Dedal Napisano 26 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 26 stycznia 2021 To już w stylu Gołoty jest 🤔 .Pzdr @Kraft Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubakk Napisano 26 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 26 stycznia 2021 Ile można słuchać tych samych kawałków na tym samym sprzęcie ? U mnie max 20h w miesiącu muzyka leci , a i w tym będzie może 10 Dlatego ludzie testują , zmieniają , jak to się mówi im człowiek starszy tym zabawki droższe Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 26 stycznia 2021 Autor Udostępnij Napisano 26 stycznia 2021 (edytowany) 1 godzinę temu, Stolarz napisał: Czy Ty masz w ogóle czas na słuchanie muzyki czy cały czas słuchasz sprzętu? Tak pół na pół. Na szczęście moje utwory testowe to kawałki wpadające w ucho, żadnego audiofilskiego rzępolenia*, więc nie męczą mnie za bardzo. * jak pominę płytę, którą podrzucił Bogusław;) 29 minut temu, Kubakk napisał: Ile można słuchać tych samych kawałków na tym samym sprzęcie ? U mnie max 20h w miesiącu muzyka leci , a i w tym będzie może 10 U mnie tak ok. 100 godzin miesięcznie. Co zrobić - lubię muzykę. Edytowano 26 stycznia 2021 przez Kraft Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogusław 66 Napisano 26 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 26 stycznia 2021 4 minuty temu, Kraft napisał: 29 minut temu, Kubakk napisał: Ile można słuchać tych samych kawałków na tym samym sprzęcie ? U mnie max 20h w miesiącu muzyka leci , a i w tym będzie może 10 U mnie tak ok. 100 godzin miesięcznie. Co zrobić - lubię muzykę. To ja przebijam ... standardowo 6-8h dziennie, ale ... bywa, że granie przeciąga się do późnych godzin, a i zdarza się ze sprzęt wyłączam po 1-ej, czy 2-ej w nocy. Jedyny odpoczynek dla sprzętu to druga połowa soboty i niedziela + święta a i to nie zawsze, bo czasami dźwięk z TV wpuszczam na kolumny. -------- To jeden utworek dla wszystkich, tak by nie było ciągle to samo. https://1drv.ms/u/s!AsRACOwrVoysmHTsvMvPwo8vSTBt?e=I4NmmT Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chyba Miro 84 Napisano 26 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 26 stycznia 2021 (edytowany) 9 minut temu, Bogusław Kożyczkowski napisał: To ja przebijam ... standardowo 6-8h dziennie, ale ... bywa, że granie przeciąga się do późnych godzin, a i zdarza się ze sprzęt wyłączam po 1-ej, czy 2-ej w nocy. Przebiłeś moją średnią o jakieś 1.5h u mnie nieraz o 3 nad ranem jest dopiero stop! Co zresztą widać po "nocnych" wpisach na forum gdy 99% użytkowników juz śpi najlepszy czas na słuchanie muzyki. Wtedy nic sie nie ukryje w przekazie muzycznym. Edytowano 26 stycznia 2021 przez Chyba Miro 84 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubakk Napisano 26 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 26 stycznia 2021 To Bogusław musi mieć jakąś elektrownie wiatrową , nie dość ,że prąd za darmo to super czysty bez zanieczyszczeń Kiedyś zdarzało się 120h/msc ale głównie jak lampy wygrzewałem , teraz wolę kondensować przyjemność. Mniej słucham i za każdym razem mam "wow" Wracając do tematu , czy są plany na następne testy bo heco chyba dobiega końca ? A może testować kolumny każdego producenta by sprawdzić jak każdy ustawia dźwięk ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 26 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 26 stycznia 2021 (edytowany) 18 minut temu, Kubakk napisał: A może testować kolumny każdego producenta by sprawdzić jak każdy ustawia dźwięk ? O, i to jest swietny pomysł. Myślę, że kolega @Kraft jest na tyle rozpoznawalną osobą, że salony audio powinny same zgłaszać chęć wypozeczenia kolumn. Patrząc na to ile osób wchodzi na Kraftesty, można wysnuć wniosek, że to jedne z popularniejszych wątków na tym forum. A że kolega zaczął testować też kolumny podstawkowe to też jestem żywo zainteresowany jego spostrzeżeniami. Na mojej liście życzeń są jeszcze takie firmy : Dali, Monitor Audio, Dynaudio, Buchardt (bardzo mnie ciekawi czy rzeczywiście tak dobre jak pisze @Q21), gato no i oczywiście już kilka razy tu wspominane Pmc 🙂. Pozdrawiam Edytowano 26 stycznia 2021 przez seba3002 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 26 stycznia 2021 Autor Udostępnij Napisano 26 stycznia 2021 Kolejna porcja muzyki odsłuchana. Luźny repertuar. Nic z mojej listy testowej. I znowu kolumny zaprezentowały się z dobrej strony. Trochę elektroniki: Paul Hardcastle " 19 The 30th Anniversary Mixes", Onuka "Onuka", Jean Michel Jarre "The Concerts in China". Bardzo dobrze się sprawdzają w takim repertuarze. Może co poniektórym masującego klatę basu będzie brakować, ale szybkość, precyzja i stereofonia robią wrażenie. Szczególnie na "19" (np. drugi utwór) kreowana przez Heco przestrzeń potrafiła zadziwić. Trochę world music: Rokia Traore "Ne So" i "Beautiful Africa". Rewelacyjne wokale. ekspresja, rytm... Trochę instrumentów klasycznych: John Barry "Diamonds Are Forever" Bardzo realistyczne brzmienie, głównie dzięki fantastycznej dynamice. Dęciaki atakują znienacka i bez brania jeńców. Bardzo dźwięczne są dzwonki. Solidnie wybrzmiewają niskie tony. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 27 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 27 stycznia 2021 Ok zatem Kraft tak trzymać. Przekonałes mnie. Obyś odnalazł to czego szukasz. W razie czego pomożemy jak w przypadku tych heco. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 27 stycznia 2021 Autor Udostępnij Napisano 27 stycznia 2021 (edytowany) Rywale gotowi do ostatecznego starcia. Edytowano 27 stycznia 2021 przez Kraft Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chyba Miro 84 Napisano 27 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 27 stycznia 2021 Z tych dwóch, czytajac poprzednie wpisy @Kraft-a obstawiam pewnego faworyta, ale nie wiem czy teraz jest dobry moment na to???? Dodam że również typ który obstawiam "jakoś wyładniał" na tle konkurenta no nic.... czekam z niecierpliwością na porownanie. Pozdr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano 28 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 28 stycznia 2021 (edytowany) 11 godzin temu, Chyba Miro 84 napisał: Dodam że również typ który obstawiam "jakoś wyładniał" na tle konkurenta Dokładnie, wydawało mi się, że większej paskudy jak te Celany nie da się zrobić ale zdjęcie jest bezlitosne dla... Impuls Audio (i ciężko mi to pisać ponieważ ze trzy modele ich paczek u mnie całkiem ładnie grały i duuużo lepiej wyglądały :)) KRAFT, GDZIE SCHOWAŁEŚ PACZKI ODNIESIENIA (KEF LS50)? Edytowano 28 stycznia 2021 przez kaczadupa Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 28 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 28 stycznia 2021 @kaczadupa, @Kraft, a te impuls audio można wypożyczyć u producenta? Czy trzeba je po prostu kupić, żeby je odsłuchać 😏,? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 28 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 28 stycznia 2021 nie bardzo rozumiem w czym te heco tak źle się wyróżniają wyglądem. Takich kolumn jest cała masa. Co w nich takiego "paskudnego" ? O gustach się nie dyskutuje, ale to przecież nie było by forum, zatem zapytam. Ktore są ładne? Z podobnego budżetu? Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chyba Miro 84 Napisano 28 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 28 stycznia 2021 7 godzin temu, kaczadupa napisał: Dokładnie, wydawało mi się, że większej paskudy jak te Celany nie da się zrobić ale zdjęcie jest bezlitosne dla... Impuls Audio (i ciężko mi to pisać ponieważ ze trzy modele ich paczek u mnie całkiem ładnie grały i duuużo lepiej wyglądały :)) Skoro sie "obnażyłeś" to ja również wiec... laguny teraz wygladaja wedlug mnie lepiej niz rywal ale to moje zdanie. O gustach sie nie dyskutuje jednak jesli popatrzec na zdjecie powyżej to zdecydowanie laguny sa milsze oku. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 28 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 28 stycznia 2021 1 godzinę temu, S4Home napisał: Ktore są ładne? Z podobnego budżetu? Piotr Może te 😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano 28 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 28 stycznia 2021 DOKŁADNIE Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 28 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 28 stycznia 2021 (edytowany) Dajta spokój 😂 praktycznie każdy z nas ma inne kolumny jak i żony - cechy wspólne, pierwsze grają drugie też ale na nerwach 😁 .Pzdr Edytowano 28 stycznia 2021 przez Dedal75 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano 28 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 28 stycznia 2021 2 godziny temu, S4Home napisał: Ktore są ładne? Z podobnego budżetu? Dla mnie te są bardzo ładne ( ale bez maskownic, które są okrutne ) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 28 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 28 stycznia 2021 Metalowe maskownice? Mniam 🤗 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcKrawczyk Napisano 28 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 28 stycznia 2021 a mi się moje podobają, bo generalnie ich nie widać i nic nie błyszczy... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 28 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 28 stycznia 2021 HAHA😁 Generalnie to je widzę .Pzdr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano 28 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 28 stycznia 2021 1 godzinę temu, MarcKrawczyk napisał: a mi się moje podobają, bo generalnie ich nie widać i nic nie błyszczy... Bardzo ładne. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 28 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 28 stycznia 2021 2 minuty temu, JaZz napisał: A na co komu wygląd? Na to patrzą nasze Żony i oceniają przez pryzmat tylko im znanego współczynnika mianowicie WAŻ 🤣 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 28 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 28 stycznia 2021 (edytowany) 1 godzinę temu, JaZz napisał: A na co komu wygląd? Komu to potrzebne? 😌 No nie każdy patrzy na wygląd . Są nawet ludzie co im nie przeszkadza pełno naczyń w zlewie ,że nawet nie ma gdzie się odlać 😁 haha. Pzdr Edytowano 28 stycznia 2021 przez Dedal75 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts