czubsi Napisano 11 kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 11 kwietnia 2019 Witam ! Ja z innej beczki ... Jeśli ktoś szuka 607 XR to jest do wzięcia bardzo ładny egzemplarz z kartonem ! Wiadomość na priv ! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mario100007 Napisano 11 kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 11 kwietnia 2019 (edytowany) 18 godzin temu, Fortepiano napisał: Zakończmy tą dyskusję na tym, nie ma co dalej ją przedłużać. W końcu poszedłeś po rozum do głowy! A teraz odnośnie Twojego zainteresowania marką Sansui. Pozwolę sobie przytoczyć Twoje zapytanie, z sąsiedniego forum, odnośnie jakiegoś modelu do 1000 zł. Interesują Cie ogłoszenia au x 501 , au 317, au g 33x ponieważ chcesz uzyskać dobre brzmienie w niskiej cenie. No cóż. Jeżeli chcesz, tak po prostu, wydać tego tysiaka to proszę bardzo. Niestety brzmienie tych modeli nie ma nic wspólnego z tym co jest, tutaj lub tam, zamieszczone na forach w formie opisów użytkowników tej marki! Zresztą nie raz była wzmianka że modele które ,,grają" zaczynają sie od au x711, 901, 911DG. A najlepiej i tak opłaca sie celować w modele z serii alpha 607. Powyżej Paweł ma prawdziwy rarytas z tego co widać. Ta XR-ka zagra Ci tak, że nie będziesz chciał sie oderwać od niej. Niestety w 1000 zł się nie zmieścisz! Ale ta inwestycja ma swoje plusy. Po pierwsze będziesz mógł pogłębić swoje i tak już, jak twierdzisz,,, bogate doświadczenie" 😉 w kwestii audio jako już wówczas użytkownik Alphy. Po drugie ten model jest już tak dobry, że doskonale ukaże Ci róznice na wszystkim co do niego podłączysz i to w przeróżny sposób - nie tylko w detalach... pozdrawiam i życzę powodzenia Edytowano 12 kwietnia 2019 przez mario100007 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fortepiano Napisano 12 kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 12 kwietnia 2019 2 16 godzin temu, mario100007 napisał: W końcu poszedłeś po rozum do głowy! Po pierwsze będziesz mógł pogłębić swoje i tak już, jak twierdzisz,,, bogate doświadczenie" 😉 w kwestii audio jako już wówczas użytkownik Alphy. Po drugie ten model jest już tak dobry, że doskonale ukaże Ci róznice na wszystkim co do niego podłączysz i to w przeróżny sposób - nie tylko w detalach... pozdrawiam i życzę powodzenia Wasze odpowiedzi zawierają przeważnie próbę dyskredytacji osoby krytykującej poprzez przypisywanie je braku rozumu, doświadczenia, wychowania a nie odnoszą się do przedmiotu wpisu. Próbujecie nakłonić do milczenia uzasadniając to w przeróżny sposób by tylko nie pojawiła się krytyka wszych wpisów. Nikt natomiast nie uzasadnił sensowności ceny kabla zasilającego za 30K i całego zasilania za 150K. Na forum pytałem wcześniej o dobre brzmieniowo wzmacniacze Sansui do 2000 zł, wcześniej o amplitunery z lat 70. Nie ma sensu wyciągać wniosków z zadanych pytań na temat mojego całego doświadczenia które jest poza marką Sansui. To jest nadal nieudolna próba dyskredytacji. Dzięki za udzielonie odpowiedzi ale byłoby lepiej bez tych dodatkowych stwierdzeń. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fortepiano Napisano 12 kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 12 kwietnia 2019 (edytowany) Zamiast odmawiać mi rozumu lub przypominać mi, że go posiadam zdecydowanie lepszym argumentem w dyskusji jest uzasadnienie kosztu takiego kabla. Czy jest sensowne wytłumaczenie w jego budowie, zastosowanych materiałach, procesie jego wytwarzenia bo wg mojej oceny cena jest przynajmniej 10 razy zawyżona. To, że pytam o różne przedziały cenowe nie informuje z której rady skorzystam, robiłem najpierw rozeznanie czy jest jakiś bardzo dobry brzmieniowo tani sansui wart kupienia. Edytowano 13 kwietnia 2019 przez Fortepiano Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
A_ndy Napisano 13 kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 13 kwietnia 2019 (edytowany) 12 godzin temu, Fortepiano napisał: Zamiast odmawiać mi rozumu lub przypominać mi, że go posiadam zdecydowanie lepszym argumentem w dyskusji jest uzasadnienie kosztu takiego kabla. Uzasadnieniem jest popyt, jeśli są nabywcy to wystarcza dla określenia zasadności takiej ceny. Masz chyba świadomość, że płacisz za materiał, technologię, jakość i wyjątkowość. Szczególnie ostatni aspekt jest nie do ocenienia, za małą produkcję płacimy wielokroć więcej... ale jaki prestiż Szukasz dziury w całym, skąd wiesz ile kosztowałoby nowe Sansui dziś, nie 20 letni egzemplarz, ale nowy... mając świadomość że kiedyś próbowali konkurować z Accuphase. Czy miałbyś pretensje do klienta kupującego Accuphase A-75 o to, że kupuje do niego kabel zasilający za 30 kzł? A teraz, jeśli uznać że używany sprzęt można zasilać nowymi akcesoriami... to jak sensowne ustalać kryteria cenowe? Sprzęt za 70 tys.zł po roku jest już wart 30... to do takiego już kabel za 30kzł nie pasuje??? Edytowano 13 kwietnia 2019 przez A_ndy Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 13 kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 13 kwietnia 2019 (edytowany) Fortepiano, to klub milosnikow marki sansui. Piszesz, ze też jesteś milosnikiem tej marki. Opowiedz nam proszę jakich modeli sluchałeś i co Cię urzekło w marce. Jestes wytrawnym audiofilem jak napisałes z bogatym doswiadczeniem więc bardzo chetnie posluchamy. Twoje doswiadczenie może nas na coś naprowadzi. Zasadność cen, naiwność audiofili i rozterki altruistyczne przenieś proszę do innego wątku. Bardzo proszę. Edytowano 13 kwietnia 2019 przez audiowit Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fortepiano Napisano 13 kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 13 kwietnia 2019 (edytowany) 43 minuty temu, audiowit napisał: Fortepiano, to klub milosnikow marki sansui. Piszesz, ze też jesteś milosnikiem tej marki. Opowiedz nam proszę jakich modeli sluchałeś i co Cię urzekło w marce. Jestes wytrawnym audiofilem jak napisałes z bogatym doswiadczeniem więc bardzo chetnie posluchamy. Twoje doswiadczenie może nas na coś naprowadzi. Zasadność cen, naiwność audiofili i rozterki altruistyczne przenieś proszę do innego wątku. Bardzo proszę. Audiowit Ty podajesz się za znawcę na forum jednak nie potrafisz odpowiedzieć w żadnym wątku merytorycznie na takie pytanie po za sama negacją pytania lub pytającego. Zamiast negować lub nakłaniać do czyszczenia przyznaj, że poprostu lubisz swoje hobby na tyle, że z pełną świadomoscią kupisz produkt który jest 10 lub więcej przeceniony. Wolna droga jeżeli tak chcesz. Ja swoim wpisem poinformowałem innych aby mieli świadomość, że są naciągani. Edytowano 13 kwietnia 2019 przez Fortepiano Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 13 kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 13 kwietnia 2019 Za nikogo się nie podaję. Proponuję nie odpowiadać za mnie co robię. Nigdy za nic nie przepłaciłem i niczego co zrobiłem nie żałuję. Proszę też Ciebie Fortepiano o nie edytowanie swoich tekstów jesli ktos się juz do nich odniósł. Czekamy na opis doswiadczeń. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fortepiano Napisano 13 kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 13 kwietnia 2019 (edytowany) 1 godzinę temu, A_ndy napisał: Uzasadnieniem jest popyt, jeśli są nabywcy to wystarcza dla określenia zasadności takiej ceny. Masz chyba świadomość, że płacisz za materiał, technologię, jakość i wyjątkowość. Szczególnie ostatni aspekt jest nie do ocenienia, za małą produkcję płacimy wielokroć więcej... ale jaki prestiż Szukasz dziury w całym, skąd wiesz ile kosztowałoby nowe Sansui dziś, nie 20 letni egzemplarz, ale nowy... mając świadomość że kiedyś próbowali konkurować z Accuphase. Czy miałbyś pretensje do klienta kupującego Accuphase A-75 o to, że kupuje do niego kabel zasilający za 30 kzł? A teraz, jeśli uznać że używany sprzęt można zasilać nowymi akcesoriami... to jak sensowne ustalać kryteria cenowe? Sprzęt za 70 tys.zł po roku jest już wart 30... to do takiego już kabel za 30kzł nie pasuje??? Gdyby tak odjąć od kabla domniemany prestiż, wyjatkowość pudełka i nazwy zostawić same materiały, koszt wytworzenia okazałby się 10 lub więcej razy mniejszy. Ja to widzę powszechnie na rynku audio dlatego wykonałem swój wpis. Rozmawiałem z pewnym prezenterem po wysłuchaniu monobloków Accuphase. Powiedział mi w osobistej rozmowie, że bardzo duża część kabli to po prostu ściema ładnie zapakowana. Edytowano 13 kwietnia 2019 przez Fortepiano Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 13 kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 13 kwietnia 2019 To było o Accu. Teraz prosimy o sansui. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fortepiano Napisano 13 kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 13 kwietnia 2019 (edytowany) 15 minut temu, audiowit napisał: To było o Accu. Teraz prosimy o sansui. Jak wytłumaczysz cenę kabla zasilającego za 30 K. Edytowano 13 kwietnia 2019 przez Fortepiano Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
A_ndy Napisano 13 kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 13 kwietnia 2019 37 minut temu, Fortepiano napisał: Gdyby tak odjąć od kabla domniemany prestiż, wyjatkowość pudełka i nazwy zostawić same materiały, koszt wytworzenia okazałby się 10 lub więcej razy mniejszy. Ja to widzę powszechnie na rynku audio dlatego wykonałem swój wpis. Rozmawiałem z pewnym prezenterem po wysłuchaniu monobloków Accuphase. Powiedział mi w osobistej rozmowie, że bardzo duża część kabli to po prostu ściema ładnie zapakowana. Czyli Pan prezenter powiedział, że bardzo duża część kabli to ściema... ale które? Czyli trzeba zaryzykować? Ocenić samemu, dokonać selekcji... lub poradzić się... ale kogo? Pytałeś może, czy są kable warte te 30 kzł? Które to? Może to byłaby wartościowa informacja Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fortepiano Napisano 13 kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 13 kwietnia 2019 9 minut temu, A_ndy napisał: Czyli Pan prezenter powiedział, że bardzo duża część kabli to ściema... ale które? Czyli trzeba zaryzykować? Ocenić samemu, dokonać selekcji... lub poradzić się... ale kogo? Pytałeś może, czy są kable warte te 30 kzł? Które to? Może to byłaby wartościowa informacja Tak macie duże prawdopodobieństwo bycia naciągnionym. Takich kabli zasilających 30 K nie polecał. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
A_ndy Napisano 13 kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 13 kwietnia 2019 1 minutę temu, Fortepiano napisał: Tak macie duże prawdopodobieństwo bycia naciągnionym. Takich kabli zasilających 30 K nie polecał. Dla mnie ta zabawa to przyjemność, paru z nas ma ostatnie wysokie modele Sansui i lubi dopieszczać resztę toru. Ja mam zasadę nie kupować nowego, szczególnie nowości. Czyli przykładowo kupię kabel za 30k, jako używkę za 10k... jak mi się poszczęści Gdybym stale rozważał na co wydać te "wolne" 10k, to bym może kupił reprodukcję Monet'a albo nowy TV... wiem tylko, że nowego Sansui już nie dostanę Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 13 kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 13 kwietnia 2019 W tej dziedzinie cena nie wynika z kosztów produkcji, a z tego że są chętni aby coś takiego kupić akurat w takiej cenie. Często wysoka cena jest tu zaletą, bo nadaje prestiżu. Gdyby ten sam przewód kosztował 20 zł , nie wart byłby zainteresowania. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fortepiano Napisano 13 kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 13 kwietnia 2019 (edytowany) 23 minuty temu, misiek x napisał: HAHAHA a takie za 25 K to już polecał ? ps-dziękujemy za Twoją troske o nas i o nasze pieniądze Polecił z tego co pamiętam kable firmy Oyaide. Edytowano 13 kwietnia 2019 przez Fortepiano Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baron Napisano 13 kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 13 kwietnia 2019 To może też coś wystukam. Ostatnio trochę dotknąłem rynku audio od wewnątrz. Oczywiście w większości ceny są nadmuchane i to nie tylko przez producentów ale i pośredników (sklepy). Ale co do producentów. Po części rozumiem ich ceny. Tu jest tak że zanim wyjdzie finalny produkt to są lata doświadczeń i wielkich inwestycji. Czy po tylu latach pompowania pieniędzy w technologie, eksperymenty, materiały (które często po eksperymentach lądują do kosza bo nie wpisały się w zamierzenia) producent ma wyceniać produkt tylko na podstawie materiałów z których w danym momencie został zbudowany + czas na jego produkcję? NIE. Producent chce odzyskać nakłady jakie poniósł przez te lata które inwestował w wiedzę, sprzęt pomiarowy, oprogramowanie itp. Mnie jedynie dziwią narzuty sklepów audio ale tutaj nie chcę publicznie chlapać. Sam mam jakiś minibznes i chciałbym pracować na połowie tych marż. Biorąc pod uwagę powyższe powinniśmy docenić sprzęty które mamy spod logo Sansui. Według mnie są one mocno niedoszacowane, nawet zestaw 2302 który jest chyba najdroższy na rynku, według mnie gra na dużo większe pieniądze. Gdyby te sprzęty były nowe to konkurowałyby z piecami dla których kupiłbym kabel za 150kzł bez zastanowienia, oczywiście gdybym miał tyle. Co do kabli. Miałem okazję słuchać ostatnio kabli Stealth Sakra XLR, Esoteric 7N-A2500II XLR i Esoteric 7N-DA6300III XLR. Sprawdzicie sobie ceny nawet używek. Ale daje obie ręce że żaden tańszy kabel jakie miałem (a sporo kabli przeszło przez mój sprzęt) nie pokazał tego co usłyszałem po wpięciu tej trójki. Szczególnie Esoteric dał takiego kopa że nie mogłem uwierzyć co potrafią te sprzęty. Z tego wyciągnąłem wniosek że piece Sansui mają niesamowity potencjał. Właściwie nie wiem gdzie się kończy. Żeby dać im towarzystwo za naprawdę grubą kasę to nie odstawałyby od niego. Można podejrzewać że ja jako miłośnik marki mam klapy na oczach ale testy zawsze robię ze znajomymi i każdy miał podobne odczucia mimo że z marką Sansui wiele do czynienia nie mieli. Niestety ale z kablami musiałem się rozstać, ale nie żałowałbym żadnej złotówki gdybym miał tyle siana. Po tych kabla wpięcie Acoustic Revive PA czy Transparenta Reference to tragedia dla mnie. Drugi wniosek, kontrowersyjny. Kable to taki sam element toru jak inne klocki, według mnie to często hamulcowy naszego zestawu. Z moich doświadczeń wynika że jednak wyżej d..py nie podskoczymy, można zakłamywać rzeczywistość że nie warte tyle, może rzeczywiście przeszacowane ale warte dużej kasy. Poczytajcie o miedzi i technologii produkcji kabli Acrolink/Esoteric. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mario100007 Napisano 13 kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 13 kwietnia 2019 Baron. Lepiej bym tego nie ujął. Podpisuję się obiema rękami! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yasica Napisano 13 kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 13 kwietnia 2019 I ja tez. Dzieki Alfie 907kx wczoraj usłyszałem co może bardo dobry kabel głośnikowy wnieść w system, albo inaczej - co niby dobry i tani (15zl za m ) może zepsuć czy hmm stłumić. Kolumny 96db skuteczności, to i zmiany o wiele bardziej słyszalne niż na kolumnach ze skutecznością srednio o 10db niższą. Mogę pokusić się o stwierdzenie że zmiana kabla glosnikowego wprowadziła zmiany w równoznacznej skali co podmiana źródła (lampowy analog w obu, pierwsze źródło to tda1541, drugie to pcm1794a) Długo bronilem się przed tym faktem, ale prawda jest taka że im lepszy system czy jego składowe tym więcej zmiennych bo i więcej słychać po wymianie elementu który nie ma prawa wpływać na brzmienie (a raczej wpływał ale nasz system był do tego momentu zbyt mało przeźroczysty ) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubakk Napisano 13 kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 13 kwietnia 2019 Nagrywam brzmienie mego systemu i po czasie odsłuchuje na słuchawkach (wiadomo będzie brzmieć inaczej niż na żywo ,ale poglądowo takie słuchanie daje stały odbiór) i powiem Wam ,że nawet na słuchawkach słychać różnice czy to przy zabawach akustyką czy chociażby po zmianie kabli głośnikowych , i jak dla mnie przyjemniej grają te tańsze. Jak znajdę czas to zrobię porównawcze filmiki , bo nawet głuchy to usłyszy ciemno/jasno brzmiącą muzykę Nie mniej by wydać dużo kasy na jakiś kabel musiałbym nie mieć na co jej wydawać ,ale rozumiem takich co mogą sobie pozwolić + pamiętajmy iż te drogie kable często bywają sprzedawane w komisach za 1/4 pierwotnej ceny i wtedy takie 7-8tysi to nie 30-ci. Na zachodzie bogaty audiofil czy poprostu snob , taki kabel może oddać nawet w cenie śmieci. Pomijając już tematy kablowe , co sądzicie o kolumnach vintage Sansui ? Fajnie się prezentują , zazwyczaj 30-40cm niskotonowiec , 4-5 drożne , spora skuteczność , i mnogość modeli jak sprawdzałem , ktoś obeznany doradzi na które modele warto spojrzeć okiem czy lepiej pioneer , kenwood itp ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 13 kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 13 kwietnia 2019 Fortepiano, nie odpowiem. Ale nie dlatego, że nie wiem tylko dlatego, ze...nie chce mi sie, czy z tego samego powodu dla, ktorego nie doradzę Ci pewnych rzeczy " co kupić". Wolę, zeby trafiły do innych ludzi, ktorzy nie przeliczają dźwieku na zlotowki potrafią cieszyć się muzyką nie przeliczajac jej na pieniądze. Czasem kupują wzmacniacz sansui po roku oszczedzania. I to jest dla mnie coś. To jest pasja. Tak, Baron ujoł wszystko w jednym poscie. Elektronika, elektroniką ale najogolniej rzecz ujmując majac waskie gardło...już nic wiecej nie osiagniemy... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yasica Napisano 13 kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 13 kwietnia 2019 Polecam ciekawy artykuł i badania na temat wpływu kabli na system i brzmienie. Temat ten zgłębiano juz w latach 60 - tych ; https://www.eetimes.com/document.asp?doc_id=1274851 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fortepiano Napisano 13 kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 13 kwietnia 2019 (edytowany) Dobrze, że są odpowiedzi odnoszące się do przedmiotu dyskusji. Edytowano 13 kwietnia 2019 przez Fortepiano Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hayman Napisano 14 kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 14 kwietnia 2019 Samo Sansui chyba nie bardzo wierzyło w cudowne właściwości kabli zasilających - brak gniazd tylko kabel wyprowadzony na stałe - pewnie niezbyt zorientowani w temacie byli. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Samcro Napisano 14 kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 14 kwietnia 2019 Zdziwiłbyś się, Hayman, jak przyzwoite są te std kable. Bo patrząc jak przemyślane są konstrukcje Sansui w każdym aspekcie, jak dobrane poszczególne elementy, gdzie w zasadzie nie ma nic przypadkowego, to nie wzięli pierwszego lepszego kabla. Ale przecież tobie nie chodzi o to, żeby coś się dowiedzieć, tylko żeby zamieszać trochę. 22 godziny temu, Baron napisał: Co do kabli. Miałem okazję słuchać ostatnio kabli Stealth Sakra XLR, Esoteric 7N-A2500II XLR i Esoteric 7N-DA6300III XLR. Sprawdzicie sobie ceny nawet używek. Ale daje obie ręce że żaden tańszy kabel jakie miałem (a sporo kabli przeszło przez mój sprzęt) nie pokazał tego co usłyszałem po wpięciu tej trójki. Szczególnie Esoteric dał takiego kopa że nie mogłem uwierzyć co potrafią te sprzęty. Z tego wyciągnąłem wniosek że piece Sansui mają niesamowity potencjał. Właściwie nie wiem gdzie się kończy. Żeby dać im towarzystwo za naprawdę grubą kasę to nie odstawałyby od niego. Można podejrzewać że ja jako miłośnik marki mam klapy na oczach ale testy zawsze robię ze znajomymi i każdy miał podobne odczucia mimo że z marką Sansui wiele do czynienia nie mieli. Niestety ale z kablami musiałem się rozstać, ale nie żałowałbym żadnej złotówki gdybym miał tyle siana. Po tych kabla wpięcie Acoustic Revive PA czy Transparenta Reference to tragedia dla mnie. Drugi wniosek, kontrowersyjny. Kable to taki sam element toru jak inne klocki, według mnie to często hamulcowy naszego zestawu. Z moich doświadczeń wynika że jednak wyżej d..py nie podskoczymy, można zakłamywać rzeczywistość że nie warte tyle, może rzeczywiście przeszacowane ale warte dużej kasy. Poczytajcie o miedzi i technologii produkcji kabli Acrolink/Esoteric. To fakt. A pomyśleć, że nie są to ich najwyższe modele, jakby nie patrzeć... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts