sargon Napisano 2 stycznia 2017 Udostępnij Napisano 2 stycznia 2017 901 zrobiona - tak jak sądziłem - zimny lut na płytce. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 2 stycznia 2017 Udostępnij Napisano 2 stycznia 2017 Cytat Ale wcześniej jeszcze kilka zakupów, jak drugie lepsze źródło, wspomniane pre... Wychodzi na to, że będę należał do "szkoły" co kolumny dobiera do sprzętu Piotr, to witam w tej samej "szkole" Jak będziesz chciał coś popróbować z niedrogimi pre to wiesz gdzie uderzać A czy ktoś dał trochę "do pieca" w Sylwestra i nagrzał trochę swój wzmacniacz? Bo ja w ten dzień nawet sekundy nie posłuchałem ??: Witek,coś mi się wydaje, że powoli robi się u Ciebie czas na inwestycję w kable głośnikowe...Pozdrawiam w Nowym Roku - oby lepszym! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luckyguliver Napisano 3 stycznia 2017 Udostępnij Napisano 3 stycznia 2017 A tu kilka na szybko zrobionych fotek mojej MRX. Boczki troche w innym kolorze niz orginalne bo osoba ktorej zlecilem dorobienie boczkow nie do konca utrafila z kolorem ale i tak wg mnie fajnie sie prezentuje. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luckyguliver Napisano 3 stycznia 2017 Udostępnij Napisano 3 stycznia 2017 No i srodek... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luckyguliver Napisano 3 stycznia 2017 Udostępnij Napisano 3 stycznia 2017 Jak jest srodek to i tylek tez musi byc Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 3 stycznia 2017 Udostępnij Napisano 3 stycznia 2017 Heh.Roro, Sansui gra na kablach za 400 zł. Mój główny system na kablach po 2,5zł za metr. Powoli chyba czas myśleć o kablach. Tylko Piotrek jak zwykle ociąga się z recenzją . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mario100007 Napisano 3 stycznia 2017 Udostępnij Napisano 3 stycznia 2017 Co do kabli to czyjaś recenzja tylko podpowiada jak dane kable sprawdzają sie na czyimś systemie - to wszystko. Oczywiście sa na rynku ,perełki', które graja w sposób zadowalający prawie dla każdego wysokiego systemu i mimo wymiany kolumn, odtwarzacza kabelki dalej zostają te same bo łączą w sobie wszystko czego oczekujemy w najlepszym wydaniu. Ale to są wyjątki na rynku i to nie tanie. Ale na kablach o wysokiej rozdzielczości, neutralności i kulturze przekazu ( barwa, głębia ) poczujesz jakbyś zmienił źródło lub wzmacniacz na klasę lub dwie wyższą. Wczoraj szukałem sposobu by coś zmienić w brzmieniu bo w dalszym ciągu czegoś mi brakowało,. Ale zanim zdecydowałem się na większe kombinacje zrobiłem prosty zabieg związany z higieną systemu. Wszystkie wejścia/ wyjścia oraz końcówki rca kabli potraktowałem spirytusem i preparatem DeoxIT Gold. Woooow - tak w skrócie można powiedzieć. Scena sie pogłębiła, dźwięk się uspokoił, nabrał większej kultury i lepiej poukładał w przestrzeni. Zatem raz na jakiś czas warto pamiętać o takich podstawowych zabiegach i zacząć od nich bo może się zdarzyć że szukamy czegoś a w efekcie i tak nic nie daje pełnego zadowolenia bo zapomnieliśmy o podstawach. Dokładne ustawienie prądów, czyste selektory i lśniące, doczyszczone porty to własnie takie podstawy - dopiero wówczas wiemy co mamy i na czym słuchamy.Ma to istotne znaczenie w szczególności w naszych wieloletnich, bardzo czułych urządzeniach. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wuwuzela Napisano 4 stycznia 2017 Udostępnij Napisano 4 stycznia 2017 Witam w Nowym RokuWlasnie za takie wrzutki jak ta Mariusza szanuje, a nawet uwielbiam to forum. Zbieramy informacje jak mozna sobie polepszyc system i dzielimy sie nimi bez dyspot, czy to sie sprawdza albo man sens. Korzysta ten kto chce i wierzy w doswiadczenie kolegow.Odnosnie glosnikowych to zmienilem Audioquest Type 8 Na Kryne Spca 5. Niestety napedza je tylko AU999 ale slychac, ze wzmacniacz wspial sie na wyzyny swoich mozliwosci. Separacja instrumentow/ plany sceny sa rewelacyjne. Nie jest to taka rozdzielczosc jak w Limited ale gra pieknie, bez "misiowatosci" staruszkow.W Weekend odbieram B2302 po regulacji i wymianie PRek. Jak sie koncowka "dogada" z kablami to napisze mala recenzje.Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Samcro Napisano 4 stycznia 2017 Udostępnij Napisano 4 stycznia 2017 Witaj, WuwuzelaDogada się. "Piątka" nie może być aż tak bardzo różna od spca7, którą mam.... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Samcro Napisano 4 stycznia 2017 Udostępnij Napisano 4 stycznia 2017 Witek,to nie tak, że się ociąga.Rozumiem, że pytasz o Acoustic Divine?Warte większych pieniędzy moim zdaniem. Bardzo dobra średnica. Może nie budują wielkiej głębi, ale stereofonia doskonała. Całemu brzmieniu nadają soczystości, którą ja akurat bardzo lubię. Cóż więcej... przecież wiecie Koledzy, że nie bardzo potrafię opisywać A na te kable mam dla Ciebie propozycję - zadzwonię Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robson Napisano 4 stycznia 2017 Udostępnij Napisano 4 stycznia 2017 Witam wszystkich.Wuwuzela z czym będzie grała w parze u Ciebie B 2302 ? pozdrawiam. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
A_ndy Napisano 4 stycznia 2017 Udostępnij Napisano 4 stycznia 2017 N i e d o w i a r y... jak ten czas leci!!!907MR jest już u mnie od pół roku. Trzy miesiące stała i czekała na nowy pokój, potem kolejne trzy na źródło, głośniki a w końcu kable.Słuchanie z zadowoleniem zaczęło się dopiero od paru tygodni... warto było poczekać. Myślałem że bez ustrojów akustycznych na 15 mkw nie dam rady a tu miła niespodzianka Teraz pora na zakupy w sklepie płytowym...Jeszcze raz chciałbym podziękować za pomoc Pawłowi i Krzyśkowi Bez Was chłopaki nie ma zabawy mario100007Daj znać czy dostałeś wiadomość o spotkaniu, nie bardzo wierzę w komunikator na tym forum?Pozdrawiam, Andrzej Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mario100007 Napisano 4 stycznia 2017 Udostępnij Napisano 4 stycznia 2017 Cześć Andrzej,Właśnie odpisałem Ci na wiadomość. Sorki że po czasie ale w ostatnich dniach sprawy audio musiałem odłożyć. Daj znac kiedy Ci pasuje się spotkać.pozdrawiamMariusz Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pygar Napisano 5 stycznia 2017 Udostępnij Napisano 5 stycznia 2017 AndrzejNie ma za co dziękować, po to człowiek żyje, by móc innym pomagać !Za nic nie robienie do Nieba nie biorą .PozdrawiamPygar Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wuwuzela Napisano 5 stycznia 2017 Udostępnij Napisano 5 stycznia 2017 Cytat Witam wszystkich.Wuwuzela z czym będzie grała w parze u Ciebie B 2302 ? pozdrawiam. Kolumny to Vienna Acoustic Bach.Pre jesli Diedo Maroz nie splata figla C 2301.Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pygar Napisano 5 stycznia 2017 Udostępnij Napisano 5 stycznia 2017 Chyba miało być C2301 ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czubsi Napisano 5 stycznia 2017 Udostępnij Napisano 5 stycznia 2017 Witaj Andrzeju !Cieszę się , że w końcu to u Ciebie zacnie zagrało ! Miałem obawy bo długo się nie odzywałeś a opisy wrażeń były raczej skromne wiedząc jak bardzo Ci się 907MR spodobała u mnie w systemie Najważniejsze, że tak dobrze zachowane egzemplarze zostają u nas wśród pasjonatów - z tego cieszę się najbardziej bo żeby posłuchać co Sansui potrafi nie trzeba już jechać na koniec kraju ! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wuwuzela Napisano 5 stycznia 2017 Udostępnij Napisano 5 stycznia 2017 Cytat Chyba miało być C2301 ? Czeski blad. Sorki. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luckyguliver Napisano 5 stycznia 2017 Udostępnij Napisano 5 stycznia 2017 @A_ndy U mnie bylo podobnie albo nawet gorzej. Najpierw byla przedremontowa goraczka, potem remont a potem trzeba bylo wzmacniacz wyslac do przeczyszczenia i poustawiania. Takze summa summarum prawie rok! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bagdus Napisano 5 stycznia 2017 Udostępnij Napisano 5 stycznia 2017 Cytat Witaj Andrzeju !Cieszę się , że w końcu to u Ciebie zacnie zagrało ! Miałem obawy bo długo się nie odzywałeś a opisy wrażeń były raczej skromne wiedząc jak bardzo Ci się 907MR spodobała u mnie w systemie Najważniejsze, że tak dobrze zachowane egzemplarze zostają u nas wśród pasjonatów - z tego cieszę się najbardziej bo żeby posłuchać co Sansui potrafi nie trzeba już jechać na koniec kraju ! No pewnie, przecież można np. posłuchać w Katowicach Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bagdus Napisano 5 stycznia 2017 Udostępnij Napisano 5 stycznia 2017 Cytat Jak jest srodek to i tylek tez musi byc Jakoś tak dziwnie widzieć takie cacuszko (907 MRX powyżej) na 230 Volt? Jednak moją uwagę zwróciły gniazda na tylnej ścianie - japońskie na 230 V. PozdrawiamBagdus Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czubsi Napisano 5 stycznia 2017 Udostępnij Napisano 5 stycznia 2017 Słuszna uwaga ! Paranoja nie ? To pokazuje jak Japończycy podeszli do modeli europejskich ... Wszystko na siłę na wariata klecone na kolanie ... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 5 stycznia 2017 Udostępnij Napisano 5 stycznia 2017 Tak było nie tylko ze wzmacniaczami. Kolumny produkowane na rynek EU były też słabszej jakości. Wiele konstrukcji (te z oznaczeniem A) były robione na licencji w EU i też słabe. Handlarze wykożystują niewiedzę i oferują je w cenach modeli japońskich. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luckyguliver Napisano 5 stycznia 2017 Udostępnij Napisano 5 stycznia 2017 No coz tak na moj chlopski rozum... Zdziwilbym sie gdyby zmienili cala linie produkcyjna dla wyprodukowania tych 17 modeli. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czubsi Napisano 6 stycznia 2017 Udostępnij Napisano 6 stycznia 2017 skoro zmienili elementy w środku i to na takie które trzeba było stworzyć od nowa to bez problemu zmieniliby terminale z tyłu ale myślę, że raczej nikt tym się zbytnio nie przejmował , możliwe też ,że wcale nie wierzyli w powodzenie rozszerzenia rynku zbytu o zewnętrzne kierunki jako sposób na ocalenie firmy . nie widać w ich działaniu jakiejkolwiek strategii czy zaangażowania w tym kierunku... Z drugiej strony patrząc masz jedna z 17 sztuk .... na świecie ! To w końcu alfa 907 mr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts