Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano (edytowany)

Niestety na sprzęty które są dziełami sztuki mnie nie stać. Tyle na zabawki audio nie wydam.

Ale pojawiają się i sprzęty w bardziej przyziemnych cenach wyglądające świetnie. Tu na przykład piękny wzmacniacz słuchawkowy
image.png.0e0688347d6947c288330ffa19db1150.png

image.png.c62e52908eea1d2d1b184b0696bc0ddf.png

image.png

Edytowano przez HQ150
Napisano (edytowany)
2 minuty temu, audiowit napisał:

Audio dla tych z grubszym portfelem.

1x1_Signature_mobil.jpg

Piękny, szkoda, że tyle kasy wyrzucone w ....

W tym wnętrzu to niestety nie przewiduję dobrego brzmienia.

Edytowano przez HQ150
Napisano (edytowany)

:) marketing.

Rzeczone Kudosy Titan 808 mógłbym pędzić czymś takim. Miałbym coś takiego co obecnie ( z czego jestem cholernie zadowolony) tylko w większej skali.

url=https_____instagram.fiev22-2.fna.fbcdn.net__v__t51.2885-15__e15__c236.0.607.607a__65761032_856446754714876_3451222688019659866_n.jpg_tp=1&_nc_ht=instagram.fiev22-2.fna.fbcdn.jpeg.jpg

Tak sobie patrzę. Pasują do siebie wzorniczo i klasowo.

No to już system na przyszlość mam skompletowany.

Edytowano przez audiowit
Napisano
9 minut temu, JaZz napisał:

Jak to fotka z katalogu pewnie. Co nie zmiana faktu że są i tacy co ładują niemałe pieniążki w sprzęt nie wnikając w akustykę :P

Hmmm  celne spostrzeżenie. Pewnie Twój pokój jest wzorem.

Napisano
20 minut temu, JaZz napisał:

Pivetta opera only - kiedyś uchodził za najdroższy wzmacniacz na świecie. 

Słuchałem tego cuda z Orbitalami Zeta Zero . Jedyne co mogę powiedzieć to to , że chętnie zaprosiłbym konstruktora tego monstrum do siebie, by mógł posłuchać jak powinna brzmieć muzyka :)  

Napisano
7 godzin temu, JaZz napisał:

W 2017 na AVS?

Zgadza się . Jedyne co grało to cena widniejąca na planszy za tym wzmacniaczem. :) To w ogóle był rok promocji Zeta Zero , oprócz oddzielnego firmowego boksu , widziałem ich orbitale jeszcze w dwóch miejscach. Jedno jest pewne , promocja zadziałała , bo mój znajomy je wówczas kupił wprost z AVS razem z końcówkami mocy. W sumie to mu je wybrała Pani architekt od wnętrz z którą przyjechał , by dopiąć design salonu :) 

zeta zero.jpg

Napisano

@seba3002 słuchałem na AVS i słucham trzy , cztery razy w roku u znajomego. moja opinia nie jest obiektywna , bo nie trafia do mnie taka prezentacja dźwięku jaką mają Orbitale , cebulki MBL , Carvele czy Martin Logany . Orbitale grają detalicznie , baaardzo przestrzennie , jak dla mnie za bardzo efekciarsko . Choć to efekciarstwo wynika w dużej mierze z dźwięku dookólnego . Znajomy ma je w wielkim , cholernym wysokim salonie tuż przy całej ścianie szkła / olbrzymi HS/. Podejrzewam , że normalne kolumny też by miały ciężko , ale jak mnie zmusi do odsłuchu , to zawsze się zastanawiam co teraz słyszę ? Kolumny , czy dudnienie pomieszczenia ? :) 

Seba , ten dźwięk trzeba lubić , dla mnie za dużo pojedynczych nutek wybrzmiewa w różnych płaszczyznach przestrzeni i po prostu się gubię :) 

Ja jestem prosty człowiek , dociera do mnie najlepiej jak mam scenę przed sobą , a nie w pięćdziesięciu  punktach dookoła :) 

Napisano (edytowany)

No to ja mam zupełnie odmienne zdanie.

Mbl ( mowa o tym dużym zestawie) to jeden z najlepszych dźwięków w audio. Z dookulnoscią ma niewiele wspólnego, bo focusowanie ma na najlepszym poziomie. Z efekciarstwem nie ma nic wspólnego. Jest bardzo rozdzielczy i tyle.

Zeta zero to inna bajka. Moim zdaniem dyskoteka w remizie, cygański tamburyn. Tak wygląda i gra. A konstruktor ... poluje na naiwnych i nieosluchanych.

Mbl i zeta to inne światy i klasy.

Skoro wspomniałem o pmc, to nie może zabraknąć atc. Świetne kolumny.

wpx_a1de0e6db7bf471bb4c0862ef3c04579.jpg

Edytowano przez audiowit
Napisano

Preferuje klasyczne kształty, ale nie przysłowiowe trumny ciosane siekierą.

I raczej tak jak większość kieruje się wyglądem. Czy to w momencie odsłuchu, czy jako "mebel" muszą one wizualnie mi się podobać.

I szczerze to jeśli jakiś zestaw zagrał by bajecznie, a  wizualnie by mi nie odpowiadał to jestem w stanie poświęcić dźwięk na rzecz estetyki. 

Z totalnych kosmosów moim zdaniem to B&W 803 D3 ponadczasowy i dość przyziemny.

Pewnie gdybym miał dedykowane pomieszczenie odsłuchowe byłbym bardziej skłonny do "ekstrawaganckiego" designu

803_piano_1.png

Napisano (edytowany)

Ciekawie wyglądające monitory, zawsze chciałem posłuchać tych małych modeli Elac ale nie było nigdy okazji, a słyszałem o nich sporo dobrego. 

1.jpg

No i najwyższy ich model, ale ponoć nie do końca udany. 

ELAC-Concentro-90th-anniversary-flagship-Black-Angle.jpg

Edytowano przez Gość