MobyDick Napisano 3 czerwca 2021 Udostępnij Napisano 3 czerwca 2021 (edytowany) 1 godzinę temu, Asia napisał: Trochę taka szafka nocna, ale zgadza się że coś w sobie ma. Szufladę Edytowano 3 czerwca 2021 przez MobyDick 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HQ150 Napisano 3 czerwca 2021 Udostępnij Napisano 3 czerwca 2021 (edytowany) Niestety na sprzęty które są dziełami sztuki mnie nie stać. Tyle na zabawki audio nie wydam. Ale pojawiają się i sprzęty w bardziej przyziemnych cenach wyglądające świetnie. Tu na przykład piękny wzmacniacz słuchawkowy Edytowano 3 czerwca 2021 przez HQ150 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 3 czerwca 2021 Udostępnij Napisano 3 czerwca 2021 7 minut temu, HQ150 napisał: Tu na przykład piękny wzmacniacz słuchawkowy Troszeczkę nadgryzł go chyba ząb czasu Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HQ150 Napisano 3 czerwca 2021 Udostępnij Napisano 3 czerwca 2021 Właśnie nie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 3 czerwca 2021 Udostępnij Napisano 3 czerwca 2021 Świetnie wygląda. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HQ150 Napisano 3 czerwca 2021 Udostępnij Napisano 3 czerwca 2021 (edytowany) Też tak uważam. Jak z lat 20-tych ubiegłego wieku. Piękny przykład modernizmu z tamtych lat przełożonego na ,, język współczesny''. Edytowano 3 czerwca 2021 przez HQ150 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 3 czerwca 2021 Udostępnij Napisano 3 czerwca 2021 Audio dla tych z grubszym portfelem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HQ150 Napisano 3 czerwca 2021 Udostępnij Napisano 3 czerwca 2021 (edytowany) 2 minuty temu, audiowit napisał: Audio dla tych z grubszym portfelem. Piękny, szkoda, że tyle kasy wyrzucone w .... W tym wnętrzu to niestety nie przewiduję dobrego brzmienia. Edytowano 3 czerwca 2021 przez HQ150 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 3 czerwca 2021 Udostępnij Napisano 3 czerwca 2021 (edytowany) marketing. Rzeczone Kudosy Titan 808 mógłbym pędzić czymś takim. Miałbym coś takiego co obecnie ( z czego jestem cholernie zadowolony) tylko w większej skali. Tak sobie patrzę. Pasują do siebie wzorniczo i klasowo. No to już system na przyszlość mam skompletowany. Edytowano 3 czerwca 2021 przez audiowit Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubad Napisano 3 czerwca 2021 Udostępnij Napisano 3 czerwca 2021 30 minut temu, HQ150 napisał: Piękny, szkoda, że tyle kasy wyrzucone w .... Fakt wygląda super, natomiast kto bogatemu zabroni ^^ Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 3 czerwca 2021 Udostępnij Napisano 3 czerwca 2021 Panowie, czepiacie się fotki z katalogu. Ja bym nie wzioł tego zestawu że względu na jego charakter. Ale to wątek o designie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 3 czerwca 2021 Udostępnij Napisano 3 czerwca 2021 9 minut temu, JaZz napisał: Jak to fotka z katalogu pewnie. Co nie zmiana faktu że są i tacy co ładują niemałe pieniążki w sprzęt nie wnikając w akustykę Hmmm celne spostrzeżenie. Pewnie Twój pokój jest wzorem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 3 czerwca 2021 Udostępnij Napisano 3 czerwca 2021 Kontrowersyjna stylistyka. Mnie się podoba. Jest jak broń. Zero zbędnych elementow Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 3 czerwca 2021 Udostępnij Napisano 3 czerwca 2021 Gdybym go miał to musiałby stać w piwnicy. Wrzucałbym tam swoją córkę jak będzie niegrzeczna. Po jednej takiej sesji miałbym spokój do momentu aż dorosnie i się wyprowadzi. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 3 czerwca 2021 Udostępnij Napisano 3 czerwca 2021 20 minut temu, JaZz napisał: Pivetta opera only - kiedyś uchodził za najdroższy wzmacniacz na świecie. Słuchałem tego cuda z Orbitalami Zeta Zero . Jedyne co mogę powiedzieć to to , że chętnie zaprosiłbym konstruktora tego monstrum do siebie, by mógł posłuchać jak powinna brzmieć muzyka Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 3 czerwca 2021 Udostępnij Napisano 3 czerwca 2021 Tego od zeta zero zresztą też :))) Ale istniałoby niebezpieczeństwo, że zagadalby Cię na śmierć. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 3 czerwca 2021 Udostępnij Napisano 3 czerwca 2021 (edytowany) Kiedy chodzi o budowanie tak drogiego sprzętu, dźwięk może stać się stosunkowo mało istotny. Edytowano 3 czerwca 2021 przez MobyDick Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 4 czerwca 2021 Udostępnij Napisano 4 czerwca 2021 7 godzin temu, audiowit napisał: Kontrowersyjna stylistyka. Mnie się podoba. Jest jak broń. Zero zbędnych elementow Moje też są piękne, a wyglad o wiele mniej kontrowersyjny 🙂 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 4 czerwca 2021 Udostępnij Napisano 4 czerwca 2021 7 godzin temu, JaZz napisał: W 2017 na AVS? Zgadza się . Jedyne co grało to cena widniejąca na planszy za tym wzmacniaczem. To w ogóle był rok promocji Zeta Zero , oprócz oddzielnego firmowego boksu , widziałem ich orbitale jeszcze w dwóch miejscach. Jedno jest pewne , promocja zadziałała , bo mój znajomy je wówczas kupił wprost z AVS razem z końcówkami mocy. W sumie to mu je wybrała Pani architekt od wnętrz z którą przyjechał , by dopiąć design salonu Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 4 czerwca 2021 Udostępnij Napisano 4 czerwca 2021 @tomek4446, a słyszałeś te Zety? Czy to rzeczywiście taka rewelacja czy tylko ich konstruktor tak je opisuje ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 4 czerwca 2021 Udostępnij Napisano 4 czerwca 2021 @seba3002 słuchałem na AVS i słucham trzy , cztery razy w roku u znajomego. moja opinia nie jest obiektywna , bo nie trafia do mnie taka prezentacja dźwięku jaką mają Orbitale , cebulki MBL , Carvele czy Martin Logany . Orbitale grają detalicznie , baaardzo przestrzennie , jak dla mnie za bardzo efekciarsko . Choć to efekciarstwo wynika w dużej mierze z dźwięku dookólnego . Znajomy ma je w wielkim , cholernym wysokim salonie tuż przy całej ścianie szkła / olbrzymi HS/. Podejrzewam , że normalne kolumny też by miały ciężko , ale jak mnie zmusi do odsłuchu , to zawsze się zastanawiam co teraz słyszę ? Kolumny , czy dudnienie pomieszczenia ? Seba , ten dźwięk trzeba lubić , dla mnie za dużo pojedynczych nutek wybrzmiewa w różnych płaszczyznach przestrzeni i po prostu się gubię Ja jestem prosty człowiek , dociera do mnie najlepiej jak mam scenę przed sobą , a nie w pięćdziesięciu punktach dookoła Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 4 czerwca 2021 Udostępnij Napisano 4 czerwca 2021 (edytowany) No to ja mam zupełnie odmienne zdanie. Mbl ( mowa o tym dużym zestawie) to jeden z najlepszych dźwięków w audio. Z dookulnoscią ma niewiele wspólnego, bo focusowanie ma na najlepszym poziomie. Z efekciarstwem nie ma nic wspólnego. Jest bardzo rozdzielczy i tyle. Zeta zero to inna bajka. Moim zdaniem dyskoteka w remizie, cygański tamburyn. Tak wygląda i gra. A konstruktor ... poluje na naiwnych i nieosluchanych. Mbl i zeta to inne światy i klasy. Skoro wspomniałem o pmc, to nie może zabraknąć atc. Świetne kolumny. Edytowano 4 czerwca 2021 przez audiowit Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 4 czerwca 2021 Udostępnij Napisano 4 czerwca 2021 Ja MBL słuchałem tylko na AVS w 2019 i po prostu mi się podobały 🙂. Ale wiem że nigdy na taki zestaw sobie nie pozwolę dlatego bardziej interesowały mnie systemy typu Gato Audio, który urzekł mnie o wiele bardziej. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Heathen Napisano 4 czerwca 2021 Udostępnij Napisano 4 czerwca 2021 Preferuje klasyczne kształty, ale nie przysłowiowe trumny ciosane siekierą. I raczej tak jak większość kieruje się wyglądem. Czy to w momencie odsłuchu, czy jako "mebel" muszą one wizualnie mi się podobać. I szczerze to jeśli jakiś zestaw zagrał by bajecznie, a wizualnie by mi nie odpowiadał to jestem w stanie poświęcić dźwięk na rzecz estetyki. Z totalnych kosmosów moim zdaniem to B&W 803 D3 ponadczasowy i dość przyziemny. Pewnie gdybym miał dedykowane pomieszczenie odsłuchowe byłbym bardziej skłonny do "ekstrawaganckiego" designu Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 4 czerwca 2021 Udostępnij Napisano 4 czerwca 2021 (edytowany) Ciekawie wyglądające monitory, zawsze chciałem posłuchać tych małych modeli Elac ale nie było nigdy okazji, a słyszałem o nich sporo dobrego. No i najwyższy ich model, ale ponoć nie do końca udany. Edytowano 4 czerwca 2021 przez Gość Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts