuższego czasu.....ale niedroga dla kogo? dla ludzi, którzy mają całe zestawy audio za 3 tysiące ? No....cena spadła, ale słowa " niedroga" używałbym powściągliwiej. Pozdrawiam serdecznie Robert Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wito76 Napisano 31 października Udostępnij Napisano 31 października Mi też wystarczyłoby "nowa". Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 31 października Udostępnij Napisano 31 października 2 godziny temu, terracan1929 napisał: Chłopaki ! Niedroga....piszemy razem.....ale to tak na marginesie bez urazy Akurat dzisiaj ją oglądałem, ta cena jest od dłuższego czasu.....ale niedroga dla kogo? dla ludzi, którzy mają całe zestawy audio za 3 tysiące ? No....cena spadła, ale słowa " niedroga" używałbym powściągliwiej. Pozdrawiam serdecznie Robert Literówka na telefonie i błąd gotowy a kto powiedział, ze tani sprzęt nie może mieć listwy za 1000 zł:)? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
no_i_fajnie Napisano 31 października Udostępnij Napisano 31 października 4 godziny temu, terracan1929 napisał: Chłopaki ! Niedroga....piszemy razem.....ale to tak na marginesie bez urazy Akurat dzisiaj ją oglądałem, ta cena jest od dłuższego czasu.....ale niedroga dla kogo? dla ludzi, którzy mają całe zestawy audio za 3 tysiące ? No....cena spadła, ale słowa " niedroga" używałbym powściągliwiej. Pozdrawiam serdecznie Robert Bez urazy, zobacz swój wpis Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
terracan1929 Napisano 1 listopada Udostępnij Napisano 1 listopada 11 godzin temu, no_i_fajnie napisał: Bez urazy, zobacz swój wpis No patrzę, patrzę i patrzę....i dostrzec nie mogę Pomóż mi, bo może jeszcze za mocno wczorajszy jestem. Bo wczoraj gdy to pisałem byłem "dzisiejszy" 13 godzin temu, Top Hi-Fi & Video Design napisał: a kto powiedział, ze tani sprzęt nie może mieć listwy za 1000 zł:)? No nikt nie powiedział . Poza tym ta nie kosztuje tysiaka tylko ponad dwa..... 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał S Napisano 1 listopada Udostępnij Napisano 1 listopada (edytowany) Dnia 30.10.2024 o 23:00, Top Hi-Fi & Video Design napisał: nowa propozycja od Audioquesta Pytanie: dla kogo ten produkt? Do budżetowego toru to trochę zbyt drogo. A właściciele droższych systemów mogą dołożyć do Niagary 1200. Edytowano 1 listopada przez Rafał S Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slawko69 Napisano 1 listopada Udostępnij Napisano 1 listopada Dnia 2.10.2024 o 16:36, MariuszZ napisał: Nie ma co się śmiać i pier...ć. Na początek zachęcam do edukacji o higienie audio tak publicystycznie Audio higiena wg Hansa Audio higiena - polaryzacja wtyków Audio higiena - przewody zasilające Audio higiena interkonekty A u mnie nowa sieciówka za grosze do taniej listwy zasilającej ze strony 41 tego wątku. Była potrzeba wtyczki kątowej więc do kompletu dorobiłem ekranowany przewód z dławikami na zakłócenia wspólne we wtyczkach Napisz coś więcej o tym przewodzie i wtyczkach please Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 1 listopada Udostępnij Napisano 1 listopada 18 godzin temu, Rafał S napisał: Pytanie: dla kogo ten produkt? Do budżetowego toru to trochę zbyt drogo. A właściciele droższych systemów mogą dołożyć do Niagary 1200. Rafał, a Ty jaką Niagare miałeś, której się pozbyłeś? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał S Napisano 1 listopada Udostępnij Napisano 1 listopada 24 minuty temu, DiBatonio napisał: jaką Niagare miałeś Właśnie tę - 1200. Ale nie dlatego się jej pozbyłem, że kiepska, tylko na pewnym etapie wmówiłem sobie, że bez kondycjonera gra u mnie naturalniej. Nie miałem racji. Co nie zmienia faktu, że obecny Isol-8 Minisub Axis sprawdza się lepiej. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 1 listopada Udostępnij Napisano 1 listopada Mój ulubiony od lat 😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slawko69 Napisano 2 listopada Udostępnij Napisano 2 listopada Mam pytanie a nie chcę tworzyć nowego tematu. Chcę zrobić przewód zasilający do listwy. Znalazłem przewód ekranowany o przekroju 4mm2. Wiem że ekran należy podłączyć od strony zasilania do złącza uziemiającego. Problem w tym , że instalacja w bloku jest starego typu z zerowaniem. Czy ekran można podłączyć do zerowania? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams3232 Napisano 2 listopada Udostępnij Napisano 2 listopada Dnia 1.11.2024 o 15:08, Rafał S napisał: Właśnie tę - 1200. Ale nie dlatego się jej pozbyłem, że kiepska, tylko na pewnym etapie wmówiłem sobie, że bez kondycjonera gra u mnie naturalniej. Nie miałem racji. Co nie zmienia faktu, że obecny Isol-8 Minisub Axis sprawdza się lepiej. Testowałem tę Niagarę i Tagę PC-7000. Niagara za dużo wnosi. Dźwięk u mnie stał się lekko mulisty. Wybrałem Tagę. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 2 listopada Udostępnij Napisano 2 listopada Dnia 1.11.2024 o 15:08, Rafał S napisał: Co nie zmienia faktu, że obecny Isol-8 Minisub Axis sprawdza się lepiej. Bo poszedłeś Rafał po taniości. Zmiany następują dopiero od https://audioplaza.pl/products/36693-accuphase-ps-1250-kondycjoner-sieciowy-salon-poznan 😂 2 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts