Marcin771 Napisano 16 października 2020 Udostępnij Napisano 16 października 2020 Witam, chcę w domu kino domowe 7.1 Wysyłam wam projekt, w tym rzecz że tam gdzie są kolumny, chcę dać normalne kolumny wolnostojące, i to będzie taka szafa otwierana z półkami z miejscem na kolumny. Niżej będzie półka pod TV z maskownicą, i tam chcę dać głosnik centralny + sub i resztę sprzętu związanego z TV (szafka z maskownicą) https://www.rosanero.pl/p/szafka-rtv-glosnikowa,617.html W tym stylu co w linku. i tutaj moje pytanie, czy to będzie grało? czy fakt że będzie to w meblu znacząco odbije się na jakości dźwięku. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stolarz Napisano 16 października 2020 Udostępnij Napisano 16 października 2020 (edytowany) Kolumny podłogowe w szafce? Subwoofer też w szafce? Ojojoj. Cóż Ty chcesz uczynić? Nie wpycha się czegoś co nazywa się wolnostojące do szafki. Suba też nie. No nie tędy droga. Edytowano 16 października 2020 przez Stolarz Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yahoo111 Napisano 17 października 2020 Udostępnij Napisano 17 października 2020 Nie zagra. W miejsce tych zabudowanych kolumn daj coś instalacyjnego. Chcesz dobre, to masz do wyboru: Dali Phantom S-280 Monitor Audio Cp-Iw460x Monitor Audio Platinum In Wall Ale tanio nie będzie. Subwoofer wolnostojący w szafce to nie jest dobry pomysł. Po pierwsze miejsce, gdzie jest szafka może nie być optymalnym miejscem na subwoofer (ze względu na propagację fal). Po drugie, szafka nie ma tak sztywnej konstrukcji jak potrzebuje subwoofer. Będzie wibrować i rezonować w kompletnie nieoczekiwany sposób. Po trzecie, szafka nie ma swobodnej wentylacji, więc subwoofer nie będzie miał powietrza żeby zagrać. Po czwarte, też kwestia wentylacji, subwoofer się grzeje. 500 W ze sprawnością 90% to 50 W ciepła. Szybko zagotujesz wzmacniacz. Jak koniecznie chcesz w meblach, to są subwoofery instalacyjne. Robisz skrzynkę ze sztywnego materiału, może być mdf, może być rigips. W każdym razie stosujesz się do zaleceń producenta głośnika, w jakiej skrzyni ma pracować. Do tego wzmacniacz, który można zresztą dać w innym pomieszczeniu (razem z pozostałą elektroniką), jeśli chcesz wszystko schować. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin771 Napisano 17 października 2020 Autor Udostępnij Napisano 17 października 2020 Wypowie się ktoś jeszcze? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 17 października 2020 Udostępnij Napisano 17 października 2020 (edytowany) Podejrzewam że chodzi o coś zupełnie innego mianowicie WAŻ !! Współczynnik Akceptacji Żony 😋 Edytowano 17 października 2020 przez Gość Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 17 października 2020 Udostępnij Napisano 17 października 2020 10 minut temu, Marcin771 napisał: Wypowie się ktoś jeszcze? Liczysz ze ktoś ten niezbyt mądry projekt pochwali ? 5 godzin temu, yahoo111 napisał: Nie zagra. W miejsce tych zabudowanych kolumn daj coś instalacyjnego. dokładnie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubakk Napisano 17 października 2020 Udostępnij Napisano 17 października 2020 8 minut temu, Fafniak napisał: Liczysz ze ktoś ten niezbyt mądry projekt pochwali ? Od wczoraj czytam pewną książkę o żywieniu zwierząt , autorka wspomina o czymś takim , czyli szukaniu poparcia swoich tez i wystarczą 2 na 100 by poczuć się ,że postępuje słusznie 98 na 100 nie ma znaczenia dla takich osób Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin771 Napisano 17 października 2020 Autor Udostępnij Napisano 17 października 2020 Mogę zrobić wolnostojące jak chcę, więc tak zrobię, tylko teraz kwestia czy stereo czy 5.1, oglądam więcej filmów , aczkolwiek proszę mi powiedzieć czy filmy np z Cda, ekino, są nagrane w 5.1? czy po prostu w stereo, i w tedy lepiej będzie się je oglądać na stereo? oraz czy stereo poprzez brak centralnego nie traci na jakości dialogów? tzn są zrozumiałe? 50% youtube 45% filmów 5% muzyki tak to u mnie wygląda. Budzet 10-15 tyś, wiadomo ile trzeba dać tyle dam, ale nie chcę przesadzać 2 minuty temu, Kubakk napisał: Od wczoraj czytam pewną książkę o żywieniu zwierząt , autorka wspomina o czymś takim , czyli szukaniu poparcia swoich tez i wystarczą 2 na 100 by poczuć się ,że postępuje słusznie 98 na 100 nie ma znaczenia dla takich osób Dziękuje, bardzo mi pomogłeś, takiej porady oczekiwałem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tadekk55 Napisano 17 października 2020 Udostępnij Napisano 17 października 2020 (edytowany) 18 minut temu, Marcin771 napisał: filmy np z Cda, ekino, są nagrane w 5.1 Nie są i w ogóle kino przy takim marnym sygnale audio nie ma sensu już lepiej iść w stereo. Edytowano 17 października 2020 przez tadekk55 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin771 Napisano 17 października 2020 Autor Udostępnij Napisano 17 października 2020 Dobra chłopaki, macie tutaj projekt , wykupie netflixa i będę starał się tam oglądać. Sufit będzie podwieszany. BUDZET do 15tyś zł, nie znaczy że ma być górna granica dobita, po prostu chcę dojść do etapu że każda złotówka wydana mniej podnosi jakość, jest na pewno taka granica. Nie chcę by sprzęt grał nisko wysoko ani ostro, ma grać przyjemnie i średnio, wole niskie tony zamiast wysokich. Lecimy z propozycjami. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 17 października 2020 Udostępnij Napisano 17 października 2020 KD czy STEREO Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin771 Napisano 17 października 2020 Autor Udostępnij Napisano 17 października 2020 No raczej Kd w takiej opcji wchodzi lepiej w gre , tak bynajmniej myślę. Proszę doradzić czy KD w takim pokoju ma sens, jeśli nie wykorzystam go w duzym stopniu to wiadomo że lepiej stereo Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lolekdrugi Napisano 18 października 2020 Udostępnij Napisano 18 października 2020 20 godzin temu, tadekk55 napisał: Nie są i w ogóle kino przy takim marnym sygnale audio nie ma sensu już lepiej iść w stereo. nie wprowadzaj ludzi w błąd. Na cda.pl są filmy z dźwiękiem 5.1 ale nie są niestety oznaczone i jest to "chybił trafił" Proponuje pisać do nich maile by w końcu dodali o tym informacje. 20 godzin temu, Marcin771 napisał: Mogę zrobić wolnostojące jak chcę, więc tak zrobię, tylko teraz kwestia czy stereo czy 5.1, oglądam więcej filmów , aczkolwiek proszę mi powiedzieć czy filmy np z Cda, ekino, są nagrane w 5.1? czy po prostu w stereo, cda.pl posiada filmy w 5.1 oraz stereo. Mówimy oczywiście o dostępie premium i filmach wrzucanych przez cda.pl a nie przez użytkowników. na ekino o 5.1 zapomnij. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin771 Napisano 18 października 2020 Autor Udostępnij Napisano 18 października 2020 Chłopaki ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 19 października 2020 Udostępnij Napisano 19 października 2020 Szukasz po prostu sprzetu instalacyjnego. A pewnie naczytałeś się że gra to gorzej i kosztuje nie mało dlatego szukałeś alternatywy. Ale klasyczne kolumny podłogowe i sub nie mogą być w szafce. To nie będzie grało. Jeśli chcesz instalacyjne to proszę. Wiem że WAŻ to wazna kwestia więc nie wnikam. Po prostu daj nam znać co mamy polecac. Przeanalizujcie sobie na spokojnie. Porozmawiajcie. Czekamy Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin771 Napisano 19 października 2020 Autor Udostępnij Napisano 19 października 2020 Napisałem że ok w jeśli zabudowa zniszczy jakość dźwięku, nie idę na kompromis, mają być wolnostojące. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 20 października 2020 Udostępnij Napisano 20 października 2020 No to do 15k znajdziemy. Zapraszam. Zadzwoń to wstępnie pogadamy i zaproponujemy kilka rozwiązań. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin771 Napisano 20 października 2020 Autor Udostępnij Napisano 20 października 2020 Rozpisz tutaj byczku, wiesz co jest grane, jak wygląda pokój, będzie łatwiej 8 godzin temu, S4Home napisał: No to do 15k znajdziemy. Zapraszam. Zadzwoń to wstępnie pogadamy i zaproponujemy kilka rozwiązań. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 21 października 2020 Udostępnij Napisano 21 października 2020 Tylko dużo pisania szefciu Napisze więc krótko z modelami Yamaha 685 + Cyrus ONE + set 5.0 od ELAC F6.2 Yamaha 685 + KEF Q750 Denon X2700 może 3700 + Monitor audio Bronze 500 + FX Co do suba polecam REL HT 1205. Znakomita konstrukcja. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jeziorka7 Napisano 6 lipca Udostępnij Napisano 6 lipca (edytowany) Podobne pytanie o sprzęt audio; jaki by tu najlepiej pasował? Szafa na sprzęt jak ta na zdjęciu. Na środku nad szafką zawieszony ma być telewizor. https://sklep.eco-deco-art.pl/produkt/szafka-pod-telewizor-drewniana/ wymiary szafki podane są w linu. Czy coś po bokach telewizora też można by ustawić? Jakieś fajne kolumny? Edytowano 6 lipca przez jeziorka7 błąd Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Butler Napisano 6 lipca Udostępnij Napisano 6 lipca 1. Nie wiemy jak bardzo złożony system planuejsz. Tylko stereo? 2. Nie znamy budżetu 3 Nie znamy metrażu/kubatury jaką trzeba nagłośnić. 4. Szafka fajna, ale miej nie uwadze że ogromna część sprzętu mocno się grzeje i wymaga wolnej przestrzeni nad sobą dla swobodnej wenytylacji. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PanKlor Napisano 6 lipca Udostępnij Napisano 6 lipca Nie znamy też rozmiaru tv ale jeżeli jest współczesny to i tak obie kolumny będą wciśnięte w róg. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bora902 Napisano 6 lipca Udostępnij Napisano 6 lipca 37 minut temu, Butler napisał: 4. Szafka fajna panie butler a co fajnego jest w tej szafce ? dla kolegi pytam 31 minut temu, PanKlor napisał: Nie znamy też rozmiaru tv ale jeżeli jest współczesny to i tak obie kolumny będą wciśnięte w róg. panie klor widziales pan gdzies jakies telewizory vintage ktore maja wejscie hdmi ? daj link bo taki czarno bialy z hdmi by mnie interesowal Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PanKlor Napisano 6 lipca Udostępnij Napisano 6 lipca 29 minut temu, bora902 napisał: panie klor widziales pan gdzies jakies telewizory vintage ktore maja wejscie hdmi ? Tak kupiłem sobie takie LCD samsunga 20 lat temu. Miało hdmi i chyba 27 czy 28 cali. Teraz to vintage hd ready. To był wtedy rozmiar popularny, teraz za podobne pieniądze kupuje się pewnie 40-55 cali. 30 minut temu, bora902 napisał: daj link bo taki czarno bialy z hdmi by mnie interesowal Jesteś wszechstronnie uzdolniony, sam pewnie odebrałeś własny poród więc z pewnością znajdziesz. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Butler Napisano 6 lipca Udostępnij Napisano 6 lipca (edytowany) 45 minut temu, bora902 napisał: panie butler a co fajnego jest w tej szafce ? dla kolegi pytam Ogólnie lite drewno a nie sklejka więc nie ma lipy. Poza tym gust jak dupa panie bora902, każdy ma swój więc spytaj kolegi. 45 minut temu, bora902 napisał: daj link bo taki czarno bialy z hdmi by mnie interesowal Co prawda kolor, ale retro https://pl.aliexpress.com/i/1005005839153657.html Miałem kiedyś CRT z HDMI, Philips 32PW9551/12 Edytowano 6 lipca przez Butler Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts