audiowit Napisano 4 czerwca 2021 Udostępnij Napisano 4 czerwca 2021 Tweeter mnie rozczulił :). A jeśli chodzi o nogę, to chciałem zaprotestować. Słonie są pod ochroną ! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HQ150 Napisano 4 czerwca 2021 Udostępnij Napisano 4 czerwca 2021 1 godzinę temu, MarcKrawczyk napisał: ciekawe co powiecie na taką polską konstrukcję?... Karykatura Nautiliusów. A to wzornictwo ponadczasowe. Są bardzo konserwatywni w projektowaniu swoich klocków i na tym wygrywają. Za 20-30 lat będzie w dalszym ciągu świetnie wyglądający i pożądany. Ja bym z dużą przyjemnością gościł u siebie ich 30 letni model A tu przeciwny biegun. Sprzęt także wybitny który samym wyglądem ma wzbudzać respekt i szokować Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcKrawczyk Napisano 4 czerwca 2021 Udostępnij Napisano 4 czerwca 2021 te polskie klamoty zamieściłem lekko prześmiewczo, natomiast co do accu to ja jednak jestem zwolennikiem innej japońskiej marki luxman... a tu m02 i c02 - jeden z piękniejszych dzielonych zestawów Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 4 czerwca 2021 Udostępnij Napisano 4 czerwca 2021 Oj, tu się zaczyna :). A co powiecie na coś takiego. Takiego brzydala też mam. 78r Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 4 czerwca 2021 Udostępnij Napisano 4 czerwca 2021 No to przebijam Cię rokiem produkcji - u mnie 76-77🤣. A myśle, ze z brzmieniem też nie zostanie w tyle. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 4 czerwca 2021 Udostępnij Napisano 4 czerwca 2021 (edytowany) Romek, ten sony wyprzedził swoje czasy. Do dziś sony nie zrobiło niczego lepszego. A tu coś ładnego. I do kompletu Sprzęt Vintage warto w środku oglądać:) Edytowano 4 czerwca 2021 przez audiowit Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 4 czerwca 2021 Udostępnij Napisano 4 czerwca 2021 (edytowany) Witek - tak, to prawda. Moim zdaniem to od tamtych czasów Sony stoi w miejscu. Kiedyś nazwa SONY była synonimem niedoścignionej jakości. A teraz??? A Sansui - jakość sama w sobie. Niestety, dysponuję zaledwie Alphą 607. Choć to też nienajgorszy model. Koledzy z wątku o Sansui mają o niebo wyższe modele. Edytowano 4 czerwca 2021 przez Rega Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 4 czerwca 2021 Udostępnij Napisano 4 czerwca 2021 Bo Sony przestało robić audio. Później była jeszcze seria R. Ta końcówka dziś zawstydza obecne konstrukcje. I nie chodzi o bajanie o pożadnosci konstrukcji vintage i kiedyś to wszystko było lepsze. Konkret, udany projekt, nowoczesny dźwięk bez czarowania. Mam nadzieję, że już niedługo wróci z kuracji odmładzającej. A skoro pojawił się Mbl, to nie wolno zapomnieć o rywalu. Jakże innym. W audio dla każdego coś się znajdzie. Zrobiło się groźnie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HQ150 Napisano 4 czerwca 2021 Udostępnij Napisano 4 czerwca 2021 1 godzinę temu, audiowit napisał: Sprzęt Vintage warto w środku oglądać:) No miałem kiedyś to cudo Ale niestety on tylko wyglądał. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 4 czerwca 2021 Udostępnij Napisano 4 czerwca 2021 Lepsza była m73. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HQ150 Napisano 4 czerwca 2021 Udostępnij Napisano 4 czerwca 2021 No podobno. Ale nigdy jej nie słyszałem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 4 czerwca 2021 Udostępnij Napisano 4 czerwca 2021 Jak na wzmacniacz Pionka to grał fajnie. Szczególnie w klA. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 5 czerwca 2021 Udostępnij Napisano 5 czerwca 2021 Te kolumny Gryphona groźnie wyglądają, ale podobno tyłka nie urywają, jeśli chodzi o brzmienie. Ja bym chciał posłuchać takich potworków: Nawet sympatycznie wyglądają. Szkoda, że cena już taka mniej sympatyczna 😁 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 5 czerwca 2021 Udostępnij Napisano 5 czerwca 2021 Gryphon robi wrażenie. I gra nieźle ale mbl rządzi. Adi a co to? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 5 czerwca 2021 Udostępnij Napisano 5 czerwca 2021 2 minuty temu, audiowit napisał: a co to? Magico M9. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 5 czerwca 2021 Udostępnij Napisano 5 czerwca 2021 Aaa magico. Mocny zawodnik. Niestety nie słyszałem żadnych a chętnie zawiesiłbym ucho na ich węglowych nanorurkowych membranach. No i wlasnousznie stwierdził czy zeczywiscie są tak neutralne. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcKrawczyk Napisano 5 czerwca 2021 Udostępnij Napisano 5 czerwca 2021 (edytowany) zanim nabyłem audio analogue byłem o krok od kupna takiego szwedzkiego minimalizmu... Edytowano 5 czerwca 2021 przez MarcKrawczyk Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 5 czerwca 2021 Autor Udostępnij Napisano 5 czerwca 2021 Dla mnie przepiękne. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 5 czerwca 2021 Udostępnij Napisano 5 czerwca 2021 Do nietypowego dizajnu można zaliczyć moje zabytkowe klamoty. Ni to podłogowe, ani podstawkowe ale mnie się podobają i kupiłem je 100% oczami w ciemno 🤩 Bardziej obcykani szpiedzy zauważą skrawek gąbki w rogu pokoju ale to nie jest żaden ustrój akustyczny ale pozostałość ekskluzywnego opakowania pewnego przepięknego wzmacniacza. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 5 czerwca 2021 Autor Udostępnij Napisano 5 czerwca 2021 Absolutnie piękne. Napiszesz coś więcej? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 5 czerwca 2021 Udostępnij Napisano 5 czerwca 2021 To są kolumny B&W DM16 bodajże z 1980r. Konstrukcja zamknięta i może nie każdemu pasuje takie granie. Mają potężny punktowy ale za razem sprężysty bass/atak, piękną przyjemną średnicę ale niestety nie schodzą zbyt nisko i nie do każdej muzyki się nadadzą. Ogólnie raczej nie brzmią jak nowoczesne kolumny. Wspomniany przeze mnie "przepiękny wzmacniacz" który kiedyś miałem (to chyba był mój największy błąd w audio-hobby, że go sprzedałem 😥 i żałuję do dziś) to była końcówka Plinius SB-301 MKII. Zdjęcie tego nie oddaje ale to jest 40kg aluminiowego i dźwiękowego arcydzieła. No i teraz mam najtańszą (niestety) integrę Accu która co prawda cieszy oko ale to już nie to co Plinius - którego znów kiedyś znajdę i kupię bo nie wytrzymam 😆 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 5 czerwca 2021 Udostępnij Napisano 5 czerwca 2021 18 minut temu, audiowit napisał: Aaa magico. Mocny zawodnik. Prawdopodobnie tak 😉 Trochę nie w temacie, bo średnio mi się podobają, ale kurczę, chciałbym posłuchać: Plus jeszcze te: Plus jeszcze do nich specjalne kolumny basowe, masakra 🤯😄 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcKrawczyk Napisano 5 czerwca 2021 Udostępnij Napisano 5 czerwca 2021 moje marzenie od końca lat 90, no i ten pancerny metalowy pilot... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 5 czerwca 2021 Udostępnij Napisano 5 czerwca 2021 @JohnDoe, a byłbyś tak miły i wrzucił zdjęcie całego systemu? Wiem, że gdzieś juz były ale masz piękne rzeczy i chętne popatrze na to jeszcze raz 🙂. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 5 czerwca 2021 Udostępnij Napisano 5 czerwca 2021 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts