Kraft Napisano 9 czerwca 2021 Udostępnij Napisano 9 czerwca 2021 Istnieje. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 9 czerwca 2021 Autor Udostępnij Napisano 9 czerwca 2021 Dla profesjonalistów czy amatorów? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 9 czerwca 2021 Udostępnij Napisano 9 czerwca 2021 https://www.minidsp.com/products/dirac-series Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 9 czerwca 2021 Autor Udostępnij Napisano 9 czerwca 2021 O, dziękuję. Jak zdałam takie pytanie w S4HOME powiedzieli, że nie ma 😁. Hmmm, ciekawe. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinmarcin Napisano 9 czerwca 2021 Udostępnij Napisano 9 czerwca 2021 Każdy z tych systemów działa ok, ale ma swoje ograniczenia. Ja lubię się tym bawić więc mam lapka z Apo Equalizer, daca i wzmacniacz. Czysto, prosto i poletko do eksperymentów Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 9 czerwca 2021 Autor Udostępnij Napisano 9 czerwca 2021 Najgorszy w kapitalizmie jest ten wybór 😁🙃. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amarok Napisano 9 czerwca 2021 Udostępnij Napisano 9 czerwca 2021 Ale takie DDRC-22D to kolejne chyba z tysiąc $, no ale czego to sie nie kupi dla ucha 😀 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 9 czerwca 2021 Autor Udostępnij Napisano 9 czerwca 2021 Coś tam czytałam, ale póki co to dla mnie czarna magia. Będziemy nareszcie słuchać muzyki i się dokształcać. Bardzo dużo łykam naraz. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amarok Napisano 9 czerwca 2021 Udostępnij Napisano 9 czerwca 2021 Więc na razie koniec słuchania sprzętu, czas na muzykę. 😀 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 9 czerwca 2021 Autor Udostępnij Napisano 9 czerwca 2021 (edytowany) Nareszcie! Choć strasznie to wciągające. I drenujące kieszeń. Grunt, że jest jakiś plan ramowy. Edytowano 9 czerwca 2021 przez Asia Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markcox Napisano 9 czerwca 2021 Udostępnij Napisano 9 czerwca 2021 I wreszcie kropka. A w zasadzie wielokropek Odłóż na chwile te lektury i cieszcie się dźwiękami. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 10 czerwca 2021 Udostępnij Napisano 10 czerwca 2021 9 godzin temu, Asia napisał: O, dziękuję. Jak zdałam takie pytanie w S4HOME powiedzieli, że nie ma 😁. Hmmm, ciekawe. Nie zadałaś pytani mi. Chłopaki z salonu mogli nie wiedzieć 6 godzin temu, Felix1 napisał: MiniDSP nie jest dostępne w polskiej dystrybucji. Kurcze jesteś pewien? Bo jeszcze niedawno (pół roku) zakładalem o tym jakiś waek bo szukałem go dla klienta i pisałem do kogoś w Polsce o możliwość wypożyczenia. Teraz na szybko nie mogę znaleźć. Ale na pewno ktoś to sprzedawał. Tak 658 też ma Diraca. Fajny DAC swoim zdaniem. Wówczas mozna by w przyszłości pomyśleć o transporcie CD. Piotr Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 10 czerwca 2021 Udostępnij Napisano 10 czerwca 2021 6 godzin temu, Felix1 napisał: MiniDSP nie jest dostępne w polskiej dystrybucji. Ja kupiłem w Polsce. W www.blackdotaudio.eu. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 10 czerwca 2021 Autor Udostępnij Napisano 10 czerwca 2021 Wychodzi, że znacznie taniej będzie z USA 865 USD z przesyłką i opłatami (tak deklarują). Po kursie Revolut wychodzi ok. 3200 zł z pilotem i mikrofonem. Chyba, że coś źle patrzę. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogusław 66 Napisano 10 czerwca 2021 Udostępnij Napisano 10 czerwca 2021 30 minut temu, Asia napisał: Wychodzi, że znacznie taniej będzie z USA 865 USD z przesyłką i opłatami (tak deklarują). Po kursie Revolut wychodzi ok. 3200 zł z pilotem i mikrofonem. Chyba, że coś źle patrzę. Czy nadal jest tak źle z tym wzbudzaniem basu, że rozważasz opcje zakupu DL? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 10 czerwca 2021 Autor Udostępnij Napisano 10 czerwca 2021 (edytowany) Problemem jest dudnienie przy niektórych utworach, szczególnie granych ciut głośniej. Na razie wylicytowałam nowy duży dywan, ale jeszcze się w domu nie przyznałam ;). W domu zapadła cisza - nie mamy wzmacniacza. Edytowano 10 czerwca 2021 przez Asia Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 10 czerwca 2021 Autor Udostępnij Napisano 10 czerwca 2021 (edytowany) 8 minut temu, Felix1 napisał: czy te opłaty uwzględniają VAT i cło? Racja, nie zawierają. Z tym, że różnie bywa z naliczaniem, czasem paczka przemknie. Ale nawet z opłatami mimo wszystko wyjdzie taniej wg mnie. Co do Arcama to czuję, że nie przywiążemy się do jednego wzmacniacza i w tym kontekście zakup osobnego urządzenia to chyba lepszy pomysł. Edytowano 10 czerwca 2021 przez Asia Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogusław 66 Napisano 10 czerwca 2021 Udostępnij Napisano 10 czerwca 2021 (edytowany) @Asia Rozumiem. Pragnę zwrócić Tobie uwagę na źródło. To od niego wychodzi sygnał, jeśli jest słabej jakości to rzutuje na końcowy efekt. Kiedyś dałem zapytanie o źródło napisałaś, że Sonos ... niestety, ale nie wiem co to wiec się nie odzywałem, a dziś czekam na progres z CD-kiem, płyta to zawsze pewniejsze źródło. Poza konkursem dopowiem jeszcze ze odsłuchiwałem "Amused To Death" na winylu (2LP) i płyty cd w Nautilius na dobrym sprzęcie i wygrywa płyta CD, chociaż słychać, że to nie jest dokładnie ten sam master, ale efekty, przejścia, przeszkadzajki ... są lepsze po stronie cd Edytowano 10 czerwca 2021 przez Bogusław Kożyczkowski Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 10 czerwca 2021 Autor Udostępnij Napisano 10 czerwca 2021 (edytowany) A nie, na razie to koledzy wywołali do tablicy korekcję akustyki poprzez software. Sprawdzam jak to wygląda. Na ten moment mam kolumny i używanego Sonosa, którego kupiłam do testów. Będzie wzmacniacz, CD, jakieś kabelki. Zasłony przy oknie, nowy dywan, nowa szafka od Kunsst. Posłuchamy i pomyślimy co dalej. Warto rozpoznać możliwości. Jestem obecnie na 66 stronie wątku "Nowy wzmacniacz" i jeszcze nie padł ostateczny wybór CD 🙂. Edytowano 10 czerwca 2021 przez Asia Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sonique Napisano 10 czerwca 2021 Udostępnij Napisano 10 czerwca 2021 Oddzielne urządzenie do DSP daje niezależność i swobodę co do późniejszych wyborów poszczególnych elementów systemu. Myślę, że to najlepsza droga jeżeli ktoś myśli o przygodzie z audio długofalowo. A co do dudniącego basu, to na początek można też podejść do sprawy bardziej budżetowo i w pierwszej kolejności spróbować przetestować inne kolumny. Czasem wystarcza nawet zamiana na kolumny tego samego producenta i z tej samej linii ale oczko mniejszych. Nie wiem jednak czy w obecnej sytuacji jest to dobra rada dla Ciebie…;) Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 10 czerwca 2021 Autor Udostępnij Napisano 10 czerwca 2021 5 minut temu, sonique napisał: Nie wiem jednak czy w obecnej sytuacji jest to dobra rada dla Ciebie…;) Przynajmniej co do tego nie mam żadnych wątpliwości - nie. Wciąż jesteśmy właścicielami Fyne F502 oraz Aria 926. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sonique Napisano 10 czerwca 2021 Udostępnij Napisano 10 czerwca 2021 A bas wzbudza się u Ciebie na obu kolumnach podobnie czy dominuje na tej w rogu? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 10 czerwca 2021 Autor Udostępnij Napisano 10 czerwca 2021 Dobre pytanie. Muszę dokładnie posłuchać (jak już będę mogła), ale wydaje mi się że jednak (niestety) na obu. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogusław 66 Napisano 10 czerwca 2021 Udostępnij Napisano 10 czerwca 2021 51 minut temu, Asia napisał: Jestem obecnie na 66 stronie wątku "Nowy wzmacniacz" i jeszcze nie padł ostateczny wybór CD 🙂. Nudny wątek, czytałem go kiedyś. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sonique Napisano 10 czerwca 2021 Udostępnij Napisano 10 czerwca 2021 19 minut temu, Asia napisał: Dobre pytanie. Muszę dokładnie posłuchać (jak już będę mogła), ale wydaje mi się że jednak (niestety) na obu. Po prawej stronie, jeżeli dobrze pamiętam, masz sporą odległość do prawej ściany. Lewa kolumna stoi w rogu. U mnie w podobnym rozmieszczeniu problem pojawiał się wyłącznie na lewej kolumnie. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts