Luk Pl Napisano 29 maja 2022 Udostępnij Napisano 29 maja 2022 1 minutę temu, Matt Daemon napisał: Dac dobre źródło i lampy- to Cìę raczej czeka 😉 Zapewne, ale najpierw odsłuch samego Magnata, nie wiem czy będzie to miało większy sens "na zimno", ale pewnie się nie powstrzymam i jutro wrzucę pierwsze wrażenia (jeśli sprzęt dojedzie) 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ace2 Napisano 29 maja 2022 Udostępnij Napisano 29 maja 2022 Dziś podłączyłem BR do Magnata i koncerty w stereo to jakaś porażka. Wszystko dobrze gra Node, CD a nawet po HDMI TV i Netflix a stary BR od Panasonica ciulowo. Podłączałem po RCA , coaxialnie i optycznie i klapa wszędzie nędza. DAC coś poprawi? 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
T Z6 Napisano 29 maja 2022 Udostępnij Napisano 29 maja 2022 Podlaczylem dvd Panasonic przez RME do Magnata i bez korekcji sie nie obylo.A do Yamahy RN 803 juz bardzo fajnie bez dodatkowego krecenia czymkolwiek.Ten Magnat taki juz jest...Bez dobrego zrodla nie zagra w ogole.I bez lepszego zewnetrznego daca ogolnie lipa. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 29 maja 2022 Udostępnij Napisano 29 maja 2022 7 minut temu, T Z6 napisał: Podlaczylem dvd Panasonic przez RME do Magnata i bez korekcji sie nie obyło. A jakich korekcji ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
T Z6 Napisano 29 maja 2022 Udostępnij Napisano 29 maja 2022 Przed chwilą, Dedal75 napisał: A jakich korekcji ? Albo galami Magnata albo RME. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matt Daemon Napisano 29 maja 2022 Udostępnij Napisano 29 maja 2022 14 minut temu, Ace2 napisał: Dziś podłączyłem BR do Magnata i koncerty w stereo to jakaś porażka. Wszystko dobrze gra Node, CD a nawet po HDMI TV i Netflix a stary BR od Panasonica ciulowo. Podłączałem po RCA , coaxialnie i optycznie i klapa wszędzie nędza. DAC coś poprawi? Pewnie poprawi jak potraktujesz br tylko jako transport Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ace2 Napisano 29 maja 2022 Udostępnij Napisano 29 maja 2022 Czyli muszę się rozejrzeć za jakimś DAC hmmm znowu wydatki co kupić? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 29 maja 2022 Udostępnij Napisano 29 maja 2022 2 minuty temu, T Z6 napisał: Albo galami Magnata albo RME. Czyli wysokie ,niskie 😊? Mówisz że takim kręcenie można uzyskać satysfakcjonujący dźwięk jak coś jest skopane 😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matt Daemon Napisano 29 maja 2022 Udostępnij Napisano 29 maja 2022 (edytowany) 5 minut temu, Ace2 napisał: Czyli muszę się rozejrzeć za jakimś DAC hmmm znowu wydatki co kupić? Ifi zen2 dac topping e50 smsl 500 w kolejności cenowej. Potem już grubsze tysiące 😉 Ifi na burr brownie. Mnie podchodzi najbardziej 2 minuty temu, Dedal75 napisał: Czyli wysokie ,niskie 😊? Mówisz że takim kręcenie można uzyskać satysfakcjonujący dźwięk jak coś jest skopane 😉 Coś można. Od tego są 😉 in plus gała od średnich. Edytowano 29 maja 2022 przez Matt Daemon Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
T Z6 Napisano 29 maja 2022 Udostępnij Napisano 29 maja 2022 1 minutę temu, Dedal75 napisał: Czyli wysokie ,niskie 😊? Mówisz że takim kręcenie można uzyskać satysfakcjonujący dźwięk jak coś jest skopane 😉 Nie napisalem ze to dalo pozytywny efekt.Bylo troszke lepiej ale do satysfakcji daleko... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 29 maja 2022 Udostępnij Napisano 29 maja 2022 O to mi chodziło , jakiś koncert to może być do przełknięcia ale tylko tyle a może aż ,👌 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Palmos Napisano 29 maja 2022 Udostępnij Napisano 29 maja 2022 2 godziny temu, T Z6 napisał: 14 dni to troche malo na odsluchy ale niestety takie jest prawo handlowe.Mi Magnat podobal sie jakis czas.Ale potem zaczalem w nim dostrzegac coraz wiecej slabych stron.W 14 dni nie byloby szansy na to. Czy to nie Ty jesteś tym kolegą który twierdził, że MR780 powinien kosztować 2100?, a jak cię zapytano o alternatywę w tej cenie to nic nie potrafiłeś odpowiedzieć? I czy to nie Ty odradzałeś bratu zakup Magnata i nie mogłeś nic zaproponować w tej cenie, A i tak go kupił? Porównujesz Maganta z 803 - prawie dwa razy droższą obecnie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
T Z6 Napisano 29 maja 2022 Udostępnij Napisano 29 maja 2022 4 minuty temu, Palmos napisał: Czy to nie Ty jesteś tym kolegą który twierdził, że MR780 powinien kosztować 2100?, a jak cię zapytano o alternatywę w tej cenie to nic nie potrafiłeś odpowiedzieć? I czy to nie Ty odradzałeś bratu zakup Magnata i nie mogłeś nic zaproponować w tej cenie, A i tak go kupił? Porównujesz Maganta z 803 - prawie dwa razy droższą obecnie. To ja. A co odpowiedziec skoro alternatyw w cenie do 3 tys nie widze? Brat najczesciej slucha czarnych plyt ale na starym Technicsie z lat 80...Wiec chyba cos jest na rzeczy...😆 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matt Daemon Napisano 29 maja 2022 Udostępnij Napisano 29 maja 2022 1 minutę temu, T Z6 napisał: To ja. A co odpowiedziec skoro alternatyw w cenie do 3 tys nie widze? To akurat prawda. Mnie Magnat przekonał bardziej niz rn602 a nawet wybrałem mimo rn803d chociaż z perspektywy czasu chyba pochopnie. Ale to nie jest zły ampli. Wystarczy dac i zmienia oblicze. Inwestycja w lampy. I wychodzi ok. 4k. I wtedy też trudno o konkurenta nowego. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Palmos Napisano 29 maja 2022 Udostępnij Napisano 29 maja 2022 No właśnie... Bratu się podoba czy też sprzedał? Tak z ciekawości.. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
T Z6 Napisano 29 maja 2022 Udostępnij Napisano 29 maja 2022 Ten Magnat to nie jest zly sprzet.Ale nie trafi do kazdego przeciez...jak kazdy inny sprzet.Mnie z biegiem czasu lekko znudzil.Ale to tylko moja opinia z ktora nie trzeba sie przeciez zgadzac. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Palmos Napisano 29 maja 2022 Udostępnij Napisano 29 maja 2022 Te magnat jest znakomity - w swojej cenie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
T Z6 Napisano 29 maja 2022 Udostępnij Napisano 29 maja 2022 1 minutę temu, Palmos napisał: No właśnie... Bratu się podoba czy też sprzedał? Tak z ciekawości.. Skoro czesciej muze odtwarza z Technicsa to chyba cos jest nie tak.Nie pytam go ale sie domyslam...😁Ale jakby co to mu odradzalem...Ostatnio sprzedal prawie 20 klockow Technicsa i Sony to doswiadczenie w sprzedazy juz ma jakby co...😆 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
klavikort Napisano 29 maja 2022 Udostępnij Napisano 29 maja 2022 11 minut temu, Palmos napisał: Te magnat jest znakomity - w swojej cenie. Czy ja dobrze patrzę rn803d kosztuje 6000? To magnat w takim razie jest kilerem cenowym. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
T Z6 Napisano 29 maja 2022 Udostępnij Napisano 29 maja 2022 Przed chwilą, klavikort napisał: Czy ja dobrze patrzę rn803d kosztuje 6000? To magnat w takim razie jest kilerem cenowym. Cena zazwyczaj wynosi obecnie okolo 4 tys.Ale niektore zjeby podbijaja ceny do wysokosci abstrakcyjnych.Szczegolnie na aledrogo ale nie tylko. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
klavikort Napisano 29 maja 2022 Udostępnij Napisano 29 maja 2022 Przed chwilą, T Z6 napisał: Cena zazwyczaj wynosi obecnie okolo 4 tys.Ale niektore zjeby podbijaja ceny do wysokosci abstrakcyjnych.Szczegolnie na aledrogo ale nie tylko. Tak jak bloczki betonowe:) W castoramie 4.30zl, a chciałem kupić od budowlańców to mi powiedzieli ze teraz one kosztują 22zl za sztukę. Sami se ceny podbijają. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Palmos Napisano 29 maja 2022 Udostępnij Napisano 29 maja 2022 20 minut temu, T Z6 napisał: Cena zazwyczaj wynosi obecnie okolo 4 tys A gdzie ją (rn803) widziałeś w takiej cenie - dostępną? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
T Z6 Napisano 29 maja 2022 Udostępnij Napisano 29 maja 2022 4 minuty temu, Palmos napisał: A gdzie ją (rn803) widziałeś w takiej cenie - dostępną? Jeszcze niedawno widzialem.Ale teraz faktycznie juz ponad 5 tys.No czyli niedlugo za bochenek chleba zaplacimy 50 zl.... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 30 maja 2022 Udostępnij Napisano 30 maja 2022 9 godzin temu, T Z6 napisał: Cena zazwyczaj wynosi obecnie okolo 4 tys.Ale niektore zjeby podbijaja ceny do wysokosci abstrakcyjnych.Szczegolnie na aledrogo ale nie tylko. Niestety teraz 803 poszła do 6K u dystrybutora. Więc to już nie jest cena z indywidualnego Januszowego importu. Teraz nie da się jej kupić taniej. Jak ktoś będzie miał za 4-5K wystawioną to i tak jej nie ma. 8 godzin temu, T Z6 napisał: No czyli niedlugo za bochenek chleba zaplacimy 50 zl.... Tutaj nie łączył bym tych faktów. Otóż cena tej Yamahy jest kompletnie niezrozumiała. Jeśli ktoś ją kupuje w tej cenie to wybaczcie ale nie poważne to jest. Zabieg ma pokazać cenę samego amplitunera, zawyżoną tak aby w zestawach z kolumnami była taniej. I to się faktycznie sprawdza. Dzieki temu trafiasz do konkretnego sklepu. Cena chleba jest jednak jakos obliczana. Piotr 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
T Z6 Napisano 30 maja 2022 Udostępnij Napisano 30 maja 2022 1 godzinę temu, S4Home napisał: Niestety teraz 803 poszła do 6K u dystrybutora. Więc to już nie jest cena z indywidualnego Januszowego importu. Teraz nie da się jej kupić taniej. Jak ktoś będzie miał za 4-5K wystawioną to i tak jej nie ma. Tutaj nie łączył bym tych faktów. Otóż cena tej Yamahy jest kompletnie niezrozumiała. Jeśli ktoś ją kupuje w tej cenie to wybaczcie ale nie poważne to jest. Zabieg ma pokazać cenę samego amplitunera, zawyżoną tak aby w zestawach z kolumnami była taniej. I to się faktycznie sprawdza. Dzieki temu trafiasz do konkretnego sklepu. Cena chleba jest jednak jakos obliczana. Piotr Moj brat jest piekarzem.I zapowiada ze za pieczywo niedlugo naprawde bedziemy placic bardzo duzo.Nie 50 zl ale jesli sytuacja sie nie zmieni to 10 zl ponoc napewno.Ale ceny elektroniki to juz naprawde szok. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts