Stachox Napisano 24 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 24 stycznia 2019 Dnia 6.01.2019 o 15:19, rakins napisał: Witam, ja mam pytanie czy ustalono jaki dac jest wewnątrz (to że wolfson to wiem, ale model?) i czy jest wystarczający, żeby nie trzeba było dokupować zewnętrznego. Przyznam, że jestem szczerze zainteresowany tym modelem, choć od jednego ze sprzedawców w sklepie stacjonarnym usłyszałem, żeby "nie wchodzić w magnata bo to jakaś nowość i ogólnie magnat to raczej robi kolumny", ale wiadomo człowiek jest przekorny, tym bardziej, że sprzęt polecony przez Piotra z S4home, więc rekomendacja na poziomie? Pozdrawiam? Prawdopodobnie jest to Wolfson WM8740. Taki jest w Magnat MCD 750 a gdzieś wyczytałem, że mają taki sam. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rakins Napisano 24 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 24 stycznia 2019 Czyżby miał taki sam dac jak jest CA CXA80 i DAC Magic 100?to by wiele zmieniło na korzyść, choć z drugiej strony czemu producent się tym nie chwali??? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 25 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 25 stycznia 2019 Magnat ma słabą promocję. Czy to w Polsce czy zagranicą. I taka była polityka firmy zawsze. Produkty same się promóją. Zasługują na swój prestiż. Co zmienia wiedza o tych przetworniku? Że gra lepiej? No nie. Że będzie porównywalny do CXA80 no nie. Bo granie ma zupełnie inny biegun. Może kiedyś Audio rozbierze te urządzenia samo od siebie to się dowiemy. Ja niestety nie mogę tego zrobić przez co ubolewam Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rakins Napisano 25 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 25 stycznia 2019 8 godzin temu, S4Home napisał: Magnat ma słabą promocję. Czy to w Polsce czy zagranicą. I taka była polityka firmy zawsze. Produkty same się promóją. Zasługują na swój prestiż. Co zmienia wiedza o tych przetworniku? Że gra lepiej? No nie. Że będzie porównywalny do CXA80 no nie. Bo granie ma zupełnie inny biegun. Może kiedyś Audio rozbierze te urządzenia samo od siebie to się dowiemy. Ja niestety nie mogę tego zrobić przez co ubolewam Piotr Piotrze ja myślę, że jednak trochę zmienia. Bo skoro pakują takie przetworniki do CA CXA 80 (lepiej promowana marka) to myślę,że ranga Magnata trochę rośnie. Też mam taka nadzieję, że ktoś w końcu otworzy Magnata i będziemy dużo więcej wiedzieli. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nowy123 Napisano 26 stycznia 2019 Autor Udostępnij Napisano 26 stycznia 2019 Uzbroiłem dziś malinę w płytkę hifi dac rca pro i muszę powiedzieć że gra całkiem przyzwoicie . Spodziewałem się popierdułki ale ta płytka za 199zl naprawdę daje radę. Muszę jeszcze potestować bo nie wiem którą mam zostawić. Ta digi+pro też wymiata. Wszystkie gęste pliki są w końcu poprawnie rozpoznawane bo tv obcinał wszystko na 48 Hrz. Trochę mnie denerwuje obsługa volumio to tworzenie kolejek do odtwarzania. Jest jakaś apka na androida która działa bardziej standardowo? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fredd998 Napisano 13 lutego 2019 Udostępnij Napisano 13 lutego 2019 Witam. Czy do magnata można podpiąć subwoofer Klipsch r110sw? Czy ktoś z Was porównywał w/w wzmacniacz do Yamahy AS701? Myślę nad zmianą Yamahy R N500. Zostanie Dali Zensor 3 i Onkyo DX 6850. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 13 lutego 2019 Udostępnij Napisano 13 lutego 2019 5 minut temu, Fredd998 napisał: Czy do magnata można podpiąć subwoofer Klipsch r110sw? Bezpośrednio nie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubakk Napisano 13 lutego 2019 Udostępnij Napisano 13 lutego 2019 Nowy porównywał z yamahą 803 , a jak po forum wiemy , nie jest to dokładnie to samo co 701 ,ale coś podobnego Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fredd998 Napisano 13 lutego 2019 Udostępnij Napisano 13 lutego 2019 (edytowany) Kurczę to coś mi się ubzdurało, że rec aut puści sygnał do suba a niestety nie ma on wysokopoziomowych wejść. A już myślałem, że uda się pozyskać hybryde. Niestety Yaqin ml30 nie do Zensor'ów był. Dziękuję za info. Ewentualnie jedno jeszcze pytanie. Google Chromecast Audio czy malinka do as 701 biorąc pod uwagę Tidal HiFi? A może żaden... Samsung TV optykiem do Yamahy i wtedy z poziomu Tv sterowanie Tidalem i dyskiem sieciowym. Dobrze kombinuję? Edytowano 13 lutego 2019 przez Fredd998 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 13 lutego 2019 Udostępnij Napisano 13 lutego 2019 Na rec out sygnał nie zmienia swojego poziomu wraz z regulacją poziomu głośności wzmacniacza, bo ono służy do podłączenia rejestratora dźwięku. Jest jeszcze możliwość podłączenia wyjść głośnikowych do urządzenia obniżającego napięcie z wyjściem RCA. Myślę ze jednak lepiej wybrać subwoofer z wejściem wysokopoziomowym. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 14 lutego 2019 Udostępnij Napisano 14 lutego 2019 Oczywiście że Malina. To klasa poważnych transportów za kilka tysięcy w audio. Chromecast jest po prostu tanim dodatkiem. Magnat gra cieplej, łagodniej na górze, bardziej basowo. Yamaha jest jaśniejsza, bardziej precyzyjna. Nie ma w niej ciepła. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sammael Napisano 22 lutego 2019 Udostępnij Napisano 22 lutego 2019 (edytowany) Dnia 22.01.2019 o 18:30, Kubakk napisał: - martyna jakubowicz - w domach z betonu nie ma wolnej miłości (daj znać jak się podobają bębny oraz łączenie gitar akustycznej z elektryczną lewa/prawa kolumna) - breakout - kiedy byłem małym chłopcem (tutaj do sprawdzenia miodnie brzmiąca gitara elektryczna) ogólnie oba utwory mega spójne i przyjemne granie , ciekawe czy na magnacie też się to poczuje Ja lubię testować sprzęt na: Chris Jones - Long After You're Gone Allan Taylor - colour to the moon Sara K. - pisałeś wcześniej , Oczywiście Adele tez daje radę A co do ceny tego magnata mr780 - w linku który wcześniej był załączony to cena z 3949 pikuje na jeden dzień do 2995 (taka była wczoraj) a mówiliście ze tez pikowała wcześniej do 3200 aby znowu wskoczyć na koło 4k - jakieś jaja sobie robią z ludzi? Edytowano 22 lutego 2019 przez Sammael Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 22 lutego 2019 Udostępnij Napisano 22 lutego 2019 1 godzinę temu, Sammael napisał: Ja lubię testować sprzęt na: Chris Jones - Long After You're Gone Allan Taylor - colour to the moon Sara K. - pisałeś wcześniej , Moim zdaniem, to nie są najlepsze utwory do testowania, no chyba, że jako jedne z wielu innych. Mają specyficznie przegięty bas. Jeśli one zabrzmią poprawnie na basie, to jest duża szansa, że normalnie zrealizowane utwory, znacznie szczuplejsze w najniższym zakresie, będą brzmiały na danym sprzęcie zbyt chudo. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sammael Napisano 22 lutego 2019 Udostępnij Napisano 22 lutego 2019 ...ale jeśli na tych utworach nie usłyszysz dobrego basu ....to jest coś nie tak z kolumnami lub wzmacniaczem ...oczywiście w pure audio Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 22 lutego 2019 Udostępnij Napisano 22 lutego 2019 Jeśli nie usłyszysz niskiego basu, to na pewno jest coś nie tak. Ale jak będzie trochę dudnił, to może na zwykłym repertuarze będzie akurat OK. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pietrek Napisano 22 lutego 2019 Udostępnij Napisano 22 lutego 2019 4 godziny temu, Kraft napisał: Moim zdaniem, to nie są najlepsze utwory do testowania, no chyba, że jako jedne z wielu innych. Mają specyficznie przegięty bas. Jeśli one zabrzmią poprawnie na basie, to jest duża szansa, że normalnie zrealizowane utwory, znacznie szczuplejsze w najniższym zakresie, będą brzmiały na danym sprzęcie zbyt chudo. Jestem początkujący w słuchaniu muzyki. Co to znaczy "normalnie zrealizowane utwory"? Ja wszystkiego słucham na "Pure Audio". I są kolosalne różnice w realizacji, a co za tym idzie w brzmieniu. Ale co jest "normą" w realizacji? Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 23 lutego 2019 Udostępnij Napisano 23 lutego 2019 A co znaczy normalny człowiek? To stwierdzenie pozaopisowe. Nie da się tego zdefiniować, jednak intuicyjnie wiemy przecież o co chodzi. Podobnie będzie w przypadku normalnej realizacji. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KoneserFazy Napisano 24 lutego 2019 Udostępnij Napisano 24 lutego 2019 Witam. Magnat mr 780 z heco Aurora 700 jest za 6000, czy to dobra cena czy ktoś widział lepszą? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 25 lutego 2019 Udostępnij Napisano 25 lutego 2019 14 godzin temu, KoneserFazy napisał: Witam. Magnat mr 780 z heco Aurora 700 jest za 6000, czy to dobra cena czy ktoś widział lepszą? U nas jest lepsza. Wystarczy napisać do mnie. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel_luk1 Napisano 25 lutego 2019 Udostępnij Napisano 25 lutego 2019 Jak w tym Magnacie wygląda regulacja głośności? Jest na potencjometrze czy enkoderze? Czy wyświetlacz coś pokazuje w trakcie regulacji? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nowy123 Napisano 26 lutego 2019 Autor Udostępnij Napisano 26 lutego 2019 18 godzin temu, pawel_luk1 napisał: Jak w tym Magnacie wygląda regulacja głośności? Jest na potencjometrze czy enkoderze? Czy wyświetlacz coś pokazuje w trakcie regulacji? To jest chyba enkoder a wyświetlacz pokazuje głośność w db podczas ruchu gałką i po chwili znika Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel_luk1 Napisano 26 lutego 2019 Udostępnij Napisano 26 lutego 2019 Dzięki. O to mi właśnie chodziło. No to raczej encoder i scalona drabinka rezystancyjna, więc to na czym by mi zależało, bo pozwala precyzyjnie ustawić głośność przy cichym słuchaniu. Z potencjometrami sterowanymi silniczkiem różnie to bywa... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 27 lutego 2019 Udostępnij Napisano 27 lutego 2019 Tak to prawda. Tu nie ma z tym problemu. Aczkolwiek po raz kolejny zachęcam do sprawdzenia go w domu i wyrobienia swojej opinii. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KoneserFazy Napisano 1 marca 2019 Udostępnij Napisano 1 marca 2019 Witam jestem zdecydowany na zestaw magnat mr 780 i heco Aurora 700 i tu moje pytanie brzmi jakie kable głośnikowe brać. Muzyka której słucham to głównie hip hop i jakiś komercyjny densik typu avici dla baby (Tomorrowland te sprawy). Przy takim budżecie jaki wydam na ten zestaw w ogóle robi to różnice? Do tego chce wtyki bananowe dla wygody. Zadzwonił bym do S4Home ale właśnie usunąłem ósemke chirurgicznie i lepiej mi pisac niż seplenić haha Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubakk Napisano 1 marca 2019 Udostępnij Napisano 1 marca 2019 melodika purple 2x 2,5mm Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts