Rafał S Napisano 14 kwietnia Udostępnij Napisano 14 kwietnia 27 minut temu, tomek4446 napisał: Ja " gram " na Tomanku. I błagam , nawet mnie nie pytaj , czy słyszę różnicę w stosunku do fabrycznego Czy słyszysz różnicę w stosunku do fabrycznego? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 14 kwietnia Autor Udostępnij Napisano 14 kwietnia 23 minuty temu, T Z6 napisał: W przypadku RME wejscie zasilania to wtyczka którą trzeba przekrecić.Tomanek takie robi? Nie wiem co Ty tam masz , ale u mnie jest taki bolec jak do laptopa I takowy Tomanek robi. 3 minuty temu, Rafał S napisał: Czy słyszysz różnicę w stosunku do fabrycznego? To , że koc opadł to chyba jest oczywiste i nie muszę wyjaśniać No dobra. Za cholerę nie słyszę różnicy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał S Napisano 14 kwietnia Udostępnij Napisano 14 kwietnia 3 minuty temu, tomek4446 napisał: No dobra. Za cholerę nie słyszę różnicy. Fabryczny zasilacz jest impulsowy czy też liniowy jak ten Tomanka? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
T Z6 Napisano 14 kwietnia Udostępnij Napisano 14 kwietnia Chyba impulsowy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 14 kwietnia Autor Udostępnij Napisano 14 kwietnia 9 minut temu, Rafał S napisał: Fabryczny zasilacz jest impulsowy czy też liniowy jak ten Tomanka? Impulsowy. Zmieniłem na liniowy ze względu na gramofon i ....alergię na impulsowe 1 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 14 kwietnia Udostępnij Napisano 14 kwietnia A co oczy łzawią? 🤣 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MacieQ Napisano 14 kwietnia Udostępnij Napisano 14 kwietnia Ja mam Kecesa P3 bo akurat miałem to skorzystałem ale czy odnotowałem różnicę ??? Hmm ...niech pomyślę 🤔 ...yyy sorry ale nie 😁 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gutekbull Napisano 14 kwietnia Udostępnij Napisano 14 kwietnia Farad Super3 lub Ferrum Hypsos jest różnica. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michaudio Napisano 14 kwietnia Udostępnij Napisano 14 kwietnia (edytowany) Tomanek robi zasilacze dokładnie przeznaczone do adi 2, a bagnetowe wtyczki to nic niezwykłego. A fabryczne zasilacze są impulsowe, i jako że Rme jest z działki pro-audio, to twierdzi że są zupełnie wystarczające. Edytowano 14 kwietnia przez michaudio Rozszerzenie treści Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gutekbull Napisano 14 kwietnia Udostępnij Napisano 14 kwietnia Tomanek robi dobre niedrogie zabawki, sam mam listwę Tap8 ,ale nie jest to szczyt finezji, inni poszli dalej. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 14 kwietnia Udostępnij Napisano 14 kwietnia (edytowany) 22 minuty temu, gutekbull napisał: Tomanek robi dobre niedrogie zabawki, sam mam listwę Tap8 ,ale nie jest to szczyt finezji, inni poszli dalej. Tomanek co by nie zrobił, to jest to dobre technicznie, niestety trochę sonicznie zmiękcza, wygładza, "zamula". Do jazgoczących systemów się sprawdzi. Edytowano 14 kwietnia przez DiBatonio 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michaudio Napisano 14 kwietnia Udostępnij Napisano 14 kwietnia Rme ma tolerancję napięcia w zasilaniu, nie pamiętam dokładnie, coś od 12 do 15 volt. Podobno przy wyższym napięciu zasilania niektórzy słyszeli wyraźniejsze różnice. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gutekbull Napisano 14 kwietnia Udostępnij Napisano 14 kwietnia Tak ,potwierdzam przy 15V jest wyraźnie dynamiczniej. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinmarcin Napisano 14 kwietnia Udostępnij Napisano 14 kwietnia 1 godzinę temu, T Z6 napisał: Jak zwykle.Zero merytoryki.Za to duzo niczego nie wnoszących do tematu wywodów...... Jak zwykle.... 😉 Mam PD Creative 12V, wtyczka 5,5 2.1 . Nie musi być przekręcana. Zapytaj @River co dał mu PD do Rme... 5 minut temu, gutekbull napisał: Tak ,potwierdzam przy 15V jest wyraźnie dynamiczniej. Ja się zastanawiałem nad wpięciem mojej 12V PD do Sotm, ale znalazłem info gdzieś na forach ze górne widełki nie służą żywotności. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gutekbull Napisano 14 kwietnia Udostępnij Napisano 14 kwietnia Farad Super3 daje , zrównoważone, plastczne brzmienie , Hypsos z racji możliwości ustawienia dowolnego napięcia - mam ustawione 15V, jest bardziej dynamicznie ,ale Hypsos lekko rozjaśnia ( może dlatgo że dokupiłem do niego srebrny kabelek 😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AudioTube Napisano 14 kwietnia Udostępnij Napisano 14 kwietnia 2 godziny temu, T Z6 napisał: Zasilanie Bluesounda troszke poprawia niskie tony.Na poczatku myslałem ze nie slysze różnicy ale jednak one sie pojawiły Używasz BS tylko jako transport czy kompletne źródło/streamer? Pytam, ponieważ ciekawość mnie rozpiera i chciałbym skonfrontować Twoje spostrzeżenia z moimi. A posiadam nieprzyzwoicie duże doświadczenie z produktami BS i zasilaczami Sbooster oraz jednym od Pawła/PD. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ProjectPi Napisano 14 kwietnia Udostępnij Napisano 14 kwietnia 3 godziny temu, T Z6 napisał: Dawno sie tu nic nie działo.Mam pytanko.RME Adi 2 Dac FS-jaki zasilacz liniowy do niego polecacie?Uzywam fabrycznego i pomyslałem o zmianie na liniowy. Firmowy, od RME. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gutekbull Napisano 14 kwietnia Udostępnij Napisano 14 kwietnia "Brałem udział w ślepych testach 20 przetworników DACS z moją lokalną grupą audiofilów i RME ADI-2 znalazł się w pierwszej piątce, cztery pozostałe przetworniki DACS były dwukrotnie i czterokrotnie droższe. W grupie odsłuchowej uczestniczyło pięćdziesiąt osób, zatem nie była to opinia tylko jednej osoby." Znalazłem na jakimś forum 🙂 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 14 kwietnia Udostępnij Napisano 14 kwietnia (edytowany) A mi nie zagrał 🤷🏿♂️ Znalezione u mnie w domu 🤔 Ps Pewnie dlatego że ałdiofilem nie jestem. Edytowano 14 kwietnia przez Dedal Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinmarcin Napisano 14 kwietnia Udostępnij Napisano 14 kwietnia 3 minuty temu, gutekbull napisał: RME ADI-2 znalazł się w pierwszej piątce U mnie się nie sprawdził, ale to też kwestia zgrania z systemem. Qutest za pierwszym razem też mi nie podszedł, a teraz gra super z innym wzmacniaczem. Jak coś w sumie to moje 12V PD Creative (chyba nawet roku nie ma, kupione z PD prosto) leży mi w szafce, jakby ktoś szukał. Nie sprzedawałem bo myślałem że zawsze się 12 przyda, ale Qutest chyba dłużej zostanie ze mną. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 14 kwietnia Udostępnij Napisano 14 kwietnia (edytowany) 😎 Edytowano 14 kwietnia przez Dedal 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
T Z6 Napisano 14 kwietnia Udostępnij Napisano 14 kwietnia 1 godzinę temu, AudioTube napisał: Używasz BS tylko jako transport czy kompletne źródło/streamer? Pytam, ponieważ ciekawość mnie rozpiera i chciałbym skonfrontować Twoje spostrzeżenia z moimi. A posiadam nieprzyzwoicie duże doświadczenie z produktami BS i zasilaczami Sbooster oraz jednym od Pawła/PD. Najczesciej transport.Ale czasem tez uzywam go jako główne źródło.I wydaje mi sie ze zmiana zasilania poprawiła własnie prace daca w Bluesound Node. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chyba Miro 84 Napisano 14 kwietnia Udostępnij Napisano 14 kwietnia (edytowany) Ktoś tu kiedyś na forum stworzył temat silikonowych zaślepek i stwierdził ze wnoszą tyle co wymiana zasilania. Kierujac sie tą logiką, mozna by sobie kupić zaślepki (to jednak sporo tańsza opcja) i odsłuchać. Gdy wyczujemy różnicę w dzwieku, mozna śmiało zmieniać zasilanie 😜 (serio takie wpisy sie tu pojawiły zreszta wielu sie tam udzielało wiec raczej nikt nie zaprzeczy). Sam jednak uważam że "gmeranie" w zasilaniu poprawia np. Dynamikę i uderzenie. Ale domyslam sie że to dlatego (w moim sprzecie), że Podniosłem wówczas z 12 na 14.2v (14.4) wyłączało mi sprzet (zadziałały zabezpieczenia). Edytowano 14 kwietnia przez Chyba Miro 84 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinmarcin Napisano 14 kwietnia Udostępnij Napisano 14 kwietnia 1 godzinę temu, Chyba Miro 84 napisał: Ktoś tu kiedyś na forum stworzył temat silikonowych zaślepek A nie wyczułeś grzany w temacie? 😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 14 kwietnia Udostępnij Napisano 14 kwietnia (edytowany) 20 minut temu, marcinmarcin napisał: A nie wyczułeś grzany w temacie? 😉 A skąd? On tylko "potrafi" dostrzec prowokację tam, gdzie jej nie ma ...😁 P.S. A zaślepki też mam, ale metalowe AQ 😛 Edytowano 14 kwietnia przez DiBatonio Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts